ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΑ»

Κρας τεστ εκτός των τειχών

* ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΕΛ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ 1.500 ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΧΙ ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΠΛΑΖΕΚ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2010 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:20
Μετά από δύο εντός έδρας αναμετρήσεις η ΑΕΛ θα δοκιμάσει αύριο -για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση- τις δυνάμεις της εκτός των τειχών. Για τον τεχνικό Γιάννη Παπακώστα το αυριανό παιχνίδι στο Καυταντζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή θα αποτελέσει ένα ακόμα κρας τεστ για τη φετινή ΑΕΛ αφού όπως επισήμανε χθες στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου «πρέπει να εξετάσουμε τη συμπεριφορά της ομάδας σε εκτός έδρας αγώνα». Ο τεχνικός της ΑΕΛ παρουσιάστηκε αισιόδοξος τονίζοντας ότι η ομάδα του είναι πανέτοιμη και υπογράμμισε ότι «θέλουμε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα και όσον αφορά στη διατήρηση της συνοχής και στον ενθουσιασμό που έχουμε στο παιχνίδι μας, αλλά και το κομμάτι της αποτελεσματικότητας».
Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο τεχνικός των «βυσσινί» αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Καβάλα κάνοντας λόγο για συμπεράσματα και μαθήματα.
«Από το ματς με την Καβάλα κρατάμε συμπεράσματα και παίρνουμε μαθήματα. Πρώτον, ότι δεν είχαμε καλές πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, δεύτερον ότι δεν είχαμε ευστοχία στα σουτ και το τρίτο είναι ότι δεν πρέπει να πετάμε ούτε ένα λεπτό στην έδρα μας» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ΑΕΛ ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στο κανονικό γκολ του Βενετίδη που ακυρώθηκε λέγοντας ότι αν μετρούσε θα άλλαζε τη ροή του αγώνα, ενώ σε ό,τι αφορά στην τρίτη αλλαγή που δεν έγινε υπογράμμισε ότι η ομάδα σε κείνο το διάστημα είχε ρυθμό, τα μπακ έβγαιναν από τα πλάγια και οι χαφ βοηθούσαν στην ανάπτυξη και επομένως δεν είχε νόημα να αντικατασταθεί το δεκάρι ή ο σέντερ φορ, αφού ήδη η ΑΕΛ λειτουργούσε επιθετικά και δημιουργούσε φάσεις μέχρι το 93’.
Σε ό,τι αφορά στο αυριανό παιχνίδι με τον Ηρακλή ο Γιάννης Παπακώστας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Το ματς με τον Ηρακλή είναι εντελώς διαφορετικό. Πρέπει να εξετάσουμε τη συμπεριφορά της ομάδας σε εκτός έδρας αγώνα. Το ευχάριστο είναι ότι ο Μπλάζεκ μπήκε κανονικά σήμερα (χθες) στην προπόνηση αφού πήραμε το «οκ» από το ιατρικό τιμ, οπότε είμαστε πλήρεις. Ο Ηρακλής έχει κι αυτός τέσσερις βαθμούς και είναι μια ομάδα που έχει αγωνιστικότητα, πάθος και αποτελεσματικότητα. Όμως, αυτό που θέλουμε εμείς είναι να κάνουμε ακόμη ένα βήμα ως ομάδα. Κάναμε ένα την προηγούμενη αγωνιστική, άσχετα αν δεν συνδυάστηκε με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλουμε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα και όσον αφορά στη διατήρηση της συνοχής και στον ενθουσιασμό που έχουμε στο παιχνίδι μας, αλλά και το κομμάτι της αποτελεσματικότητας. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι».
***
Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των αθλητικών συντακτών στις οποίες ο Γιάννης Παπακώστας είπε τα εξής:
* Τι ρόλο θα παίξει η παρουσία 1.500 φίλων της ομάδας στο Καυταντζόγλειο;
«Πολύ σημαντικό. Ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα έχει μεγάλη δυναμική λόγω κόσμου, ξέρουμε ότι η απαιτήσεις είναι υψηλές και θέλουμε όλοι να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν και να παίρνουν τα αποτελέσματα και να παίζουν καλό ποδόσφαιρο, γιατί αντιλαμβάνονται ότι έχουν τον κόσμο από πίσω να τους στηρίζει. Η ομάδα πρέπει να βρει την ταυτότητά της. Είναι σε καλό δρόμο, αλλά θέλει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να φτάσει στο σημείο να παίρνει τα αποτελέσματα συνδυάζοντας το καλό ποδόσφαιρο».
* Στο ματς με τον Ατρόμητο οι αλλαγές των Κανόμπιο και Κουζέν άλλαξαν την εικόνα της ομάδας. Κόντρα στην Καβάλα αμφότεροι ξεκίνησαν. Πιστεύετε ότι αν είχατε κρατήσει στον πάγκο κάποιους παίκτες που δεν είναι ακόμη 100% έτοιμοι θα είχατε περισσότερες επιλογές με μια-δυο αλλαγές να αλλάξετε το ματς στην εξέλιξή του;
«Οι αλλαγές γίνονται πάντα επειδή διαπιστώνεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δεν είναι υποχρεωτικό να κάνεις τρίτη αλλαγή όταν η ομάδα είχε ρυθμό και κάνει ευκαιρίες. Το γεγονός ότι δεν κάναμε τρίτη αλλαγή δεν σήμαινε ότι δεν υπολογίζουμε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Εκείνη τη στιγμή η ομάδα έχει και από τα μπακ της και από τα κεντρικά της χαφ βοήθειες και δεν υπήρχε λόγος να αλλάξουμε ούτε τον Κουζέν, ούτε τον Μετίν. Φυσικά εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι οι αλλαγές δεν βοήθησαν – παίρνοντας κάποιες ατομικές ενέργειες – να κερδίσουμε το παιχνίδι. Όμως, η ομάδα στα τελευταία λεπτά είχε ρυθμό και έκανε περισσότερες φάσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα. Ειδικά μετά το 65ο λεπτό».
* Μετίν και Κανόμπιο είναι ποδοσφαιριστές που σας μπερδεύουν όσον αφορά στη θέση που θα τους χρησιμοποιήσετε;
«Είναι νωρίς ακόμη να φτάνουμε σε τέτοια συμπεράσματα. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για δύο πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και προσπαθούν μέσα από τους αγώνες να γνωρίσει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Για τα δεδομένα της 2ης αγωνιστικής, η κατοχή μπάλας και η ηρεμία που έχει η ομάδα για να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή – με εξαίρεση το 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο με την Καβάλα – είναι ικανοποιητικό. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην τελική πάσα και την κατάλληλη επιλογή στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Πίσω δεν κινδυνέψαμε, η αμυντική μας συμπεριφορά ήταν πολύ καλή απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει ταχύτητα στην επιθετική της γραμμή. Δεν βρήκαμε την κατάλληλη τελική πάσα ή όταν τη βρήκαμε δεν ήταν εύστοχο το σουτ. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο σε αυτό το κομμάτι και να γίνουμε πιο απλοί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου».
* Καταφέρατε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας να βρείτε γιατί μετά το 20λεπτο κατέφυγαν οι ποδοσφαιριστές σε μεγάλες μπαλιές στην αναμέτρηση με την Καβάλα; Υπήρξε μάλιστα και ένα διάστημα που κάποιοι παίκτες της ομάδας είχαν ένα ...θέμα με τον Βιέρα...
«Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι από πίσω, μιας και οι αντίπαλοί μας έβγαλαν κάποιους ποδοσφαιριστές πάνω στα δικά μας στόπερ και ο Βιέρα δεν μπορούσε να ρισκάρει. Δύο με τρεις φορές δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αλλά κάποιες άλλες μπορούσε να μεταβιβάσει την μπάλα στα στόπερ. Δυστυχώς, σε αυτές τις περιπτώσεις προτίμησε τη «μεγάλη μπάλα». Όταν κάνεις μεγάλη μπάλα πρέπει να απειλείς ταυτόχρονα, βγάζοντας και κάποιους παίκτες στην πλάτη του Κουζάν εν προκειμένω. Ο αντίπαλος προπονητής το είδε αυτό και έδωσε εντολή να τραβηχτούν πιο πίσω οι παίκτες του. Η ομάδα αντιμετωπίζει και αυτή για πρώτη φορά κάποια πράγματα. Μην ξεχνάτε ότι στα φιλικά η ομάδα δεν μπορούσε να κάνει πάνω από δύο-τρεις πάσες, αλλά αυτό το βελτιώσαμε πολύ. Τώρα μας έτυχε και αυτή η δυσκολία αλλά καταφέραμε να βρούμε λύση μεταξύ μας στο ημίχρονο και έτσι στην επανάληψη η ομάδα ξεκινούσε σωστά είτε από πίσω, είτε με μεγάλη μπαλιά».
* Από τη στιγμή που θέλουμε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει, συζητήσατε καθόλου με τη διοίκηση να μην κρίνονται τα παιχνίδια από διαιτητικά λάθη;
«Δεν είναι δικό μας θέμα αυτό και δεν πρόκειται, ως αγωνιστικό τμήμα, να ασχοληθούμε. Ήταν μία πάσα που βρήκαμε στο 32’ για να ξεκλειδώσουμε το παιχνίδι και μία πολύ καλή κίνηση του Βενετίδη που βγήκε από πίσω και σκόραρε και πιστεύω ότι ήταν ένα κανονικό γκολ που θα άλλαζε τη μορφή του παιχνιδιού. Αν μετρούσε το τέρμα θα μιλούσαμε για ένα διαφορετικό ματς μιας και ο αντίπαλος θα αναγκαζόταν να βγει μπροστά και να παίξει μπάλα και θα βλέπαμε και τη δική μας αντίδραση. Δεν θέλουμε όμως να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, γιατί είναι κακό το αγωνιστικό τμήμα να ασχολείται με το κομμάτι της διαιτησίας και όχι με τη δουλειά του, που είναι η προσπάθεια να γίνει καλύτερη η ομάδα μέσα στο γήπεδο».
* Μιας και είναι το πρώτο εκτός έδρας ματς να περιμένουμε να δούμε μία διαφορετική φιλοσοφία αντιμετώπισης του αγώνα;
«Εμείς προσπαθούμε να έχουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στο παιχνίδι κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο ματς με τον Ηρακλή. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας σίγουρα μέσα από τη δουλειά αλλά παράλληλα να βρούμε και την ταυτότητα της ομάδας. Μιας ομάδας που θα έχει την κατοχή της μπάλας, θα πιέζει ψηλά για να μπορέσει να πάρει αυτό που της αρμόζει στον αγωνιστικό χώρο».
* Σας προβληματίζει το γεγονός ότι ο Μπλάζεκ που πέρυσι ήταν πρωταγωνιστής, φέτος ακόμη δεν έχει δείξει τον καλύτερό του εαυτό;
«Είναι ένα γεγονός που μας προβληματίζει μιας και δεν είναι ο Μπλάζεκ που γνωρίσαμε την προηγούμενη χρονιά. Προσπαθούμε απ’ όλες τις πλευρές να τον φέρουμε ξανά κοντά μας, αγωνιστικά, και να βρούμε τις λύσεις που μπορούμε να του δώσουμε για να λειτουργήσει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι είναι ζήτημα χρόνου για να επανέρθει στις καλές τους εμφανίσεις. Είχε κάποια προβλήματα τις τελευταίες εβδομάδες, έγιναν κάποιες εξετάσεις που δεν έδειξαν κανένα πρόβλημα και πιστεύω ότι κι αυτός θα απελευθερωθεί στη συνέχεια και θα μας βοηθήσει στο παιχνίδι μας».
* Το γεγονός ότι στον πάγκο του Ηρακλή, κάθεται ο προκάτοχός σας στον πάγκο της ΑΕΛ, δίνει μία ιδιαιτερότητα στον συγκεκριμένο αγώνα;
«Για μένα είναι ένα παιχνίδι που πρέπει η ομάδα μου να παρουσιαστεί έτοιμη για να μπορέσει να διεκδικήσει αυτό που της αναλογεί στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς οι προπονητές θα βρεθούμε δεκάδες φορές αντίπαλοι και δεν στέκομαι σε αυτό. Για μένα γεγονός είναι ότι η ομάδα σε αυτό το καθοριστικό σημείο πρέπει να δείξει χαρακτήρα, σε ένα παιχνίδι εκτός έδρας, στο οποίο καλείται να δοκιμάσει τις δυνάμεις της».
* Να υποθέσουμε ότι και το αποτέλεσμα του σαββατιάτικου παιχνιδιού θα κριθεί από την απόδοση της ΑΕΛ;
«Ένα παιχνίδι είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και εσύ σαν ομάδα προετοιμάζεσαι με συγκεκριμένα δεδομένα και καλείσαι να είσαι έτοιμος. Εμείς το έχουμε σχεδιάσει πιστεύω καλά, θέλουμε να μπούμε με νοοτροπία νικητή που θέλουμε να εμφυσήσουμε στους παίκτες μας, αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως ο αντίπαλος, ο διαιτητής κτλ. Εμείς πρέπει όμως να αφοσιωθούμε καθαρά στη δική μας προσπάθεια. Καλούμαστε για ένα ακόμη παιχνίδι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στην αμυντική μας λειτουργία και στην επιθετική μας ανάπτυξη να μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους να φτάσουμε στο αντίπαλο τέρμα με μία καλή τελική πάσα».
* Νομίζετε ότι η ΑΕΛ αντιμετωπίζει πρόβλημα στα «στημένα»;
«Στο πρώτο παιχνίδι θεωρώ ότι είχαμε δύο καλές φάσεις, ενώ στο δεύτερο είχαμε το φάουλ του Μετίν. Πιστεύω όμως ότι είναι μικρός ο αριθμός των παιχνιδιών για να πούμε ότι η ομάδα υστερεί και δεν μπορεί να βγάλει φάσεις. Μπορεί στο επόμενο να κάνουμε κάτι καλύτερο απ’ ότι στα προηγούμενα ματς».
* Οι τέσσερις βαθμοί του Ηρακλή - και με βάση την εικόνα που είχαμε για τη συγκεκριμένη ομάδα - ήταν έκπληξη. Είναι τόσο δύσκολος αντίπαλος όσο δείχνουν τα αποτελέσματα;
«Όταν κάποιος παίρνει αποτελέσματα, καταδεικνύει ότι ξέρει τον τρόπο για να τα κατακτά. Αλλά θεωρώ ότι είναι μικρό το διάστημα για να κρίνουμε. Αυτό που μετρά είναι η διάρκεια».
ΣΤΟ VISSINI STORE ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι τα εισιτήρια για το σαββατιάτικο εκτός έδρας ματς με τον Ηρακλή, θα βρίσκονται σε διάθεση από το Vissini Store (Μανωλάκη 1) σήμερα Παρασκευή από τις 10:30 π.μ. και κατά τις ώρες λειτουργίας καταστημάτων και το Σάββατο μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Ακολούθως και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, θα διατίθενται από τα εκδοτήρια των θυρών 1 & 17 του Καυτανζογλείου Σταδίου. Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια τιμώνται προς 20 ευρώ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass