ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ: Πρέπει να βελτιωθούμε στην τελική πάσα

* ΟΚΟΥΚΑ: Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα που πήραμε

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2010 3:57 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:18
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Ικανοποιημένος από την τεράστια προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, αλλά όχι από το τελικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο προπονητής της ΑΕΛ Γιάννης Παπακώστας στις δηλώσεις του μετά από το τέλος του χθεσινού αγώνα με την Καβάλα, στο στάδιο Αλκαζάρ. Ο προπονητής των «βυσσινί»στάθηκε στη φάση του 33ου λεπτού (σ.σ. λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Βενετίδη), μίλησε για μια χαμένη ευκαιρία «να πάρουμε τρεις πόντους στην έδρα μας» και τόνισε την ανάγκη «να γίνουμε πιο εύστοχοι στα σουτ και να βελτιωθούμε στην τελική πάσα και την τελική προσπάθεια».
Επίσης ανέφερε ότι έμεινε ευχαριστημένος από την πρώτη παρουσία του Γκέρεμι ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ στον ρυθμό και στην ανάπτυξη της ομάδας.
Από την πλευρά του ο τεχνικός της Καβάλας Ντράγκαν Οκούκα είπε ότι έμεινε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα όχι όμως και από την απόδοση, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τέσσερις καινούργιοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα όταν θα είναι 100% έτοιμοι, τότε θα παρουσιαστεί η Καβάλα, πιο βελτιωμένη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις, των δυο προπονητών:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ(ΑΕΛ): «Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε πολύ πάντως πάρα πολύ και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, οι οποίοι έκαναν τεράστια προσπάθεια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα από την αρχή. Ενώ ξεκινήσαμε καλά το ματς στο πρώτο ημίχρονο με καλές πάσες, με πίεση και ρυθμό, δεν βρήκαμε την τελική πάσα για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, για ένα γκολ. Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους εκνευριστήκαμε όταν ο αντίπαλος έβαλε περισσότερους επιθετικούς για να εμποδίσει τη δική μας ανάπτυξη. Εμείς προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε με βαθιές μπαλιές, αντί να εκμεταλλευτούμε τη δύναμή μας, που είναι η ανάπτυξη από πίσω και η καλή κυκλοφορία της μπάλας.
Στο δεύτερο μέρος είχαμε καλύτερο ρυθμό για ένα μεγάλο διάστημα. Βέβαια είχαμε δυο κομμάτια να κάνουμε. Κοιτάξαμε να μην κινδυνέψουμε πρωτίστως και εκεί απευθύνω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και μετά να κάνουμε τις φάσεις, ώστε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Γίνανε οι φάσεις, γίνανε τα σουτ αλλά δεν είχαμε ευστοχία. Δυστυχώς όμως από τα 13 σουτ που κάναμε μόνο τα δύο ήταν εύστοχα-το δοκάρι και άλλη μια-και χάσαμε έτσι μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε άλλους τρεις πόντους στην έδρα μας. Δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπαθήσανε οι ποδοσφαιριστές, μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δεν γνωρίζω αν ήταν κανονικό το γκολ, αλλά εάν έπρεπε να μετρήσει, θα βλέπαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.
Αυτό το ματς θα πρέπει να μας γίνει μάθημα για τη συνέχεια. Κάναμε τεράστια προσπάθεια, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε στις τελικές ενέργειες γιατί αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Παράλληλα να προσπαθεί, να πιέζει ακόμη περισσότερο και να μπορεί όταν ο αντίπαλος κλείνεται να δημιουργεί περισσότερες προϋποθέσεις από τα άκρα, για να μπορεί να διασπάσει μια καλά οργανωμένη άμυνα».
Ακολούθησαν ερωτήσεις, όπου ο κ.Παπακώστας ανέφερε τα εξής:
-Ποια ήταν η αιτία που η ομάδα απείλησε κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή και όχι πιο κοντά στην εστία;
 «Γίνανε αρκετά σουτ αλλά δεν ήταν εύστοχα. Είναι δύσκολο να βρεις κάθετη πάσα όταν ο αντίπαλος έχει μονίμως έξι παίκτες μέσα στην περιοχή. Το δεύτερο ήταν ότι θα έπρεπε να πλαγιοκοπήσουμε περισσότερες φορές και αυτό το κάναμε μόνο στο δεύτερο μέρος. Δυστυχώς πετάξαμε ένα μεγάλο μέρος από το πρώτο ημίχρονο, λόγω του εκνευρισμού που προανέφερα».
 -Δύο ερωτήσεις. Πρώτον, γιατί δεν κάνατε την τρίτη αλλαγή, μήπως δεν ήταν ισάξιοι όσοι βρίσκονταν στον πάγκο; Δεύτερον αν σας άρεσε η εμφάνιση του Γκέρεμι…
«Δεν ήταν θέμα ότι δεν ήταν ισάξιοι οι παίκτες που ήταν στον πάγκο, απλά δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα η οποία σε εκείνο το διάστημα στο τελευταίο 20λεπτο είχε ρυθμό και έκανε φάσεις. Όσον αφορά για τον Γκέρεμι πιστεύω ότι έκανε πάρα πολύ καλή εμφάνιση, έχει περιθώρια για να προσφέρει ακόμη περισσότερα, βοήθησε πάρα στον ρυθμό και στην ανάπτυξη της ομάδας. Ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό της πρώτης αγωνιστικής, κόντρα στον Ατρόμητο».
-Για ποιο λόγο η ομάδα παρουσιάζει κενά στην απόδοσή της μετά από το πρώτο 15λεπτο;
 «Επειδή δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα τα δύο παιχνίδια που δώσαμε, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι δεδομένο αυτό. Το θέμα είναι ότι εκείνη την ώρα έχουμε ρυθμό η αντίπαλη ομάδα προσπαθεί να πρεσάρει και εμείς θα πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες μπαλιές ώστε να τους αιφνιδιάσουμε».
 -Γιατί στο τέλος που η ομάδα πίεζε δεν προωθούνταν ο Ταυλαρίδης;
«Έμεινε σε 2-3 φάσεις πίσω διότι δεν είχε ανάσες. Κάνανε τεράστια προσπάθεια οι αμυντικοί μας, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».
 ΝΤΡΑΓΚΑΝ ΟΚΟΥΚΑ (Καβάλας): «Πρέπει πρώτα από όλα να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αν και δεν μπορώ να πω το ίδιο για την απόδοση της ομάδας μου και τον αγώνα. Κυρίως στο τέλος του παιχνιδιού είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι στο επόμενο ματς θα παρουσιασθούμε ακόμα καλύτεροι. Είχαμε σήμερα(σ.σ.χθες) 3-4 καινούργιους παίκτες (Ογκμπέτσε, Νταρσεβίλ, Βουτσίσεβιτς,Αμπντούν) οι οποίοι δεν είναι 100% έτοιμοι να προσφέρουν αφού τις τελευταίες δέκα μέρες είναι που προπονούνται με την ομάδα. Πιστεύω ότι όταν θα είναι 100% έτοιμοι η ομάδα θα εμφανιστεί πολύ πιο βελτιωμένη, σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδια. Εν κατακλείδι είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass