ΣΤΟ «ΦΩΣ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Το μνημόνιο διοίκησης και παικτών

* ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ * ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2010 23:59 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:28
Το αγωνιστικό τμήμα της ΑΕΛ φέτος έχει αξία που ξεπερνάει τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ και η ΠΑΕ ΑΕΛ προσπαθεί να υπερασπίσει τα συμφέροντά της έχοντας υπογράψει ένα μνημόνιο με τους παίκτες για να υπάρχει κατοχύρωση στον τρόπο συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών και το οποίο είναι ιδιαίτερα αυστηρό με αποτέλεσμα οι παίκτες να αποφεύγουν τις κακοτοπιές και κάποια περιστατικά που καταγράφονται να είναι μεμονωμένα και να τιμωρούνται με ό,τι προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός.
Εκτός από κώδικα συμπεριφοράς, ωράριο και πειθαρχικές κυρώσεις που δημοσιεύσαμε, το συγκεκριμένο μνημόνιο προβλέπει σημαντικές υποχρεώσεις των παικτών ακόμα και για τις εμφανίσεις τους αλλά και τις δηλώσεις τους. Επίσης για τον τρόπο προσέλευσης σε προπονήσεις, φιλικούς αγώνες και τη συμπεριφορά τους στα αποδυτήρια για τα οποία απαγορεύεται ακόμα και η χρήση κινητών τηλεφώνων.
Αναλυτικά προβλέπονται τα εξής σε κάθε τομέα:  
ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Οι ποδοσφαιριστές πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι διαθέσιμοι, ώστε να ειδοποιούνται από την Π.Α.Ε. για οποιοδήποτε θέμα τους αφορά. Είναι απαραίτητο να δώσουν στη Γραμματεία τις πλήρεις διευθύνσεις και τα τηλέφωνά τους, καθώς και το όνομα και το τηλέφωνο κάποιου συγγενικού ή φιλικού τους προσώπου ή νόμιμου εκπροσώπου τους, στο οποίο, σε περίπτωση απουσίας τους, η Π.Α.Ε. θα απευθύνεται ώστε να έρθει σε επαφή μαζί τους. Για το σκοπό αυτό, με την υπογραφή του παρόντος συμπληρώνουν και υποβάλλουν προς την Π.Α.Ε. την επισυναπτόμενη δήλωση. Εάν ο ποδοσφαιριστής διατηρεί δύο ή περισσότερες κατοικίες, θα πρέπει να γνωστοποιήσει όλες τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των παραπάνω. Σε οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να ενημερώνει τη Γραμματεία της Π.Α.Ε.
Οι ποδοσφαιριστές, προσκαλούμενοι είτε ατομικώς είτε ομαδικώς, υποχρεούται να μετέχουν στις εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει ή μετέχει η Π.Α.Ε. Οι παραπάνω εκδηλώσεις μπορεί να είναι εορταστικού, επετειακού, φιλανθρωπικού ή κοινωνικού χαρακτήρα. Περαιτέρω, οι ποδοσφαιριστές υποχρεούνται να φωτογραφίζονται μεμονωμένα είτε με την ομάδα, με ποδοσφαιρική ή πολιτική περιβολή που θα τους υποδεικνύει η Π.Α.Ε., είτε κατά τα στιγμιότυπα των φάσεων των αγώνων, είτε κατά τις μετακινήσεις της ομάδας υπό την επιμέλεια των εντεταλμένων της Π.Α.Ε. αρμόδιων τεχνικών. Οι φωτογραφίσεις, καθώς και οι δηλώσεις και συνεντεύξεις, τις οποίες θα πραγματοποιούν οι ποδοσφαιριστές αποκλειστικά για την Π.Α.Ε., θα προορίζονται είτε για τη δημοσίευση στο περιοδικό και στα λοιπά διαφημιστικά έντυπα που εκδίδονται από την Π.Α.Ε., είτε κατ’ εντολή της, σε από την ίδια την Π.Α.Ε. επιλεγόμενο δημοσιογράφο, φωτογράφο ή έντυπο.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ
1. Για την παραχώρηση συνέντευξης, τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο Τύπο, αλλά και το διαδίκτυο, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, από τους ποδοσφαιριστές, προπονητές και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος της Π.Α.Ε., απαιτείται η προηγούμενη άδεια του γραφείου Τύπου της Π.Α.Ε. Το παραπάνω ισχύει και για εκδηλώσεις του ΠΣΑΠ.
2. Ο ποδοσφαιριστής που θα επιλέγεται κάθε φορά με συντονιστή και αποκλειστικά αρμόδιο το γραφείο Τύπου της Π.Α.Ε. είναι υποχρεωμένος να προβαίνει σε ενημερωτική δήλωση στους δημοσιογράφους.
3. Οι ποδοσφαιριστές δεν επιτρέπεται να προβαίνουν σε δηλώσεις με τις οποίες να ασκούν κριτική ή να κάνουν σχόλια για το έργο της διοίκησης, των προπονητών τους και των συμπαικτών τους, καθώς επίσης και σχόλια που αφορούν στους διαιτητές των αγώνων και αντίπαλες ομάδες. Τυχόν αντίθετη συμπεριφορά μπορεί να ερμηνευτεί υπό τους όρους του άρθρου 14 παρ. 4. θ του Κ.Ι.Μ.Π./ Ε.Π.Ο.
4. Είναι δικαίωμα της Π.Α.Ε. να αναστείλει τις δηλώσεις όλων όσοι ασχολούνται στο ποδοσφαιρικό τμήμα για όσο διάστημα κρίνει ότι ένα τέτοιο μέτρο εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εταιρίας.
ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ - ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
1. Κάθε ποδοσφαιριστής υποχρεούται να βρίσκεται στο γήπεδο 60 λεπτά τουλάχιστον πριν από την καθορισμένη ώρα προπόνησης, έτσι ώστε κατά την έναρξη να είναι απολύτως έτοιμος να λάβει μέρος σε αυτήν. Σε περίπτωση καθυστέρησης του ποδοσφαιριστή, της υπόθεσης θα επιλαμβάνεται ο προπονητής.
2. Τα ίδια ισχύουν και σε περίπτωση καθυστέρησης ή απουσίας του ποδοσφαιριστή από φιλική συνάντηση.
3. Οι καθημερινές, πρωινές ή απογευματινές προπονήσεις καθορίζονται κατά την κρίση του προπονητή.
4. Απουσία αθλητού λόγω ασθενείας γίνεται μόνο κατόπιν γνωστοποιήσεως στον επικεφαλής του ιατρικού team περί της ασθένειας. Δεν επιτρέπεται αναληθής δήλωση ασθένειας. Ο ποδοσφαιριστής υποχρεούται άμεσα σε συνεννόηση με τον ιατρό της ομάδας να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις για τη διάγνωση της κατάστασής του.
5. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να επιδεικνύουν ενδιαφέρον, σοβαρότητα, ήθος και σεβασμό στους συμπαίκτες τους και τα λοιπά μέλη της διοικήσεως του τμήματός τους και να πειθαρχούν στις οδηγίες του προπονητή τους και του τεχνικού επιτελείου.
6. Οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν επακριβώς τις εντολές - οδηγίες του προπονητή αναφορικά με το σχεδιασμό και την εκτέλεση του προγράμματος προπόνησης (π.χ. ομαδικό πρόγραμμα, ατομικό πρόγραμμα), είτε απαιτείται να είναι χωρισμένοι σε group, είτε στο σύνολό τους όλοι μαζί.
ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ
1. Τα αποδυτήρια είναι κλειστά για τον οποιοδήποτε τρίτο που δεν έχει επίσημη σχέση με την Π.Α.Ε.
2. Οι συζητήσεις εντός των αποδυτηρίων αποτελούν εσωτερική υπόθεση της Π.Α.Ε. και δεν κοινοποιούνται/ δημοσιοποιούνται σε κανέναν τρίτο.
3. Απαγορεύεται αυστηρώς η χρήση κινητού τηλεφώνου από τους ποδοσφαιριστές κατά την παραμονή τους στα αποδυτήρια και σε όλους τους χώρους που συμμετέχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές.
ΠΕΡΙ ΓΗΠΕΔΟΥ
Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου της Α.Ε.Λ. που θα παραδοθεί, εκτός απροόπτου, στις 10 Νοεμβρίου, ενώ προγραμματίζεται να γίνει το αγωνιστικό τεστ στα τέλη Νοεμβρίου και στις σκέψεις των διοικητικών της ομάδας είναι να γίνει ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ της νυν ομάδας και των παικτών που φόρεσαν τη φανέλα της Α.Ε.Λ. την τελευταία πενταετία, έχοντας στη σύνθεσή τους, μεταξύ άλλων, παίκτες που αγαπήθηκαν από τους φιλάθλους, όπως οι Μπασιλά, Έλντερ, Σέρμπαν και άλλους. 
Το όνομα του γηπέδου θα ανακοινωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και σύντομα θα έρθουν στη δημοσιότητα οι πρώτες προτιμήσεις ονομάτων.
Από αύριο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αρχίσει η τοποθέτηση καθισμάτων στο νέο γήπεδο, ενώ το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος που θα γίνει σ’ αυτό θα είναι μάλλον το Α.Ε.Λ. - Π.Α.Ο.Κ. στις 5 Δεκεμβρίου ενώ αν υπάρξουν τεχνικά προβλήματα το παιχνίδι που θα κάνει η ομάδα πρεμιέρα στο νέο γήπεδο θα είναι αυτό της 19ης Δεκεμβρίου μεταξύ Α.Ε.Λ. - Ολυμπιακού.
ΣΗΜΕΡΑ ΡΕΠΟ
Μετά από αρκετό καιρό, σήμερα, οι παίκτες θα ξεκουρασθούν ενώ χθες γυμνάστηκαν το απόγευμα. Στην προπόνηση δε πήραν μέρος οι διεθνείς Κουζέν, Πουρί (υποχρεώσεις με τις Εθνικές Γκαμπόν και Εσθονίας αντίστοιχα), ο Νταμπίζας που είχε άδεια και ο Βελάσκο που έχει μικροπρόβλημα τραυματισμού αλλά δεν είναι ανησυχητικό. 
Μόνοι τους έτρεξαν ο Μετίν, και ο Μακίνουα που επέστρεψε προχθές το βράδυ από την Ιταλία.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass