ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Νέα σημαντική νίκη για τον Πυργετό

* ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΟΥ - ΓΚΟΥΓΚΟΥΔΗ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ 2-1 ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΥΧΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΑΒΟ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2010 3:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:50
Με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα συνοδεύτηκε η επιστροφή του Χρήστου Γκάτα ως προπονητή, στο γήπεδο όπου μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής κατά τη δεκαετία του ’80, ενώ και ως τεχνικός οδήγησε τη χθεσινή του αντίπαλο στην κατηγορία όπου αγωνίζεται τώρα. Οι «βυσσινί» του Κάτω Ολύμπου σημείωσαν μια «επαγγελματική» νίκη με 2-1 επί της Π.Σ. Ελασσόνας, που εντυπωσίασε με τη μαχητικότητά της και έδειξε ότι είναι μια ομάδα με πολλές προοπτικές. Το χθεσινό ντέρμπι του 4ου ομίλου ήταν - αναμφίβολα - μια ποδοσφαιρική γιορτή, που ικανοποίησε το φίλαθλο κόσμο που κατέκλυσε τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Ελασσόνας, ενώ ως αποτέλεσμα χαροποίησε μόνο τους φιλοξενουμένους, που βγήκαν αλώβητοι από μια αναμέτρηση με σημαντικό δείκτη δυσκολίας και παραμένουν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ένα βαθμό απόσταση από την κορυφή.
Οι Πυργετινοί ξεκίνησαν με ιδιαίτερη αγωνιστική διάθεση το παιχνίδι και στο 6’ πήραν το προβάδισμα στο σκορ: Με αφετηρία τον Παγκαρλιώτα, εκδήλωσαν επίθεση από αριστερά, όπου κάτοχος της μπάλας έγινε ο Καραγιάννης και, αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο με εντυπωσιακό τρόπο, σέντραρε προς την ελασσονίτικη εστία, όπου ο καραδοκών Κόκκινος με το στήθος (!) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Το γκολ αυτό λειτούργησε ευεργετικά για τους φιλοξενουμένους, που επιδόθηκαν στη διεκδίκηση μιας δεύτερης επιτυχίας, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και σταδιακά οι Ελασσονίτες άρχισαν να αποκτούν τα ηνία στο χώρο του κέντρου, προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση. Η καλή αμυντική διάταξη των Πυργετινών δεν τους επέτρεψε κάτι τέτοιο και οι ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα χωρίς αλλαγή στο σκορ.
Η ομάδα του Κώστα Κολομητρούση έμελλε να πανηγυρίσει την ισοφάριση λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, χάρη σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς γκολ που πέτυχε από δεξιά, με βολέ από απόσταση 30 περίπου μέτρων, ο Κατσαβός, που έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» του Μπρέλλα, μέσα σε αποθέωση (53’). Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Χρήστο Γκάτα να αναπροσαρμόσει τα αγωνιστικά του σχέδια και να δώσει πιο επιθετικό πνεύμα, βάζοντας στο παιχνίδι τον Στυλιανό, αλλά και τον 39χρονο Στύλο, που παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου στο διάστημα που αγωνίστηκε. Έτσι, στο 67’ οι «βυσσινί» έφτασαν στο 1-2, όταν ο Καραγιάννης σέντραρε από αριστερά, η κεφαλιά του Στύλου αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Νούσια, αλλά στην επιστροφή της μπάλας ο Γκουγκούδης με νέα κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Στο διάστημα που απέμενε μέχρι τη λήξη, οι ομάδες συνέχισαν να μάχονται, οι μεν για την ισοφάριση οι δε για τη διατήρηση της νίκης, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 89’ από την πλευρά των φιλοξενουμένων, όταν ο Νούσιας, δείχνοντας τα άψογα αντανακλαστικά του, νίκησε εξ επαφής τον μέχρι το καλοκαίρι συμπαίκτη του, Παγκαρλιώτα.
Αρκετά καλή ήταν η διαιτησία του Θεσσαλονικέα Κώστα Μηλιάδη, σε έναν αγωνιστικό χώρο που είχε «βαρύνει» από τη βροχή της προηγούμενης ημέρας, ενώ κατά κόρον ορθές υποδείξεις είχαν οι βοηθοί Θεόδωρος Αϊναλής - Στυλιανή Γκόγκου. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Πολύζος (46’), Τσατσαλίδης (48’), Κατσαβός (55’), Φώλλας (61’), Γκικούδης (68’), Χάμος (72’), Στύλος (77’), Φλώρος (90’) και Μπρέλλας (90’+2’), ενώ στο 87’ - σε μια ένδειξη επιείκειας - χαρίστηκε η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον ταλαντούχο Χάμο.
Π.Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Νούσιας, Λιόλιος, Καρατζιόλης (79’ Ξεφτέρης), Κοτούμπας, Φλώρος, Φώλλας (71’ Βαΐτσης), Χάμος, Μολάς, Βαλαώρας (75’ Σιαμαντούρας), Τζιόλας, Κατσαβός.
Α.Σ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ: Μπρέλλας, Γκουγκούδης, Παγκαρλιώτας, Μπουτογιάννης, Πολύζος, Γ. Κουρδής, Κόκκινος (83’ Στούμπος), Καραγιάννης, Τσατσαλίδης, Παρμαξίδης (62’ Στύλος), Τριτάρης (59’ Στυλιανός).
* Άψογη ήταν η φιλοξενία που επιφύλαξε η διοίκηση του Π.Σ. Ελασσόνας προς την αποστολή, αλλά και τους φιλάθλους του Πυργετού, που έδωσαν τη δική τους «νότα» στο χθεσινό αγώνα. Μάλιστα, στις κερκίδες του σταδίου έδωσε το «παρών» και ο καταγόμενος από την Ελασσόνα, δικηγόρος Αθηνών, Ανδρέας Πάτσης, που αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου και μερίμνησε προσωπικά για την ομαλή διευθέτηση των πάντων.
* Μελανό σημείο, πάντως, ήταν η επίθεση με πέτρα που δέχτηκε κατά την αποχώρησή του το λεωφορείου που μετέφερε τους Πυργετινούς φιλάθλους. Η διοίκηση της Π.Σ. Ελασσόνας, πάντως, μόλις πληροφορήθηκε το δυσάρεστο περιστατικό, το καταδίκασε, δηλώνοντας κατηγορηματικά προς τους ανθρώπους του Α.Σ. Πυργετού ότι όποιος το έκανε δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα και την Ελασσόνα, γενικότερα.
* Λόγω μη προσέλευσης του ορισθέντος από την Ε.Π.Ο. παρατηρητή αγώνα, χρέη ανέλαβε - κατόπιν συναίνεσης των δύο ομάδων - ο α’ αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.Λ., Βασίλης Νταβαρούκας.
* Θλιβερό καθήκον ανάγκασε τον Βαγγέλη Τριτάρη να μην δώσει το «παρών» στο γεύμα της ομάδας του Πυργετού στο «Travel Stop», καθώς την ίδια ώρα συνόδευε στην τελευταία του κατοικία το συνονόματο παππού του, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Αργότερα, πάντως, ο 18χρονος μέσος ενσωματώθηκε στην αποστολή, παίρνοντας, μάλιστα, τη φανέλα με το Νο 11 από τον προπονητή του, που τον εμπιστεύτηκε σε ένα κομβικό παιχνίδι.
* Προσωπικοί λόγοι που τον ανάγκαζαν να μεταβαίνει τακτικά στη Θεσσαλονίκη, δεν επέτρεψαν στον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο να προσφέρει στην ομάδα του Πυργετού όσα προσδοκούσε. Έτσι, αποφασίστηκε η συναινετική λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, ενώ το Δ.Σ. του συλλόγου του Κάτω Ολύμπου του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της σταδιοδρομίας του.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass