Η ΑΕΛ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ 2-1

Βρήκε μπλόκο στο… Περιστέρι

* ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ (ΙΣΟΒΑΘΜΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ) * Η «ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΛ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2010 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:13
Η αποστολή της ΑΕΛ μπορεί να πέρασε προχθές χωρίς κανένα πρόβλημα τα μπλόκα των αγροτών όταν πήγε στην Αθήνα αλλά χθες βρήκε μπλόκο στο Περιστέρι και υποχρεώθηκε να ηττηθεί με 2-1 από τον Ατρόμητο Αθηνών με παρόμοιο τρόπο όπως την περασμένη αγωνιστική στον Πειραιά από τον Ολυμπιακό.
Συγκεκριμένα βρέθηκε να χάνει πάλι με 2-0 μείωσε σε 2-1 και τελικά το παιχνίδι έληξε με αυτό το αποτέλεσμα με τη λαρισινή ομάδα να είναι στο πρώτο μέρος ανύπαρκτη και στην επανάληψη μέτρια και καλή στα τελευταία λεπτά.
Η ουσία είναι ότι αυτές οι δύο συνεχόμενες ήττες τη φέρνουν σε τροχιά υποβιβασμού και μάλλον θα υπήρξε μεγάλη ανακούφιση που στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος κατάφερε και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις τον Λεβαδειακό σε 2-2 ενώ είχε βρεθεί να χάνει με 2-0. Γιατί αν ο Λεβαδειακός είχε κερδίσει τότε η ΑΕΛ θα βρισκόταν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η ουσία είναι ότι από δω και πέρα η ομάδα δεν έχει δικαίωμα για άλλα λάθη (και άσχημες εμφανίσεις) γιατί ο υποβιβασμός είναι ορατός και μόνη παρηγοριά είναι το εύκολο πρόγραμμα που υπάρχει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος με επτά αγώνες εντός έδρας και πέντε εκτός.
Στο χθεσινό παιχνίδι η ΑΕΛ πλην του Νταμπίζα (και του Μετίν προς το τέλος της αναμέτρησης) δεν είχε άλλον παίκτη που να παίζει με πάθος και αν αυτή τη στιγμή θέλει να παραμείνει στην κατηγορία η λαρισινή ομάδα θα πρέπει να τον «κλωνοποιήσουν» ποδοσφαιρικά. Και επειδή βιολογικά δεν μπορεί να γίνει θα πρέπει να μεταλαμπαδεύσουν το πάθος του και στους υπόλοιπους παίκτες της λαρισινής ομάδας ώστε να καταλάβουν επιτέλους τι σημαίνει η ιστορική λαρισινή φανέλα αλλά και πως πρέπει να τα δίνουν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και πάνω απ’ όλα να σκεφτούν τους τριακόσιους Λαρισαίους φιλάθλους που αψήφησαν μπλόκα και καιρικές συνθήκες για να κατεβούν στην Αθήνα και να ενισχύσουν την ομάδα.
Στο χθεσινό παιχνίδι η ΑΕΛ ειδικά στο πρώτο μέρος ήτα ομάδα δύο κατηγορίες παρακάτω από τον Ατρόμητο Αθηνών ενώ η αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε ότι στην αρχή σεβάστηκε τον αντίπαλό της γιατί η ομάδα μπορούσε να παίξει πιο ανοιχτά και με μεγαλύτερο θράσος ώστε να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό. Οι αδυναμίες του Ατρομήτου που μόνο…Ατρόμητος δεν είναι φάνηκαν από το 88’ και μετά που μείωσε ο Νταμπίζας καθώς κλείστηκε πίσω και αν υπήρχαν λίγα λεπτά ακόμα παιχνιδιού η λαρισινή ομάδα θα μπορούσε να είχε πάρει τον βαθμό. Ο φόβος του Ατρομήτου ήταν φανερός για τον συγκεκριμένο αγώνα και δεν καταλαβαίνουμε την άσχημη εικόνα του πρώτου μέρους και ειδικότερα τον φόβο που υπήρχε στους ποδοσφαιριστές (όταν μάλιστα την περασμένη Κυριακή κοίταξαν στα… «μάτια» τον νταμπλούχο Ολυμπιακό).
Στο μεταξύ η διοίκηση οφείλει να τελειώσει τη μεταγραφή του Ολεμπέ και να πάρει έναν ακόμα επιθετικό (μάλλον περιφερειακό χρειάζεται η ομάδα) και να την προστατεύσει και από τη διαιτησία γιατί ναι μεν ο Τριτσώνης δεν ήταν κακός χθες αλλά ένα μεγάλο λάθος έκανε και αυτό πάλι ήταν σε βάρος των «βυσσινί»(αναφερόμαστε στο μη καταλογισμό φάουλ στην επικίνδυνη προβολή του Μελισσά στο Βελάσκο και στο επόμενο λεπτό μπήκε γκολ). Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν Αθηναίοι διαιτητές να παίζουν αθηναϊκές ομάδες…
Η ουσία είναι ότι από δω και πέρα η ΑΕΛ χρειάζεται να «ξυπνήσει» γιατί κάθε χαμένος βαθμός θα τη φέρνει πιο κοντά στη... Β’ εθνική κατηγορία.
ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
6’: Ο Μπρίτο εκτελεί φάουλ από δεξιά καθώς επιτίθεται ο Ατρόμητος Αθηνών με ωραίο τρόπο στο Νάστο που μέσα από τη μεγάλη περιοχή που κάνει μια παράλληλη σέντρα προς το τέρμα του Βιέρα και η μπάλα φθάνει στον Μελισσά που λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει απελπιστικά άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας.
28’: Έξυπνη κάθετη πάσα του Μπρίτο στο Αναστασάκο που βρέθηκε στη γραμμή της μικρής περιοχής στην «πλάτη» του Μελίσση αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Λάρισας.
29’: Ο Φαβάλι από δεξιά και μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει σέντρα προς τον Αναστασάκο ενώ ο Βιέρα είναι ακινητοποιημένος ο Βελάσκο προλαβαίνει και αποκρούει.
35’: Εκτέλεση φάουλ από μακριά του Μετίν η μπάλα καταλήγει απελπιστικά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
39’: Ο Μπρίτο από καλή θέση, απέναντι από την εστία του Μιχαηλίδη και λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή εκτελεί φάουλ και αποκρούει ο Βιέρα σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Φαβάλι και ο Νάστος στο πρώτο δοκάρι πιάνει κεφαλιά προς το δεύτερο δοκάρι όπου ο Αναστασάκος από κοντά μόνος ανενόχλητος κάνει το 1-0.  
48’: Ο Φλάβιο από δεξιά ύστερα από πάσα του Ιγγλέσιας κάνει σέντρα και ο Μετίν από το ύψος της μικρής περιοχής αμαρκάριστος πιάνει κεφαλιά που στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.  
54’: Ο Νεμπεγλέρας εκτελεί φάουλ από δεξιά και ο Περόνε από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά κάτω από την πίεση του Ιγγλέσιας αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βιέρα. 
60’: Σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ρομέου και το σουτ του Βραζιλιάνου καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
63’: Ο Φαβάλι εκτελεί φάουλ από δεξιά (το κέρδισε ο ίδιος από τον Κατσιαρό που αμφισβήτησαν έντονα οι παίκτες της λαρισινής ομάδας) και γίνεται σύγχυση στην άμυνα της λαρισινής ομάδας και ο Μπαζίνσκι από κοντά με σουτ κάνει το 2-0.
69’: Από αριστερά ο Μετίν κάνει σέντρα και ο Μιχαηλίδης αποκρούει. Η μπάλα φθάνει στον Ρικάρντο Τζέσους που από το σημείο του πέναλτι έχοντας απεριόριστο οπτικό πεδίο και αρκετούς παίκτες μπροστά στη γραμμή της εστίας σουτάρει αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου.
82’: Ο Κάσας από δεξιά κάνει σέντρα βρίσκει το Μετίν μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά ο Τούρκος δεν πήρε την μπάλα στο καλό του πόδι (το αριστερό) καθυστερεί και το σουτ που κάνει αποκρούει με αυτοθυσία ο Φαβάλι όπως και το δεύτερο που επιχειρεί λίγο μετά στην ίδια φάση ο Ρικάρντο Τζέσους.   
85’: Ο Φαβάλι από δεξιά εκτελεί κόρνερ και ο Μπαζίνσκι από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.
88’: Από αριστερά ο Κατσιαρός κάνει σέντρα ο Ρικάρντο Τζέσους πιάνει μια κεφαλιά και ο Ναμπίζας με παλικαρίσιο τρόπο μπαίνει στη φάση και με νέα κεφαλιά κάνει το 2-1.
90+1’: Ο Μετίν πιάνει από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτ αλλά στέλνει την μπάλα αρκετά άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη.     
90+5’: Η ΑΕΛ κερδίζει φαουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σε μαρκάρισμα του Ολιβέιρα στο Μετίν με αποτέλεσμα να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο παίκτης του Ατρομήτου. Το φάουλ εκτελεί ο Κάσας αλλά η μπάλα βρίσκει το «τείχος».
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ πριν τον αγώνα είδε με ανακούφιση τον Κατσιαρό που όλη την βδομάδα δεν έχει πάρει μέρος στις προπονήσεις να δηλώνει ετοιμοπόλεμος και να λύνει το πρόβλημα που υπήρχε στο αριστερό άκρο της ομάδας (ήταν τραυματίας και ο Βενετίδης) και έτσι λοιπόν παρέταξε την ομάδα με ένα 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βιέρα, στην άμυνα τους Βελάσκο(δεξιά), Νταμπίζα, Μελίσση(σέντερ μπακ), Κατσιαρό (αριστερά) στα αμυντικά χαφ τους Ρομέου, Ιγγλέσιας, πιο μπροστά τους Φλάβιο Πϊντι (δεξιά), Μετίν (στο κέντρο και σε ελεύθερο ρόλο), Πουρί (αριστερά) και στην επίθεση τον Ρικάρντο Τζέσους.
Από την άλλη ο θεωρητικά τεχνικός του Ατρομήτου Γιώργος Δώνης (γιατί στο πάγκο λόγω τιμωρίας του Δώνη καθόταν ο βοηθός του Μάκης Αγγελίνας) ακολούθησε μια τακτική 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μιχαηλίδη στην άμυνα τους Νάστο (δεξιά και με εντολή να προσέχει τον Μετίν), Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα (σέντερ μπακ), Μελισσά (αριστερά) στη μεσαία γραμμή και σε μια ευθεία τους Πρίτο (δεξιά, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Φαβάλι(αριστερά) ενώ στην επίθεση ήταν ο Αναστασάκος με τον Περόνε.
Μετά από ένα τέταρτο στο οποίο η μια διακοπή διαδεχόταν την άλλη λόγω τραυματισμών (Μετίν, Νεμπεγλέρας, Μιχαηλίδης διαδοχικά) οι δύο ομάδες αποφάσισαν να παίξουν μπάλα ή για να ακριβολογούμε ο Ατρόμητος που άρχισε να πιέζει και σε ένα δίλεπτο (28-29) φθάνει πολύ κοντά στο γκολ αλλά ειδικά στη δεύτερη φάση ο Βελάσκο σώζει από σχεδόν βέβαιη παραβίαση την εστία του Βιέρα. Η ΑΕΛ στη συνέχεια κάπως ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά χωρίς να μπορεί να κάνει μια επίθεση της προκοπής. Κάτι που στο 38-39 εκμεταλλεύτηκε όταν ο Πρίτο (που άλλαζε διαρκώς πλευρά με τον Φαβάλι) εκτέλεσε φάουλ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Βιέρα και στην εκτέλεσή του ο Αναστασάκος από κοντά κάνει το 1-0.
Συμπερασματικά στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος ήταν σαφώς καλύτερος με την ΑΕΛ να έχει πρόβλημα από αριστερά καθώς ο Πουρί δεν βοηθούσε καθόλου τον Κατσιαρό με αποτέλεσμα ο Νάστος με τον Πρίτο (ή τον Φαβάλι) να τον βάζουν στη μέση και να δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι «βυσσινί» δεν δημιούργησαν ούτε μια ευκαιρία και η μόνη καλή στιγμή ήταν ένα φάουλ που δεν δόθηκε από το διαιτητή Τριτσώνη στο 37’ (λίγο πριν το γκολ των γηπεδούχων) όταν ο Μελισσάς έκανε επικίνδυνη προβολή έξω από τη μεγάλη περιοχή κι δεν έδωσε τίποτα. Λίγο αργότερα (ειρωνεία…) σημειώθηκε το γκολ του Ατρομήτου.         
Η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πιο επιθετικά ενώ οι γηπεδούχοι πρόσεχαν τα νώτα τους. Παράλληλα οι προθέσεις του Ουζουνίδη να ανατρέψει το σκορ φάνηκε με την πρώτη αλλαγή που πέρασε τον Κάσας στη θέση του Πουρί και έκανε το σύστημα 4-4-2 με δύο επιθετικούς τον Κάσας και τον Τζέσους ενώ πίσω από αυτούς ήταν ο Μετίν. Και η πρώτη φάση για την ισοφάριση ήταν ένα σουτ του Ρομέου (από την ίδια θέση σκόραρε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό την περασμένη αγωνιστική) αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Και ενώ η ΑΕΛ έδειχνε να πιέζει ήρθε στο 63 το 2-0 από τους παίκτες του Ατρόμητου που για δεύτερη φορά εκμεταλλεύτηκαν την σύγχυση στην άμυνα της λαρισινής ομάδας και ο Μπαζίνσκι με σουτ από κοντά ανεβάζει το δείκτη του σκορ.
Στη συνέχεια η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα πλησίασε στο γκολ με το Ρικάρντο Τζέσους (69’) αλλά σούταρε πάνω στο Μιχαηλίδη ενώ ο Ουζουνίδης βγάζοντας έξω τον Βελάσκο και περνώντας τον Τουάμα κάνει το σύστημα 3-5-2.
Και εκεί που η ΑΕΛ είχε πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων ο Ατρόμητος πλησίασε σε ένα τρίτο γκολ αλλά η κεφαλιά του Μπαζίνσκι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα ο Νταμπίζας βάζει «φωτιά» στον αγώνα καθώς η ΑΕΛ για επτά λεπτά (δύο του κανονικού αγώνα και πέντε των καθυστερήσεων) άρχισε να κυνηγάει την ισοφάριση. Και το 90’+5’ ο Κάσας εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση αλλά η μπάλα βρήκε το «τείχος» των γηπεδούχων που τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ολιβέιρα.  
Το τελικό 2-1 μπορεί να είναι δίκαιο για τον Ατρόμητο Αθηνών που ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και αυτό που έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι οι παίκτες της λαρισινής που στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκαν σεβάστηκαν πολύ τον αντίπαλό τους με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού να έχουν το ρόλο κομπάρσου.
Και πλέον από δω και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα...      
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ήταν ο Νταμπίζας που πραγματικά αυτόν τον αρχηγό όλοι τον ζηλεύουν. Έχει πάθος, θέληση και είναι ο μοναδικός μαχητής της ομάδας. Ας τον «κλωνοποιήσουν» στην ΑΕΛ γιατί είναι είδος πολυτελείας.
Από κει και πέρα ο Μελίσσης είχε καλά διαστήματα ενώ οι υπόλοιποι τραγικοί. Αναλυτικά ο Βιέρα στις εξόδους έχει πρόβλημα ενώ είναι καλός κάτω από τα δοκάρια, ο Βελάσκο φάνηκε κατά διαστήματα ενώ ο Κατσιαρός εκτέθηκε επειδή δεν μάρκαρε ο Πουρί.
Ο Ρομέου λίγα πράγματα (φάνηκε μόνο στο σουτ που έκανε στο 60’) ενώ ο Ιγγλέσιας ήταν απλά καλύτερος προηγούμενων εμφανίσεων αλλά όχι εξαιρετικός. Δεν φάνηκε καθόλου ο Πουρί ενώ ο Μετίν ήταν καλός στο δεύτερο ημίχρονο και βοήθησε να ανέβει όλη η ομάδα. Από τη δεξιά πλευρά ο Φλάβιο Πίντο δεν ήταν σε καλή μέρα ενώ ο Ρικάρντο Τζέσους φαίνεται λίγος βαρύς.   
Για τις δύο αλλαγές ο Κάσας έδωσε στήριγμα στην επίθεση ενώ ο Τουάμα πάλι δεν φάνηκε. 
***
Από τον Ατρόμητο Αθηνών καλύτεροι ήταν οι Φαβάλι, Πρίτο, Μπαζίνσκι και Ολιβέιρα ενώ θετικός ο Νεμπεγλέρας.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Τριτσώνης (Αθηνών) αδίκησε την ΑΕΛ στο 37’ όταν σε μια επικίνδυνη προβολή του Μελισσά στον Βελάσκο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή δεν έδωσε φάουλ. Το τραγικό είναι ότι μετά από αυτή τη φάση μπήκε το πρώτο γκολ, του Ατρομήτου. Από κει και πέρα δεν έκανε άλλο λάθος. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Ολιβέιρα (δύο και με τη δεύτερη τον απέβαλε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων), Κατσιαρός, Βελάσκο, Μελίσση, Νταμπίζα, Φαβάλι, Μπαζίνσκι.
Ο πρώτος βοηθός κ. Βασιλειάδης (Μακεδονίας) άφησε με πολλά παράπονα τους ανθρώπους της ΑΕΛ γιατί στη φάση του δεύτερου τέρματος που πέτυχε ο Ατρόμητος Αθηνών υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε φάουλ (από το οποίο ξεκίνησε το γκολ του Κατσιαρού στον Φαβάλι).
Καλό ο άλλος βοηθός Ελευθερίου (Αθηνών).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (Μάκης Αγγελίνας): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Μελισσάς, Φαβάλι (86’ Τάτος), Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Μπρίτο (70’ Σφακιανάκης), Αναστασάκος, Περόνε (81’ Καλατζής)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ:Καραγκιολίδης, Μπλένχιο, Καραλής, Σκόνδρας, 
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Βελάσκο (69’ Τουάμα), Νταμπίζας, Μελίσσης, Κατσιαρός- Φλάβιο, Ιγγλέσιας,Ρομέου, Πουρί (56’ Κάσας) Μετίν, Ζέσους .
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Σερεμέτ, Ααράμπ, Βλασόπουλος, Κυριακίδης, Τριποτσέρης.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2.391 ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 24.450    
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass