ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ»

Τι γίνεται για τους Μεσογειακούς;

* ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΙ ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ «ΚΥΚΛΟΙ» ΤΗΣ ΟΕΜΑ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2010 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:25
Ανησυχία προκλήθηκε χθες σχετικά με τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Σύμφωνα με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η διοργάνωση κρεμόταν από μια κλωστή καθώς «η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (η ΔΟΕ της Μεσογείου) απέστειλε τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση ότι εφόσον δεν εξασφαλίσει άμεσα κονδύλια περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή δύο μεσογειακών χωριών (όπου θα φιλοξενηθούν οι αθλητές), τότε είναι υποχρεωμένη να αποσύρει τη διοργάνωση από τη χώρα μας και να την αναθέσει στη Ριέκα (Κροατία) που έχει δείξει σχετικό ενδιαφέρον».
Η «Ε» επικοινώνησε με ανθρώπους της ΟΕΜΑ και μας είπαν πως ισχύουν αυτά που είχε αναφέρει ο κ. Αντάντι στην πρόσφατη επίσκεψή του. Ότι, δηλαδή η ΔΕΜΑ ζητάει την εξασφάλιση αυτήν μέχρι το τέλος του έτους.
Ωστόσο το δημοσίευμα δεν σταματάει εκεί και συνεχίζει ως εξής: «Η εξέλιξη είναι πολύ σοβαρή και «σκάει σαν βόμβα» στα χέρια του αρμόδιου υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου και της υπουργού Εργασίας κ. Λούκας Κστσέλη (τα μεσογειακά χωριά πρόκειται να κατασκευασθούν από τον ΟΕΚ που υπάγεται στις δικές της αρμοδιότητες). Η κυβέρνηση ξαναζεί τον εφιάλτη του 2000 και 2001, όταν η ΔΟΕ (ο αείμνηστος πρόεδρός της Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ) είχε απειλήσει να αποσύρει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στις υποδομές, γεγονός που είχε αναγκάσει τότε την κυβέρνηση Σημίτη να αλλάξει γραμμή πλεύσης. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τώρα σοβαρότερο πρόβλημα γιατί γνωρίζει πως τυχόν αδυναμία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον φάκελο υποψηφιότητας προς τη ΔΕΜΑ θα δημιουργήσει εντυπώσεις πως η χώρα τελεί υπό καθεστώς χρεοκοπίας. Από την άλλη, όμως, στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν «περιττή πολυτέλεια» τη δαπάνη περίπου 220 εκατομμυρίων για μία αθλητική διοργάνωση, την ώρα που δίνεται μάχη για την περιστολή δαπανών του Δημοσίου. Ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάντι βρέθηκε προ ημερών στην Ελλάδα και επικοινώνησε με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και την Οργανωτική Επιτροπή καθιστώντας σαφές πως «εάν δεν προχωρήσει η κατασκευή των μεσογειακών χωριών οι αγώνες θα μετακινηθούν σε άλλη χώρα». Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Βόλο και τη Λάρισα και η κυβέρνηση φοβάται πως αυτό μπορεί να επηρεάσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τους δικούς της υποψηφίους, δεδομένου ότι οι δύο πόλεις προσδοκούν πολλά από τη διοργάνωση των Μεσογειακών. Το κλίμα αυτό επέτεινε η επιστολή του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βόλου Γ. Σπηλιόπουλου (που εκπροσωπεί δεκάδες σημαντικές επιχειρήσεις) στον πρωθυπουργό».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass