ΤΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Έτσι θα ξαναπάρουμε... ριμπάουντ

ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2010 3:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:24
 Ο Γυμναστικός δεν έπαιζε μια ζωή στην Α1. Δεν είχε πάντοτε τα λεφτά να φέρνει Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ και Μέλβιν Τσίτουμ. Το ίδιο και η Ολύμπια. Δεν φύτρωσε έξω από τα ευρωπαϊκά κύπελλα και με... τμήμα μάρκετινγκ πολλών ατόμων. Οι ομάδες έγιναν με δουλειά και πολλά χρόνια στις χαμηλές κατηγορίες. Έτσι το λαρισινό μπάσκετ έφτασε κάποτε να έχει δύο ομάδες στην κορυφαία κατηγορία και να είναι η «Μπολόνια» της Ελλάδας. Με ντόπιους παίκτες, μεράκι, παράγοντες που αγαπούσαν το άθλημα και φιλάθλους που πορεύονται γύρω από αυτές. Γινόταν ένα μαζί τους, γιατί γνώριζαν τους παίκτες προσωπικά και αγωνιστικά. Ήξεραν ποιος είναι ποιος και πώς θα παίξει.
Αυτός είναι ο δρόμος της ανόδου. Το έδειξε η ιστορία και δεν πρέπει να τον αγνοούμε. Αφού τώρα λοιπόν έκλεισε ένας κύκλος με αποτυχημένες και ανούσιες συγχωνεύσεις ήρθε η ώρα το μπάσκετ της πόλης να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του. Μέσα από τις μικρές εθνικές κατηγορίες και από τις ομάδες που γνωρίζει ο Λαρισαίος ποιες πραγματικά είναι και ποιοι είναι αυτοί που παίζουν.
Αφορμή του συγκεκριμένου προλόγου είναι το τουρνουά που πραγματοποίησαν Φοίνικας και Αστέρας (πήραν μέρος και Αμπελώνας, Μεταμόρφωση) στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Όσο περίεργο και αν φαίνεται στο συγκεκριμένο τουρνουά οι Λαρισαίοι φίλοι του μπάσκετ απέδειξαν πως έχουν ανάγκη τη ρομαντική πλευρά του αθλήματος. Αναπολούνε στιγμές που έζησαν στο κλειστό του Αλκαζάρ και ποιος ξέρει ίσως τις ξαναζήσουνε στο μέλλον...
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Όσον αφορά τώρα στο τουρνουά νικήτρια ομάδα ήταν η Μεταμόρφωση. Δεύτερος βγήκε ο Φοίνικας, τρίτος ο Αστέρας και τέταρτος ο ΓΣ Αμπελώνα.
Τα αποτελέσματα των δύο ημερών ήταν τα εξής:
Αστέρας - Μεταμόρφωση     58-73
Φοίνικας - Αμπελώνας          58-51
Μικρός Τελικός
Αμπελώνας - Αστέρας         58-59
Τελικός
Μεταμόρφωση - Φοίνικας     80-75 παρ. (65-65 κ.δ.)
ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ
Χρήσιμα ήταν τα συμπεράσματα για τους προπονητές και φυσικά αξίζει να σταθούμε πρώτα στις δύο ομάδες της Γ’ Εθνικής. Τον Φοίνικα και τον Αμπελώνα. Στο μεταξύ τους παιχνίδι της πρώτης ημέρας έδειξαν πως βρίσκονται σε διαφορετικά πεδία δράσης.
Ο Φοίνικας (που έπαιξε χωρίς τον Δεληχρήστο, τον Τσιλούλη και τον Χατζημπύρρο) έχει την πολυτέλεια να έχει στις τάξεις του έναν πολύ ποιοτικό πλέι μέικερ. Ο Τρύφων Γιούδας θα είναι ο πολιορκητικός κριός των «μελανόλευκων». Με την εμπειρία που έχουν από την κατηγορία μάλιστα θα μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλό. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν είναι τα τρίποντα. Τα 6.75 έχουν διαφορά από τα 6.25 και δεν πρέπει να το ξεχνάνε αυτό. Ο Λιάκος είναι σε φάση που μπορεί να δείξει το δρόμο στους μικρούς (Καρπούζα, Παρασκευόπουλο, Τσούμα).
Από την άλλη ο Αμπελώνας πάει συνεχώς σε μικρά σκορ. Δείχνει πως θα έχει σαν όπλο του την άμυνα. Πιέζει και είναι σκληρή ομάδα. Δεν θα χάσει ποτέ με τα χέρια κατεβασμένα. Αυτό είναι άλλωστε και το «μότο» του τεχνικού του Βαγγέλη Κουτσοκέρα. Στο τουρνουά βέβαια δεν έπαιξε ο Μηλιώνης που είναι μάλλον το βαρόμετρο της ομάδας. Αν θα μπει κανονικά και αυτός στο γήπεδο θα βελτιωθεί η εικόνα σίγουρα. Πάντως είναι πολύ θετικό που αποκτήθηκε τελευταία και ο πλέι μέικερ Αξεχέρογλου. Μπορεί να μην είχε προπονήσεις στα πόδια του αλλά έδειξε να δένεται γρήγορα με το υπόλοιπο σύνολο. Σε αυτόν που πρέπει να προσέξουν είναι στον Γράβα οι άνθρωποι του Αμπελώνα. Δείχνει πως πρόκειται για παίκτη με προσόντα.
Στο μεταξύ τους ματς τα δεκάλεπτα: 12-14, 29-22, 40-38, 58-51.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ: (Θεοδωρόπουλος) Καρπούζας 6 (1), Παπαδόπουλος 9, Λιάκος 9, Τσακνάκης 4, Γκαγκανάσιος 8, Τσούμας, Παρασκευόπουλος 2, Βλησσαρούλης, Γιούδας 20 (4).
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ: Παρασκευάς 11, Βλαχούλης 4, Γκανέτσας 2, Γράβας 8, Γούλας 7, Γλυκόπουλος 2, Πήχας 3, Αξεχέρολγου 6, Αποστολάκης 6, Τσιαβές, Κοτσώνας 2.
* Ο Αστέρας παίζει στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ και είναι ένα από τα φαβορί της ανόδου. Θέλει την πρώτη θέση και αφού πέρυσι την έχασε από τα ντέρμπι με τον Παλαμά και τον Αμπελώνα, φέτος ίσως είναι η χρονιά του. Μην ξεχνάμε όμως πως έχει μπροστά του ξανά τον Παλαμά...
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass