ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2007

Το αλογάκι θα καλπάσει ξανά στο Πανθεσσαλικό

* ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ Η ΑΕΛ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ (19.30)

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2010 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:33
Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο θεσσαλικό ντέρμπι που φιλοξενεί η 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ άρχισε. Η «βασίλισσα του κάμπου» ΑΕΛ θα τεθεί σήμερα στις 19.30 στο Πανθεσσαλικό στάδιο αντιμέτωπη με το νεοφώτιστο στη Σούπερ Λιγκ Ολυμπιακό Βόλου σ’ ένα παιχνίδι που αποτελεί αν μη τι άλλο τη μικρογραφία του ντέρμπι των αιωνίων του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Οι δύο σημερινοί αντίπαλοι έχουν δύο περίπου δεκαετίες να τεθούν αντιμέτωποι σε επίπεδο κορυφαίας κατηγορίας αλλά ενδιάμεσα αναμετρήθηκαν πολλές φορές στο πλαίσιο μικρότερων Εθνικών κατηγοριών αλλά και του κυπέλλου Ελλάδας.
Για την ομάδα του Γιάννη Παπακώστα η σημερινή αναμέτρηση αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση καθώς καλείται να δείξει ότι έχει κλείσει οριστικά την κακή παρένθεση των προηγουμένων εμφανίσεων και ότι ήρθε η ώρα για αναστροφή του κλίματος. Το σύνθημα της νίκης ήδη δόθηκε από τον τεχνικό της ΑΕΛ ο οποίος προσπάθησε όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε να ενισχύσει την ψυχολογία των παικτών του και να τους εμφυσήσει τη δύναμη και σθένος προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Το αλογάκι θα καλπάσει για μία ακόμα φορά μέσα στο Πανθεσσαλικό όπως είχε γίνει και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος το 2007.
Παράλληλα σε μια επιπλέον προσπάθεια τόνωσης του ηθικού των «βυσσινί», 200 περίπου φίλαθλοι της ΑΕΛ βρέθηκαν χθες στα Δένδρα και παρακολούθησαν την τελευταία προπόνηση της λαρισινής ομάδας εμψυχώνοντας τους ποδοσφαιριστές.
Αγωνιστικά η ΑΕΛ στη σημερινή αναμέτρηση αναμένεται να επιστρέψει στο γνώριμο 4-3-3 με τον τεχνικό Γιάννη Παπακώστα να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποτελεσματική λειτουργία της επιθετικής γραμμής σε συνάρτηση με τη διασφάλιση των μετόπισθεν. Με τον Παναγιώτη Κατσιαρό να καλύπτει την αριστερή πλευρά και τον Στέλιο Βενετίδη σε ρόλο αμυντικού κεντρικού και με μια σειρά άλλων αλλαγών όπως η πιθανή μη τοποθέτηση του Τουμέρ Μετίν στην αρχική ενδεκάδα οι «βυσσινί» δηλώνουν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στη Λάρισα με το κεφάλι ψηλά.
Η ΑΕΛ θα μεταβεί στο Βόλο με 20 ποδοσφαιριστές στην αποστολή της. Πιο συγκεκριμένα ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας ανακοίνωσε χθες την αποστολή στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται οι Μπλάζεκ (αναρρώνει από επέμβαση στους κοιλιακούς), Ταλ (θλάση στους προσαγωγούς), Μακίνουα (πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο) και ο τιμωρημένος Ιγγλέσιας. Την 20άδα απαρτίζουν οι Βιέρα, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Βελάσκο, Κατσιαρός, Βενετίδης, Κανόμπιο, Ρομέου, Γκέρεμι, Κουζέν, Σίμιτς (πιθανή εντεκάδα), Ρέντζας, Φαλάγγας, Καρανίκας, Σιατραβάνης, Αμπάρης, Κολοβέτσιος, Μετίν, Πούρι και Αμπουχατζίρα.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τσιώλης συμπεριέλαβε στην αποστολή των «ερυθρολεύκων» 21 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οι εξής: Γιακούποβιτς, Ρόκα, Αλβάρεζ, Μπρέσκα, Ντολεζαϊ, Φρανγκιπάνε, Μάρτιν, Μόνχε, Πέρεζ Κάστρο, Σανκαρέ, Ζελεσί, Τομάς, Ουμπίντες, Ζαραδούκας, Καμπάνταης, Καπετάνος, Πλιάγκας, Ρίκκα, Ρόκας, Σολάκης, Ψυχογιός.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.
Συνοπτικά το πρόγραμμα και η βαθμολογία:
Ατρόμητος-Ξάνθη 17:15 NOVA
Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 19:30 NOVA
Ολυμπιακός Β.- Λάρισα 19:30 NOVA
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός            13-3     15
2. Παναθηναϊκός         11-5     14
3. ΑΕΚ            11-7     10
4. Κέρκυρα     7-6       9
 . Καβάλα        6-5       9
 . Ηρακλής       5-4       9
 . Αστέρας Τρίπολης   6-6       9
 . Εργοτέλης    4-6       9
 . Άρης 3-6       9
10. Ολυμπιακός Β.      8-8       8
11. Ατρόμητος            7-9       6
12. ΠΑΟΚ       4-6       5
 . Λάρισα         2-5       5
 . Ξάνθη           3-7       5
15. Πανιώνιος 4-7       4
 . Πανσερραϊκός          5-9       4
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass