Ο «ΤΖΙΜΙ ΤΖΑΜΠ» ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ «Ε»

Μπορεί να κάνω σάλτο και στο γήπεδό σας....

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2010 2:59 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:22
 «Μπουκάρει» παντού. Στον τελικό του Μουντιάλ, στον τελικό του Euro, στη Φόρμουλα Ένα, σε αγώνες μπάσκετ με ομάδες ΝΒΑ, στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράκμπι, στον τελικό του Γαλλικού όπεν τένις ακόμα και στην... Eurovision. Δεν είναι άλλος από τον Χάουμε Μάρκετ Κοτ τον γνωστό Τζίμι Τζαμπ.
Τον πετύχαμε μόλις γύρισε από την Ουγγαρία. Εκεί πήγε και διέκοψε το ντέρμπι της Ουγγαρίας ανάμεσα στην Ουίπεστ και τη Φερεντσβάρος (6-0), μπαίνοντας στο γήπεδο με μια σημαία της Καταλωνίας. Του εξηγήσαμε πως είμαστε από μια επαρχιακή εφημερίδα της Ελλάδας και αμέσως δέχθηκε να μας απαντήσει σε όλα μας τα ερωτήματα. Με τη μεταφραστική βοήθεια της Βασίλειας Βαζιτάρη μας μίλησε τόσο για την παρουσία του στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (γίνεται χαμός στο Youtube με το βίντεό του που ορμάει να καλύψει το τρόπαιο με το γνωστό του πλέον σκουφάκι), όσο για την προσωπική του ζωή αλλά και την άποψή του για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο. Στα 34 του χρόνια έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης από πολλούς...
-Έφτασες μια ανάσα από το τρόπαιο του MUNDIAL στη Νότιο Αφρική. Πώς και δεν του φόρεσες το σκουφάκι σου; Δεν τον είδες τον τύπο από τα δεξιά σου (σ.σ. τον έκοψε ένας άνθρωπος της ασφάλειας τελευταία στιγμή);
* Δεν πρόλαβα να τον αποφύγω. Όμως θα σου πως το εξής: στην πραγματικότητα άγγιξα το τρόπαιο με το δεξί μου χέρι. Το άγγιξα αλλά δεν μπόρεσα να βάλω το σκουφάκι μου και σε αυτό. Αυτό δεν το έδειξε η τηλεόραση. Σιγά μην το έδειχνε.
- Η FIFA και η UEFA δεν επιτρέπουν να φαίνονται στις τηλεοπτικές μεταδόσεις οι εισβολές σου. Γιατί πιστεύεις πως το κάνουν αυτό; Νιώθεις κακό παράδειγμα;
* ΦΙΦΑ ΚΑΙ ΟΥΕΦΑ θέλουν να ελέγχουν τα πάντα για να κερδίζουν χρήμα. Εγώ είμαι ένα παιδί που από μικρός ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής και μου άρεσε να κάνω σάλτο για να είμαι μέσα στην τηλεόραση. Αυτό θέλω μόνο και αυτό κάνω.
- Σε βλέπουμε πολλά χρόνια να μπαίνεις στους αγωνιστικούς χώρους. Τι συναισθήματα νιώθεις τη στιγμή που το κάνεις;
* Πολύ αδρεναλίνη φίλε μου. Ανεβασμένη αδρεναλίνη. Αυτό είναι που νιώθω και με κάνει να γίνομαι διαφορετικός. Επίσης με γέμιζε ευτυχία.
Παράλληλα όμως έχω άγχος και λίγο φόβο και αυτό για την αστυνομία. Με πιάνουν συχνά.
Ο ΙΣΠΑΝΟΣ... ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΙ
- Είχες μπει στον τελικό της Πορτογαλίας το EURO 2004. Οι Ελληνες έξω από το γήπεδο πώς σε αντιμετωπίζανε;
* Στέφθηκα με στέμμα όπως ο θεός Δίας. Ήταν πολύ όμορφο στην πλατεία με τους Έλληνες φιλάθλους μια ημέρα μετά τη νίκη. Φωνάζοντας Ελλάς οε οε. Ήταν απίστευτη η αγάπη που μου έδειξαν οι Έλληνες
- Αλήθεια τι δουλειά κάνεις; πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεις τα χρήματα για τα ταξίδια σου αλλά και για τα πρόστιμα που πληρώνεις;
* Τώρα είμαι ελεύθερος από δουλειά. Δούλευα κάπου αλλά τώρα όχι. Ξέρεις, τώρα με την κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά μου έχω το πιο τρελό σάλτο (σ.σ. βέβαια πουλάει μπλουζάκια και σκουφάκια από την προσωπική του ιστοσελίδα).
-Πού συνάντησες την πιο εχθρική αστυνομία;
* Πάντα τα πήγαινα πολύ καλά με την αστυνομία όσο περίεργο και αν ακούγεται. Πιο βίαιοι ήταν οι φύλακες γηπέδων και όχι η αστυνομία. Υπήρξαν πολλά πρόστιμα που έχω πληρώσει και αυτά με πληγώνουν.
- Έχεις φυλακιστεί ποτέ;
*Έχω μείνει πολλές φορές στα κρατητήρια σε πολλές πόλεις. Όμως ήταν μόνο για μια νύχτα. Στο τέλος οι αστυνομικοί γίνονταν φίλοι μου και έβγαιναν φωτογραφίες μαζί μου. Γινόμασταν μια παρέα σε λίγες ώρες μόνο.
- Νιώθεις Ισπανός ή Καταλανός;
* Πρώτα Καταλανός και μετά Ισπανός. Αυτό που αισθάνομαι είναι παγκόσμιος πολίτης του κόσμου. Και μπορώ να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο. Με αναγνωρίζουν παντού και με δέχονται.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΛΑΡΙΣΑ...
- Η σύντροφός σου και γενικά οι δικοί σου άνθρωποι τι άποψη έχουν γι΄ αυτό που κάνεις; Τι σου λένε στο σπίτι;
* Δεν τους αρέσει που το κάνω αυτό. Μπορούνε όμως να καταλάβουν τη φιλοσοφία της ζωής μου. Τη σέβονται και γι΄ αυτό τους σέβομαι και γω.
- Έχεις παρακολουθήσει ποτέ αγώνα και να μην θέλεις να μπεις στον αγωνιστικό χώρο;
* Φυσικά και όχι. Πάντα μου άρεσε να κάνω σάλτο και αυτό είναι όπως είναι η αδρεναλίνη. Όσο πιο ψηλά μπαίνω τόσο περισσότερο ανεβαίνει.
- Η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα. Θα έκανες ένα σάλτο για να τη βοηθήσεις σε κάποιο ματς;
* Θα το κάνω αλλά θα πρέπει να το προετοιμάσω περισσότερο χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.
- Τι γνωρίζεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τι για τους Έλληνες οπαδούς γενικότερα;
* Μου αρέσει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα αλλά σέβομαι όλες τις ομάδες. Ο Άρης κέρδισε και την Ατλέτικο με 1-0. Το είδες; Μεγάλη έκπληξη.
- Η Λάρισα η πόλη μας σε λίγο διάστημα θα ολοκληρώσει το καινούριο της γήπεδο (το είδε στο Youtube μετά τις δικές μας οδηγίες). Θα σκεφτόσουν μήπως το ενδεχόμενο να κάνεις και εδώ την εμφάνισή σου;
* Πάντα στην Ελλάδα είμαι δημοφιλής. Γιατί να μην κάνω και ένα σάλτο στο καινούριο σας γήπεδο…
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass