ΜΕ «ΚΑΒΑΛΑΡΗ» ΤΟΝ ΕΞΟΧΟ ΤΟΥΜΕΡ ΜΕΤΙΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΟΝ ΚΑΣΑΣ

Σούζα ξανά το... αλογάκι

* Η ΑΕΛ ΠΕΤΥΧΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ 1-0* ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΑΠΟΚΤΗΘΕΝΤΕΣ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Ο ΒΙΕΡΑ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2010 23:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:08
Ιδανικό ξεκίνημα στη νέα χρονιά έκανε χθες το απόγευμα στο στάδιο Αλκαζάρ η ΑΕΛ, η οποία επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης, με σκορ 1-0, στο πλαίσιο της 16ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.
Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και άνοιξαν το σκορ στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Κάσας, ο οποίος πήρε εξαιρετική μπαλιά από τον Τουμέρ Μετίν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Αστέρας από την πλευρά του ήταν κακός και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την ομάδα της Λάρισας, στην ανωτερότητα της οποίας και υποτάχθηκε.
Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της η ΑΕΛ, καθώς τρία από τα έξι συνολικά μεταγραφικά αποκτήματα πήραν θέση στο βασικό σχήμα (σ.σ. Βιέρα, Βελάσκο και Φλάβιο), έδειξε σαφώς αναγεννημένη και καλύτερη, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια της στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.
Ο τεχνικός των «βυσσινί» Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-4-2.
Κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Βιέρα, δεξιά στην άμυνα ο Βελάσκο και αριστερά ο Κατσιαρός, σέντερ μπακ ήταν ο Νταμπίζας με τον Μελίσση, αμυντικά χαφ ο Κυριακίδης με τον Ρομέου, αριστερά ο Βενετίδης και δεξιά ο Φλάβιο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Κάσας και λίγο πιο πίσω ήταν ο Μετίν.
Στο δεύτερο ημίχρονο διαφοροποιήθηκε το σύστημα και σε 4-3-3, σύμφωνα με τις ανάγκες του παιχνιδιού.
Όσον αφορά στον Αστέρα Τρίπολης, ο προπονητής του Βαγγέλης Βλάχος επέλεξε το σύστημα 4-5-1.
Τερματοφύλακας αγωνίστηκε ο Αναστασόπουλος, δεξιά στην άμυνα ο Αργυρόπουλος, αριστερά ο Ρόκας και στο κέντρο αυτής οι Μαρσελάου, Λαζαρίδης, αμυντικά χαφ ήταν ο Φυτανίδης με τον Μπαστία, στην κορυφή της επίθεσης έπαιζε ο Τσέζαρεκ, που προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν οι Καρέρα, Έντερ και Ουντότζι, που έπαιζαν πιο πίσω.
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «βυσσινί» μπήκαν πολύ ορεξάτοι και αποφασισμένοι να πάρουν πάση θυσία τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, ώστε να βελτιώσουν τη βαθμολογική θέση της ομάδας και παράλληλα να ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια στη Σούπερ Λίγκα.
Υπήρχε αρμονική συνεργασία σε όλες τις γραμμές, μαχητικότητα, αλληλοκάλυψη και γενικά η εικόνα της λαρισινής ομάδας «ζέστανε» στο μεγαλύτερο διάστημα τους φιλάθλους στο παγωμένο Αλκαζάρ.
Ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο που οι Αρκάδες προσπάθησαν να γίνουν πιο επιθετικοί, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ δεν άφηναν διαδρόμους και αντιμετώπιζαν με επιτυχία τις όποιες επικίνδυνες καταστάσεις διαγράφονταν στην εστία του Βιέρα.
Γενικά η ομάδα είχε ζωντάνια, πειθαρχία, δύναμη και αποτελεσματικότητα, δείχνοντας ότι στο δεύτερο γύρο και μετά τις μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν, η πορεία της θα είναι καλύτερη με αυτή του πρώτου γύρου.
Και ο κόσμος δικαιολογημένα χειροκρότησε στο τέλος τους παίκτες γιατί είδε τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν, το ομαδικό πνεύμα που έδειξαν και τη σοβαρότητα που επέδειξαν.
Με ανεβασμένη πλέον την ψυχολογία, η ομάδα θα δώσει στη συνέχεια δυο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια, στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό και στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
3’: Ο Καρέρα τροφοδοτεί τον Έντερ που μπήκε απειλητικά στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά όμως το σουτ που επιχείρησε από ευνοϊκή θέση πέρασε άουτ.
9’: Γκολ του Τσέζαρεκ μετά από πάσα του Ουντότζι ακυρώνεται ορθά ως οφ σάιντ.
10’: Μακρινό σουτ του Καρέρα μπλοκάρει με ωραία ενέργεια ο Βιέρα.
11’: Φάουλ του Μετίν, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά. Στη φάση παρενέβη ο Μελίσσης που προσπάθησε με το κεφάλι να παραβιάσει την αντίπαλη εστία όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
12’: Δυνατό σουτ του Μετίν έξω από τη μεγάλη περιοχή μετά από προσωπική ενέργεια, η μπάλα χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Αναστασόπουλου.
16’: Κόρνερ του Καρέρα, ο Τσέζαρεκ με κεφαλιά στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
26’: Εντυπωσιακή εναλλαγή της μπάλας, του Μετίν και του Κάσας που «τρυπάει» την αντίπαλη άμυνα και με ψύχραιμο πλασέ κάνει το 1-0.
29’: Νέα επικίνδυνη επιθετική ενέργεια της ΑΕΛ μετά το κλέψιμο της μπάλας από τον Μετίν στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο επιθετικός της Λάρισας πασάρει εντός περιοχής στον επερχόμενο Ρομέου όμως η μπάλα χάνεται προς στιγμή. Στη φάση παρεμβαίνει και ο Κάσας που προσπαθεί να πλασάρει για να διώξει την τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή σε κόρνερ ο Αργυρόπουλος.
30’: Γκολ του Κάσας με πλασέ μετά από σέντρα του Βενετίδη αλλά ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ.
32’: Σουτ του Έντερ από πάσα του Ουντότζι, μπλοκάρει ο Βιέρα.
33’: Εκπληκτικό σουτ του Μετίν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
35’: Κίτρινη κάρτα στον Καρέρα για πιάσιμο στον Κυριακίδη.
43’: Σέντρα του Βενετίδη από τα αριστερά, ο Φλάβιο στο δεύτερο δοκάρι επιχείρησε να «σπάσει» την μπάλα για να διώξει ο Αργυρόπουλος και στη συνέχεια ο Αναστασόπουλος σε κόρνερ.
53’: Μακρινό σουτ του Φυτανίδη, ο Βέιρα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
59’: Παράλληλη σέντρα του Τουάμα με τους Ρομέου (μπροστά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα) και Μετίν (στο δεύτερο δοκάρι με προβολή) να μην προλαβαίνουν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.
65’: Κίτρινη κάρτα στον Ρόκα γιατί κράτησε εκτός φάσης τον Ρομέου.
68’: Δυνατό σουτ του Μετίν εντός περιοχής από πλάγια αριστερά και η μπάλα περνάει άουτ.
69’: Κίτρινη κάρτα στον Αργυρόπουλο για σκληρό μαρκάρισμα στον Μετίν.
77’: Ωραία μπαλιά του Κυριακίδη στον Μετίν στα αριστερά της μεγάλης περιοχής που βλέπει τον Αναστασόπουλο να επιχειρεί έξοδο και πλασάρει. Στη φάση παρεμβαίνει και ο Κάσας που προσπαθεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα αλλά τον παρεμποδίζει ο Λαζαρίδης ο οποίος (με τη βοήθεια του χεριού) αποσοβεί τον κίνδυνο. Στην φάση αυτή ζητήθηκε πέναλτι.
84’: Σέντρα του Μαρσελάο από τα δεξιά και ο Τσέζαρεκ με απευθείας σουτ από το ύψος του πέναλτι στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία του Βέιρα.
86’: Σέντρα του Μετίν στον Κάσας από τα αριστερά, ο Λαζαρίδης με κεφαλιά παίρνει την τελευταία στιγμή την «μπουκιά» από το «στόμα» του επιθετικού της ΑΕΛ που καραδοκούσε για το γκολ.
89’: Κίτρινη κάρτα στον Βελάσκο για δυνατό μαρκάρισμα.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ήταν αναμφισβήτητα ο Τούρκος Τουμέρ Μετίν, που έκανε και πάλι ένα εκπληκτικό παιχνίδι.
Γνώρισε έτσι την αποθέωση όταν αντικαταστάθηκε και οι φίλαθλοι φώναζαν ρυθμικά το όνομά του.
Εξαιρετικός στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση και ο γκολκίπερ Βιέρα, που ήταν αλάνθαστος και αποτελούσε εγγύηση κάτω από τα δοκάρια. Ξεχώρισαν επίσης οι Βενετίδης, Κατσιαρός, Κυριακίδης και γενικά δεν υστέρησε κανείς από τους υπόλοιπους.
Καλύτεροι των φιλοξενουμένων οι Καρέρα (α’ μέρος), Βίλτσες και μαχητικός ο Ουντότζι
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Σταθόπουλου (Αχαΐας), και των βοηθών του κ. Καρατζίκα (Αθηνών)και Σωτηρόπουλου (Αχαΐας). Εύκολο το έργο του 4ου διαιτητή κ. Καλογερόπουλου (Αθηνών).
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Καρέρα (35’), Ρόκας (65’), Αργυρόπουλος (69’) και Βελάσκο (89’).
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ 1964: Βιέρα, Βενετίδης (46’ λ.τ. Τουάμα), Νταμπίζας, Κυριακίδης (91’ Πούρι), Μετίν (87’ Ααράμπ), Φλάβιο, Κάσας, Ρομέου, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Ρόκας (75’ Ουριμπάρι), Λαζαρίδης, Μαρσέλο, Φυτανίδης (60’ Βίλτσες), Μπαστία, Καρέρα, Τσέζαρεκ, Έντερ (79’ Καούνος), Ουντοτζί.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 2.803-23.304 ευρώ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass