ΓΙΑ ΝΑ «ΣΤΕΓΑΣΕΙ» ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Α.Ε.Λ.

Ετοιμάζεται το μουσείο...

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2010 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:28
Η κατασκευή του νέου γηπέδου της Α.Ε.Λ. σηματοδοτεί μια νέα μεγάλη σελίδα στην ιστορία της και ταυτόχρονα δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στη λαρισινή ομάδα να καταγράψει και να παρουσιάσει στο κοινό όλους τους σημαντικούς σταθμούς αυτής της ξεχωριστής διαδρομής των 46 ετών. Η Α.Ε.Λ. δημιουργεί στις εγκαταστάσεις του νέου της παλατιού, το δικό της μουσείο με εκθέματα από όλο το φάσμα της ιστορικής της δράσης, έναν χώρο που επί της ουσίας θα αποτελέσει ένα μεγάλο τμήμα μιας σπάνιας κληρονομιάς για τις επόμενες γενιές. Ακριβώς για τον λόγο ότι το μουσείο αποτελεί πάνω απ’ όλα κτήμα όλων των φίλων της ομάδας μας, η Α.Ε.Λ. απευθύνει ανοιχτή πρόκληση σε όλους όσοι έχουν στην κατοχή τους συλλεκτικά αντικείμενα ιστορικής αξίας και επιθυμούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία του.
Πιο συγκεκριμένα:
- Έντυπο και φωτογραφικό υλικό (αποκόμματα εφημερίδων, φωτογραφίες, εισιτήρια, προγράμματα αγώνος κτλ.)
- Αθλητικό υλικό (επίσημες εμφανίσεις της ομάδας, παπούτσια, μπάλες, κασκόλ, λάβαρα, μετάλλια κ.τ.λ.)
- Οπτικό υλικό (κασέτες ή dvd)
όπως επίσης και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο συλλεκτικής αξίας που καταδεικνύει την ιδιαίτερη ιστορική σύνδεση με την ομάδα μας.
Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του κάθε φιλάθλου-δωρητή, η Α.Ε.Λ. θα αναγράφει το όνομά του δίπλα στο αντίστοιχο έκθεμα που θα φιλοξενηθεί στο μουσείο.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πρώτο στάδιο: Κάθε φίλος της ομάδας που έχει στην κατοχή του οποιοδήποτε αντικείμενο ιστορικής αξίας αποστέλλει φωτογραφία του συγκεκριμένου υλικού συνοδευόμενο από τη σχετική περιγραφή στο info@ael1964.gr μαζί με τα προσωπικά του στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο).
Σε περίπτωση που φίλος της ομάδας δεν έχει τη συγκεκριμένη δυνατότητα μπορεί να επισκέπτεται τα γραφεία της Π.Α.Ε. (Ερυθρού Σταυρού 1-3) κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (2410 535508 & 510) και να φωτογραφίζει επί τόπου το συλλεκτικό αντικείμενο που έχει στην κατοχή του.
Δεύτερο στάδιο: Η Π.Α.Ε. αξιολογεί το υλικό που έχει συγκεντρωθεί και κατόπιν ενημερώνει τηλεφωνικά τους φίλους της ομάδας. Η επιλογή θα γίνεται με βάση την ιστορικότητα και τη συλλεκτική αξία του εκάστοτε αντικειμένου και φυσικά σε συνάρτηση με τις ανάγκες ή δυνατότητες φιλοξενίας του στο χώρο του μουσείου.
Σημείωση: Σε περίπτωση που πρόκειται για οπτικό υλικό (κασέτα ή dvd) παρακαλούνται οι φίλοι της ομάδας που επιθυμούν να το συνεισφέρουν για τις ανάγκες του μουσείου να προσκομίζουν το σχετικό αντίγραφο.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου. Σε περίπτωση που κάποιος φίλος της ομάδας έχει στην κατοχή του υλικό που επιθυμεί να συνεισφέρει, αλλά αδυνατεί να το κοινοποιήσει στην ΠΑΕ με κάποιον από τους παραπάνω προτεινόμενους τρόπους (αποστολή φωτογραφίας ή επί τόπου παρουσία στα γραφεία) στο συγκεκριμένο ορισθέν χρονικό διάστημα, μπορεί να επικοινωνεί για περαιτέρω συνεννόηση με τα γραφεία της Π.Α.Ε.
H προσωπική συμβολή του καθενός είναι εξαιρετικά σημαντική όσο και απαραίτητη, για τη δημιουργία ενός χώρου που θα περικλείει την ιστορία της ομάδας μας, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελεί και ζωντανό κομμάτι της.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass