Ο ΠΥΡΓΕΤΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ 4ο SUPER CUP ΤΗΣ ΕΠΣΛ

«Βυσσινί» ο πρώτος τίτλος της χρονιάς

* ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΜΕ 3-2

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2010 3:47 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:13
 Το πρώτο τίτλο της χρονιάς πανηγύρισε χθες στο στάδιο Αλκαζάρ ο Πυργετός. Η ομάδα του Χρήστου Γκάτα κατέκτησε το φετινό Super Cup της ΕΠΣΛ κερδίζοντας τον Οικονόμο Τσαριτσάνης με 3-2, σ’ ένα συναρπαστικό παιχνίδι με διπλή ανατροπή στο σκορ που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος προσφέροντας πολλές συγκινήσεις.
Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο καθώς οι «βυσσινί» έδειξαν καλύτεροι σε γενικές γραμμές στοιχεία από τον αντίπαλό τους και ιδιαιτέρως πιο έμπειροι σαν ομάδα.
Πυργετός και Οικονόμος μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να επιβάλουν το ρυθμό τους και να μεταφέρουν το παιχνίδι στην περιοχή του αντιπάλου τους δίνοντας ρυθμό από τα πρώτα κιόλας λεπτά.
Από τη μία πλευρά ο τυπικά γηπεδούχος Πυργετός παρατάχθηκε με τους Γκικούδη κάτω από τα δοκάρια Στούμπο, Πότση, Παγκαρλιώτα και Γκουγκούδη στην άμυνα, Κουρδή, Κούρτη, Ζαφειρίου στο χώρο της μεσαίας γραμμής και Κόκκινο, Σιδηρόπουλο και Στύλο στην επίθεση σ’ ένα σχήμα 4-3-3 ενώ με το ίδια τακτική αγωνίστηκε και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης που ξεκίνησε στο παιχνίδι με τους Καρανάσιο μπροστά από την εστία, Κολοβό, Κουτρούλια, Μαντζαφούλη, Λιούσκα στην άμυνα, Παλαμίδα, Μπέη, Νικούλι στο κέντρο και Πρικάκη, Φλίγκο, Ταχτιντή στην επίθεση.
Μόλις στο 11ο λεπτό ο νεοαποκτηθείς Κόκκινος έδειξε για μία ακόμα φορά τη δεινότητά του στο σκοράρισμα όταν μετά από έξυπνη πάσα του Ζαφειρίου πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ.
Στο 27’ σημειώθηκε μία αμφισβητούμενη φάση όταν ο Ζαφειρίου δέχθηκε μαρκάρισμα εντός περιοχής από τον Νικούλι (τελευταίος παίκτης) και βρέθηκε στο έδαφος όμως ο διαιτητής κ. Βαλιώτης έκρινε ότι δεν υπήρξε παράβαση και συνέχισε το παιχνίδι.
Οι «βυσσινί» που σ’ αυτό το διάστημα είχαν τις ευκαιρίες θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι στο 31’ όταν ο Ζαφειρίου μετά από ωραία πάσα του Σιδηρόπουλου βγήκε στον κενό χώρο και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Κι ενώ ο Πυργετός έχανε τις ευκαιρίες, ο Οικονόμος στο 41’ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να ισοφαρίσει το παιχνίδι με την κοντινή προβολή του Φλίγκου μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Νικούλι από τα δεξιά.
Με το 1-1 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για να ξεκινήσει η επανάληψη η οποία επιφύλαξε πολλές συγκινήσεις.
Πιο συγκεκριμένα στο 47’ ο Ταχτιντής εκμεταλλευόμενος ολέθριο λάθος των αμυνομένων του Πυργετού έκλεψε την μπάλα και με κοντινό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους «πράσινους» κάνοντας το 2-1.
Η ανατροπή στο σκορ από την ομάδα του Οικονόμου ανάγκασε τον Χρήστου Γκάτα να ρίξει στο παιχνίδι τον νεοαποκτηθέντα Τσατσαλίδη μία κίνηση που άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης και δικαίωσε τον τεχνικό των «βυσσινί».
Ο Πυργετός ήταν και πάλι απειλητικός δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες όπως στο 58’ με τον Στύλο (έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ταχτιντής), στο 59’ με τον Κόκκινο, στο 60’ με τον Στούμπο και στο 61’ με τον Παγκαρλιώτα.
Τελικά στο 63’ μετά από κόρνερ του Σιδηρόπουλου ο Τσατσαλίδης με αποφασιστική κεφαλιά ισοφάρισε το παιχνίδι πετυχαίνοντας το 2-2.
Στο 69’ «μίλησε» ο Στύλος ο οποίος με καλοζυγισμένο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καρανάσιο διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 για τον Πυργετό.
Στο 79’ και στο 80’ ο Τσατσαλίδης είχε δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για τους νικητές ενώ στο 89’ ο Οικονόμος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες για νίκη όταν ο Φλίγκος βγήκε τετ α τετ από πλάγια αριστερά όμως το σουτ που επιχείρησε εξουδετέρωσε ο Γκικούδης.
Από τη νικήτρια ομάδα του Πυργετού διακρίθηκαν οι Στύλος, Ζαφειρίου, Τσατσαλίδης και Κόκκινος ενώ από τον Οικονόμο οι Φλίγκος, Ταχτιντής.
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Α. Βαλιώτης (ελέγχεται για τη φάση του 27ου λεπτού) που είχε βοηθούς τους πολύ καλούς κ. Νάτσουλα και Τσακνάκη. Άψογος στα καθήκοντά του και ο 4ος διαιτητής κ. Τζήλος. Παρατηρητής του αγώνα ήταν ο κ. Καλφούντζος.
ΠΥΡΓΕΤΟΣ: Γκικούδης, Στούμπος, Πότσης, Παγκαρλιώτας, Γκουγκούδης, Κουρδής, Κούρτη (53’ Τσατσαλίδης), Ζαφειρίου, Κόκκινος, Σιδηρόπουλος, Στύλος (89’ Μάτος).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ: Καρανάσιος, Κολοβός, Κουτρούλιας, Μαντζαφούλης, Λιούσκας, Παλαμίδας, Μπέης (86’ Γιοβανόπουλος), Νικούλι (52’ Παπακωνσταντίνου), Πρικάκης (70’ Φτίκας), Φλίγκος, Ταχτιντής.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass