ΜΗΝΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΗΥΘΥΝΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ήρθε η ώρα για αναστροφή του κλίματος

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2010 3:02 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:33
«Ήρθε η ώρα, δείχνοντας ένα πρόσωπο πιο δυναμικό, να αλλάξουμε την εις βάρος μας κατάσταση». Με τα παραπάνω λόγια ο Γιάννης Παπακώστας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για την ΑΕΛ ενόψει του αυριανού θεσσαλικού ντέρμπι στο Βόλο κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό.
Ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας -επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές στην τοποθέτησή του ότι η εικόνα που παρουσίασαν οι «βυσσινί» την περασμένη Κυριακή δεν αντιπροσωπεύει κανέναν – τόνισε ότι οι μεγάλες ομάδες πάντα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα και καταφέρνουν να τα ξεπερνούν όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν με την ΑΕΛ, γι’ αυτό θα πρέπει οι παίκτες του να μπουν στο παιχνίδι με το κεφάλι ψηλά.
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «στο ποδόσφαιρο υπάρχει η κακή ημέρα αλλά το θέμα είναι να μην μένεις σε αυτήν, γιατί το επόμενο βήμα έχει μεγαλύτερη σημασία», ενώ δεν απέφυγε να απαντήσει σε φλέγοντα ερωτήματα όπως για το αν πιστεύει ότι «παίζεται το κεφάλι του» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Αναλυτικά η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του τεχνικού της ΑΕΛ, Γιάννη Παπακώστα:
«Μετά το άτυχο αποτέλεσμα της Κυριακής και μια απογοητευτική εμφάνιση, που δεν αντιπροσωπεύει κανέναν στην ομάδα - ούτε το τεχνικό τιμ, ούτε τους ποδοσφαιριστές – και φυσικά δεν ήταν η εικόνα αυτή που ήθελε να δει ο κόσμος και η διοίκηση και η οποία θα πρέπει να ξεχαστεί, ακολουθεί ένα άλλο επίσης καθοριστικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψηλά το κεφάλι, αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, να κάνουμε μια πιο έντονη προσπάθεια για να βρούμε την ταυτότητά μας και τον εαυτό μας.
Οι μεγάλες ομάδες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα και επειδή οι μεγάλες ομάδες μέσα από τα μεγάλα προβλήματα βρίσκουν τις λύσεις είναι επιτακτική ανάγκη να βρούμε σύντομα αυτές τις λύσεις και να τις βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο για να μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοι του ονόματος της ομάδας και να συνεχίσουμε με άλλον αέρα το πρωτάθλημα.
Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι στο οποίο θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Αλλαγές θα γίνουν – μην με ρωτάτε ποιες, θα τις δείτε μέσα στον αγωνιστικό χώρο – για να μπορέσει η ομάδα να βγάλει επιτέλους αυτά που πρέπει και να είναι η ΑΕΛ αυτή που θέλουμε. Σε ό,τι αφορά στις απουσίες, εκτός από τον Μπλάζεκ που προέρχεται από χειρουργείο και τον τιμωρημένο Ιγγλέσιας, υπάρχει ο Ταλ, ο οποίος βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης και ο Μακίνουα που ένιωσε σήμερα (σ.σ. χθες) κάποιες ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο».
 ***
Στη συνέχεια ο Γιάννης Παπακώστας απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου λέγοντας τα εξής:
-Μετά το ματς με τον Αστέρα είχατε μιλήσει για λύσεις που πρέπει να βρεθούν ώστε να αλλάξει η εικόνα της ομάδας…
«Η εικόνα της ομάδας στον αγώνα με τον Αστέρα δεν μας αντιπροσωπεύει. Όμως, είναι πάρα πολύ σύντομα το επόμενο παιχνίδι γι αυτό πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά και με πολύ καλή ψυχολογία και ψηλά το κεφάλι να μπούμε δυνατά σε ένα δύσκολο ματς, προκειμένου να αναστρέψουμε την κατάσταση. Πιστεύω ότι το έχουμε, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αναστρέψουμε την κατάσταση υπέρ μας. Είναι στο χέρι μας. Προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις για τα προβλήματα ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί στο μέλλον έτσι όπως την έχουμε σκεφτεί όλοι μας».
-Ποιες είναι αυτές οι λύσεις;
«Θα γίνουν κάποιες αλλαγές, θα προσπαθήσουμε με περισσότερο πάθος με περισσότερο δυναμισμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο έτσι ώστε η ομάδα να βγάλει κάτι διαφορετικό και να κάνουμε το βήμα που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε στις επόμενες αγωνιστικές».
-Οι αλλαγές θα αφορούν σε πρόσωπα ή τακτική;
«Στα πάντα».
-Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, ένα θεσσαλικό ντέρμπι. Αυτό το στοιχείο φοβάστε ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ομάδα ή πιστεύετε ότι μπορεί να λειτουργήσει θετικά;
«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο είναι μπροστά μας πάρα πολύ γρήγορα. Αντιμετωπίζουμε μια νεοφώτιστη στη μεγάλη κατηγορία ομάδα, μια καλή ομάδα, αλλά αυτό που περιμένω αυτή τη στιγμή είναι η αντίδραση- επιτέλους – της δικής μας ομάδας. Κι επειδή πιστεύω πάρα πολύ στους ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας, είμαι σίγουρος ότι ήρθε η ώρα – βγάζοντας ένα πρόσωπο πιο δυναμικό – να αλλάξουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Όποιον αντίπαλο κι αν είχαμε μπροστά μας η ομάδα θα έπρεπε να αντιδράσει μετά από το σοκ της περασμένης Κυριακής».
-Επηρεαστήκατε από την αμφισβήτηση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα και προς το πρόσωπό σας αλλά και προς τους ποδοσφαιριστές;
«Είναι καλύτερο η αμφισβήτηση αυτή να είναι προς τον προπονητή. Είναι πιο συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα, να είναι ο προπονητής ο στόχος και το ένα «θύμα», παρά οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει τους ποδοσφαιριστές να τους αγκαλιάσουμε, δεν είναι φυγόπονοι, δεν είναι απαθείς. Είναι ποδοσφαιριστές με έντονη προσωπικότητα και με πάθος, αλλά και με φιλοδοξίες».
-Με βάση τις δικές σας δηλώσεις θα περιμέναμε αυτή τη χρονική περίοδο να δούμε την καλύτερη ΑΕΛ, αλλά αντίθετα είδαμε την χειρότερη. Έχετε απαντήσεις για το πώς οδηγηθήκαμε στην τωρινή κατάσταση;
«Στις πρώτες αγωνιστικές η ομάδα προσπαθούσε με τα θετικά της και τα αρνητικά της, και είχε μια συγκεκριμένη εικόνα: Μία ομάδα οργανωμένη, που δεν κινδύνευε και προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ. Το πρόβλημά της, ήταν αυτό. Έρχεται, λοιπόν, το έκτο παιχνίδι και παρουσιάζουμε -κάτι που δεν το περίμενε κανένας- μία απογοητευτική εικόνα, μία κακή ημέρα για όλους μας. Το επόμενο παιχνίδι για μας είναι πολύ σύντομα και δεν πιστεύω ότι πρέπει να καθόμαστε και να κάνουμε αναλύσεις για το τι έφταιξε. Είναι αναλύσεις που μέσα στα αποδυτήρια έχουν γίνει, να είστε βέβαιοι γι’ αυτό, αλλά τη μία ημέρα. Τις άλλες ημέρες, όμως, πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι, να δείξουμε αισιοδοξία, δύναμη και εμπιστοσύνη. Να αποδείξουμε ότι δικαίως εκπροσωπούμε μία μεγάλη ομάδα και επομένως να παίξουμε σαν μια μεγάλη ομάδα».
-Μέσα στα αποδυτήρια έχετε κάνει τις συζητήσεις που θα έπρεπε;
«Φυσικά. Έγινε ανάλυση του παιχνιδιού έγιναν τα πάντα. Ήταν όμως μία πολύ κακή ημέρα που δεν χωρά ούτε τακτική ανάλυση. Υπάρχει στο ποδόσφαιρο η κακή ημέρα αλλά το θέμα είναι να μην μένεις σε αυτήν, γιατί το επόμενο βήμα έχει μεγαλύτερη σημασία. Μπορείς να ανατρέψεις την κατάσταση, ξεκινώντας από την ερχόμενη κιόλας αγωνιστική. Θέλει αισιοδοξία, θέλει πάθος, δυναμισμό και εγωισμό για να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
-Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί με το θέμα των εισιτηρίων και τις ανακοινώσεις έχει επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας;
«Όχι. Οι παίκτες ασχολούνται μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι».
-Νιώθετε πιεσμένος ή ότι «παίζεται το κεφάλι σας» το Σάββατο;
«Πιεσμένος είσαι σε κάθε αγωνιστική. Αγχωμένος είμαι γιατί δεν βγαίνουν όλα αυτά που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις. Το κεφάλι μου το παίζω κάθε αγωνιστική, όπως συμβαίνει με κάθε προπονητή. Το θέμα είναι να σε αντιπροσωπεύει κάτι και να μπορείς να δίνεις λύσεις προπονητικά. Αν δεις ότι δεν μπορείς να δώσεις λύσεις σε μία ομάδα που πιστεύεις, καλύτερα είναι να είσαι αναλώσιμος εσύ, ο προπονητής, παρά οι παίκτες. Οι παίκτες επειδή τους ζω όντως είναι καλοί, δεν είναι καθόλου αδιάφοροι. Είναι αποφασισμένοι, ξέρουν ότι δεν τους αντιπροσωπεύει η εικόνα της προηγούμενης Κυριακής και γι’ αυτό είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι του Σαββάτου».
-Αν εξαιρέσουμε το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, που όπως είπατε ήταν μία κακή παρένθεση που πρέπει να κλείσει, στα υπόλοιπα παιχνίδια είστε ικανοποιημένος από τους παίκτες;
«Με τα αρνητικά μας αλλά και τα θετικά μας, θεωρώ ότι δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος. Αν είχαμε 15 βαθμούς, ναι, θα ήμουν ικανοποιημένος. Το θέμα είναι η νίκη και η διαδικασία που έρχεται ή η προσπάθεια που καταβάλλεται από τους παίκτες για να φτάσουμε στη νίκη. Κανένας μας δεν είναι ικανοποιημένος».
-Το 4-4-2 δεν λειτούργησε καθόλου…
«Δεν πρόλαβε η τακτική να λειτουργήσει. Σε μια κακή ημέρα η τακτική δεν λειτουργεί».
-Είδαμε παίκτες να διαφωνούν για το ποιος θα εκτελέσει στημένες φάσεις, όπως ο Μετίν και ο Κουζέν στο πέναλτι…
«Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Στα φάουλ δεν υπάρχει κανένας τσακωμός. Πρέπει να λέμε και τα καλά. Γιατί αν θέλουμε στις δύσκολες στιγμές να βρίσκουμε τα άσχημα θα πελαγώσουμε και θα κάνουμε κακό στην ομάδα. Η ομάδα είναι αυτή που δίνει τη ζωή, τα πρόσωπα δεν υπάρχουν.
Όσον αφορά στους Μετίν και Κουζάν στο πέναλτι να ξέρετε ότι ο Μετίν είναι γραμμένος να εκτελέσει το πέναλτι και απλά ο Κουζάν τον ρώτησε αν είναι σε καλή κατάσταση για να το εκτελέσει. Δεν υπήρχε κανένας απολύτως τσακωμός στη συγκεκριμένη φάση».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass