ΕΓΚΩΜΙΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ Α.Ε.Λ. ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ:

Έδειξαν χαρακτήρα και επαγγελματισμό

* Γ. ΠΑΡΑΣΧΟΣ: «ΤΟ ΓΚΟΛ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ»

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2010 1:01 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:36
Ιδιαίτερα ευχαριστημένος εμφανίσθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Α.Ε.Λ., Γιάννης Παπακώστας, τόσο από το νικηφόρο αποτέλεσμα της ομάδας, όσο και από την προσπάθεια των παικτών , που όπως είπε μετά την ήττα στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, έδειξαν χαρακτήρα και επαγγελματισμό, αντιδρώντας σωστά στα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν, με Ολυμπιακό Βόλου, Εθνικό (για το κύπελλο) και χθες κόντρα στην Ξάνθη.
«Είναι πάρα πολύ ικανοί, αλλά τους έλειψαν τα αποτελέσματα, είτε από δική τους ευθύνη, είτε από ευθύνη άλλων. Αυτή την εβδομάδα με τρία πολύ δύσκολα ματς έδειξαν επαγγελματισμό και χαρακτήρα και προσπάθησαν πολύ για τη νίκη, αποδεικνύοντας πόσο σπουδαίοι είναι ως χαρακτήρες και ως ποδοσφαιριστές», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) νίκη και εμφάνιση της Α.Ε.Λ. είναι ένα φως στην άκρη του τούνελ, το οποίο η ομάδα καλείται να ακολουθήσει.
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Ξάνθης Γιώργος Παράσχος ανέφερε ότι ουσιαστικά από δύο λάθη η ομάδα του βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και παρότι στην επανάληψη δημιουργήθηκαν ευκαιρίες, δεν μπόρεσε η Ξάνθη να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, που είναι μια δύσκολη-όπως είπε-υπόθεση.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των δυο προπονητών, έχουν ως ακολούθως:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ (Α.Ε.Λ.): «Μετά από την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης είχαμε μια πολύ δύσκολή εβδομάδα, όπου έπρεπε να διαχειριστούμε σωστά τα τρία παιχνίδια που ακολουθούσαν και να προσπαθήσουμε να βγούμε από αυτό το τούνελ. Πιστεύω ότι είδαμε κάποιο φως και πήραμε μια πολύ σπουδαία νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Είναι πάρα πολύ ικανοί, αλλά τους έλειψαν τα αποτελέσματα, είτε από δική τους ευθύνη, είτε από ευθύνη άλλων. Αυτή την εβδομάδα με τρία πολύ δύσκολα ματς έδειξαν επαγγελματισμό και χαρακτήρα και προσπάθησαν πολύ για τη νίκη, αποδεικνύοντας πόσο σπουδαίοι είναι ως χαρακτήρες και ως ποδοσφαιριστές. Κατάφεραν εν μέρει και σιγά-σιγά να αντιστρέψουν μία εις βάρος κατάσταση. Πλέον συνεχίζουμε το κυνήγι των βαθμών. Αυτή η νίκη θα μας δώσει παραπάνω ώθηση για τη συνέχεια.
Όποια παιδιά μπήκαν στην ενδεκάδα προσπάθησαν πολύ, αλλά και εκείνοι που ήρθαν από τον πάγκο, έδωσαν το 100% και αντεπεξήλθαν στην κρισιμότητα του αγώνα. Αφού μπορέσαμε και διαχειριστήκαμε αυτή την εβδομάδα μπορούμε να ξεπεράσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία. Δείξαμε ότι έχουμε ψυχικά αποθέματα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Συνεχίζουμε, βάζουμε κάτω τα κεφάλια, γιατί έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.
Όσο για το ματς, μπορεί να μην κάναμε τις πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος αλλά ήμασταν αποτελεσματικοί. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στο ποδόσφαιρο η αποτελεσματικότητα, διότι αλλάζει τη διάθεση και γεμίζει αυτοπεποίθηση την ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο κατά διαστήματα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Απειληθήκαμε μόνο μετά το 3-0 αδικαιολόγητα κι αυτό ήταν το μόνο αρνητικό της εμφάνισής μας. Το θέμα είναι να έχουμε συνέχεια, να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να δουλέψουμε στα κομμάτια που μπορούμε».
Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο κόουτς των βυσσινί, τόνισε τα εξής:
- Τι άλλαξε και η ομάδα πέτυχε τρία γκολ σε ένα ματς, ενώ μέχρι πρότινος μετρούσε τρία σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, ενώ είδαμε ότι δεν ξεκίνησε ο Γκέρεμι και ο Μετίν έπαιξε πάλι στο παιχνίδι ως αλλαγή;
«Προσπαθήσαμε περισσότερο. Βάλαμε λίγη περισσότερη πίεση και δύναμη στην ενδεκάδα μας. Όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι, όλοι ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και στα πλάνα μας και με βάση την εικόνα που δείχνουν στις προπονήσεις, βάζουμε τους κατάλληλους. Η αποτελεσματικότητα ήταν θέμα συγκέντρωσης και σοβαρότητας από το πρώτο λεπτό και φυσικά θέμα ευστοχίας, που έρχεται και μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις. Το γκολ μας έλειπε και βρήκαμε την αποτελεσματικότητα που ψάχναμε».
- Το αποτέλεσμα σας επιτρέπει να αισιοδοξείτε για τη συνέχεια;
«Μπορέσαμε να συγκεντρωθούμε γρήγορα για να αντιδράσουμε και σε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια. Πιστεύω ότι αφού δείξαμε χαρακτήρα και αντιδράσαμε σε μία πολύ δύσκολη στιγμή, μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δυσκολία κι αν βρεθεί ξανά στο δρόμο μας. Η πίεση πάντα υπάρχει, όταν εκπροσωπείς μια μεγάλη ομάδα όπως η Α.Ε.Λ. Πάντα ακροβατείς σε λεπτά όρια. Μεγαλύτερη πίεση από αυτή που περάσαμε αυτή την εβδομάδα, δεν μπορεί να υπάρξει κι εμείς αντεπεξήλθαμε. Το θέμα είναι να δείχνεις αντοχές».
- Πιστεύετε ότι η ομάδα έχει βγει από την κρίση;
«Μας έλειψαν τα αποτελέσματα πριν το ματς με τον Αστέρα. Το ματς με τον Αστέρα ήταν πολύ κακό για εμάς. Πιστεύω ότι η αντίδραση της ομάδας μας από εκείνο το σημείο κι έπειτα δείχνει ένα φως που πρέπει να το ακολουθήσουμε. Έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ (Ξάνθης): «Παρά το 3-0 νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε ευκαιρίες, αλλά ευτύχησε η Α.Ε.Λ. στο πρώτο λάθος που κάναμε και στην απειρία του αμυντικού μας, να πετύχει το γκολ. Μετά είχαμε την ατυχία να χάσουμε τον Φλίσκα που άλλαξε όλα τα σχέδια μας. Στο δεύτερο λάθος που κάναμε ήρθε και το δεύτερο γκολ και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα στη συνέχεια. Παρόλα αυτά ρισκάραμε πολύ, χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες να μειώσουμε - έστω - το σκορ. Στη συνέχεια λόγω της ευφυΐας του Μετίν ή και της απροσεξίας της δικής μας, η Α.Ε.Λ. πέτυχε το τρίτο γκολ και μετά ουσιαστικά το ματς τελείωσε. Φαίνεται ότι το γκολ είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση για την ομάδα μας. Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να βρούμε τη χαμένη ψυχολογία μας, αλλά το κυριότερο να λύσουμε το πρόβλημα στο γκολ. Εύχομαι στην Α.Ε.Λ. καλή συνέχεια».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass