ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΝΤΖΙΤΑΠ ΓΚΕΡΕΜΙ:

Νιώθω υπερήφανος που ήρθα στην ΑΕΛ

* ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ * ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2010 3:22 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:12
Μετά την προχθεσινή αποθεωτική υποδοχή που έτυχε ο Ντζιτάπ Γκέρεμι από 1000 περίπου φίλους της ΑΕΛ στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ», ο διεθνής ποδοσφαιριστής φόρεσε χθες τα βυσσινί και πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση, στις γηπεδικές εγκαταστάσεις των Δένδρων.
Το νέο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της «βασίλισσας» του θεσσαλικού κάμπου που προκάλεσε…σεισμό με την έλευσή του έτυχε πάλι ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους περίπου 500 φίλους της ομάδας, που παρά την αφόρητη ζέστη, μετέβησαν στα Δένδρα και βρέθηκαν κοντά στην ομάδα, αλλάζοντας άρδην το κλίμα και την ψυχολογία των παικτών, μετά τη μέτρια εικόνα της ομάδας στα φιλικά παιχνίδια.
Λίγο αργότερα – πριν από το ξεκίνημα της προπόνησης - έκανε τις πρώτες του δηλώσεις φορώντας τα βυσσινί ο Γκέρεμι και πολύ αισιόδοξος, τόνισε τα εξής:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Λάρισα και νιώθω υπερήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Με την ολοκλήρωση της μεταγραφής μου στην ΑΕΛ αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που βοήθησαν τα μέγιστα για να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Καταρχάς, τον ατζέντη μου, Μιγκέλ Ριέρα. Επίσης τον αντιπρόεδρο της ομάδας, τον κ.Κωνστάντο, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα που ήμασταν σε επαφή ενώ βρισκόμουν στο Καμερούν, έκανε τα πάντα για να με πείσει και έδωσε μεγάλη μάχη για να γίνει η μεταγραφή. Φυσικά, τον πρόεδρο Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος μπορεί να είναι σκληρός διαπραγματευτής, αλλά τελικά έκανε ό,τι καλύτερο για να έχει το ζήτημα ευτυχή κατάληξη. Ήταν, επίσης, αυτός που μου ανέλυσε το πλάνο της ομάδας και αυτός που μου παρουσίασε το πρότζεκτ της κατασκευής του νέου γηπέδου. Ειδικά το τελευταίο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου, γιατί διαπίστωσα ότι η ΑΕΛ είναι μια ομάδα με υψηλούς στόχους και διάθεση να πρωταγωνιστήσει. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή, τον κ. Παπακώστα, ο οποίος μου μίλησε για τα σχέδιά του για την ομάδα και μου εξήγησε ότι θέλει να είμαι ένας από τους παίκτες που θα ηγηθούν αυτής της νέας προσπάθειας. Κι αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα. Ξεχωριστά απ’ όλους θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς της ομάδας για την καταπληκτική χθεσινοβραδινή υποδοχή τους. Μου έδωσαν – με την καλή έννοια – μια γερή κλωτσιά, μια ώθηση, να καταλάβω το μέγεθος της ομάδας και των απαιτήσεων που έχουν από εμένα. Δεσμεύομαι ότι θα είμαι απόλυτα αφοσιωμένος και θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για την ομάδα». Σε ερώτηση για τη θέση στην οποία προτιμά να αγωνίζεται απάντησε πως «αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να βρίσκεται κανείς μέσα στο γήπεδο. Η θέση είναι κάτι δευτερεύον. Σίγουρα οι προπονητές με έχουν αξιολογήσει και ξέρουν πού μπορώ να προσφέρω περισσότερο. Εκείνοι ξέρουν καλύτερα και εκείνοι αποφασίζουν. Εντάξει, αν με ρωτούσε κάποιος σε ποια θέση μου αρέσει να παίζω, θα έλεγα σέντερ φορ. Αλλά δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί προπονητές που θα το… δοκίμαζαν (γέλια). Πάντως μπορώ να αγωνιστώ σε όλες τις θέσεις του κέντρου. Νομίζω ότι έχω δείξει όλα αυτά τα χρόνια σε ποιες θέσεις μπορώ να αντεπεξέλθω». Κλείνοντας και σε ερώτηση για τον βαθμό ετοιμότητάς του ενόψει της πρεμιέρας είπε: «Έχουμε τέσσερις ημέρες μπροστά μας για να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαι μέχρι το Σάββατο και κατά πόσο μπορώ να βοηθήσω. Προσωπικά νιώθω καλά, όμως, ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει. Πιστεύω, ωστόσο, ότι με τον ένα ή άλλο τρόπο το Σάββατο θα είμαι παρών. Είμαι ποδοσφαιριστής που θέλω να προσέχω το σώμα μου και να μη ρισκάρω, αλλά η χθεσινή υποδοχή του κόσμου με έκανε να θέλω να πιέσω τον εαυτό μου για να προλάβω το ματς».
Ο Γκέρεμι έκανε ένα μεγάλο μέρος της προπόνησης με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ συμμετείχε και στο κομμάτι της τακτικής.
 Στην ΑΕΛ θα αγωνίζεται φορώντας το νούμερο 8.
 *Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Κουζέν (διάστρεμμα ελαφριάς μορφής από τη χθεσινή προπόνηση, η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί το προσεχές διήμερο) και Νταμπίζας (θλάση πρώτου βαθμού στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού ποδιού με το ιατρικό τιμ να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να προλάβει το ματς του Σαββάτου). Ο Μπλάζεκ αποχώρησε στη διάρκεια της προπόνησης, δεχόμενος ένα επιπόλαιο χτύπημα στο πέλμα. Η κατάστασή του θα εκτιμηθεί σήμερα.
ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΑΓΙΑΣΜΟΣ
Πριν ξεκινήσει η απογευματινή προπόνηση τελέστηκε αγιασμός από τον πατέρα Ραφαήλ που ευχήθηκε πάντα επιτυχίες στην ομάδα, παρουσία του προπονητή Γιάννη Παπακώστα, των διοικητικών της ΑΕΛ Δήμητρας Βασιλάκου, Γιάννη Τζήμα, Ζήση Ζιάγκα και του υπεύθυνου τύπου Χάρη Γεωργούλα.
Παρόντες ήταν εκτός από τους επαγγελματίες παίκτες και οι νεαροί ποδοσφαιριστές των ομάδων U-21 και U-17, με τους προπονητές τους.
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΓΚΕΡΕΜΙ
 
Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις που υποβλήθηκε ο Καμερουνέζος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο στη λαρισινή ομάδα διετούς διάρκειας.
Ανακοινώθηκε έτσι επίσημα η απόκτησή του και χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Γκέρεμι. Ο διεθνής Καμερουνέζος μέσος συμφώνησε με τον ομάδα και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2 χρόνων.
 Με θητεία στα πλέον ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Πριμέρα Ντιβιζιόν, Πρέμιερσιπ) και σε δύο από τα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου (Ρεάλ, Τσέλσι) ο 118 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του 32χρονος σούπερ σταρ, αποτελεί ίσως την κορυφαία μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΛ και μια από τις κορυφαίες στον ελλαδικό χώρο.
 Γεννημένος στην πόλη Μπαφουσάμ του Καμερούν στις 20 Δεκεμβρίου του 1978 και μεγαλωμένος σε ποδοσφαιρική οικογένεια (ο πατέρας του Σάμουελ υπήρξε ποδοσφαιριστής και βασικό μέλος της Εθνικής τη δεκαετία του ’70), o Γκέρεμι Ντζιτάπ Φότσο έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην ομάδα της γενέτειράς του, τη Ρασίνγκ, το 1995. Στη μία και μοναδική του χρονιά εκεί, πανηγύρισε την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και του Κυπέλλου Καμερούν.
Τον επόμενο χρόνο(1996) μετακόμισε στην Παραγουάη για λογαριασμό της Σέρο Πορτένο. Την ίδια περίοδο χρίστηκε διεθνής και λίγους μήνες αργότερα μεταγράφηκε στην Ευρώπη.
Πρώτος του σταθμός ήταν η Τουρκία και πιο συγκεκριμένα η Γκεντσλερμπιρλιγκί στην οποία κατέγραψε 57 συμμετοχές τη διετία 1997-99.
Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις (που συνοδεύτηκαν και από 9 γκολ) έγιναν το διαβατήριο για τη μεταγραφή του σε έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, τη Ρεάλ. Στα τρία χρόνια παραμονής του στη Μαδρίτη, ο Γκέρεμι στέφθηκε δις πρωταθλητής Ευρώπης έχοντας καθοριστική συμμετοχή στην κατάκτηση των αντίστοιχων τίτλων του Τσάμπιονς Λιγκ (2000, ’02), ενώ κέρδισε επίσης το πρωτάθλημα Ισπανίας (2001) και το Σούπερ Καπ (2001).
Τη σεζόν 2002-03 αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μίντλεσμπρο και μετά από μια καταπληκτική παρουσία στο «Κονφεντερέισονς Καπ» με την Εθνική Ανδρών του Καμερούν, η Τσέλσι έδωσε στη Ρεάλ 6.9 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει τον Ιούλιο του 2003. Στο Στάμφορντ Μπριτζ κατέγραψε 4 επιτυχημένες σεζόν με συνολικά 106 επίσημες εμφανίσεις, έναν τίτλο πρωταθλητή Πρέμιερ Λιγκ (2006) και ένα κερδισμένο «Κομιούνιτι Σιλντ» (2005).
Ακολούθησαν δυόμιση χρόνια στο Νιούκαστλ και ένα εξάμηνο (το δεύτερο της περσινής σεζόν 2009-10) στην Τουρκία για λογαριασμό της Ανκαραγκουτσού.
Ο Γκέρεμι είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες του Καμερούν. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ανδρών μετρά 118 επίσημες συμμετοχές και 13 γκολ, παραμένοντας εν ενεργεία μέλος της από το 1996 μέχρι σήμερα. Αγωνίστηκε και στα τρία ματς (στα δύο ως βασικός) του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, ενώ με τα «Λιοντάρια» έχει κατακτήσει δύο φορές το Παναφρικανικό (2000, ’02) και ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (2000).
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass