ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ.

Παπακώστας: Έχω καθαρή συνείδηση...

* «ΑΓΩΝΑΣ-ΠΑΓΙΔΑ ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ». ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΣΙΑΡΟ* ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟ ΣΕΙΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2010 1:32 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:43
Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Γιάννης Παπακώστας, όπου έκανε αναφορά στα τελευταία πετυχημένα παιχνίδια της ομάδας αλλά και στον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο για τον οποίο τόνισε: «Το ματς με τον Πανιώνιο είναι και πολύ δύσκολο και καθοριστικό. Το τελευταίο διάστημα παίρνουμε και αποτέλεσμα και κάνουμε και καλές εμφανίσεις. Πρέπει να το συνεχίσουμε αυτό».
Συγκεκριμένα, ξεκίνησε λέγοντας τα ακόλουθα: «Μετά από δυο παιχνίδια εκτός έδρας επιστρέφουμε στο γήπεδό μας για ένα πάρα πολύ καθοριστικό ματς. Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Παναθηναϊκό είχαμε επισημάνει τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο. Είμαστε προσηλωμένοι για να πάρουμε τη νίκη, που θα μας δώσει βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας. Η επιστροφή στην έδρα μας ταυτίζεται με το τελευταίο ματς στο Αλκαζάρ. Πέφτει η αυλαία σε ένα γήπεδο που έζησε μεγάλες στιγμές κατά το παρελθόν. Πέρασαν σπουδαίοι παίκτες, προπονητές και διοικήσεις, παίχτηκε σπουδαίο ποδόσφαιρο, ήρθαν μεγάλες επιτυχίες. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να ταυτιστούμε με τα συναισθήματα του κόσμου και με την ιστορία της Α.Ε.Λ. και να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, να χαρίσουμε μια νίκη για να μπορέσει το Αλκαζάρ με το ένδοξο παρελθόν να κλείσει τη σελίδα του πανηγυρικά.
Μια νέα σελίδα ανοίγει, ένα νέο γήπεδο βρίσκεται μπροστά μας. Το εγχείρημα του προέδρου οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και το βλέπουμε καθημερινά. Η δυναμική της ομάδας μας πλέον εμπεριέχει και το AELFCARENA. Πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια, να δώσουμε βροντερό παρών και μια ομάδα με νέα ιδεολογία να πατήσει γερά και να κάνει ένα βήμα εμπρός, να καταφέρει να πρωταγωνιστεί.
Το ματς με τον Πανιώνιο είναι και πολύ δύσκολο και καθοριστικό. Το τελευταίο διάστημα παίρνουμε και αποτέλεσμα και κάνουμε και καλές εμφανίσεις. Πρέπει να το συνεχίσουμε αυτό. Ακούμε πολλά για τα προβλήματα του Πανιωνίου, αλλά πρέπει να κρατήσουμε τα αυτιά μας κλειστά. Κι εμείς πήγαμε με προβλήματα στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Σημασία έχει η δική μας παρουσία».
* Η φόρτιση από το γεγονός ότι την Κυριακή είναι το τελευταίο ματς της Α.Ε.Λ. στο Αλκαζάρ, σε συνδυασμό με την προσμονή για την είσοδο στο νέο γήπεδο – το οποίο οι ποδοσφαιριστές επισκέφτηκαν χθες – δημιουργεί μια επιπλέον πίεση ενόψει Πανιωνίου;
«Είναι συνειδητοποιημένοι. Γνωρίζουν ότι πρέπει να κάνουμε το καθήκον. Την Κυριακή υπάρχουν και επιπλέον λόγοι. Να ταυτιστούμε – όπως προείπα – και με το συναίσθημα του κόσμου, να κλείσει αυτό το γήπεδο ένδοξα, γιατί είναι ένα γήπεδο που το μάθαμε από τα νεανικά μας χρόνια. Είμαι ευχαριστημένος από τη συνειδητοποίηση όλης της κατάστασης εκ μέρους των ποδοσφαιριστών».
* Θα μας πείτε το μυστικό για το πώς... γίνατε καλός προπονητής με τα τελευταία θετικά αποτελέσματα, ενώ πριν όλοι ζητούσαν την κεφαλή σας επί πίνακι;
«Έτσι είναι το επάγγελμα. Κατά διαστήματα ήμουν καλός προπονητής, μετά δεν ήμουνα... Το θέμα είναι να έχεις καθαρή τη συνείδησή σου ότι κάνεις τη δουλειά σου σωστά. Το θέμα είναι να προσπαθείς να βελτιώνεσαι, να μην ταυτίζεσαι από τα λάθη σου, να δουλεύεις και να κάνεις ένα βήμα προς το εμπρός. Καλό είναι το παρελθόν, αλλά δεν πρέπει να απαξιώνουμε το παρόν και να καταδικάζουμε το μέλλον. Πρέπει η συνεχής βελτίωση, η γνώση και η δουλειά να είναι τα σημεία πάνω στα οποία ο προπονητής θα πατήσει. Κάποιες φορές δεν πετυχαίνεις για πάρα πολλούς λόγους. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει συνταγή».
* Πάντως κάνατε και αλλαγές αγωνιστικές οι οποίες βοήθησαν την ομάδα...
«Ναι, ως επί το πλείστον έγιναν αγωνιστικές αλλαγές, αλλά η αλήθεια είναι πως η ετοιμότητα του καθενός ποδοσφαιριστή ξεχωριστά είναι πολύ μεγαλύτερη από την αρχή της σεζόν».
* Τι κινδύνους κρύβει το κυριακάτικο παιχνίδι απέναντι σε αντίπαλο με πολλά προβλήματα;
«Είναι ματς παγίδα. Τα προβλήματα συνήθως συσπειρώνουν μια ομάδα. Όμως, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την καλή πορεία και να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Γι’ αυτό άλλωστε και τον καλούμε να γεμίσει αυτό το γήπεδο που γνώρισε μεγάλες στιγμές και να του δώσουμε ακόμη μια τελευταία χαρά».
* Είναι για εσάς αυτή η εβδομάδα η πιο δύσκολη της φετινής χρονιάς, με δεδομένο ότι έχετε στα χέρια σας πολλές λύσεις και πολλούς ποδοσφαιριστές που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταποκριθούν;
«Αυτό είναι ευχάριστο. Προσπαθώ να έχω πολύ κοντά τους ποδοσφαιριστές μέσα από κατ’ ιδίαν ομιλίες για να γνωρίζω την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Είναι επαγγελματίες, αγαπάνε την ομάδα και θέλουν να προσφέρουν. Μέχρι στιγμής – και θέλω να το καταθέσω αυτό - ό,τι τους έχει ζητηθεί, το βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο. Δηλαδή, στον Κατσιαρό ζητήθηκε να παίξει δεξί μπακ και κατάφερε επάξια να καλύψει αυτή τη θέση. Ή από κάποιον άλλον ζητείται να μπει στο 60’ κι αυτός μπαίνει και δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Αυτό είναι ομάδα. Άρα πρέπει το προσωπικό συμφέρον να μένει απ’ έξω. Πρέπει όλοι να υπηρετούμε το συμφέρον της ομάδας, ανεξαρτήτως ονόματος. Σε αυτό προσπαθώ – στο βαθμό που μπορώ να είμαι δίκαιος».
* Την Κυριακή επιστρέφουν οι Νταμπίζας και Ταυλαρίδης. Με δεδομένη την πολύ καλή παρουσία του Κολοβέτσιου στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έχετε το σθένος να αφήσετε κάποιον από τους πρωτοκλασάτους παίκτες εκτός;
«Αυτή η ερώτηση θα ήταν πολύ καλή όταν κλείσουμε τον πρώτο γύρο και όταν τελειώσει το πρωτάθλημα. Θεωρητικά δεν μπορώ να απαντήσω. Μέχρι τότε θα μπορείτε να δείτε και να βγάλατε τα συμπεράσματά σας».
* Έχετε κάνει κινήσεις μέχρι τώρα που να αφορούν στη μεταγραφική ενίσχυση της Α.Ε.Λ. τον Ιανουάριο;
«Από τη στιγμή που τελείωσαν οι μεταγραφές του καλοκαιριού η ομάδα έχει έναν υπόγειο μηχανισμό προσπαθώντας να εντοπίσει κάποιους παίκτες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τους φέρουμε στην Α.Ε.Λ. για να κάνουν τη διαφορά. Προσπαθούμε να βρούμε παίκτες κάνοντας έρευνα σε θέσεις που η ομάδα έχει ανάγκη. Μπορεί τελικά να μη χρειαστεί να κάνουμε κάποια μεταγραφή ή μπορεί να κάνουμε μία ή το πολύ δύο».
* Σε ποιο από τα δέκα παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα, η απόδοση της Α.Ε.Λ. ήταν αυτή που είχατε στο μυαλό σας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας;
«Η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου με τον Άρη πιστεύω ότι είναι αυτή που οραματίζεται ο κόσμος και εμείς. Όπως η διάρκεια στην καλή απόδοση, η πίεση, να μην κινδυνεύεις από τον αντίπαλο, άσχετα εάν σε εκείνο το ματς δεχτήκαμε ένα γκολ αλλά ήταν από μία στημένη φάση και σίγουρα αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο».
* Με αφορμή τα καλά λόγια που είπατε μετά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό για τον Κολοβέτσιο, βλέπουμε από την άλλη έναν άλλο νεαρό ποδοσφαιριστή τον Σάββα Σιατραβάνη που δεν έχει αγωνιστεί σχεδόν καθόλου φέτος σε σχέση με πέρυσι όπου είχε βοηθήσει πολύ την Α.Ε.Λ.; Τι ακριβώς συμβαίνει;
«Δεν μπορώ να γνωρίζω τη έγινε την προηγούμενη χρονιά σχετικά με την απόδοσή του και πόσο βοήθησε την Α.Ε.Λ., ώστε να πάρει κάποιους βαθμούς. Εγώ ξέρω ότι είναι ένας νέος και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος και αυτός είναι μέσα σε αυτούς τους παίκτες που είχα αναφέρει. Είχε μεταπτώσεις πολλές στην απόδοσή του στο διάστημα που εγώ είμαι προπονητής στην Α.Ε.Λ. Μπορώ να πω όμως ότι το τελευταίο διάστημα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Επειδή είναι μικρός σε ηλικία θα πρέπει να αφήσει όλα τα τριγύρω εκτός της ζωής του και να αφιερωθεί αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Κανείς δεν τους αδικεί και κανείς δεν θα τους αδικήσει. Οι ευκαιρίες θα έρθουν και θα πρέπει να είναι έτοιμοι να τις εκμεταλλευτούν. Πιστεύω ότι και ο Σιατραβάνης και οι άλλοι νεαροί παίκτες της ομάδας θα πρέπει να είναι χαρούμενοι που ένα νέο παιδί ο Κολοβέτσιος άρπαζε την ευκαιρία που πήρε. Εκτός του Κολοβέτσιου άλλα δύο νέα παιδιά έκαναν προθέρμανση και ήταν έτοιμα να μπούνε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και να βοηθήσουν την ομάδα. Νομίζω ότι τόσο στο τέλος του πρώτου γύρου, όσο και στο τέλος της σεζόν θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλύτερο απολογισμό για το τι προσέφερε καθένας από αυτούς τους παίκτες».
ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Από την Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ., σχετικά με τη διάθεση των εισιτηρίων, θα ισχύσουν τα εξής: «Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 στο πλαίσιο του αποχαιρετισμού της ιστορικής της έδρας, του Σταδίου Αλκαζάρ, αύριο, Κυριακή 21/11 στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, ανακοινώνει ότι πλην των ειδικών τιμών στα μεμονωμένα εισιτήρια αγώνα, θα ισχύσουν και τα εξής:
- Δωρεάν είσοδος για όλους τους μαθητές στις Θύρες 1, 13 και 14
- Λειτουργία της παιδικής κερκίδας
- Ένα επιπλέον εισιτήριο δωρεάν (στις θύρες 1, 13 & 14 του Σταδίου) για τους κατόχους διαρκείας, οι οποίοι θα μπορούν να το προμηθεύονται από το VissiniStore (Μανωλάκη 1), αύριο Σάββατο κατά τις ώρες λειτουργίας καταστημάτων και την Κυριακή από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ., με την επίδειξη της σχετικής κάρτας διαρκείας. Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός των συγκεκριμένων εισιτηρίων είναι περιορισμένος (εξαιτίας της χωρητικότητας των θυρών) και γι’ αυτό καλούνται οι κάτοχοι διαρκείας να μεριμνήσουν προκειμένου να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους».
Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Φίλαθλοι του Πανιωνίου έδωσαν χθες βροντερό «παρών» στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όπου έγινε η προπόνηση της ομάδας. Πεντακόσια άτομα βρέθηκαν στην προπόνηση χειροκροτώντας τους παίκτες και ζητώντας τους μόνο νίκη στο ματς με τη Λάρισα. Επίσης φώναξαν συνθήματα κατά της Α.Ε.Λ., όπως μας μετέδωσαν από την Αθήνα. Ο τεχνικός της ομάδας, Άκης Μάντζιος δοκίμασε διάφορα πρόσωπα και σχήματα για να βρει λύσεις για τον χώρο του κέντρου αλλά και την αμυντική γραμμή της ομάδας. Ο Σιόβας έκανε κανονικά προπόνηση, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.
Από την άλλη ο Κουμορτζί δοκίμασε να μπει, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι όπως φαίνεται δεν θα προλάβει το ματς με την Α.Ε.Λ. Το ίδιο ισχύει και για τον Τσότσαλιτς.
Μία πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους Μάχο, Μανιάτη, Κοντοέ, Λάτκα, Σιόβα (αν προλάβει), στα αμυντικά χαφ θα είναι o Οκπάκο και ο Αναστασόπουλος, στα άκρα του κέντρου οι Σάμαρης και Κούκετς, ενώ ο Γουνδουλάκης θα είναι πίσω από τον Ριέρα στο 4-5-1 του Μάντζιου.
ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 11ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με απουσίες, αλλά θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογικής κλίμακας. Από την άλλη πλευρά, ο Π.Α.Ο.Κ., ο οποίος τις τελευταίες αγωνιστικές έχει βρει το ρυθμό του, θα παίξει για το θετικό αποτέλεσμα.
Δύσκολη αποστολή θα έχει η Α.Ε.Κ., η οποία θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην Καβάλα κόντρα στην τοπική ομάδα, ενώ ο Παναθηναϊκός με τον Γιάτσεκ Γκμοχ στον πάγκο του και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στις κερκίδες θα υποδεχθεί τον Ηρακλή και θέλει μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης για να παραμείνει στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Συνοπτικά τα παιχνίδια για την 11η ημέρα της Σούπερ Λίγκα έχουν ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ  
  
17:15 Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης       ΝOVA  
19:30 Ξάνθη-Πανσερραϊκός     NET  
19:30 Παναθηναϊκός-Ηρακλής NOVA  
ΑΥΡΙΟ 
15:00 Ατρόμητος-Εργοτέλης    NOVA  
17:15 Άρης-Κέρκυρα     NOVA  
17:15 Λάρισα-Πανιώνιος         NOVA  
19:30 Ολυμπιακός-Π.Α.Ο.Κ.   NET  
19:30 Καβάλα-Α.Ε.Κ.    NOVA  
  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  
 1. Ολυμπιακός     20-5   21  
 2. Παναθηναϊκός 15-8   21  
 3. Π.Α.Ο.Κ.         12-9   17  
 4. Α.Ε.Κ.    16-11 16  
 5. Καβάλα 10-8   15  
 6. Ηρακλής 8-6     15  
 7. Ολυμπιακός Β. 12-11 14  
 8. Αστέρας Τρ.    8-10   13  
 9. Άρης      6-9     13  
10. Κέρκυρα         11-10 13  
11. Πανσερραϊκός 10-13 11  
12. Λάρισα 8-8     11  
13. Ατρόμητος      9-13   10  
14. Εργοτέλης       7-14   9  
15. Ξάνθη    7-14   8  
16. Πανιώνιος       6-16   7  
* Ολυμπιακός και Εργοτέλης έχουν εκκρεμότητα ενός ημιχρόνου που θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου(αποτέλεσμα που θα ξεκινήσουν οι δύο ομάδες είναι 0-0)    
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass