ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Τρία (εκατομμύρια) συν τρία (αθλήματα) για τους Μεσογειακούς

ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: «WE LOVE THESSALY» ΠΟΥ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΕ ΒΟΛΟ-ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2010 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:25
Του Σωτ. Κέλλα
Το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει στην κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών σε Λάρισα και Βόλο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Αγώνες κινδυνεύουν αφού κάτι τέτοιο δείχνει κατασπατάληση χρημάτων γιατί δεν μπορεί να έχουν δαπανηθεί πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ για τους Αγώνες που αφορούν στη χρηματοδότηση των λειτουργικών εξόδων (ήδη πριν μια βδομάδα δόθηκαν τρία εκατομμύρια με υπογραφή, μεταξύ των άλλων, και του Λαρισαίου υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη) αλλά και το κόστος που καταβάλλεται από την Πολιτεία ως παράβολο των Αγώνων σε Τράπεζα του Μονακό (και δεν βάζουμε τα χρήματα της διεκδίκησης).
Η απόφαση να γίνουν οι Αγώνες θεωρείται δεδομένη και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος που χειρίζεται τους Αγώνες αποφάσισε να γίνουν με τους όρους που θέλει η ελληνική Πολιτεία κάτι που αποδέχεται η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων.
Παράλληλα δεν μπορεί να κινδυνεύουν οι Αγώνες από τη στιγμή που επήλθε συμφωνία με την Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων 2013 για να γίνουν τρία ακόμα αθλήματα (θαλάσσιο σκι, TAE KWON DO, μπάτμιντον) και ο πρόεδρος τη επιτροπής Γιώργος Κολέτσος να αναφέρει στην τελευταία συνέντευξη Τύπου (στο Βόλο) ότι είναι μεγάλη επιτυχία που θα γίνουν τρία ακόμα άτομα και μάλιστα ο Γιώργος Κολέτσος θεώρησε μεγάλα επιτυχία το γεγονός ότι προστέθηκαν τα συγκεκριμένα αθλήματα και θα έρθουν χίλια επιπλέον αθλήματα σε Λάρισα και Βόλο ενώ μόνο τυχαία δεν είναι η εμπλοκή στη διοργάνωση των Τρικάλων και τη Καρδίτσα (κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της ΓΓΑ επισκέφθηκαν και στις δύο αυτές θεσσαλικές πόλεις που θα πάρουν δύο αθλήματα).
Παράλληλα επήλθε συμφωνία με τις ομοσπονδίες των τριών αυτών αθλημάτων των Μεσογειακών Χωρών που συμμετέχουν στους Αγώνες να αυτοχρηματοδοτήσουν την συμμετοχή των αθλημάτων (μεγάλη επιτυχία αφού μειώνουν τα έξοδα και αυξάνεται η τουριστική προβολή).
Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι οι Αγώνες θα γίνουν ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ετοιμάζεται και στο σλόγκαν των αγώνων που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2011 και το σύνθημα που προκρίνεται είναι το «We love Thessaly».
Το θέμα των Μεσογειακών Χωριών ο φόβος που υπάρχει είναι μην γίνει απευθείας ανάθεση σε τεχνική εταιρεία κάτι που θα φέρει οσμή σκανδαλογίας και το θέμα που κυριολεκτικά «καίει» αυτή τη στιγμή είναι ποιος θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες του Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών. Το πιθανότερο είναι η χρηματοδότηση να γίνει μέσω του υπουργείου Οικονομικών. Οι Μεσογειακοί Αγώνες παρά τα προβλήματά τους όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθούν…  
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass