ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Μ.Α. ΣΕ ΒΟΛΟ-ΛΑΡΙΣΑ

«Μεσογειακά» προβλήματα

* ΜΕ ΧΩΡΙΑ, ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ... ΧΡΗΜΑΤΑ * ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ... ΜΕΡΙΔΙΟ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2010 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:17
Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο είναι το μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, αλλά μάλλον για να κερδηθεί το συγκεκριμένο στοίχημα θα χρειαστεί πολύς κόπος, αφού τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν για την Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων 2013, που κάνει μεγάλες προσπάθειες, παρά τη μικρή στελέχωσή της.
Το πρώτο πρόβλημα είναι τα Μεσογειακά Χωριά, για την κατασκευή των οποίων ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας δεν διαθέτει χρήματα και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα τα χρηματοδοτήσει. Τα σενάρια είναι να χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά με την οικονομική κρίση που υπάρχει δεν φαίνεται εφικτό. Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε και από το γεγονός ότι ακόμα δεν δόθηκαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα, αν και υπήρχε υπόσχεση εδώ και δύο μήνες.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τέλη Νοεμβρίου πρέπει να δοθούν άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ. Από τη στιγμή που δεν έχει χρηματοδοτηθεί η Ο.Ε.Μ.Α., αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο είναι να γίνουν τα Μεσογειακά Χωριά.
Ο ανασχηματισμός που έγινε το βράδυ της Δευτέρας δημιούργησε ένα ακόμα πρόβλημα. Βάσει του νέου κυβερνητικού σχήματος, οι Μεσογειακοί Αγώνες πρέπει να μεταβούν στην αρμοδιότητα του υπουργού Υγείας, Διατροφής και Άθλησης Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά το περίεργο είναι ότι στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρονται ως υπεύθυνοι και μέτοχοι της Ο.Ε.Μ.Α. 2013 οι υπουργοί Οικονομικών και Πολιτισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει νέα διαδικασία για την επιστασία των Αγώνων.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά από 12-14 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί το Βόλο και τη Λάρισα η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων. Μάλιστα, στο Βόλο θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή, όπου θα αποφασίσει και για τους χειρισμούς των Αγώνων.
Πληροφορίες θέλουν η συνέντευξη Τύπου που προγραμματίζουν για την ερχόμενη Τετάρτη στο Βόλο να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με βάση ότι τα μόνα χρονοδιαγράμματα που δουλεύουν είναι αυτά που ετοιμάζει ο πρόεδρος της Ο.Ε.Μ.Α. 2013.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΜΗΛΟΥ
Τέλος, ο δήμαρχος Τρικκαίων, Μιχάλης Ταμήλος, επισκέφτηκε τον Γιώργο Κολέτσο και ζήτησε μερίδιο από τους Μεσογειακούς Αγώνες. Η Επιτροπή εξετάζει τη συμμετοχή και των Τρικάλων, μετά την Καρδίτσα όπου θα γίνουν αγώνες χαντ-μπολ, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο αγώνισμα θα γίνει στη συγκεκριμένη πόλη.
Πάντως, ο Γιώργος Κολέτσος με τους συνεργάτες ετοιμάζουν και συμμετοχή των Τρικάλων, μετά τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, για ανάπτυξη και των περιοχών της Δυτικής Θεσσαλίας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass