ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι νέες γραμμές... «πνίγουν» τις ομάδες

* ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ - ΦΩΝΑΖΕΙ Η ΕΟΚ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2010 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:17
Είναι στραβό το κλήμα το τρώει και ο γάιδαρος... Για το μπάσκετ του νομού Λάρισας ο λόγος ενώ δεν έχει καμία ομάδα σε μεγάλη εθνική κατηγορία, έστω και αυτές που υπάρχουν από τη Γ’ Εθνική και κάτω, δεν βρίσκουν γήπεδα να παίξουν πάνω στις νέες διαγραμμίσεις. Αυτή τη στιγμή στην πόλη της Λάρισας δεν υπάρχει κάποιο γήπεδο με τις καινούριες διαστάσεις στις γραμμές. Κάτι τέτοιο είναι σημαντικό καθώς οι προπονητές αρχίζουν τα φιλικά τους. Τα μόνα γήπεδα σίγουρα που έχουν τις διαγραμμίσεις που ζητάει η ΕΟΚ (αλλά δεν πληρώνει όμως...) είναι στον Αμπελώνα και στη Νίκαια. Κάτι τέτοιο λοιπόν κάνει και τους συλλόγους που παίζουν εκεί περιζήτητους καθώς όλοι θέλουν να παίξουν φιλικό στις έδρες τους.
ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σύμφωνα όμως με τη διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας οι καινούριες διαγραμμίσεις θα αρχίσουν να τοποθετούνται στα τρία κλειστά της πόλης μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα από Τετάρτη θα ξεκινήσουν στο κλειστό του Αγίου Θωμά ενώ σειρά θα πάρει αυτό της Νεάπολης και στο τέλος στο Αλκαζάρ.
ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΜΩΣ;
Το κόστος των αλλαγών αγγίζει τις 3.000 ευρώ όταν πρόκειται να τοποθετηθούν σε γήπεδα με παρκέ. Ωστόσο με τα νέα δεδομένα οι διοικήσεις των εκάστοτε γηπέδων μπορούν να βρούνε και πιο οικονομικές λύσεις (κάποιοι βρήκαν λύσεις και με 1.000). Το θέμα όμως είναι ότι η ΦΙΜΠΑ και με τη σειρά της η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ζητάει να γίνουν αλλαγές αλλά χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη. Είναι σαφής μάλιστα και η εντολή της ΕΟΚ πως αν δεν υπάρχουν οι νέες γραμμές έως και την έναρξη των πρωταθλημάτων δεν θα γίνονται οι αγώνες. Έτσι τα έξοδα βαραίνουν τις διοικήσεις των γηπέδων.
ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΑΜΥΝΕΣ
Οι προπονητές θέλουν οπωσδήποτε να δούνε πώς τα πάνε οι παίκτες τους στα νέα αυτά δεδομένα. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς στις διαγραμμίσεις επιγραμματικά: η περιοχή των 3'' θα έχει σχήμα παραλληλόγραμμου αντί τραπεζίου, το τρίποντο θα πάει στα 6,75μ., θα υπάρχει μια μικρή γραμμή στον πάγκο των ομάδων όπου θα γίνεται η επαναφορά από τάιμ άουτ στα τελευταία 2' της Δ' περιόδου και στην παράταση και τέλος θα υπάρχει ένα ημικύκλιο 1,5μ από την base line όπου δεν θα σφυρίζονται επιθετικά φάουλ. Όλα αυτά φέρνουν και πολλές αλλαγές στην τακτική και κυρίως στην άμυνα. Οι παίκτες που θα αμύνονται θα πρέπει να δίνουν μεγαλύτερο βάρος στην κάλυψη των αποστάσεων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass