ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε.Λ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΜΕ 2-1

Τώρα αρχίζουν τα (πολύ) δύσκολα...

* ΑΣΧΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2010 23:01 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:47
«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» τραγουδάει ο Σάκης Ρουβάς, αλλά τώρα αρχίζουν τα... πολύ δύσκολα για την Α.Ε.Λ., καθώς έχασε χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον Εργοτέλη, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και φλερτάρει με την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα (κάτι που θα συμβεί αν ο Πανιώνος φέρει έστω και ισοπαλία με τον Ηρακλή στο σημερινό παιχνίδι).
Η ομάδα της Α.Ε.Λ. με μια άσχημη εμφάνιση δεν μπόρεσε να απειλήσει τους Κρητικούς, είχε τη ατυχία η άμυνα να βρεθεί στη χειρότερή της μέρα (αποβλήθηκε και ο Ταλ μόλις στο 27’), ενώ παράλληλα αντιμετώπισε και ένα διαιτητή που χαρίστηκε στα σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων και θα μπορούσε και σ’ αυτούς να βγάλει περισσότερες κίτρινες (οι επτά ήταν λίγες), αλλά και κάποια κόκκινη.
Η ουσία είναι ότι η ομάδα έχει τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη, δύο συνεχόμενες ήττες και ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα, όπου αντιμετωπίζει εντός έδρας Π.Α.Ο.Κ. και Ολυμπιακό και εκτός Α.Ε.Κ., Ατρόμητο Αθ., Καβάλα που οι προσδοκίες για βαθμούς είναι περιορισμένες.
Στο χθεσινό παιχνίδι η Α.Ε.Λ. παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών, με τους αμυντικούς να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον στα λάθη, ενώ αν κάτι θα μπορούσε να ελπίζει η λαρισινή ομάδα για να πάρει βαθμό φθάνοντας στα δίχτυα του Δασκαλάκη, ήταν τα φάουλ του καλύτερου χθες παίκτη Φαμπιάν Κανόμπιο. Κρίμα που η απόδοση αυτού του παίκτη πήγε χαμένη...
Από την άλλη, ο Εργοτέλης παρουσιάστηκε ψυχωμένος και έδειξε ότι ήθελε τη νίκη πάση θυσία και οι διαμαρτυρίες του Καραγεωργίου στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο της αναμέτρησης Εργοτέλη-Ολυμπιακού 0-2 την περασμένη Τετάρτη είχαν... λόγους, ενώ ξέχασε και την κόντρα του με τον Λεάλ, βάζοντας τη νίκη πάνω από το πειθαρχικό παράπτωμα του παίκτη.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Γιάννης Παπακώστας, επιφύλαξε μια έκπληξη στο χθεσινό παιχνίδι, καθώς ξεκίνησε το νεαρό Βούζα στην αρχική ενδεκάδα, ακλουθώντας την ίδια τακτική 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια είχε τον Αμπάρη, στην άμυνα δεξιά τον Ταλ, σέντερ μπακ τον Νταμπίζα και τον Ταυλαρίδη, αριστερά τον Βενετίδη, στη μεσαία γραμμή υπήρχαν δύο αμυντικά χαφ ο Ρομέου με τον Ιγγλέσιας και πιο μπροστά οι Σίμιτς (δεξιά), Κανόμπιο (κέντρο), Βύζας (αριστερά) και στην κορυφή ο Κουζέν.
Από την άλλη, ο τεχνικός του Εργοτέλη Νίκος Καραγεωργίου ακολούθησε μια τακτική με 4-3-3, έχοντας τον Δασκαλάκη τερματοφύλακα, στην άμυνα τους Γιαλούση (αριστερά) Σασιασβίλι, Χίμπλιγκερ (σέντερ μπακ), Φραγκουλάκη (δεξιά), στη μεσαία γραμμή τους Μπέτο και Ολίσα (αμυντικά χαφ) και στο κέντρο τον Ρομάνο, ενώ στην επίθεση ήταν ο Λεάλ (δεξιά), Μπουντιμέρ (κέντρο) και Ρουμπάκης (αριστερά).
Στο ξεκίνημα του αγώνα η Α.Ε.Λ. είχε την υπεροχή αλλά στην πρώτη φάση ο Εργοτέλης μετά από ενέργεια του Λεάλ που «χόρεψε» τον Ταλ και εκτέλεση του Ρομάνο γίνεται το 1-0 για να αντιδράσει η Α.Ε.Λ. και να ισοφαρίσει με εκπληκτική ενέργεια του Κανόμπιο ύστερα από εξίσου θεματική προσπάθεια του Σίμιτς.
Και ενώ το παιχνίδι έδειχνε να είναι ένας αγώνας κέντρου, ο Ταλ ανέτρεψε αδικαιολόγητα τον Μπούντιμιρ μέσα στη μεγάλη περιοχή αποβλήθηκε ο Εργοτέλης κέρδισε πέναλτι και ο Λεάλ έκανε το 2-1.
Από κει και πέρα ο Βούζας άφησε τη θέση του στο Βελάσκο για να υπάρξει ισορροπία στην άμυνα και το παιχνίδι μέχρι τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου κύλησε με τον Εργοτέλη να είναι πιο απειλητικός έχοντας μαζί του και τον ευνοϊκό άνεμο.
Στο δεύτερο μέρος η Α.Ε.Λ. είχε καθολική υπεροχή αλλά οι παίκτες του Εργοτέλη επιστρατεύοντας κάθε σκληρότητα έδιναν δικαίωμα για «βυσσινί» εκτελέσεις φάουλ που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Μάλιστα στη μοναδική επίθεση στο δεύτερο μέρος ο Εργοτέλης κέρδισε νέο πέναλτι (ανατροπή του Μπούντιμιρ από τον Νταμπίζα) αλλά ο Λεάλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Δυστυχώς η Α.Ε.Λ. δεν ήταν καλή και «πλήρωσε» το γεγονός ότι δεν δημιούργησε φάση, μέσα στην μεγάλη περιοχή ενώ οι εκτελέσεις φάουλ λόγω του αέρα δεν μπορούσαν να είναι καλές με εξαίρεση μια του Βενετίδη (81’) και μια ακόμα του Μπλάζεκ στις καθυστερήσεις.
Το 2-1 πανηγυρίστηκε από την Κρητική ομάδα που πήρε βαθιά ανάσα και η Α.Ε.Λ. βυθίστηκε σε... περισυλλογή για την παραμονή στην κατηγορία.
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
9’:Από αριστερά ο Λεάλ περνάει με χαρακτηριστική άνεση τον Ταλ και σουτάρει προς την εστία του Αμπάρη, αποκρούει ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ. και η μπάλα φθάνει στο Ρομάνο που από κοντά σουτάρει και κάνει το 1-0 αφού αποδείχθηκε πιο γρήγορος από τον Ταυλαρίδη.
11’: Σουτ του Κανόμπιο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Δασκαλάκης που ήταν σε καλή θέση.
16’:Ο Λεάλ κάνει σέντρα από δεξιά και ο Μπούντιμιρ από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αμπάρη.
18’: Ο Σίμιτς από αριστερά κάνει μια έξοχη ατομική προσπάθεια και σέντρα προς τον Κανόμπιο που από το ύψος της μικρής περιοχής σουτάρει και κάνει το 1-1.
23’: Από καλή θέση ο Λεάλ σουτάρει στην αγκαλιά του Αμπάρη.
27’: Μπαλιά του Ρομάνο στον Μπούντιμιρ που ανατρέπεται από τον Ταλ εντελώς ανόητα κι ο διαιτητής κ.Σταθόπουλος καταλογίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο Λεάλ και κάνει το 2-1.
45’+1’: Εκπληκτικό σουτ του Λεάλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Αμπάρης σε κόρνερ.
55’: Μακρινό σουτ του Ρομέου καταλήγει άουτ.
57’: Φάουλ του Κανόμπιο στην αγκαλιά του Δασκαλάκη καθώς δεν μπορεί να παρέμβει κανένας παίκτης της Α.Ε.Λ. και να της αλλάξει πορεία στέλνοντάς την προς τα δίχτυα.
62’: Ο Κανόμπιο εκτελεί φάουλ και ο Νταμπίζας μέσα από τη μεγάλη περιοχή πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ.
63’: Από αριστερά ο Κανόμπιο κάνει ωραία προσπάθεια και σέντρα προς τον Κουζέν αλλά προλαβαίνει ο Ρουμπάκης και αποκρούει.
73’: Ο Λεάλ μέσα από τη μεγάλη σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
81’: Εκτέλεση φάουλ του Βενετίδη από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δασκαλάκη.
86: Από δεξιά ο Γιαλούσης κάνει σέντρα και ο Μπούντιμιρ ανατρέπεται μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Νταμπίζα. Πέναλτι που καταλογίζει ο Σταθόπουλος και εκτελεί ο Λεάλ αλλά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
90’+1’: Ο Μπλάζεκ εκτελεί φάουλ και ο Δασκαλάκης με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει την μπάλα.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την Α.Ε.Λ. κορυφαίος ο Κανόμπιο και ακολούθησε ο Μπλάζεκ που μπήκε με μεγάλη όρεξη στο παιχνίδι. Από τους υπόλοιπους μόνο ο Ρομέου στάθηκε αξιοπρεπώς.
Από τον Εργοτέλη καλύτεροι ήταν οι: Λεάλ, Ρομάνο, Δασκαλάκης, Χίμπλιγκερ.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο κ. Σταθόπουλος ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι του Εργοτέλη και θα μπορούσε να δώσει περισσότερες κάρτες από αυτές που έδειξε και ήταν Κουζέν (κίτρινη, 12’), Ταλ (κόκκινη, 26’), Μπούντιμιρ (κίτρινη, 30’), Ταυλαρίδης (κίτρινη, 30’), Ιγγλέσιας (κίτρινη, 31’), Μπέτο (κίτρινη, 39’), Γιαλούσης (κίτρινη, 55’), Ολίσε (κίτρινη, 68’), Φραγκουλάκης (κίτρινη, 81'), Νταμπίζας (κίτρινη, 87'), Ρουμπάκης (κίτρινη, 90’+), Δασκαλάκης (κίτρινη, 90’+).
Κανένα πρόβλημα οι δύο βοηθοί Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Φαντόπουλος (Πειραιά)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Χίμπλιγκερ, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Μπέτο (Ορφανός 76'), Ολίσε, Φραγκουλάκης (Βίσιο 90’+), Ρομάνο, Λεάλ (Σαρρής 89'), Μπούντιμιρ.
Α.Ε.Λ. (Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Βούζας (Βελάσκο, 27'), Ρομέου, Ιγγλέσιας (Μακίνουα 78'), Σίμιτς (Μπλάζεκ 45'), Κανόμπιο, Κουζέν.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 568 – ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 5.907
 
Γιάννης Παπακώστας:
Χωρίς φάσεις, δεχθήκαμε γκολ...
«Ήρθαμε να δώσουμε ένα καθοριστικό ματς, γιατί ήμασταν και παραμένουμε χαμηλά κι αυτό είναι το άσχημο. Σε ένα ματς χωρίς φάσεις δεχόμαστε 2 γκολ από καθοριστικά προσωπικά λάθη. Στο πρώτο καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, όπως στο δεύτερο μείναμε με δέκα παίκτες και παρά τη μεγάλη προσπάθεια δεν καταφέραμε να βάλουμε άλλο γκολ. Πολλές φορές καταφέραμε να φτάσουμε στην περιοχή του αντιπάλου κάνοντας παράλληλα προσπάθεια να μην κινδυνεύσουμε, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Είναι πάρα πολύ άσχημο για μας. Δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν εναντίον, παρά την καλή προσπάθεια που κάναμε με 10 παίκτες. Είναι δύσκολο να βλέπεις την ομάδα εκεί, ενώ δεν την αξίζει και δεν τη σέβεται κανείς. Από την αρχή της χρονιάς. Μιλάω γενικά, όχι αποκλειστικά για σήμερα. Η Α.Ε.Λ. πρέπει να σταθεί στα πόδια της και να τελειώσει το θέμα με την εκτελεστική της ικανότητα». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γιάννης Παπακώστας στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα με την ΑΕΚ κι ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις των Μ.Μ.Ε.
- Για τον ρόλο της διαιτησίας στο παιχνίδι.
«Γενικά στο 1ο ημίχρονο δεν είχαμε αυτά που έπρεπε. Μετά το 2-1 και κυρίως στο 2ο ημίχρονο ισορρόπησε. Γενικά μιλάω. Δεν είναι αντιμετώπιση αυτή για μεγάλη ομάδα όπως η Α.Ε.Λ.»
-Για τη συνέχεια:
«Ακολουθούν δύσκολα ματς. Πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας μέχρι να δούμε τι λύσεις μπορεί να υπάρξουν μετά».
- Είχατε μιλήσει για την ασθένεια του Αλκαζάρ, όμως η ομάδα χάνει και εκτός έδρας εσχάτως...
«Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Δεν προσέξαμε καθόλου σε 2 φάσεις, ενώ δεν ήταν πραγματικές φάσεις για γκολ. Έπαιξε ρόλο και ο αέρας στον υπολογισμό από τους ποδοσφαιριστές, Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο έστω και με 1-0, αλλά...».
-Βλέπετε φως στο τούνελ;
«Η ομάδα έχει δείξει ότι έχει δυ6νατότητες για να βγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση».
- Η διαιτησία είναι η μοναδική ευθύνη για την πορεία της ομάδας;
«Καταρχήν φταίμε εμείς. Όταν δεν μπορείς να πάρεις αυτό που σου αξίζει μέσα στο γήπεδο, ο πρώτος που φταίει είσαι εσύ».
- Η Α.Ε.Λ. έχει θεωρητικά το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων χρόνων, αλλά παρόλα αυτά κάνει τη χειρότερη πορεία. Έχετε εξήγηση; Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που καθόταν σήμεαρ στον πάγκο και κοστίζουν εκατομμύρια...
 «Εγώ εκτιμώ το ρόστερ για τη φετινή χρονιά. Δεν ξέρω για τις προηγούμενες. Σήμερα, είχαμε την ατυχία με τον Μετίν, ενώ ο Μπλάζεκ δεν ήταν έτοιμος για 90 λεπτά».
- Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία την παικτών;
«Φυσικά και όχι. Φυσικά και περιμένω περισσότερα».
- Να περιμένουμε αλλαγές;
«Φυσικά».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass