ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο Γενάρης κρίνει τη σωτηρία της ΑΕΛ

* ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2010 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:55
Τα φετινά Χριστούγεννα ίσως να ήταν τα χειρότερα των τελευταίων χρόνων για τους φίλους της ΑΕΛ, όχι μόνο λόγω του ΔΝΤ αλλά κυρίως λόγω της πολύ άσχημης πορείας της ομάδας, στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και τον αποκλεισμό της από τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.
Σίγουρα και ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος των «βυσσινί» δεν περίμενε ότι μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, η ΑΕΛ θα ήταν ουραγός στη βαθμολογία, καθώς πολλοί θεωρούσαν ότι με το ευνοϊκό πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών, η ομάδα θα μπορούσε να βρεθεί ακόμη και στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ πικρή και η απογοήτευση έχει κυριεύσει μεγάλο μέρος του κόσμου, που βλέπουν ότι η ομάδα πάει από το κακό στο χειρότερο.
Η βαριά ήττα από την ΑΕΚ με 4-0 στο νέο γήπεδο, ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν θα ξεχαστεί, καθώς οι φίλαθλοι είδαν τους παίκτες να παραδίδονται αμαχητί, ενώ και ο Νορβηγός τεχνικός Γιέρν Άντερσεν έκανε λόγο για πισωγύρισμα και δεν έκρυβε τον προβληματισμό του.
Δικαιολογημένη λοιπόν η δυσαρέσκεια του κόσμου, που ποτέ δεν έπαψε να είναι στο πλευρό της «βασίλισσας» του θεσσαλικού κάμπου και το σύνθημα «στις χαρές και στις λύπες μαζί», ακούσθηκε αμέτρητες φορές κατά την διάρκεια των αγώνων.
Όμως αν και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, πιστεύουμε ότι ακόμη υπάρχουν ελπίδες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εγκαταλειφτεί η μάχη της σωτηρίας.
Ανεξαρτήτως εάν η ομάδα μέχρι τώρα έδειξε πάρα πολλές αδυναμίες, ανεξάρτητα εάν έχει συγκεντρώσει μόλις 11 βαθμούς σε 15 παιχνίδια, είναι αναγκαίο όλοι μας να τη στηρίξουμε, για να βγει από το αδιέξοδο.
Εύκολα μπορεί να βυθισθεί το... καράβι και τα... μαύρα σύννεφα στη θεσσαλική πρωτεύουσα να πυκνώσουν πιο πολύ, όμως το ζητούμενο είναι πώς θα καταφέρει να περάσει μέσα από τις συμπληγάδες και να δει τον Αυγερινό, που έχει χαθεί τελευταία από τη Λάρισα.
Αναμφισβήτητα με ευχολόγια και εικασίες δεν κερδίζονται τα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο, όπου εκεί μετρά η ψυχή, η δύναμη, η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητα.
Χρειάζεται λοιπόν οι παίκτες να κάνουν την αυτοκριτική τους και στη συνέχεια να φροντίσουν να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο και να... τρέξουν περισσότερο, ώστε να προλάβουν το... τρένο της παραμονής.
Από δω και πέρα δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες και ο κόσμος περιμένει να δει αποτελέσματα, γιατί από όλα τα άλλα χόρτασε...
Οφείλει όμως και η διοίκηση να επισπεύσει τις ενέργειες για να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό οι μεταγραφικές κινήσεις, καθώς η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και οι παίκτες πρέπει να έρθουν όσο πιο γρήγορα γίνεται για να ενσωματωθούν και να δώσουν όλοι μαζί τη μάχη της σωτηρίας.
Αν καθυστερήσουν να γίνουν μεταγραφές, τότε ίσως να είναι πολύ αργά για να ξεφύγει η ομάδα από την τελευταία θέση στην οποία βρίσκεται και δεν θέλει κανένας να τη βλέπει εκεί, γιατί κουβαλά ως επαρχιακή ομάδα μεγάλη ιστορία με κατακτήσεις πρωταθλήματος και κυπέλλων, ενώ και η ευρωπαϊκή της πορεία ήταν ένδοξη.
ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΩΤΙΑ...
Ο Ιανουάριος θα είναι όπως δείχνουν τα πράγματα, ο πιο κρίσιμος μήνας για την ΑΕΛ, καθώς τα παιχνίδια και οι βαθμοί που θα συγκεντρώσει, θα κρίνουν κατά πόσο η ομάδα θα μπορέσει να βρει λύση στο αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα και να μη γίνει η κατάσταση μη αναστρέψιμη.
Το πρόγραμμα που ακολουθεί θεωρείται πολύ δύσκολο διότι στις 4 και 8 Ιανουαρίου αντίστοιχα, η ομάδα θα αγωνισθεί διαδοχικά εκτός έδρας με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και στην Καβάλα.
Μετά θα υποδεχθεί στο ΑΕΛ FC ARENA τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, θα ταξιδεύσει εν συνεχεία στην Κέρκυρα και θα ακολουθήσει το εντός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το πρόγραμμα εκτός από δύσκολο θα είναι και άκρως κουραστικό με τις συνεχείς μετακινήσεις και πρέπει οι παίκτες να κάνουν πολλές θυσίες, για να ανταποκριθούν πλήρως στις ήδη αυξημένες απαιτήσεις.
Άλλωστε οφείλουν να αποδείξουν ότι άλλες είναι οι δυνατότητες τους και όχι αυτές που αποτυπώνονται στον τωρινό βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκα.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η ΑΕΛ αδικήθηκε πολλές φορές τη φετινή σεζόν κατάφωρα από τη διαιτησία και οφείλει η ΠΑΕ να κάνει όλες τις ενέργειες που απατούνται προς τα αρμόδια όργανα, ώστε στα παιχνίδια του δευτέρου γύρου οι ρέφερι να είναι πιο προσεκτικοί στις αποφάσεις τους.
Οι φίλαθλοι δεν θέλουν ευνοϊκές διαιτησίες αλλά ζητούν οι διαιτητές να σφυρίζουν 50/50, καθώς η ΑΕΛ θα δώσει μια πολύ σκληρή μάχη μαζί με τον υπερήφανο κόσμο της και θέλει στο κομμάτι αυτό να μην την αδικούν.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Στις προπονήσεις θα επανέλθουν σήμερα το απόγευμα οι παίκτες της ΑΕΛ, μετά την τετραήμερα ουσιαστικά άδεια που τους δόθηκε από τον προπονητή τους κ. Άντερσεν, για να ηρεμήσουν και με πιο καθαρό μυαλό, να επιστρέψουν για δουλειά.
Ο Νορβηγός τεχνικός των «βυσσινί» προσπαθεί να αναστρέψει το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και αναζητεί λύσεις, τόσο μέσα από το υπάρχον δυναμικό, ενώ περιμένει και νέα πρόσωπα να ενισχύσουν την ΑΕΛ, εκεί που διαπίστωσε ότι «πονάει» και χρειάζεται να γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες.
Αυτό το διάστημα θα γίνει μια μίνι προετοιμασία, ώστε να βελτιωθούν οι παίκτες και στον τομέα της φυσικής κατάστασης, που όπως ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της ΑΕΛ μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ «η ομάδα δεν είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass