ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΠΑΕ Α.Ε.Λ.

Και τελικά Γιορν Άντερσεν...

* ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ... ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2010 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:53
 Του Σωτ. Κέλλα
Μετά από ένα εικοσαήμερο βρέθηκε ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την Α.Ε.Λ. από τον πάγκο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και στο θεσμό του κυπέλλου και αυτός τελικά δεν είναι ο Ουαλός Κρις Κόουλμαν, αλλά ο Νορβηγός Γιορν Άντερσεν.
Ο Κόουλμαν τελικά δεν δέχθηκε να σπάσει το συμβόλαιό του με την Κόβεντρι, αφού τα λεφτά που θα έπαιρνε από την Α.Ε.Λ. δεν κάλυπταν τη συνολική οφειλή της αγγλικής ομάδας (είχε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο αν και απομακρύνθηκε τον Μάιο του 2010) και αποφάσισε να μη λύσει την συνεργασία του με την ομάδα της Τσάμπιονς Σιπ.
Έτσι, ο πρόεδρος της Α.Ε.Λ., Κωστής Πηλαδάκης, ενεργώντας ταχύτητα πήγε στην επόμενη επιλογή προπονητή που ήταν ο Νορβηγός Γιορν Άντερσεν, που είχε περάσει για δύο περίπου μήνες από την Ξάνθη, χωρίς όμως να προλάβει να αρχίσει την προετοιμασία, ενώ είχε ανακοινωθεί με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2006-2007.
Ο Άντερσεν είχε δυο συναντήσεις με τον κ. Πηλαδάκη, μία την Τρίτη και μία χθες, όπου συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών. Ο Άντερσεν στη συνέχεια έφθασε στη Λάρισα, όπου έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις. Σήμερα θα γνωρίσει την ομάδα, αφού προγραμματίστηκε διπλή προπόνηση, μία το πρωί και μία το απόγευμα (αρχίζουν τα σκληρά μέτρα του Νορβηγού προπονητή, αφού φημίζεται για την πειθαρχία του).
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΕΡΣΕΝ
Ο Γιορν Άντερσεν γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1963 στο Φρέντρικσταντ της Νορβηγίας και τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην ομάδα της πόλης. Στη συνέχεια πήγε στη Βαλερένγκα (ομάδα της Νορβγηγίας, είχε αγωνισθεί στο παρελθόν κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ.), όπου σε 22 παιχνίδια πέτυχε 23 γκολ και αμέσως μετά στη Νιρεμβέργη, όπου σε 3 χρόνια είχε 78 συμμετοχές και 28 γκολ. Επόμενος σταθμός ήταν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με την οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της μπουντεσλίγκα την περίοδο 1989-90. Έπαιξε ακόμη σε Φορτούνα Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Ντιναμό Δρέσδης και στις ελβετικές Ζυρίχη, Λουγκάνο. Την προπονητική του καριέρα ξεκίνησε στις ακαδημίες της Λουκέρνης. Από τον Ιούλιο του 2003 ως τον Οκτώβριο του 2004 εργάστηκε ως προπονητής στην Ομπερχάουζεν. Στη συνέχεια και μέχρι το Μάιο του 2006 διετέλεσε συνεργάτης του Χορστ Κέπελ στην Γκλάντμπαχ.
Κατόπιν πήγε μερικές μέρες στην Ξάνθη και στη συνέχεια στην Κίκερς Όφεμπαχ ενώ πέρυσι εργάστηκε στη γερμανική Μάιντζ που ανέβασε στην Μπουντεσλίγκα και εργάστηκε μέχρι τις 3 Αυγούστου του 2010 όπου «χώρισαν» για τη διαφορά φιλοσοφία που είχαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου.
Να αναφέρουμε ότι είναι διεθνής με την εθνική Νορβηγίας όπου είχε 27 συμμετοχές και πέτυχε 5 τέρματα.
Στην Ξάνθη είχε προσληφθεί μαζί του και ως τεχνικός διευθυντής ο Γερμανός Χανς Μπόνγκαρτζ, που μιλώντας για τον Άντερσεν είχε τονίσει τα εξής: «Γνωρίζω ότι είναι πολύ ικανός προπονητής. Είναι εξαιρετικός ως επαγγελματίας και άνθρωπος. Έχουμε δουλέψει αρκετό καιρό στην Γερμανία και έχει κάνει καλή δουλειά. Γνωρίζω ότι είναι ιδανικός προπονητής στην ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών με προοπτικές για το μέλλον. Μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προκειμένου να φτιάξει μακροπρόθεσμα και χωρίς πολλά χρήματα, μια ομάδα που θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.».
ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Στο μεταξύ, η χθεσινή κακοκαιρία που επικρατούσε στη Λάρισα είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες της Α.Ε.Λ. να το ρίξουν στο μπάσκετ, καθώς έκαναν προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ, που εκτός από μπάσκετ περιελάμβανε και διπλό.
ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φίλων της Α.Ε.Λ., η λαρισινή ομάδα ενημερώνει ότι το επίσημο κατάστημα «VissiniStore» στην οδό Μανωλάκη 1 θα λειτουργήσει σήμερα Παρασκευή 17/12 με συνεχές ωράριο (από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ.) για τη διάθεση εισιτηρίων, ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.
Το «VissiniStore» θα παραμείνει ανοικτό και αύριο κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, όπως επίσης και την Κυριακή από τις 10:30 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ.
Διευκρινίζεται ότι εισιτήρια θα διατίθενται και την ημέρα του αγώνα από τα εκδοτήρια του AELFCARENA.
Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα έχουν ως εξής:
Θύρες: 11,12,13 και 23 = 15 ευρώ
Θύρες: 3 και 10 = 20 ευρώ
Θύρες 4-5 και 8-9 = 25 ευρώ
Θύρα 6-7 COSMOTE = 30 ευρώ
Θύρες 14-15 και 21-22 = 32 ευρώ
Θύρες VIP 16-17 και 19-20 = 45 ευρώ
Θύρα VVIP 18 = 90 ευρώ
Επίσης, διατίθενται παιδικά εισιτήρια για όλες τις θύρες, για παιδιά ηλικίας έως 14 ετών με συνοδό.
Ο ΣΠΑΘΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά) θα είναι ο διαιτητής στο σημαντικότερο ματς της 15ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα που θα γίνει την Κυριακή, μεταξύ της Λάρισας και του Ολυμπιακού. Βοηθοί του κ. Σπάθα θα είναι οι κ. Σαραϊδάρης και Μπαλτάς των ΕΠΣ Μακεδονίας και Αχαΐας αντίστοιχα, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Απόστολος Αμπάρκιολης της ΕΠΣ Μακεδονίας.
Το παιχνίδι της Λάρισας και της ΑΕΚ στο Καυταντζόγλειο με τον Ηρακλή, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 15ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα ενώ ο Παναθηναϊκός είναι το λογικό φαβορί στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Τέλος, σημαντικό είναι και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα, κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές της 15ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
17:15 (Παγκρήτιο) Εργοτέλης-Πανσερραϊκός Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου), Δημήτρης Γούκος (Ηπείρου), Ουρανία Φώσκολου (Πειραιά), 4ος: Ιωάνης Δελφάκης (Αρκαδίας),παρ.: Ιωάννης Μπισογιάννης
17:15 (Καβάλα) Καβάλα-Ατρόμητος (NOVA) Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Δαμιανός Ευθυμιάδης Πιερίας), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), 4ος: Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαΐας), παρ.: Ηλίας Χατζής (Καρδίτσας)
17:15 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης (NOVA): Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας), Πέτρος Τρύφων (Δράμας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), 4ος: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας), παρ.: Ναούμ Μηντιούρης (Σερρών)
19:30 (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (NOVA): Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών), Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας), Νικόλαος Δημόπουλος (Μακεδονίας), 4ος: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας), παρ.: Δημήτρης Νταμπώσης (Πιερίας)
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
15:00 (Βικελίδης) Άρης-Ξάνθη (NOVA): Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου), Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών), Χρυσούλα Κουρομπύλια (Καρδίτσας), 4ος: Ιωάννης Τοπούζης (Θράκης), παρ.: Αθανάσιος Μπριάκος (ΕΠΟ)
15:00 (Κέρκυρα) Κέρκυρα-ΠΑΟΚ (NOVA): Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων), Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), 4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας), παρ.: Γεράσιμος Μαζαράκης (Κεφαλληνίας)
17:15 (Καυτ/λειο) Ηρακλής-ΑΕΚ (NOVA): Ανδρέας Παππάς (Αθηνών), Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας), Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), 4ος:Αθανάσιος Γιάχος (Χίου), παρ.: Θεόδωρος Γκαιτατζής (Δράμας)
19:30 (ΑΕΛ Arena) Λάρισα-Ολυμπιακός (NOVA): Ηλίας Σπάθας (Πειραιά), Δημήτρης Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας), 4ος: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας), παρ.: Δημήτρης Καλύβας (Βοιωτίας)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός      28-7   33
 2. Παναθηναϊκός 23-10 31
 3. ΠΑΟΚ    15-14          23
 4. ΑΕΚ       23-14 23
 5. Άρης                10-11          20
 6. Καβάλα 14-12          20
 7. Ξάνθη    13-16 18
 8. Εργοτέλης        14-19          17
 9. Ολυμπιακός Β. 15-15 17
10. Ηρακλής         11-13          16
11. Κέρκυρα         12-17          16
12. Ατρόμητος      13-17          15
13. Πανσερραϊκός 12-16          15
14. Αστέρας Τρίπολης    10-14          15
15. Πανιώνιος       9-18 14
16. Λάρισα 10-17          11
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass