ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗ ΔΥΝΑΤΗ Α.Ε.Κ. (20.00)

Νίκη-πρόκριση θέλει η Α.Ε.Λ.

* ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ ΤΟΥ 0-4 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2010 2:27 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:54
Αγωνιστικών υποχρεώσεων συνέχεια για την Α.Ε.Λ. σήμερα στις 8 μ.μ. (λόγω... CONN-X ) στο AEL FC ARENA, αυτή τη φορά για το κύπελλο Ελλάδας (ένα θεσμό που έχει πολύ καλή παράδοση, με δύο κατακτήσεις του τροπαίου), όπου θα αντιμετωπίσει την Α.Ε.Κ. με στόχο την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.
Παράλληλα η Α.Ε.Λ. θέλει τη νίκη όχι απλά για να κλείσει το 2010 με θετικές εντυπώσεις, αλλά και να συνέλθει ψυχολογικά (δεν ξέρουμε τι γνώμη θα έχει ο διαιτητής...), καθώς το τελευταίο διάστημα στο πρωτάθλημα μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες και δύο ακόμα ισοπαλίες, κάτι που την έχει μονιμοποιήσει στις τελευταίες αγωνιστικές στον πάτο της βαθμολογίας. Επίσης, υπάρχει ένας ακόμα λόγος να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για την πρόσφατη ήττα στο πρωτάθλημα εκτός έδρας με 4-0, που δημιούργησε πολλές παρενέργειες.
Θα είναι ίσως η πρώτη φορά που θα δούμε και τα σχέδια του Νορβηγού τεχνικού, Γιερν Άντερσεν, που αρχίζει και έχει σαφώς καλύτερη εικόνα για το έμψυχο δυναμικό απ’ ό,τι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή.
Από ό,τι έδειξε μέχρι τώρα, θα ακολουθήσει μια πιο επιθετική τακτική και την ενίσχυση της κεντρικής γραμμής με πιο επιθετικογενείς παίκτες και ουσιαστικά με ένα μόνο αμυντικό χαφ, τον Ιγγλέσιας.
Συγκεκριμένα, στη χθεσινή προπόνηση που έγινε στο AEL FC ARENA έδειξε ότι θα ξεκινήσει με τον Αμπάρη, στην άμυνα δεξιά τον Βελάσκο, σέντερ μπακ τους Ταυλαρίδη, Κολοβέτσιο (προς το τέλος έβαλε και τον Νταμπίζα παίζοντας δίπλα στον Ταυλαρίδη) και αριστερά τον Κατσιαρό (στο τέλος έβαλε τον Βενετίδη).
Αμυντικό χαφ χρησιμοποιήθηκε ο Ιγγλέσιας, έχοντας δίπλα τον Σίμιτς (στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό υπήρχε ο Πουρί) και πιο μπροστά τους Μετίν, Κανόμπιο, Μπλάζεκ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Κουζέν.
Στην αποστολή ο τεχνικός των «βυσσινί» συμπεριέλαβε τους παρακάτω ποδοσφαιριστές: Αμπάρη, Βιέρα, Νταμπίζα, Ταυλαρίδη, Κολοβέτσιο, Βελάσκο, Βενετίδη, Κατσιαρό, Ταλ, Ιγκλέσιας, Γκέρεμι, Πούρι, Κανόμπιο, Κουζέν, Μετίν, Σίμιτς, Μπλάζεκ, Βούζα, Μακίνουα (στη διάθεση του προπονητή δεν θα βρίσκεται ο τραυματίας Ρομέου).
ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.
Τελικός είναι για την Α.Ε.Κ. ο σημερινός εκτός έδρας αγώνας με τη Λάρισα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς ο Μανόλο Χιμένεθ τον χαρακτήρισε «κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι» και «ένα ματς που δεν έχει αύριο», στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Παράλληλα, ο τεχνικός της Ένωσης δήλωσε ότι δεν προτίθεται να υποβάλει την παραίτησή του, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχω κάποιες δεσμεύσεις, ανεξάρτητα με το τι μπορεί να συμβεί και η παιδεία μου και τα συναισθήματα που έχω δεν οδηγούν στο να πετάω λευκή πετσέτα. Πρέπει να με πετάξεις νοκ άουτ για να φύγω».
Τέλος, ο Χιμένεθ, ο οποίος ανακοίνωσε την προώθηση στην πρώτη ομάδα των νεαρών Σέρτζιο Αμπντουραχμάνι και Βίκτορ Κλοναρίδη, που αγωνίζονταν μέχρι πρότινος στην U-20, αναφέρθηκε στις κινήσεις της Α.Ε.Κ. τον Ιανουάριο, υπογραμμίζοντας: «Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που έχουν παρθεί εδώ και καιρό. Όλα θα πάνε ανάλογα με το κατά πόσο μπορούμε να το κάνουμε. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε και νέους παίκτες. Έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση και στην Α.Ε.Κ.».
Χθες το πρωί, οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον αγώνα με την Α.Ε.Λ., με προπόνηση που έγινε στα Σπάτα, στην οποία δεν έλαβαν μέρος οι Λαγός, Γκέντσογλου και Πατσατζόγλου, που συνέχισαν το πρόγραμμα φυσιοθεραπειών. Μετά το τέλος της ο Χιμένεθ ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα, οι 19 «εκλεκτοί» του οποίου είναι οι Αραμπατζής, Σάχα, Καλαμιώτης, Καφές, Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Νασούτι, Μπλάνκο, Μάκος, Καράμπελας, Τζεμπούρ, Μανωλάς, Γκερέιρο, Γεωργέας, Λεονάρντο, Γιάχιτς, Μπερνς και Ντιόπ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Γιώργος Σταθόπουλος της Ε.Π.Σ. Αχαΐας, με βοηθούς τους Χρήστο Ακρίβο (Αθηνών), Δημήτρη Γούκο (Ηπείρου), ορίστηκαν να διευθύνουν τη σημερινή αναμέτρηση της Α.Ε.Λ. με την Α.Ε.Κ. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Δημήτριος Κύρκος (Ηπείρου) και παρατηρητής διαιτησίας ο Αντώνιος Σίπκας (Φλώρινας)
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass