ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ

Πάθος για το... τζούντο

* ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ 4ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΑΘ. ΖΑΧΑΡΟΥΛΗΣ» ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2010 23:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:11
Για μια ακόμη φορά ο Πλατύκαμπος κέρδισε τα βλέμματα των ανθρώπων του Τζούντο. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη το διεθνές τουρνουά «Αθανάσιος Ζαχαρούλης» και φέτος τόσο η συμμετοχή των αθλητών όσο το θέαμα και το ενδιαφέρον ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Σχεδόν τριακόσιοι αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, τα Σκόπια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αποζημιώνοντας τους αρκετούς θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό της περιοχής.
Το εν λόγω τουρνουά το διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, ο Δήμος Πλατυκάμπου, η Τ.Ε. Τζούντο Κεντρικής Ελλάδος και ο Π.Α.Α.Π ΟΓΧΗΣΤΟΣ Πλατυκάμπου.
Φέτος βέβαια δόθηκε και μια κοινωνική διάσταση στους αγώνες αφού συμμετείχαν και αθλητές από τη Θεραπευτική Κοινότητα Ιθάκη καθώς και αθλητές οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.
Στους αγώνες έδωσε το «παρών» ο πρόεδρος της ΤΕ Τζούντο Κεντρικής Ελλάδας κ. Γιώργος Στουκογεώργος που μιλώντας στην «Ε» ανέφερε τα παρακάτω: «Είναι ένας αγώνας πραγματική γιορτή για το τζούντο όχι μόνο της κεντρικής αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Παιδιά από τόσες χώρες ήρθαν εδώ στον Πλατύκαμπο να αγωνιστούν τιμώντας τον αθλητή Αθανάσιο Ζαχαρούλη που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Θέλω να πιστεύω πως χρόνο με το χρόνο το τουρνουά θα γίνεται όλο και καλύτερο. Ευχαριστούμε όλους τους θεατές και τους αγωνιζόμενους».
* Αξίζει να τονίσουμε πως στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκε ο αντινομάρχης κ. Σιδερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πλατυκάμπου κ. Φιλιππούλης και φυσικά όλοι οι άνθρωποι του συλλόγου Όγχηστου.
 
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΓΑ, ΠΑΝΟΥ ΜΠΙΤΣΑΞΗ
Aναστέλλεται κάθε χρηματοδότηση της ομοσπονδίας
* ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΖΟΥΝΤΟ ΤΑΣΟΣ ΦΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Με χθεσινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, αναστέλλεται κάθε χρηματοδότηση της ομοσπονδίας τζούντο, μέχρι να διερευνηθούν καταγγελίες που αναφέρονται σε δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου, σχετικά με σωματεία «μαϊμού» στην περιοχή της Λάρισας. Παράλληλα, ο κ. Μπιτσαξής, ζήτησε από το Ελεγκτικό Συμβούλιο της ΓΓΑ, να πραγματοποιήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο στην εν λόγω ομοσπονδία.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα ζητήσαμε την άποψη του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Τάσου Φυσικόπουλου που ήταν στο κλειστό του Πλατυκάμπου. Συγκεκριμένα είπε: «Λυπούμαστε που ορισμένοι άνθρωποι της οικογένειας του ελληνικού τζούντο, που ούτε καν έχουν τα τυπικά προσόντα να βγαίνουν με προβοκατόρικα δημοσιεύματα, να αμαυρώσουν το άθλημά μας και να συκοφαντήσουν το πρόσωπο του πρωτεργάτη κ. Στουκογεώργου. Αυτοί, ουσιαστικά, αποτελούν όλο και όλο το 2% του αθλήματος και με αυτό που κάνουν προσπαθούν να παραπλανήσουν το γ.γ. Αθλητισμού αλλά και όλες τις αθλητικές αρχές της χώρας.
Τους παρακαλούμε να σταματήσουμε γιατί δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στο χώρο».
Όσον αφορά τώρα στο συγκεκριμένο τουρνουά ο πρόεδρος κ. Φυσικόπουλος τόνισε: «Είναι μια λαμπρή προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι του τζούντο στην περιοχή αυτή. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως παρά τα εμπόδια των Τεμπών και των μπλόκων των αγροτών περίπου τριακόσιοι αθλητές από 30 σωματεία και 7 κράτη έδωσαν το «παρών» στον Πλατύκαμπο. Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι τους. Είναι ένα τουρνουά που αποτελεί ένα από τα τέσσερα διεθνή που διοργανώνουμε κάθε χρόνο. Είμαι σίγουρος πως χρόνο με το χρόνο θα γίνεται όλο και καλύτερο. Ουσιαστικά αποτελεί ηχηρή απάντηση στα όσα ισχυρίζονται κάποιοι...
Για κακή τους τύχη το συγκεκριμένο τουρνουά έγινε με απόλυτη επιτυχία στην περιοχή για την οποία αναφέρονται».
K.Γ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass