ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΧΘΕΣ Η ΑΕΛ ΣΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ»

Απλά... προκρίθηκε

* Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕ 1-0 ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΟΝ ΑΜΠΟΥΧΑΤΖΙΡΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΙΜΙΤΣ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2010 4:02 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:35
Η ΑΕΛ χωρία να εντυπωσιάσει κατάφερε να προκριθεί στη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας καθώς με ένας γκολ του Μέγα (στα τελευταία παιχνίδια) Αλεξάντερ Σίμιτς στο 63’ έκαμψε την αντίσταση του Εθνικού(1-0) στον άθλιο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Ελληνικού και πλέον περιμένει τον επόμενο αντίπαλο σ’ ένα θεσμό που έχει πολύ καλή παράδοση καθώς μετράει δύο κατακτήσεις και δύο συμμετοχές σε τελικούς.
Στο συγκεκριμένο θεσμό αυτό που μετράει είναι η πρόκριση και με βάση το αποτέλεσμα η εμφάνιση της ομάδας θεωρείται πετυχημένη αλλά απέναντι σε ένα αντίπαλο που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Β’ εθνικής κατηγορίας υπήρχαν περισσότερες απαιτήσεις. Σίγουρα πριν τον αγώνα υπήρχε μια ψυχρολουσία καθώς στο ξενοδοχείο και έξι ώρες πριν την αναμέτρηση έγινε γνωστή η ποινή της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τα επεισόδια του αγώνα Μπρέσια-ΑΕΛ (φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στην Ιταλία) και ο Νταμπίζας τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική και ο Ρομέου με τρεις.
Με δεδομένες και τις απουσίες λόγω τραυματισμών από τους Ταλ, Μπλάζεκ, Βενετίδη, Μακίνουα ενώ είχε πρόβλημα με το μάτι του από τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό Βόλου και ο Κουζέν ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας είχε λίγες λύσεις ενώ η εξέλιξη του παιχνιδιού (ισοπαλία στην πρώτη ώρα) τον ανάγκασε να χρησιμοποιήσει όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές για να φθάσει στην πρόκριση.
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΑΕΛ
Εκτός από την πρόκριση η ΑΕΛ είχε και άλλα κέρδη από τη χθεσινή αναμέτρηση και συγκεκριμένα τη συνεχή άνοδο του Σίμιτς αλλά και χθες του Αμπουχατζίρα (β’ μέρος), τη θεαματική βελτίωση του Παναγιώτη Κατσιαρου που μας θύμισε το αριστερό μπακ που ξέραμε όλοι, ότι μπορεί να υπολογίζονται δύο νεαροί, ο Κολοβέτσιος (ανήμερα της γιορτής του πήρε μια ακόμα συμμετοχή) και ο Ρέντζας αλλά το πιο σημαντικό ότι η ομάδα μετά από πολύ καιρό (τέλη Αυγούστου) κέρδισε σε επίσημο αγώνα (έστω και κυπέλλου) και πήρε καλύτερη ψυχολογία για το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τη Ξάνθη στο Αλκαζάρ που θέλει τη νίκη για να βελτιώσει την βαθμολογική της θέση. Η ουσία είναι ότι η ομάδα προκρίθηκε και πλέον παραμένει στόχος η καλή πορεία (και γιατί όχι η κατάκτηση) στο κύπελλο Ελλάδας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Με δεδομένα τα προβλήματα που είχε ο Παπακώστας πήγε σε σίγουρες λύσεις και σίγουρη τακτική (4-2-3-1). Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια χρησιμοποίησε τον Αμπάρη, στην άμυνα τους Βελάσκο (δεξιά), Κολοβέτσιο, Ταυλαρίδη (σέντερ μπακ), Κατσιαρό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή υπήρχαν δύο αμυντικά χαφ ο Γκέρεμι με τον Ιγγλέσιας και πιο μπροστά οι: Πουρί (δεξιά), Μετίν (στο κέντρο) και Πουρί (αριστερά) ενώ προωθημένος ήταν ο Αμπουχατζίρα.
ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ
 Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά από την αρχή στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να «καθαρίσει» νωρίς την πρόκριση και στο 5' ο Ταυλαρίδης απείλησε την εστία του Εθνικού όταν έκανε προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα άουτ.
Η πίεση συνεχιζόταν με τον Μετίν στο 13’ να σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και να στέλνει την μπάλα άουτ ενώ στο 14’-15’ ο Σίμιτς βρέθηκε δύο φορές σε πλεονεκτική θέση και ειδικά τη δεύτερη ήταν μόνος απέναντι στον Παγούδη, τον τερματοφύλακα του Εθνικού που απέκρουσε το σουτ που έκανε σε τετ-α-τετ ενώ την πρώτη φορά έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ύστερα από σέντρα από τα δεξιά του Βελάσκο.
Το επιθετικό κρεσέντο των «βυσσινί» συνεχίστηκε και στο 17’ όταν κάνει σουτ ο Βελάσκο από δεξιά αλλά ο τερματοφύλακας τωμ γηπεδούχων σε καλή θέση μπλόκαρε την μπάλα.
ΘΑ ΤΟ... «ΠΛΗΡΩΝΕ»
Αυτό το εικοσάλεπτο ήταν «εφιαλτικό» για τους παίκτες του Εθνικού και πολύ καλό για την ΑΕΛ η οποία όμως δεν μπόρεσε να πετύχει τέρμα. Μετά το χρονικό σημείο αυτό άρχισε να πέφτει ο ρυθμός των παικτών της ΑΕΛ μια και ο Εθνικός ξεπέρασε το πρώτο σοκ και σαν να μην έφθανε αυτό στο 35’ από λάθος του Βελάσκο ο Κωστάκης βρίσκεται σε θέση βολής στο σημείο πέναλτι και σουτάρει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αμπάρη.
Η φάση αυτή φάνηκε να «ξυπνάει» τους παίκτες του προπονητή Γιάννη Παπακώστα που απάντησαν στο 38’ που σε εκτέλεση φάουλ του Γκέρεμι λίγο έλειψε ο Φαρινόλα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του αλλά ο Παγούδης είπε και πάλι «όχι», ενώ η ΑΕΛ είχε την τελευταία καλή στιγμή της στο 42’, με το συρτό σουτ του Πούρι έξω από την περιοχή να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Εθνικού.
Συμπερασματικά στο πρώτο μέρος η λαρισινή ομάδα έπρεπε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ με τέσσερις πολύ καλές στιγμές αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να αρχίζει να υπάρχει άγχος.
ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ
Στο δεύτερο μέρος ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας έκανε την ομάδα πιο επιθετική βάζοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Κουζέν που έπαιξε ουσιαστικά με ένα μάτι, ενώ Αμπουχατζίρα πήγε στα αριστερά με τον Πουρί στον... πάγκο.
Και ο Αμπουχατζίρα άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και στο 52’ ο Κουζέν σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά πάλι αποκρούει ο Παγούδης που μοιάζει ανίκητος.
ΑΠΟ ΩΡΑΙΟΣ... ΜΟΙΡΑΙΟΣ
Από ωραίος όμως γίνεται... μοιραίος ο τερματοφύλακας του Εθνικού καθώς στο 63’ από σέντρα που έκανε από αριστερά του Αμπουχατζίρα χάνει την μπάλα και ο Σίμιτς από κοντά γίνεται Μέγας...Αλέξανδρος (από το... Αλεξάντερ, το μικρό του όνομα) για τους «βυσσινί» με το ωραίο πλασέ που κάνει το 0-1 και κρίνει τον αγώνα.
Και στο 67' η ΑΕΛ είχε νέα καλή στιγμή με τον Κουζέν, όταν ύστερα πάλι από σέντρα του Αμπουχατζίρα, ο επιθετικός από την Γκαμπόν σούταρε μέσα από το ύψος της μικρής περιοχής και λίγο πλάγια παρά την πίεση του Σύρου αναγκάζοντας τον Παγούδη να «βγάλει» την μπάλα κόρνερ.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ...
Στη συνέχεια οι παίκτες της ΑΕΛ άρχισαν να κάνουν συντήρηση και να προσπαθούν να διαφυλάξουν το πολύτιμο 0-1 που τους έστελνε στο δεύτερο γύρο και με πολύ καλή αμυντική λειτουργία κρατούσαν τους παίκτες του Εθνικού μακριά από την εστία του Αμπάρη.
Εξαίρεση ένα επικίνδυνο φάουλ του Περέιρα από μακριά στο 76’ που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
Μάλιστα στο τρίπλεπτο των καθυστερήσεων ο Κουζέν μπορούσε να κάνει το 0-2 αλλά ο τερματοφύλακας Εθνικού σε σουτ του σέντερ φορ της ΑΕΛ από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ.
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Σταθόπουλου βρήκε την ΑΕΛ δίκαια νικήτρια, καθώς είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας και μια πλειάδα ευκαιριών. Το γεγονός και μόνο ότι ο Παγούδης παρά το λάθος στη φάση του γκολ ήταν ο κορυφαίος του Εθνικού τα λέει όλα....
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Σίμιτς που δείχνει να είναι σε πολύ καλή φόρμα και ακλούθησε ο Αμπουχατζίρα. Από κει και πέρα ο Αμπάρης για μια ακόμα φορά πολύ καλός (ειδικά στο φάουλ του Περέιρα στο 76’), ο Βελάσκο έδειξε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του ενώ πολύ καλός ήταν ο Κατσιαρός. Σωστοί στις τοποθετήσεις τους ο Ταυλαρίδης με τον Κολοβέτσιο (ο δεύτερος αποδεικνύει ότι μπορεί να σταθεί άνετα στην ενδεκάδα) ενώ ο Γκέρεμι είχε πάθος όπως και ο Ιγγλέσιας. Ο Πουρί δείχνει κουρασμένος από τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις ενώ ο Μετίν πάλι είχε εκπληκτικές πάσες. Ο Κουζέν μαχητικός ενώ ο Κανόμπιο έκανε αισθητή την παρουσία του. Τέλος ο Ρέντζας μπήκε με θράσος στον αγώνα.
Από τον Εθνικό κορυφαίος ο Παγούδης και ακολούθησε ο Περέιρα με τον Σύρο. Μέτριος ο Γκράιμς που είχε προταθεί στο παρελθόν στην ΑΕΛ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Σταθόπουλου (Αχαΐας) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Μετίν (43'), Βελάσκο (53'). Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ. Τουμπακάρης (Αθηνών), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ (Μάρκος Δήμος): Παγούδης, Γκράιμς, Παγώνης, Κοκκίνης, Σύρος, Σιλιγκαρδάκης (70' Ψιάνος), Τσεμπερίδης, Φαρινόλα (57' Βασιλόγιαννης), Κορακάκης, Περέιρα, Κωστάκης (46' Ουατάρα)
ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βελάσκο, Κατσιαρός, Κολοβέτσιος, Ταυλαρίδης, Ιγκλέσιας (62' Κανόμπιο), Μετίν, Γκέρεμι, Πουρί (46' Κουζέν), Αμπουχατζίρα, Σίμιτς (85' Ρέντζας)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass