ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΛ

Νύχτα μαγική, ονειρεμένη

*ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ: «Ή ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΕΛ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Ή ΘΑ ΠΑΩ ΦΥΛΑΚΗ» *ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2010 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:46
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης
Νύχτα μαγική ονειρεμένη (έστω και βροχερή...) ήταν η χθεσινή στο γήπεδο της ΑΕΛ, στο λόφο του Μεζούρλο, στο AEL FC ARENA, καθώς 12.000 φίλαθλοι έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια ουσιαστικά του γηπέδου που αποτέλεσαν και ένα τεστ λειτουργίας για να αναδείξει τις... «παιδικές αρρώστιες του», ώστε να διορθωθούν ενόψει το πρώτου αγώνα που θα δώσει η «βυσσινί» ομάδα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στις 5 Δεκεμβρίου.
Μια νύχτα πoυ έμεινε χαραγμένη στην μνήμη όλων καθώς ήταν πρωτόγνωρη για περιφερειακή ομάδα μια και η ΑΕΛ αποκτάει το καλύτερο γήπεδο ποδοσφαιρικό περιφερειακής πόλης και καλύτερο ιδιωτικής πρωτοβουλίας μια και στην περιφέρεια τα περισσότερα είναι κρατικά.
Μετά από 46 χρόνια η ΑΕΛ αποκτάει το «σπίτι» της και γίνεται πλέον πραγματική οικοδέσποινα που έδειξε και τα πρώτα της δείγματα στην «αρένα» καθώς οι πολιτικοί μάλλον αποτελούν πρόσωπα personanongrate.
Σίγουρα τη χθεσινή βραδιά την περίμεναν όλοι πολλά χρόνια και το τελετουργικό ήταν αρκετά καλό, αντάξιο της ιστορίας της ομάδας και του πόθου να αποκτήσει το δικό της γήπεδο και με έναν φίλαθλο να δείχνει αυτή τη δίψα καθώς αποφάσισε στα μέσα της εκδήλωσης να μπει μέσα στον αγωνιστικό του χώρο να βάλει το κασκόλ του στο κέντρο (άκαρπη η προσπάθεια των ανθρώπων ασφαλείας να τον βγάλουν) και να παρακινεί όλους του υπόλοιπους σε συνθήματα υπέρ της ΑΕΛ. Εκτός προγράμματος το περιστατικό άλλα έδωσε τόνο και πάθος στην εκδήλωση βγάζοντας τη δύναμη των Λαρισαίων φιλάθλων. Και τα απρόοπτα πολλές φορές αποτελούν μέρος του προγράμματος.
Η εκδήλωση στο γήπεδο που γέμισε από πολύ νωρίς (όλοι ήθελαν να το ζήσουν...) ξεκίνησε με ομιλία της υπεύθυνης μάρκετινγκ κ. Βασιλάκου που αφού προλόγισε την εκδήλωση κρεμάστηκε σε ιστό του γηπέδου η σημαία της ΑΕΛ υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων ενώ λίγο αργότερα οι παίκτες πάτησαν τον φυσικό χώρο που θα αγωνίζονται από 5 Δεκεμβρίου.
Στη συνέχεια ακολούθησαν μερικά πολύ ωραία βίντεο που αναφέρονταν στην ιστορία της ομάδας από την ίδρυσή της, στους τίτλους κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1988 και τα δύο κύπελλα το 1985 και το 2007 και ακολούθησε ένα ειδικό αφιέρωμα για το κλαμπ του παραδείσου με αναφορά στους αδκοχαμένους παίκτες της ομάδας αλλά και με μνεία στους δύο πρόεδρους, τον Στέλιο και τον Αντώνη Καντώνια, που σημάδεψαν την ιστορία της ομάδας με την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο πρώτος και με το όραμα της ομάδας των ταλέντων ο δεύτερος.
Πραγματικά οι στιγμές ξετύλιξαν την ιστορία της ομάδας και στη συνέχεια υπήρξαν ομιλίες από τους ανθρώπους που βοήθησαν στην κατασκευή του γηπέδου.
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ...
Πρώτα μίλησε ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης με βραχνή φωνή (κουράστηκε από την ένταση των εκλογών) ερχόμενος απευθείας από το Μεξικό ο οποίος μίλησε λίγη ώρα, αλλά τόνισε τη μεγάλη στιγμή για τη Λάρισα να αποκτήσει το δικό της γήπεδο χαρακτηρίζοντας μεγάλη στιγμή για την ομάδα αλλά και για την πόλη. Επίσης είπε ότι οι στιγμές που έζησε η ομάδα στο Αλκαζάρ ελπίζει να επαναληφθούν και στο καινούργιο γήπεδο. Τέλος ευχήθηκε καλορίζικο...
ΑΡΧΗ ΝΕΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ
Κατόπιν μίλησε ο πρώτο αιρετός περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός που είπε τα εξής: «Σε τέτοιες περιπτώσεις είθισται η ημέρα να ονομάζεται ιστορική. Σήμερα είναι όντως μια ιστορική ημέρα για μια ιστορική ομάδα σε μια ιστορική πόλη. Η αγαπημένη μας ΑΕΛ, η ομάδα της καρδιάς μας, η ομάδα που δόξασε τη Λάρισα αλλά και την Ελλάδα στα γήπεδα της Ευρώπης, η ομάδα που δίδαξε ποδόσφαιρο αλλά και ήθος, η ομάδα μας αποκτά το δικό της «σπίτι».
Ένα υπερσύγχρονο γήπεδο – αντάξιο της ιστορίας αλλά και του ειδικού βάρους της ΑΕΛ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Για το νέο γήπεδο νομίζω ότι τα λόγια περιττεύουν αφού η ποιότητα της κατασκευής και οι υπερσύγχρονες όπως διαπιστώνουμε εγκαταστάσεις «μιλούν» από μόνες τους.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι το νέο γήπεδο της ΑΕΛ φέρει τη σφραγίδα του προέδρου της ομάδας, του Κωστή Πηλαδάκη.
Όμως, για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των χιλιάδων φιλάθλων της ΑΕΛ συνέβαλαν πολλοί, επώνυμοι και ανώνυμοι.
Επειδή, όμως, είχα την τύχη και τη χαρά να βρεθώ στο Αλκαζάρ με τον πατέρα μου από τα παιδικά μου χρόνια,
επιτρέψτε μου να κρατώ άσβεστη στην καρδιά μου τη νοσταλγία μου για την ατμόσφαιρα που είχε το Αλκαζάρ στις δεκαετίες του ’70 και του ’80.
Τότε που το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήταν στα πρώτα του βήματα,
τότε που οι ποδοσφαιριστές έπαιζαν περισσότερο για τη φανέλα,
τότε που ολόκληρη η Λάρισα – με λιγότερους κατοίκους απ’ ό,τι σήμερα –
ζούσε όλη την εβδομάδα για το ματς της Κυριακής.
Μ’ αυτές τις εικόνες στην καρδιά και το μυαλό μου,
και γνωρίζοντας ότι με τους περισσότερους από εσάς να έχουμε βρεθεί άπειρες Κυριακές στο Αλκαζάρ αλλά και στα γήπεδα όλης της χώρας φωνάζοντας για την ομάδα μας,
θέλω να τονίσω το εξής: Είναι αναμφίβολα θετικό που το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και οργανώνεται σε επαγγελματικά πλαίσια με τις ομάδες να είναι πλέον εταιρίες που επιδιώκουν ισοσκελισμένα έσοδα – έξοδα.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την ΠΑΕ ΑΕΛ.
Δεν σας κρύβω ότι προσωπικά θα μου λείψει το Αλκαζάρ.
Το Αλκαζάρ της νιότης μας…
Το Αλκαζάρ που θα το κρατήσουμε, με τις καλές και τις κακές στιγμές, βαθιά στη μνήμη μας.
Εύχομαι ειλικρινά να ζήσουμε πολλές στιγμές χαράς και υπερηφάνειας και στο νέο γήπεδο της αγαπημένης μας ομάδας.
Εύχομαι να δούμε τίτλους, κύπελλα και πρωταθλήματα.
Να κάνει η ομάδα μας νικηφόρα πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Εύχομαι στο νέο γήπεδο να αναδειχθούν και να δοξαστούν ταλέντα από τον τόπο μας, τη Λάρισα και τη Θεσσαλία.
Να δούμε ένα καινούργιο Κουκολίτσιο, έναν καινούργιο Μουσιάρη, έναν καινούργιο Μητσιμπόνα, έναν καινούργιο Βαλαώρα, έναν καινούργιο Καραπιάλη.
Εύχομαι στη διοίκηση να εκπληρώσει τους στόχους της για το καλό της ομάδας και κυρίως να μην ξεχνά ούτε στιγμή ότι η ΑΕΛ είναι ο κόσμος της, η  ΑΕΛ ανήκει πάνω απ’ όλα στο λαό της!
ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Κωστής Πηλαδάκης κάτω από επευφημίες των φιλάθλων που καλωσόρισε στο σπίτι της ομάδας τους φιλάθλους αρχικά και στη συνέχεια ακούγοντας το σύνθημα «Πηλαδάκη, να το ξέρεις το πρωτάθλημα εσύ θα μας το φέρεις» απάντησε: «Ή θα φέρω το πρωτάθλημα ή θα πάω στις φυλακές που είναι δίπλα», εννοώντας το μεγάλο χρέος που του δημιούργησε η κατασκευή του νέου γηπέδου.
Μίλησε γα τη συνέπεια που έδειξε στην ολοκλήρωση του έργου ενώ άρχισε τα δημόσια παράπονα προς την Πολιτεία που ήταν απούσα καθώς δεν παρευρέθηκε κανείς από το κυβερνών κόμμα (μήνυμα σαφέστατο...) κάτι που στηλίτευσε ο πρόεδρος της ΑΕΛ.
Ο κ. Πηλαδάκης δυσαρέστησε και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων 2013 κ. Γιώργο Κολέτσο που παρευρέθηκε λέγοντας: «Οι Μεσογειακοί θα γίνουν για ένα μήνα μετά τι θα γίνει, το έργο αυτό θα μείνει μια ζωή στη Λάρισα και παράλληλα θέλω να πω ότι το έργο αυτό θα κάνει περήφανα τα τρία παιδιά μου τον Μάνο, τον Διονύση και τον Φίλιππο που είναι ΑΕΛ και το έργο που έκανε στην ομάδα.   
Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης η κατασκευή του γηπέδου έδωσε δουλειά σε 500 οικογένειες και θα συνεχίσει να δίνει. Παράλληλα βάλαμε φωτοβολταϊκά που είναι πρωτοποριακά και θα δίνουν ηλεκτρική ενέργεια 1 μεγαβάτ».
Παράλληλα ο κ. Πηλαδάκης έστειλε και μήνυμα προς τα «παπαγαλάκια» που υποστήριζαν ότι η ΑΕΛ θα έχανε εύκολα στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟ λέγοντας: «Ο κ. Βγενόπουλος είναι φίλος μου και το ξέρουν όλοι, δεν κρύβομαι. Θέλω να απαντήσω στους «παπαγάλους» που έλεγαν ότι η ΑΕΛ θα χάσει στο ΟΑΚΑ και εμείς απαντήσαμε με αξιοπρέπεια. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα ο κ. Βγενόπουλος μου έδωσε συγχαρητήρια, τέτοιοι παράγοντες ανεβάζουν το ποδόσφαιρο. Δεν είναι όλοι ίδιοι».
Και κατέληξε λέγοντας προς τους φιλάθλους: «Επτά χρόνια έχουμε πολύ καλή σχέση και δεν θα σας αφήσω ποτέ όπως και εσείς δεν με αφήσατε. Και να είστε σίγουροι ότι θα υπάρχει πάντα αξιοπρέπεια μια αρχή που πορεύτηκε από την οικογένεια και την κράτησα σε όλη μου τη ζωή».
Την τελετή των εγκαινίων εκτός των προαναφερομένων τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, η Λαρισαία «χρυσή» ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Κέλλας, Σπύρος Μπαρμπούτης, Κώστας Σαμουρέλης, Αντώνης Πράπας, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων 2013 Γιώργος Κολέτσος,ο διευθυντής της Σούπερ Λίγκα κ. Πατρίκ Κομνηνός, ο μάνατζερ της εθνικής μπάσκετ κ. Νίκος ΦΙλίππου, η εκδότης-διευθυντής της «Ε» Δανάη Δημητρακοπούλου, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Ζήσης Γρηγορίου και ο σύμβουλος κ. Νταβαρούκας κ.ά.
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Το συγκεκριμένο πολύ καλό τεστ ανέδειξε τα προβλήματα που ήταν το κυκλοφοριακό και η έλλειψη φωτισμού και πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τροχαία Λάρισας απέστειλε σχετικό έγγραφο προς το Δήμο Λαρισαίων και την ΠΑΕ ΑΕΛ. Συγκεκριμένα είναι αναγκαίο να γίνει κόμβος ενώ θα πρέπει να δημιουργηθεί ο δρόμος στην είσοδο του γηπέδου, να γίνουν πεζοδρόμια και παράλληλα είναι αδύνατον να μην υπάρχουν φώτα στον περιφερειακό και οι πεζοί να περνάνε με τον κίνδυνο ατυχήματος. Η Τροχαία πήρε πολλά μέτρα και πρέπει να λυθούν αυτά τα θέματα.
Εσωτερικά μας παραπονέθηκαν ότι παρότι υπήρχε στέγαστρο έπεφτε βροχή (δεν ολοκληρώθηκε ακόμα η τοποθέτησή του) στις θέσεις των θεατών, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν παντού σκέπαστρα κάνει την παρακολούθηση του αγώνα πιο εύκολη για τους θεατές.
Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Η συναυλία που ακολούθησε από τους Φίλιππο Πλιάτσικα, Διονύση Τσακνή και Πάνο Μουζουράκη ήταν το «κερασάκι» στην τούρτα αυτής της εκδήλωσης. 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass