ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΤΟ ΣΚΥΔΡΑΣ (1-1)

Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Τύρναβο 2005

* Ο Κ. ΜΑΓΓΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΣΤΟ 12’ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΙΝΕΜΠΟΛΙΔΗΣ ΣΤΟ 65’

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2010 3:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:21
Μετά από ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι, Τύρναβος 2005 και Αετός Σκύδρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1, σε αγώνα για την 2η ημέρα του βορείου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Η τυρναβίτικη ομάδα στάθηκε μπορούμε να πούμε μεγάλη άτυχη, καθώς έχασε κλασικές ευκαιρίες για να σημειώσει ένα δεύτερο τέρμα, ενώ της αρνήθηκε και ένα πέναλτι ο διαιτητής κ. Καραντώνης από την Ημαθία.
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι έχουν ένα αξιόλογο σύνολο, που μάχονταν από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και πρέσαραν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.
Ο Τύρναβος πάντως παρά την κούραση από το κύπελλο, μετά το 60’ ανέβαζε συνεχώς την απόδοσή του και άξιζε να κατακτήσει του τρεις βαθμούς, αλλά στο ποδόσφαιρο χρειάζεται εκτός από την καλή παρουσία και ο παράγων τύχη, που δεν την είχαν οι γηπεδούχοι γι’ αυτό και πήραν μόνο τον ένα βαθμό.
Πάντως οι 500 και ίσως περισσότεροι φίλαθλοι προσπαθούσαν συνεχώς να ενθαρρύνουν τους παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα, που υπερέβαλαν εαυτούς και τελικά «πλήρωσαν» μια στιγμιαία αδράνεια.
Αγωνιστικά, η ομάδα της Σκύδρας μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, πήρε τον έλεγχο του κέντρου κι έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 2’ όταν ο Καραναστάσης δεν υπολόγισε σωστά την μπάλα που γκέλαρε και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι από προσπάθεια του Λαφαζανίδη, πριν υποδειχθούν σε οφσάιντ, δυο παίκτες της Σκύδρας.
Στο 12’ ο Μουρατίδης έκλεψε την μπάλα από τους αμυντικούς του Αετού και ανατράπηκε λίγο πριν μπει στην περιοχή. Το φάουλ εκτέλεσε απευθείας ο Κώστας Μάγγος, έστειλε την μπάλα στο «γάμα» της εστίας του Φιρινίδη και μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς έγραψε το 1-0.
Από σέντρα του Μουρατίδη στο 23’ ο Κώστας Σκούπρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ και αμέσως μετά στο 24’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τη Σκύδρα, όταν ο Παπουλίδης δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά και αυτή κατέληξε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Τζαβάρα και ο Σαμαρόπουλος από πλεονεκτική θέση, σούταρε άουτ.
Λίγα λεπτά πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 38’ , ο Κώστας Μάγγος επιχείρησε το δυνατό σουτ και ο γκολκίπερ της Σκύδρας απέκρουσε την μπάλα.
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ...ΤΕΛΙΚΑ1-1
Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό, καθώς οι μεν της Σκύδρας προσπάθησαν για να ισοφαρίσουν το ματς, οι δε του Τυρνάβου για να σημειώσουν ένα δεύτερο γκολ.
Στο 57’ ο Μουρατίδης βγήκε σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ στο 59’ ο Νάκας τροφοδότησε τον Ινεμπολίδη, που από κοντά δεν βρήκε τον στόχο.
Και στο 65’ ήρθε η ψυχρολουσία, όταν από λάθος που έγινε ο Βοτάρης έβγαλε τη σέντρα και ο Ινεμπολίδης ανενόχλητος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.
Δυο λεπτά αργότερα στο 67’, ο διαιτητής αγνόησε πέναλτι υπέρ του Τυρνάβου, όταν ο τερματοφύλακας της Σκύδρας ανέτρεψε τον Κώστα Μάγγο.
Ο Τύρναβος συνέχισε να πιέζει για το δεύτερο γκολ και στο 75’ ο Γρηγορίου από τα δεξιά βρήκε τον Μουρατίδη, που στοπάρισε την μπάλα, όμως καθυστέρησε να σουτάρει και χάθηκε μια ακόμη σημαντική ευκαιρία.
Από τα δεξιά στο 77’ ο Ινεμπολίδης επιχείρησε τη σέντρα και ο Λαφαζανίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 78’ ο Τσιρογιάννης βγήκε απέναντι από τον Φιρινίδη, όμως ο γκολκίπερ του Αετού απέκρουσε την μπάλα στο σουτ του μεσοεπιθετικού των γηπεδούχων.
Σε αυτή τη φάση αποβλήθηκε ο τεχνικός της Σκύδρας Λεωνίδας Μπίλλης, για διαμαρτυρία προς τον διαιτητή.
Ο Κράββαρης στο 80’ έκλεψε την μπάλα από τον γκολκίπερ της Σκύδρας που προσπάθησε να τον ντριπλάρει και υποδείχθηκε από τον δεύτερο επόπτη κ. Ρίγκο λανθασμένα επιθετικό φαουλ.
Όσο περνούσε η ώρα ο Τύρναβος πίεζε περισσότερο και στο 82’ χάθηκε ευκαιρία από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται.
Συγκεκριμένα, ο Μουρατίδης με δύναμη έφυγε λίγο πιο κάτω από τον χώρο του κέντρου προς την περιοχή της Σκύδρας, εκεί είχε όλη την ευχέρεια να πλασάρει σωστά, όμως έστειλε την μπάλα άουτ και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το παιχνίδι.
Κρίμα λοιπόν για την τυρναβίτικη ομάδα, η οποία μπορεί να νίκησε όπως φάνηκε τη ζέστη και την κούραση από το παιχνίδι του κυπέλλου με την Δόξα Δράμας, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Αετό Σκύδρας, που ήταν μια σκληροτράχηλη ομάδα, αλλά στάθηκε και τυχερή προς το τέλος της αναμέτρησης.
Πρώτος βαθμός λοιπόν για τον Τύρναβο 2005 στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και όλοι πλέον συνειδητοποιούν ότι κάθε παιχνίδι θα είναι και ένας τελικός, διότι οι ομάδες στο σύνολό τους φαίνονται να είναι της ίδιας δυναμικότητας και ασφαλώς η παραμονή δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Καλύτεροι του Τυρνάβου οι Κώστας Σκούπρας, Κώστας Μάγγος, Θανάσης Μάγγος και Σιάτρας, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Καλαϊτζίδης, Λαφαζανίδης, Ινεμπολίδης, Λεκάκης.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Καραντώνης (Ημαθίας) ενώ μέχρι το 65’ ήταν καλός, ελέγχεται για τον μη καταλογισμό του πέναλτι υπέρ του Τυρνάβου, ενώ και ο επόπτης κ.Ρίγκος (Γρεβενών) υπέπεσε σε λάθος στο 82’ σε βάρος του Κράββαρη.
Αντίθετα, καλός ήταν ο πρώτος επόπτης κ.Ξενακίδης (Κοζάνης).
Όσον αφορά στον 4ο διαιτητή κ.Γρατσάνη (Τρικάλων), υπέδειξε ένα λεπτό καθυστέρηση στο πρώτο ημίχρονο και τέσσερα στο δεύτερο.
Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν ο Βασίλης Σκούπρας στο 31’ από τον Τύρναβο 2005 και οι Τζαβάρα (11’), Ινεμπολίδης (86’), από τον Αετό Σκύδρας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μιχάλης Ζιώγας): Καραναστάσης, Βασ. Σκούπρας, (66’ Κράββαρης), Κ. Σκούπρας, Τσορμπατζίδης (72′ Τσιρογιάννης), Σιάτρας, Γεωργατζιάς, Γρηγορίου, Αθ. Μάγγος, Αλεξίου (29′ Αθανασούλης), Μουρατίδης, Κ. Μάγγος.
ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ (Λεωνίδας Μπίλλης): Φιρινίδης, Καλαϊτζίδης, Κουλουκίδης, Παπουλίδης, Τζαβάρα (58’ Νάκας), Σαμαρόπουλος, Τσότσιος, Βοτάρης, Λαφαζανίδης, Γεωργίου (39’ Ινεμπολίδης), Τζιώρας (39’ Λεκάκης).
* Για τρίτη φορά που συναντήθηκαν φέτος Τύρναβος 2005 και Αετός Σκύδρας, αναδείχθηκαν ισόπαλοι.
Προηγήθηκαν δυο φιλικές αναμετρήσεις στη Σκύδρα και στους Γόννους, όπου τα παιχνίδια τελείωσαν 0-0.
* Άριστες φιλικές σχέσεις διατηρούν τα δυο σωματεία και το απέδειξαν στο χθεσινό παιχνίδι που όλα κύλησαν ομαλά, καθώς αντίπαλοι ήταν μόνο όσο διήρκεσε ο αγώνας.
* Στο γήπεδο του Τυρνάβου βρέθηκε και ο προπονητής Οράσιο Μοράλες, που όσο και να περνούν τα χρόνια, συνεχίζει να... οργώνει τα γήπεδα του νομού.
ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ;
Σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστό από τη Football- League εάν ο αγώνας της 3ης ημέρας με την ΑΕΛ Καλλονής στη Μυτιλήνη, διεξαχθεί τελικά το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, αντί της Κυριακής 26 του μηνός που είναι προγραμματισμένος.
Σχετικό αίτημα έχει υποβάλει η ΠΑΕ Τύρναβος και περιμένει την απόφαση της διοργανώτριας αρχής.
Να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί πιθανότητα και ο αγώνας κυπέλλου με τη Βέροια, στο δημοτικό στάδιο Τυρνάβου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass