ΧΘΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ «ΚΛ. ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ» ΟΠΟΥ ΠΗΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 1-1

ΑΕΛ για να γουστΑΡΗΣ

* ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ. ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗΣ Ο ΜΑΚΙΝΟΥΑ * ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ (47΄) ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΖΕΝ (88΄)

Δημοσίευση: 09 Νοε 2010 1:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:40
 Των απεσταλμένων της «Ε»
Σωτήρη Κέλλα, Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Λεων. Τζέκας
 
Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα σύνθημα που εκφράζει τον Άρη και λέει «Άρης για να γουστάρεις» αλλά χθες στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» η ομάδα που ήταν να γουστάρεις και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η ΑΕΛ που εγκλώβισε τον Άρη και το τελικό 1-1 μπορεί να την ευχαριστούσε πριν την έναρξη του παιχνιδιού αλλά με την εξέλιξη του αγώνα το αποτέλεσμα την αδικεί καθώς η Λαρισινή ομάδα όχι απλά ισοφάρισε με τον Μακίνουα στο 76΄ το γκολ του Λαζαρίδη στο 54΄ αλλά έχασε σημαντικές ευκαιρίες για ένα ακόμα τέρμα με κυριότερες στα τελευταία λεπτά του Κουζέν που σε κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι στο 88΄ και στη συνέχεια του Μακίνουα που στο επόμενο λεπτό σημάδεψε τις κερκίδες του γηπέδου.    
Σίγουρα η ΑΕΛ τραβάει την … «ανηφόρα» , βρίσκει εμπόδια τη διαιτησία , την ατυχία(εκφράζεται από τα πέντε φετινά δοκάρια που είναι στην…πρώτη θέση του σχετικού πίνακα) αλλά αναπολεί τους χαμένους βαθμούς από το εύκολο πρόγραμμα.
Χθες η ΑΕΛ μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος είχε ένα εκπληκτικό δεύτερο μέρος που δεν πτοήθηκε ούτε από το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ(Λαζαρίδης στο 54΄) ενώ η…μονιμοποίηση στον πάγκο των Γκέρεμι, Μετίν και η χρησιμοποίησή τους στο δεύτερο μέρος καθώς ξεκούραστοι κάνουν μεγάλη διαφορά και αποτελούν και οι δύο σπουδαίες λύσεις. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι στα τελευταία παιχνίδια ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας βρήκε τη «χημεία» της ομάδας.
Το μόνο άσχημο είναι ότι έχει μείνει πίσω βαθμολογικά ή για να ακριβολογούμε η βαθμολογική εικόνα δεν εκφράζει την αγωνιστική της ομάδας γιατί άξιζε να είναι πιο ψηλά. Πάντως οι εμφανίσεις των τελευταίων παιχνιδιών αφήνουν...ελπίδες Ευρώπης.
Και κάτι ακόμα, οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο πιο συνηθισμένο αποτέλεσμα των τελευταίων αναμετρήσεων που είναι το 1-1 καθώς από το 2006 και μετά έχει έρθει πέντε φορές σε εννέα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων εντός και εκτός έδρας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Παπακώστας παρέταξε την ομάδα με μία τακτική 4-2-3-1 όπως έδειξε σε όλες τις προπονήσεις έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αμπάρη, στην άμυνα τους Τάλ (δεξιά), Νταμπίζα, Ταυαλρίδη(σέντερ μπακ), Κατσιαρό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν ο Ρομέου με τον Ιγκλέσιας και πιο μπροστά οι: Σίμιτς(δεξιά), Κανόμπιο(στο κέντρο), Πουρί(αριστερά)και στην επίθεση ο Κουζέν.
 Από την άλλη ο τεχνικός του Άρη Έκτορ Ραούλ Κούπερ ακολούθησε τακτική 4-4-2 έχοντας τερματοφύλακα τον Μπαρέρο, στην άμυνα τους: Νέτο(δεξιά), Ρονάλντο, Λαζαρίδη (σέντερ μπακ), Βαγγελή(αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Ναφτί, Πρίττα(αμυντικά χαφ), Κάλβο(αριστερά), Χαβίτο(δεξιά) και στην επίθεση τους Κόκε, Ρουίζ.
Ο Άρης ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων με την ΑΕΛ να προσπαθεί να τον πιέσει στην άμυνα όταν είχε την μπάλα ενώ όταν ξεπερνούσαν οι Θεσσαλονικείς τη μεσαία γραμμή με τα αμυντικά χαφ πολύ κοντά στην αμυντική γραμμή (ουσιαστικά έξι παίκτες σε πολύ μικρό χώρο) κατάφερε να μην επιτρέπει κυρίως στους Κόκε και Ρουίζ να πάρουν μπαλιές μέσα στη μεγάλη περιοχή.
Και αφού πέρασε ένα εικοσάλεπτο όπου δεν είδαμε καμία φάση η ΑΕΛ άρχισε να βγαίνει πιο επιθετικά και σε ένα δίλεπτο (25΄-26΄) με Σίμιτς και Ιγκλέσιας είχε την ευκαιρία να πετύχει τέρμα.
Αυτή η φάση αφύπνισε του γηπεδούχους αλλά η άμυνα της ΑΕΛ ήταν στην καλύτερή της μέρα ενώ ο Άρης το καλύτερο που κατάφερνε ήταν να κερδίζει φάουλ κοντά στη μεγάλη περιοχή και πλάγια που ήταν εύκολη λεία για τον Αμπάρη και τους τρεις ψηλούς της ΑΕΛ τον Νταμπίζα, τον Ταυλαρίδη και τον Ιγκλέσιας που κυριαρχούσαν στη μεγάλη περιοχή των «βυσσινί» απέναντι στους «κοντορεβυθούληδες» του Άρη που στο ψηλό παιχνίδι δεν μπορούν να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό .      
Στην αρχή του δευτέρου μέρους εμφανίζεται μια ΑΕΛ πολύ δυνατή που πηγαίνει να αιφνιδιάσει τον Άρη θυμίζοντας τις εμφανίσεις στο Βόλο με Ολυμπιακό Βόλου και στο Αλκαζάρ με Ξάνθη. Αλλά ο Ιγκλέσιας στο 47΄ από καλή θέση αστοχεί και σαν να μην έφθανε αυτό στο 54΄ ο Λαζαρίδης κάνει το 1-0.
Και εκεί υπάρχει η αντίδραση μια μεγάλης ομάδας και ενός έξυπνου προπονητή που κρατούσε δυνατά «όπλα» στον πάγκο, τον Μετίν, τον Μακίνουα και τον Γκέρεμι με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά να έχουμε πάρτι ευκαιριών για την ΑΕΛ που κατάφερε να ισοφαρίσει στο 76΄ ενώ λίγο αργότερα είχε δοκάρι με τον Κουζέν και μεγάλες ευκαιρία με τον Μακίνουα όταν ο Κατσιαρός στο τελευταίο τέταρτο έκανε μερικές εκπληκτικές κούρσες.
Γενικά το 1-1 αφήνει αδικημένη την ΑΕΛ που με βάση την εικόνα του δευτέρου μέρους έπρεπε να κερδίσει, ενώ στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν άσχημο και το 0-0 δικαιολογούσε απόλυτα το αποτέλεσμα που υπήρξε. Οι Λαρισαίοι φίλαθλοι από αυτήν την ΑΕΛ μπορούν να ελπίζουν για κάτι καλό αυτή τη χρονιά σε συνδυασμό και με την είσοδο στο καινούργιο γήπεδο.   
ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
16΄: Μακρινό σουτ του Κανόμπιο καταλήγει άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαρέρο.
25΄-26΄: Μπαλιά του Κανόμπιο στον Σίμιτς που από τα δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά ο Ρονάλντο βάζει το πόδι του την τελευταία στιγμή και αποκρούει σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Κανόμπιο ο Ιγκλέσιας πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
29΄: Ο Νέτο βγάζει μπαλιά στον Κόκε μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά ενώ βγαίνει σε καλή θέση απέναντι στον Αμπάρη προλαβαίνει και αποκρούει ο Ταυλαρίδης σε κόρνερ.   
47΄: Εκτέλεση φάουλ από τον Κανόμπιο η μπάλα μετά από κόντρες φθάνει στον Ιγκλέσιας που μόνος αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Άρη.        
49΄: Μακρινό σουτ του Ιγκλέσιας στην αγκαλιά του Μπαρέρο.
50΄: Ο Λαζαρίδης σταματάει με φάουλ τον Κουζέν λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Το εκτελεί ο Κανόμπιο η μπάλα φθάνει στον Ιγκλέσιας αλλά πριν η μπάλα καταλήξει στον παίκτη της Λαρισινής ομάδας αποκρούει ο Λαζαρίδης σε κόρνερ.
54΄: Από αριστερά ο Κάλβο εκτελεί φάουλ και ο Λαζαρίδης με κεφαλιά από κοντά στο δεύτερο δοκάρι κάνει το 1-0.  
61΄: Ο Σίμιτς κάνει μακρινό σουτ που καταλήγει άουτ.   
63΄: Σέντρα σουτ του Τάλ από δεξιά και ο Μπαρέρο αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. 
75΄: Ο Μετίν εκτελεί από καλή θέση φάουλ και αποκρούει ο Τόχα σε κόρνερ ενώ η μπάλ είχε κατεύθυνση προς την εστία του Μπαρέρο.
76΄: Ο Ρομέου κάνει μπαλιά στον Κουζέν που κάνει μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτ αποκρούει ο τερματοφύλακας του Άρη και η μπάλα φθάνει πλάγια στον Μετίν που την γυρνάει στον Μακίνουα που με σουτ κάνει το 1-1. 
78΄: Φάουλ εκτελεί ο Νέτο από δεξιά λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει ο Αμπάρης .
80΄: Δυνατό σουτ του Μετίν έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Μπαρέρο με τις γροθιές.
85΄: Ο Χαβίτο από δεξιά κάνει σέντρα η μπάλα φθάνει στον Τσεσνάουσκις που δείχνει να αιφνιδιάζεται όταν η μπάλα φθάνει σ’ αυτόν και σουτάρει άουτ.
86΄: Μακρινό σουτ του του Γκέρεμι καταλήγει άουτ
88΄: Από αριστερά ο Κατσιαρός επιχείρησε τη σέντρα και ο Κουζέν από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά και καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαρέρο.
89΄: Υπέροχη κάθετη πάσα του Μετίν στον Κατσιαρό που κάνει σέντρα από αριστερά και ο Μακίνουα από το σημείο του πέναλτι μόνος αμαρκάριστος σουτάρει άουτ.  
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο…Παπακώστας (που έκανε τρεις σωστές αλλαγές και δικαιώνεται απόλυτα που χρησιμοποιεί μισό αγώνα τον Μετίν και τον Γκέρεμι αλλά και τον Μακίνουα).
Οι τρεις αυτοί παίκτες έβαλαν τη «σφραγίδα» για τη μισή…ανατροπή από το 1-0 καθώς η ισοπαλία ήταν λίγη για τους «βυσσινί».
Από εκεί και πέρα ο Αμπάρης ήταν πολύ καλός , ο Ταλ ταλαιπωρήθηκε από τον Κάλβο ενώ ο Κατσιαρός έπαιξε έξυπνα τον Χαβίτο(με εξαίρεση το ξεκίνημα του αγώνα) ενώ ανέβασε την απόδοσή του στο τέλος του αγώνα. Ο Νταμπίζας με τον Ταυλαρίδη κέρδισαν όλες τις κεφαλιές με εξαίρεση την άτυχη στιγμή του γκολ των γηπεδούχων.
Ο Ρομέου με τον Ιγλλέσιας πάλεψαν αλλά ο δεύτερος μοιραίος στη φάση του 47΄ που αστόχησε από πλεονεκτική θέση ενώ και ο Κανόμοιο ανεβαίνει. Λίγα πράγματα ο Πουρί ενώ ο Σίμιτς συνεχίζει να έχει καλή εικόνα. Κρίμα που ο Κουζέν που ήταν σ’όλες τις φάσεις αλλά στο 88΄ σημάδεψε το δοκάρι.  
Από τον Άρη κορυφαίος ο Νίκος Λαζαρίδης και ακολούθησαν Ρονάλντο και ο Κάλβο. 
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή η διαιτησία από τον κ. Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου) που στο 51΄ ίσως θα μπορούσε να αποβάλλει τον Λαζαρίδη όταν ανέτρεψε τον Κουζέν με τον αμυντικό των Θεσσαλονικέων να είναι τελευταίος παίκτης της άμυνας. Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ.κ. Τάτσης (Ηπείρου), Τουμπακάρης (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Λαζαρίδης (51', Άρης), Ναφτί (46', Άρης)- Σίμιτς (32', ΑΕΛ), Ρομέου (81', ΑΕΛ), Κατσιαρός (90+1, ΑΕΛ)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΆΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Χουάνμα, Νέτο, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Βαγγέλη, Ναφτί, Πρίττας (78' Φαμπιάνο), Κάλβο (84' Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς (66' Τόχα).
ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Κατσιαρός, Ταλ, Ιγκλέσιας (69' Γκέρεμι), Κανόμπιο, Πούρι (57' Μετίν), Σίμιτς (63' Μακίνουα), Ρομέου, Κουζέν.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 8701 , ΕΙΣΠΡΑΞΕΊΣ: 81905
 
 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
*Το καλύτερο πρόγραμμα αγώνα που είδαμε μέχρι τώρα σε εκτός έδρας παιχνίδι είναι αυτό του Άρη που έχει πολύ καλή ύλη και διαβάζεται ευχάριστα.
*Ο Παναγιώτης Κατσιαρός επέστρεψε ως αντίπαλος στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» καθώς στον Άρη ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά αλλά αυτό δεν εκτιμήθηκε από τους Θεσσαλονικείς που ακόμα περιμένει να πάρει τα χρήματα από την προσφορά υπηρεσιών του.
*Περίπου 150 Λαρισαίοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο χθεσινό παιχνίδι που έκαναν αισθητή την παρουσία τους τόσο από τις φωνές τους όσο και από τις φωσφοριζέ μπλούζες.  
*Από το 35΄ ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας σήκωσε για ζέσταμα το νεαρό Κολοβέτσιο όταν ο Νταμπίζας έδειξε να έχει πρόβλημα.
*Στον αγώνα και ο τεχνικός του Πανσερραϊκού Ντράγκαν Κοκότοβιτς με τον συνεργάτη του Νίκο Ζαλίκα.
*Είδαμε και τον παλαίμαχο της ΑΕΛ και του Άρη Κώστα Κολομητρούση.
*Στον πάγκο της ΑΕΛ ο Γκέρεμι και του Άρη ο Φατί. Τον πρώτο απέκτησε η ΑΕΛ για τη θέση του αμυντικού χαφ και ο δεύτερος αποτελούσε στόχο(μάλιστα είχε έρθει στη Λάρισα για να δει την πόλη). Τελικά κανένας δεν κατάφερε να καθιερωθεί στις ομάδες τους.              
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass