ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ «ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ»

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΕΞΗΡΕ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2010 1:13 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:39
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Αισιόδοξος για το Δευτεριάτικο παιχνίδι στο «Κλεάθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη παρουσιάστηκε χθες ο Γιάννης Παπακώστας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός της ΑΕΛ τόνισε ότι η ομάδα του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αφού διαθέτει παίκτες με μεγάλη ποδοσφαιρική οι οποίοι είναι έτοιμοι δείξουν πολλά περισσότερα μέσα στο γήπεδο από δω και πέρα.
Αναλυτικά ο Γιάννης Παπακώστας είπε τα εξής:
«Μετά το θετικό αποτέλεσμα της περασμένης εβδομάδας αλλά και της καλής εμφάνισης που είχαμε –ειδικά κατά διαστήματα- συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι. Η νίκη της περασμένης αγωνιστικής μας έδωσε αυτοπεποίθηση, αυτό δηλαδή που μας έλειπε. Δείξαμε πάθος και αποτελεσματικότητα στον βαθμό που δεν είχαμε στους προηγούμενους αγώνες. Έτσι με οδηγό το ματς με την Ξάνθη συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για το επόμενο παιχνίδι. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και ‘μεις πρέπει να παρουσιαστούμε αντάξιοι των τελευταίων μας εμφανίσεων και να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα.
Όσον αφορά στα προβλήματα τραυματισμών εκτός του Μπλάζεκ αυτήν την εβδομάδα αντιμετωπίζουμε και του Αμπουχατζίρα, συν τους Βενετίδη, Βελάσκο, οι οποίοι – εκτός απροόπτου – θα είναι έτοιμοι την άλλη εβδομάδα, ενώ ο Μακίνουα μπήκε κανονικά στην προπόνηση.
Έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές – είτε είναι στην 11άδα, είτε στην 18άδα είτε εκτός – και όλοι, ανάλογα με την τακτική σε κάθε παιχνίδι, είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αγώνων. Δουλεύουμε με όλους τους ποδοσφαιριστές, είμαστε ικανοποιημένοι απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές και βλέποντας την προσήλωσή τους όλη αυτήν την εβδομάδα πιστεύω ότι και σ’ αυτό το παιχνίδι θα δώσουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».
***
Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των αθλητικών συντακτών:
-Ποιος είναι ο στόχος για το δευτεριάτικο παιχνίδι;
«Ανεξαρτήτως ονόματος αντιπάλου και έδρας ο στόχος μας είναι ο ίδιος. Ναι μεν σεβόμαστε τους πάντες, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να αποδώσουμε πάρα πολύ καλά και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».
-Το γεγονός ότι η ομάδα έχει απουσίες στα άκρα, εκεί που θεωρητικά ο Άρης είναι πολύ δυνατός, σας προβληματίζει;
«Γι’ αυτό τόνισα πριν ότι έχω τεράστια εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Αυτοί που θα έρθουν να αντικαταστήσουν τους απόντες είναι ισάξιοι και θα μπορούσαν να ξεκινούν στα παιχνίδια. Είναι πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και περιμένουν την ευκαιρία. Με την Ξάνθη ότι ο Ταλ ανταπεξήλθε πολύ καλά όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Βελάσκο, ενώ ο Κατσιαρός είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, βρίσκεται στην ομάδα πάρα πολλά χρόνια, την αγαπάει και θέλει να προσφέρει».
-Με δεδομένο ότι ο Άρης μέχρι στιγμής έχει αντιμετωπίσει θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους σε Ελλάδα και Ευρώπη, σας προβληματίζει το γεγονός ότι η ΑΕΛ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα πολύ πιο «ψημένη» σε δύσκολα ματς;
«Εμένα με ενδιαφέρει η δική μου ομάδα και οι δικοί μου ποδοσφαιριστές. Με ενδιαφέρει να δω πώς θα αντεπεξέλθουν σε ένα παιχνίδι με τέτοιο βαθμό δυσκολίας. Δεν με προβληματίζει. Δουλεύουμε καθημερινά πάνω σε αυτό για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και να ανταγωνιστούμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Άρης. Φυσικά και έχουν περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους οι ποδοσφαιριστές του Άρη, αλλά εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αν παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό και έχουμε συνέχεια στις προηγούμενες καλές εμφανίσεις με ακόμη μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα και οι ποδοσφαιριστές δώσουν αυτό που περιμένουμε, τότε και θα έχουμε ένα καλό παιχνίδι και θα ανταγωνιστούμε μέχρι το τελευταίο λεπτό τον Άρη.
Η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλους, σε αξία, παίκτες. Είναι καλή η ερώτησή σας, αλλά η απάντηση θα μπορεί να δοθεί μετά το ματς. Μιλώντας τώρα, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ομάδα είναι έτοιμη. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, έχουν δουλέψει όλοι οι ποδοσφαιριστές και είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους. Τους έχω τεράστια εμπιστοσύνη και είμαι αισιόδοξος. Ναι μεν δεν έχουμε στα πόδια μας τα παιχνίδια που έχουν οι παίκτες του Άρη, αλλά έχουμε κίνητρο, φιλοδοξίες και στόχους. Δεν είμαστε εκτός στόχων. Η ομάδα παλεύει για να βρει αυτό που της ταιριάζει, είμαστε σε καλό δρόμο και νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να βγάλουμε περισσότερα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, γιατί οι δυνατότητές μας είναι μεγαλύτερες. Περιμένουμε αυτό το παιχνίδι για να δούμε, συν τοις άλλοις, και τις δυνατότητές μας απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο».
-Η προηγούμενη εβδομάδα με επιστέγασμα τη νίκη επί της Ξάνθης, πιστεύετε ότι ανοίγει την πόρτα μίας πιο ήρεμης περιόδου;
«Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πεις τίποτα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δουλεύεις όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται για να μπορέσεις να γνωρίζεις αλλά και να διαχειριστείς τις δύσκολες καταστάσεις. Δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιες ομάδες μετά από μία ή δύο αγωνιστικές θα αντιμετωπίζουν προβλήματα και ποιες όχι. Ούτε όμως μπορείς να γνωρίζεις στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος – που είναι στα μισά του δευτέρου γύρου – ποιες ομάδες θα είναι σε καλή κατάσταση και ποιες ομάδες θα τις έχει πάρει από …κάτω. Αυτό που μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση εμάς, είναι να έχουμε κάποιες βάσεις και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι στο ματς με τον Άρη να παρουσιάσουμε μία συμπαγή ομάδα, που θα έχει πάθος, αποφασιστικότητα και φυσικά αποτελεσματικότητα για να μπορεί να πάρει αυτό που της αξίζει στον αγωνιστικό χώρο».
-Είναι για σας ένα θέμα το γεγονός ότι ο Άρης συνηθίζει να κάνει πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του από αγώνα σε αγώνα;
«Υπάρχουν διαφορετικές φιλοσοφίες στο ποδόσφαιρο για το πώς αντιμετωπίζουν οι ομάδες που είχαν συχνά παιχνίδια. Άλλες κάνουν πολλές αλλαγές και άλλες όχι και κάθε «πρακτική» έχει και τα θετικά της αλλά και τα αρνητικά της. Για μας φυσικά είναι ερωτηματικό για το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα του Άρη, μιας και δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα των αντιπάλων μας. Εμάς, όμως, μας ενδιαφέρει η δικιά μας απόδοση και μόνο και θέλουμε να έχει συνέχεια αυτή η απόδοση για να χτίσουμε και κάτι περισσότερο στο πρωτάθλημα. Η διάρκεια μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση».
-Ένα στοιχείο που κρατά ψηλά το φρόνημα των φιλάθλων είναι η είσοδος στο νέο γήπεδο. Συζητούνται οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτό στα αποδυτήρια; Υπάρχει κάποια ψυχολογική επιρροή και μέσα στην ομάδα;
«Είναι ένα θέμα που κουβεντιάζεται γιατί και το αγωνιστικό τμήμα θέλει να αποχαιρετήσει το ένδοξο Αλκαζάρ με επιτυχίες για να μπει στο νέο γήπεδο με επιτυχημένα αποτελέσματα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε νικηφόρα παιχνίδια τώρα, ξεχνώντας το παρελθόν και κοιτώντας μόνο το παρόν. Και το παρόν θέλει μία ομάδα πανέτοιμη από κάθε άποψη σε αυτόν τον μήνα που διανύουμε για να μπούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο νέο γήπεδο. Μπαίνοντας σε αυτό θα γυρίσουμε στη νέα σελίδα με μία ομάδα πιο δυνατή και αποφασιστική. Τώρα όμως πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα, έστω και μικρό, συνεχίζοντας να βελτιώνουμε την καλή εικόνα των τελευταίων μας ημερών».
-Σας βλέπουμε αισιόδοξο έστω και αν ο μήνας που ξεκίνησε για την ΑΕΛ είναι ιδιαίτερα δύσκολος…
«Αισιόδοξοι θα πρέπει να είναι όλοι όσοι αγαπάνε την ομάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα όσα βλέπω. Οι παίκτες έχουν δείξει ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων τους και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να δείξουν ένα μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων τους. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με μία μεγάλη ομάδα, αλλά και εμείς είμαστε μία μεγάλη ομάδα, έχουμε μεγάλους παίκτες και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας αλλά δεν τον φοβόμαστε».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass