Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Α.Ε.Λ. ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

«Πάμε όλοι μαζί για τη νίκη»

* «ΚΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» * ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2010 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:31
Το αυριανό παιχνίδι στο Αλκαζάρ με τον Αστέρα Τρίπολης είναι κρίσιμο, όχι λόγω της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας που είναι πολύ καλή, αλλά κυρίως λόγω της βαθμολογικής θέσης που έχει η ομάδα και ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Νταμπίζας, μετά τη σωστή πρωτοβουλία του να δώσει συνέντευξη Τύπου, είχε και άλλη μία.
Συγκεκριμένα, χθες αποφάσισε ως αρχηγός να μιλήσει στους συμπαίκτες του, απουσία του τεχνικού πριν την προπόνηση για μικρό χρονικό διάστημα και έκανε μια καλή τοποθέτηση που άγγιξε και τους ξένους παίκτες της ομάδας.
Ο Νταμπίζας είπε στους συμπαίκτες του ότι αύριο η ομάδα δίνει ένα παιχνίδι δύσκολο, με μια ομάδα πολύ καλή, όπως ο Αστέρας Τρίπολης και πρέπει να κερδηθεί και όλοι μαζί να τα δώσουν όλα για να πάρουν τη νίκη, ώστε να βελτιώσουν τη βαθμολογική εικόνα της ομάδας αλλά και την ψυχολογία.
Τόνισε, επίσης, ότι οι παίκτες πρέπει να έχουν μεταξύ τους σεβασμό και επίσης να υπάρχει σεβασμός προς τον προπονητή, είτε μένουν εκτός ενδεκάδας είτε εκτός δεκαοκτάδας και δεν πρέπει να αντιδρούν (υπήρχε συμβάν στις Σέρρες, όπως είχε γράψει η «Ε», και σχετική τιμωρία από τη διοίκηση), ενώ «καυτηρίασε» το επεισόδιο των φιλάθλων με Μπλάζεκ και Ιγγλέσιας, που είπε ότι όλοι είναι μαζί. Όλοι κερδίζουμε, είπε χαρακτηριστικά, όλοι χάνουμε και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί τώρα η ομάδα έχει ανάγκη από βαθμούς. Ουσιαστικά, ο Νταμπίζας έκανε μια τοποθέτηση παρόμοια με αυτή στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ενώ παράλληλα έδωσε και το σύνθημα για νίκη αύριο, όπου οι παίκτες αναμένουν και τη στήριξη από τους φιλάθλους.
Οι συμπαίκτες του Νίκου Νταμπίζα έδειξαν να συναισθάνονται την προσπάθεια για τη νίκη, ενώ μίλησε και ένας παίκτης εκ μέρους των ξένων για θέμα που θα απασχολήσει αργότερα την ομάδα, αφού αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης ώστε η καλή αγωνιστική εικόνα της ομάδας μέχρι τώρα να έχει και ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή.
ΤΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕ
Στη συνέχεια υπήρχε προπόνηση, στην οποία ο τεχνικός, Γιάννης Παπακώστας, έδειξε τακτική και ήταν συνέχεια της προχθεσινής, που την έκανε στον πίνακα, δείχνοντας τις αλλαγές που θα επιφέρει, μια και η ομάδα θα παίξει κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης μάλλον με 4-4-2.
Αυτό που φάνηκε στη χθεσινή προπόνηση είναι ότι τερματοφύλακας θα παίξει ο Βιέρα, δεξί μπακ ο Ταλ (ο Βελάσκο έκανε προπόνηση, αλλά τις τελευταίες μέρες απείχε), σέντερ μπακ ο Νταμπίζας με τον Ταυλαρίδη (αν και χθες λόγω ενοχλήσεων στον αχίλλειο έμεινε εκτός προπόνησης και στη θέση του δοκιμάστηκε ο Κολοβέτσιος) και αριστερά ο Βενετίδης. Να σημειώσουμε ότι ο Παπακώστας χρησιμοποιεί πολλές φορές τα σέντερ μπακ και τον τερματοφύλακα με την ομάδα των αναπληρωματικών για να υπάρχει πίεση.
Αμυντικά χαφ στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν ο Γκέρεμι με τον Ρομέου (ο Ιγγλέσιας ως γνωστόν είναι τραυματίας), ενώ αριστερά θα παίξει ένας εκ των Μετίν και Κανόμπιο, και δεξιά μάλλον ο Σίμιτς (λίγες πιθανότητες ο Πουρί). Στην επίθεση θα αγωνιστούν ο Κουζέν με τον Αμπουχατζίρα (ο Μακίνουα και χθες έκανε ατομικό).
Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπολογίζονται καθόλου ο Μπλάζεκ με τον Βούζα, που έκανε εγχείρηση στους κοιλιακούς.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ
Στο μεταξύ, ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. αποφάσισε να μην δώσει συνέντευξη Τύπου για πρώτη φορά από τότε που ήρθε στην Λάρισα και ο λόγος είναι ότι δεν ήξερε ποιους παίκτες θα έχει στη διάθεσή του, λόγω των προβλημάτων που είχε και επίσης ήθελε να μην αναμοχλευτούν ζητήματα του παρελθόντος και να ασχοληθούν όλοι με τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, που πρέπει να πάρει τη νίκη η λαρισινή ομάδα. Από την ερχόμενη βδομάδα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δίνει κανονικά συνέντευξη Τύπου.
Στο μεταξύ, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ο προπονητής έκανε την παρακάτω δήλωση: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να εντείνουμε την προσπάθειά μας ώστε να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα. Το διάστημα της διακοπής, μας έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω σε συγκεκριμένες αγωνιστικές αδυναμίες για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Με τη δική μας καλή παρουσία μέσα στο γήπεδο και με τη συμπαράσταση του κόσμου, αισιοδοξώ ότι θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς ώστε να επανέλθει η ηρεμία στις τάξεις της ομάδας και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στο φετινό πρωτάθλημα».
Χθες το βράδυ υπήρχε η πληροφορία ότι θα γίνει συνάντηση του προέδρου Κωστή Πηλαδάκη με τον τεχνικό της ομάδας Γιάννη Παπακώστα για να μιλήσουν περί αγωνιστικών θεμάτων της ομάδας.
ΚΑΝΟΜΠΙΟ: ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ
Συνέντευξη στο «Σούπερ Σπορ Fm Λάρισας 90,1» έδωσε χθες ο Φαμπιάν Κανόμπιο, ο ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Λ. ο οποίος τα τελευταία εικοσιτετράωρα απασχόλησε τον Τύπο με το ενδεχόμενο εγχείρισης στους κοιλιακούς, όπου διαγνώστηκε χρόνιο πρόβλημα.
«Μπορεί να υπάρχουν ακόμα οι ενοχλήσεις όμως δεν με εμποδίζουν στο να προπονούμαι και να αγωνίζομαι. Την Κυριακή θα βρίσκομαι κανονικά στην αποστολή, μόνο στην περίπτωση που η κατάστασή μου επιδεινωθεί θα ακολουθηθεί κάποια ειδική αγωγή» δήλωσε ο Ουρουγουανός.
Την εικόνα του φίλου του Ματίας Ιγγλέσιας επίσης προσπάθησε να φτιάξει ο Κανόμπιο σχολιάζοντας πως «δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτούς που κατηγορούν τον Ιγγλέσιας για κακή εξωγηπεδική ζωή. Είμαστε μαζί καθημερινά, τον ζω από κοντά. Εδώ και αρκετό καιρό έχει σχέση, ζει ήρεμα στο σπίτι με την κοπέλα του. Δεν ξέρω τι γινόταν παλιότερα όμως τώρα είναι αρκετά σωστός και επαγγελματίας. Το φταίξιμο δεν είναι μόνο δικό του, όλοι ευθυνόμαστε για την ελλιπή συγκομιδή βαθμών».
Πολλά ήταν αυτά που ακούστηκαν για τη σχέση του με τον τεχνικό της ομάδας και δήλωσε: «Διατηρώ τις λογικές σχέσεις με τον προπονητή μας, όσο τουλάχιστον μπορούμε να επικοινωνούμε αφού δεν μιλάμε κοινή γλώσσα επικοινωνίας».
Τέλος, είναι πεπεισμένος πως η Α.Ε.Λ. αύριο θα πάρει τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, αρκεί να παρουσιαστεί πιο επιθετική. «Όλες αυτές τις ημέρες δουλέψαμε σκληρά, γνωρίζουμε τι έφταιξε και θα το διορθώσουμε. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε από νωρίς ένα γκολ και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε την Κυριακή».
Επιπλέον, ο Ουρουγουανός άσος εξέφρασε και άποψη σχετικά με την ψηφοφορία για την επιλογή του ονόματος του γηπέδου της ομάδας και διάλεξε το «LarissaFCARENA», αφού όπως υποστήριξε είναι το μόνο που θυμίζει την πόλη και τον κόσμο της.
Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ο Σωκράτης Φυτανίδης δεν ακολούθησε το χθεσινό προπονητικό πρόγραμμα και η συμμετοχή στον αγώνα με την Α.Ε.Λ. είναι στον «αέρα».
Ο μεσοαμυντικός του Αστέρα Τρίπολης αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στον μέσο γλουτιαίο, το οποίο τον άφησε εκτός της χθεσινής προπόνησης. Το προπονητικό και ιατρικό τιμ της ομάδας δεν ανησυχεί για τη συμμετοχή του Φυτανίδη στον αγώνα του Αλκαζάρ, ωστόσο, θα περιμένει να δει αν θα καταφέρει να λάβει μέρος στην τελευταία σημερινή προπόνηση της ομάδας πριν από την αναχώρηση για τη Λάρισα.
Αν ο Φυτανίδης τα καταφέρει (που είναι και το πιθανότερο), τότε ο Βαγγέλης Βλάχος θα έχει τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσει είτε στα αμυντικά χαφ, είτε στα στόπερ. Σε αντίθετη περίπτωση, το πιθανότερο σενάριο είναι να παίξει στο κέντρο της άμυνας ο Πουλίδο με τον Μπαρτολίνι και στα χαφ ο Λαδάκης με τον Κρις.
 
Στην Κύπρο ο Μάλαρτζ
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες που μας έρχονται από την Κύπρο αναφέρουν ότι η Α.Ε. Λεμεσού έκανε κρούση στον παροπλισμένο τερματοφύλακα της Α.Ε.Λ. Αρκάντιους Μάλαρτζ για να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι τον παίκτη τον περιμένουν το Σαββατοκύριακο και αν συμφωνήσει η λαρισινή ομάδα θα απαλλαγεί από ένα συμβόλαιο της τάξης των 200.000 ευρώ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass