Ο Ν.Ο.Λ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Μάθε παιδί μου… πόλο

* ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2010 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:20
Το άθλημα της Λάρισας είναι αν μη τι άλλο το ποδόσφαιρο. Με την Α.Ε.Λ. οι Λαρισαίοι έχουν ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές και ξέρουν το άθλημα απ’ έξω και ανακατωτά. Στη συνέχεια ακολουθεί το μπάσκετ. Γυμναστικός και Ολύμπια επί σειρά ετών δασκάλεψαν τους ντόπιους τη μαγεία και τα κόλπα της «πορτοκαλί σπυριάρας». Μετά από αυτά τα δύο υπάρχει το βόλεϊ. Η Ε.Α.Λ. ήταν η ομάδα με την οποία λίγοι και καλοί φίλαθλοι ακολουθούσαν πιστά την εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες εδώ και σαράντα χρόνια.
Τώρα όμως υπάρχει και το πόλο. Ο Ναυτικός Όμιλος Λάρισας από πέρυσι βρίσκεται στην κορυφαία κατηγορία της χώρας και ο στόχος του είναι αν μη τι άλλο διπλός. Ο πρώτος είναι να παραμένει στην Α1 Εθνική και φέτος, αλλά ο άλλος είναι μακροπρόθεσμος και ουσιαστικός. Να μάθουν οι Λαρισαίοι πόλο…
Πέρυσι στο κλειστό κολυμβητήριο της Λάρισας σε κάθε αγώνα υπήρχε ένας καλός μέσος όρος φιλάθλων που παρακολουθούσαν τα παιχνίδια. Πάνω από διακόσιοι φίλοι του αθλήματος έδιναν συνεχώς το «παρών» στην κερκίδα. Στα καλά παιχνίδια ωστόσο – κόντρα σε δυνατούς και γνωστούς αντιπάλους – ο αριθμός αυτός διπλασιαζόταν. Αν φέτος υπολογίσουμε πως ενδεχομένως θα υπάρξει πιθανότατα και μια πτώση στην προσέλευση (ως νεοφώτιστος ο ΝΟΛ υπήρχε ένα ενδιαφέρον για την πορεία του απ’ όλους) τότε τα πράγματα δεν προβλέπονται ευχάριστα. Γι’ αυτό το λόγο ο Ν.Ο.Λ. είπε να μην κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Αποφάσισε λοιπόν να βρει έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατοίκων της Λάρισας. Να τους κάνει μαθήματα υδατοσφαίρισης.
Χρέη βασικού εκπαιδευτή θα αναλάβει ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Λάρισας, ο Αλεξάντερ Κριστόνοσιτς. Ο 53χρονος Σέρβος έχει μεγάλη εμπειρία πάνω σε τέτοιου είδους θέματα. Υπήρξε επί σειρά ετών (από το 1996 ως το 2006) προπονητής της Εθνικής ομάδας γυναικών της Σερβίας. Επίσης ήταν πρώτος προπονητής της Σερβίας και του Μαυροβουνίου στα παγκόσμια πρωταθλήματα πανεπιστημίου ανδρών. Ήταν μέλος της τεχνικής επιτροπής της Σερβικής Ομοσπονδίας Υδατοσφαίρισης όπως και των ομοσπονδιών της Γιουγκοσλαβίας και Μαυροβουνίου. Υπήρξε για πάμπολλες φορές καθηγητής σε σεμινάρια προπονητικής και διαιτησίας στη χώρα του. Αν κατορθώσει λοιπόν και εκπαιδεύσει και τους φιλάθλους της πόλης θα είναι μεγάλη επιτυχία.
Εκτός όμως από τον προπονητή βασικό ρόλο στο σεμινάριο θα έχει και ένας διαιτητής που θα εξηγεί τους κανόνες του αθλήματος στους Λαρισαίους. Είναι αλήθεια πως δημιουργούνται πολλές απορίες στην κερκίδα για τα σφυρίγματα του διαιτητή. Καλό θα είναι λοιπόν να υπάρχει και μια σχετική ενημέρωση για να εκλείψουν οι παρατηρήσεις και τα… παρατράγουδα.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί λίγο πριν την πραγματοποίηση της πρεμιέρας. Η πρώτη αγωνιστική της φετινής περιόδου θα διεξαχθεί πιθανότατα στα τέλη του Οκτώβρη.
«Στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους Λαρισαίους να μάθουν περισσότερα για το πόλο. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό άθλημα που κρύβει μεγάλες συγκινήσεις. Θα είναι κρίμα να μην έρχεται κάποιος να το παρακολουθήσει επειδή δεν γνωρίζει τους βασικούς κανόνες. Δεν χρειάζεται να έχεις παίξει πόλο για να το παρακολουθήσεις» μας λέει ο πρόεδρος του Ν.Ο.Λ., Δημήτρης Κουρέτας και συνεχίζει ως εξής: «Επίσης μην ξεχνάμε πως το άθλημα της υδατοσφαίρισης για τους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013 θα διεξαχθεί στη Λάρισα. Έτσι θα είναι και μια προετοιμασία του εδάφους για τη διοργάνωση αυτή. Θα αγκαλιαστεί με μεγαλύτερη θέρμη».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass