Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ

Χαλκό από τα... βάθη της Ασίας

* ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2010 2:49 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:13
Χαλκό από τα βάθη της Ασίας έφερε στη Λάρισα ένας μπασκετμπολίστας. Ο Θοδωρής Τσιλούλης που πήρε μέρος στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων αθλητών που έγιναν στην Σιγκαπούρη ως μέλος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση και συγκεκριμένα το χάλκινο μετάλλιο.
Δύο ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη επί των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο 17χρονος παίκτης του Φοίνικα, επέστρεψε στη θεσσαλική πρωτεύουσα και επισκέφτηκε την «Ε» όπου και κατέθεσε τις εμπειρίες του για τη διοργάνωση.
Αρχικά μας μίλησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μας είπε: «Ήταν φανταστική διοργάνωση απ’ όλες τις πλευρές. Η χώρα το είχε πάρει πολύ στα σοβαρά και όλα ήταν άψογα. Το Ολυμπιακό Χωριό, οι μετακινήσεις, το φαγητό, τα γήπεδα. Όλα ήταν προσεγμένα».
Είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε για την ενημέρωση που είχαν εδώ στην Ελλάδα. «Αρχικά εμείς δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς θα ήταν αυτοί οι αγώνες και υπήρχε ένας δισταγμός για το αν θέλουμε να πάμε. Μόλις όμως πήγαμε και είδαμε τι ήταν αυτή η διοργάνωση πραγματικά ενθουσιαστήκαμε και γυρίσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις».
Για τη Σιγκαπούρη και τους αυστηρούς νόμους σχετικά με την καθαριότητα τόνισε: «Είναι από τις πιο καθαρές χώρες του κόσμου. Προσέχουν όλοι πάρα πολύ καθώς οι νόμοι είναι ιδιαίτερα αυστηροί. Αν σε δούνε να πετάς χαρτί, τσίχλα ή τσιγάρο σου επιβάλλουν πρόστιμο εκείνη τη στιγμή».
ΤΟ «3 ΟΝ 3» ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕ
Οι συγκεκριμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν κάτι το μοναδικό. Περιείχαν αθλήματα με διαφορετικούς κανόνες (3on3, αγόρια - κορίτσια στην ίδια ομάδα) και γι’ αυτό γοήτευσαν τους φιλάθλους για 12 ημέρες (3.500 αθλητές από περισσότερες από 200 χώρες διαγωνίστηκαν σε 26 αθλήματα). Για τη διαφορετικότητα αυτή μας είπε: «Στο πρώτο παιχνίδι που παίξαμε στο μισό γήπεδο κόντρα στη Νέα Ζηλανδία κάναμε δεκάδες λάθη. Δεν μπορούσαμε να συνηθίσουμε. Ημέρα με την ημέρα όμως βελτιωνόμασταν και στο τέλος δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα».
* Υπήρχε ενδιαφέρον από τον κόσμο;
- Τεράστιο. Σχεδόν σε όλα τα γηπεδάκια τα εισιτήρια ήταν πουλημένα. Ο κόσμος ασχολιόταν συνεχώς με όλα τα αθλήματα. Ήταν το πρώτο θέμα στη Σιγκαπούρη.
- Θα σε βοηθήσει αυτήν η εμπειρία;
* Πιστεύω πολύ. Το επίπεδο ήταν υψηλό και η ανταγωνιστικότητα μεγάλη. Ήταν ένα γεμάτο καλοκαίρι για εμένα και ελπίζω να μπορέσω να πάρω ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα με τον Φοίνικα. Αυτό θα μου φέρει και συμμετοχή στην εθνική ομάδα των Εφήβων του χρόνου το καλοκαίρι. Όλα είναι αλυσίδα και δεν θέλω να χάσω κανέναν κρίκο...
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 4 ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ
Αν ένα πράγμα ακουγόταν συνέχεια από τα χείλη των αντιπάλων τότε αυτό ήταν το εξής: «Προσέξτε το νούμερο 4 της Ελλάδας» δηλαδή τον Τσιλούλη. Εδώ που τα λέμε δεν είχαν και άδικο καθώς ο Λαρισαίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά καθήκοντα.
Στην πρεμιέρα με τη Νέα Ζηλανδία (νίκη με 22-19) 3 πόντους (2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 ριμπάουντ). Στη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου με το Πουέρτο Ρίκο (νίκη 23-21), 7 πόντους (7 ριμπάουντ). Στην ήττα με τη Σερβία (14-34) έβαλε 10 πόντους. Κόντρα στην Ινδία (νίκη με 33-20) πέτυχε 12 πόντους (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα). Στη δύσκολη νίκη επί της Αργεντινής (25-24) άλλους 4 πόντους (4 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο).
Στον ημιτελικό τώρα κόντρα στην Κροατία (ήττα με 33-30) ο Τσιλούλης έβαλε σχεδόν τους μισούς πόντους της Ελλάδας (14) ενώ είχε και 8 ριμπάουντ. Στον Μικρό τελικό με τους Αμερικανούς (νίκη με 34-25) ο 17χρονος παίκτης σημείωσε 16 πόντους με άλλα 4 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο.
Αρκετά καλά τα πήγε η ελληνική αποστολή.
ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Οι Έλληνες αθλητές (28 στο σύνολο) επέστρεψαν στη χώρα με πέντε μετάλλια στις αποσκευές του, δυο ασημένια και τρία χάλκινα.
Τα ασημένια μετάλλια πήραν οι κωπηλάτες Μιχάλης Ναστόπουλος και Απόστολος Λαμπρίδης στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου και η Ζωή Παρασκευοπούλου στο διπλό μικτό της τοξοβολίας μαζί με τον Σλοβένο Ράι.
Η Λυδία Νταλαμάγκα και η Ελένη Διαμαντή στην κωπηλασία, ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος στο άλμα επί κοντώ με επίδοση 4.95 πήραν το χάλκινο κάτι που έκανε και η ομάδα μπάσκετ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass