ΟΥΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΕ ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΦΟΥΛΑΜ ΚΑΙ ΚΟΒΕΝΤΡΙ

Συμφωνία της ΑΕΛ με Κρις Κόουλμαν

* ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗ-ΒΟΗΘΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2010 1:42 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:51
Νέος τεχνικός στην ΑΕΛ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Ουαλός Κρις Κόουλμαν, που όπως αποκάλυψε από χθες η «Ε» είχε αρχίσει συζητήσεις από προχθές επί αθηναϊκού εδάφους με τον πρόεδρο της ομάδας Κωστή Πηλαδάκη.
Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει προφορικά και ο ηλικίας 40 χρόνων Κόουλμαν θα έρθει αύριο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα όπου στο ξενοδοχείο «Σουίτες Βουλιαγμένης» θα γνωρίσει τους παίκτες της ομάδας ενώ θα τη δει να αγωνίζεται στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, την Κυριακή, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για 18 μήνες με ετήσιες αποδοχές περίπου 280.000 ευρώ ενώ υπάρχουν μπόνους για Ευρώπη και κύπελλο Ελλάδα (όχι όμως για παραμονή στην κατηγορία).
Ο πρόεδρος της ομάδας εντυπωσιάστηκε στη συζήτηση που είχε μαζί του και αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν ότι ο προπονητής δεν κάθεται στο συμβόλαιό του και είναι ασυμβίβαστος.
Ο Ουαλός τεχνικός θα φέρει μαζί του έναν βοηθό που θα είναι γυμναστής ενώ στο προπονητικό τιμ θα παραμείνει ο Κώστας Κατσάρας αλλά και ο προπονητής τερματοφυλάκων Χρήστος Μιχαήλ.
Πάντως στο πάγκο την Κυριακή θα καθίσει κανονικά ο Κώστας Κατσάρας που θα έχει και την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Ο Κρις Κόουλμαν που φεύγοντας από την Ελλάδα πήρε όλες τις κασέτες με τα παιχνίδια της ΑΕΛ φέτος στο πρωτάθλημα, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα μόλις 33 χρόνων. Συγκεκριμένα μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο παίζοντας στη Φούλαμ και η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου αποφάσισαν να τον κάνουν βοηθό του Ζαν Τιγκανά.
Ο Τιγκανά έφυγε και στη συνέχεια αποφάσισε η διοίκηση της Φούλαμ να του αναθέσει το πόστο του πρώτου προπονητή, όπου έσωσε την ομάδα και έμεινε για πέντε χρόνια μέχρι το 2007. Στη συνέχεια πήγε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ όπου όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη χρονιά και κατόπιν στην Κόβεντρι όπου έμεινε μέχρι τον Μάιο του 2010 (παρότι τον Φεβρουάριο του 2009 είχε αναδειχθεί προπονητής του μήνα) και από τότε ήταν άνεργος.
Ουσιαστικά το «όνομά» του το «έχτισε» στη μακρά του θητεία στη Φούλαμ, όπου και είχε υπό τις οδηγίες του παίκτες σαν τον Έντουιν Φαν Ντε Σάαρ, τον Τόμας Ροζίντσκι, τον νυν παίκτη της ΑΕΚ Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, τον Φελίπε Κριστανβάλ κ.ά.
Συνολικά έχει μέχρι στιγμής καθίσει 141 φορές ως πρώτος προπονητής στον πάγκο της Φούλαμ (από τον Μάιο του 2003 ως και τον Απρίλιο του 2007), 19 σε αυτόν της Σοσιεδάδ (από τον Ιούνιο του 2007 ως και τον Ιανουάριο του 2008) και 117 φορές στον πάγκο της Κόβεντρι (από τον Φεβρουάριο του 2008 ως και τον περασμένο Μάιο), επιδεικνύοντας σε αυτές τις 277 παρουσίες του, ποσοστό 32,30% σε νίκες, 28,78% σε ισοπαλίες και 39,93% σε ήττες.
Ο Κόουλμαν έχει γεννηθεί στη Σουόνσι στις 10 Ιουνίου 1970, έχει ύψος 1.88 και αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι έχει τέσσερα παιδιά εκ των οποίων το ένα είναι 16 χρόνων.
Πάντως σε περίπτωση που «κολλήσει» υπάρχουν κάποιες ακόμα λύσεις όπως ο Νορβηγός Γιόρνι Άντερσεν (είχε δουλέψει στην Ξάνθη για ένα μήνα), ο Πορτογάλος Πατσέκο με πολύ καλό βιογραφικό και δύο Ισπανοί, ο ένας δουλεύει σε ομάδα εκτός Ισπανίας και ο άλλος είχε εντυπωσιακή πορεία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.
«ΜΠΕΡΔΕΨΕ» ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ
Μπορεί το θέμα του προπονητή να απασχολεί τους πάντες αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΛ έχει και παιχνίδι την Κυριακή με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο τεχνικός Κώστας Κατσάρας ενόψει του συγκεκριμένου αγώνα στην προπόνηση που έγινε στο Αλκαζάρ έδειξε να προβληματίζεται για τους παίκτες που θα ξεκινήσουν καθώς δοκίμασε κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ταυλαρίδη-Κολοβέτσιο (ο «μικρός» θα παίξει σίγουρα), ενώ αριστερό μπακ τον Κατσιαρό και αμυντικό χαφ τον Πουρί. Τέλος, έβαλε τον Μετίν πίσω από τον Μακίνουα που τον έβαλε στην κορυφή της επίθεσης θέση που διεκδικεί και ο Μπλάζεκ.
Πάντως περισσότερα από τα σχέδια του Κατσάρα θα φανούν στη σημερινή προπόνηση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass