ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΣΤΟ Ο.Α.Κ.Α. (19.30)

Αλλάζει όλη την άμυνα ο Παπακώστας

* ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΓΓΛΕΣΙΑΣ-ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2010 1:52 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:41
Μπορεί η ισοπαλία που απέσπασε η ΑΕΛ από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Δευτέρα (1-1) να έφερε κλίμα ευφορίας στη «βασίλισσα» του θεσσαλικού κάμπου, όμως αύριο οι ποδοσφαιριστές της λαρισινής ομάδας καλούνται να δείξουν την ίδια πυγμή και στο Ο.Α.Κ.Α., κόντρα στον φιλόδοξο Παναθηναϊκό.
Το παιχνίδι που θα αρχίσει στις 19.30 και διεξάγεται στο πλαίσιο της 10ης ημέρας, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και οι «βυσσινί» θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας φυσικά ότι αυτό θα γίνει μόνο αν υπερβάλλουν εαυτούς.
Ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται και στα καλύτερά του καθώς επικρατεί αρκετή γρίνια, όμως σε καμία περίπτωση από αυτό το γεγονός δεν πρέπει να επηρεαστούν οι παίκτες της ΑΕΛ και να θεωρήσουν ότι το έργο τους θα είναι πιο εύκολο.
Αντίθετα οφείλουν να έχουν αγωνιστική πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, γιατί ο αντίπαλός τους δεν... συγχωρεί τα ενδεχόμενα λάθη που θα γίνουν και γι’ αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.
Η ΑΕΛ μπορεί και σε παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους δείχνει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, διότι τα οφέλη εκτός άπω βαθμολογικά είναι πολλά με αντιπάλους του πρώην ΠΟΚ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ... ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ
Πάντως τα προβλήματα είναι πάρα πολλά για τον τεχνικό ηγέτη των «βυσσινί» Γιάννη Παπακώστα, που χθες δοκίμασε διάφορα σχήματα κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης στο γήπεδο των Δένδρων.
Υπάρχουν λοιπόν πολλά ερωτηματικά, καθώς στις ήδη δεδομένες απουσίες των Νταμπίζα (εκτίει ποινή) και Αμπουχατζίρα (τραυματίας), κανείς δεν γνωρίζει το τι θα γίνει με τους Ταυλαρίδη, Βελάσκο και Ιγγλέσιας.
Ο πρώτος που έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, υποβλήθηκε σε κάποια τεστ από το ιατρικό επιτελείο, ανέβασε ρυθμούς αλλά σήμερα θα ξεκαθαρίσει εάν μπορεί να τον υπολογίζει ο προπονητής του.
Όσον αφορά στον Βελάσκο δεν είναι 100% έτοιμος και επίσης πρόβλημα παρουσιάστηκε με τον Ιγγλέσιας, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο (τράβηγμα) και σήμερα θα φανεί κατά πόσο μπορεί να υπολογίζεται ή όχι.
Ευχάριστα ήταν τα νέα από την πλευρά του Μπλάζεκ, που μετά από ένα μήνα περίπου προπονήθηκε για δεύτερη φορά και ίσως αποφασιστεί να συμπεριληφθεί στην αποστολή, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους.
Η απουσία λοιπόν ή η συμμετοχή κάποιων παικτών την τελευταία στιγμή, αποτελεί ένα ντόμινο για την ενδεκάδα που πρόκειται να παρατάξει ο κ. Παπακώστας, στο Ο.Α.Κ.Α. και ο τεχνικός της ΑΕΛ «πονοκεφαλιάζει», αφού υφίστανται αρκετά προβλήματα και υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά.
Χθες ο προπονητής της λαρισινής ομάδας δοκίμασε ένα σύστημα 4-2-3-1, αλλάζοντας ουσιαστικά όλη την άμυνα.
Γκολκίπερ έπαιξε ο Αμπάρης, δεξιά στην άμυνα ο Κατσιαρός, αριστερά ο Βενετίδης, στο κέντρο αυτής ο Ταλ με το νεαρό Κολοβέτσιο, αμυντικά χαφ ο Ρομέου με τον Γκέρεμι, δεξιά ο Σίμιτς και αριστερά ο Μετίν, στο κέντρο ο Κανόμπιο και μοναδικός προωθημένος στην επίθεση θα είναι ο Κουζέν.
Φυσικά μετά τη σημερινή πρωινή προπόνηση θα οριστικοποιηθεί το σχήμα με το οποίο θα παραταχθεί αύριο η ΑΕΛ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ
Δύο ευχάριστες εκπλήξεις είχε στη χθεσινή προπόνηση ο τεχνικός του ΠΑΟ, Νίκος Νιόπλιας. Συγκεκριμένα, ο Κοζανίτης προπονητής είδε τον Νίκο Σπυρόπουλο να λαμβάνει μέρος στο κανονικό πρόγραμμα ενώ ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ πραγματοποίησε αρκετά μεγάλο μέρος της προπόνησης χωρίς ενοχλήσεις.
Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός που υπέστη ένα μυϊκό σπασμό στα πλευρά στο ματς με τον Ατρόμητο, συμμετείχε σε όλο το πρόγραμμα και έδειξε ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Έτσι, αν κάνει και χωρίς πρόβλημα σήμερα την τελευταία προπόνηση, θα είναι στην αποστολή για το αυριανό ματς με την ΑΕΛ και δεν αποκλείεται να είναι και βασικός στα πλάνα του Νιόπλια.
Το άλλο γεγονός ήταν η παρουσία του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ στις περισσότερες ασκήσεις χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις και πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του. Ο Γάλλος αμυντικός σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ θα είναι έτοιμος στο κρίσιμο και συνάμα μεγάλο παιχνίδι της 24ης Νοεμβρίου με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα.
Σε ό,τι αφορά στους απόντες της προπόνησης, ο Λέτο προπονήθηκε ατομικά και ο Νίνης έκανε θεραπεία με τους φίλους του «τριφυλλιού» να αναμένουν ακόμα την επιστροφή τους στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.
Στην χθεσινή προπόνηση οι «Πράσινοι» έκαναν ζέσταμα, στη συνέχεια εκτέλεσαν ασκήσεις με πάσες και ακολούθως επιδόθηκαν σε ασκήσεις ταχυδύναμης με τελειώματα.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν στον πρόσφατο αγώνα με τον Ατρόμητο να επιδίδονται σε δίτερμα διάρκειας 20 λεπτών, σε μικρές εστίες.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass