Η ΛΑΡΙΣΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΛΟ

Εργοστάσιο… τερματοφυλάκων

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΕΖΙΛΙΩΤΗΣ ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΟΠΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΗΡΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2010 4:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:10
Αρχικά ήταν ο Θοδωρής Νούσιος. Ένας τερματοφύλακας που έφτασε να ηγηθεί τεχνικά στην Εθνική ομάδα γυναικών πόλο της Μεγάλης Βρετανίας. Στη συνέχεια ήρθε ο Γιώργος Παπαδογιάννης. Ο νεαρός με την Εθνική Εφήβων πέρυσι στην Κροατία πήρε τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο και παράλληλα αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας της σπουδαίας διοργάνωσης. Τώρα ο Θανάσης Μπεζιλιώτης ως μέλος της Εθνικής ομάδας Εφήβων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο της Στουτγάρδης που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες.
Αν μη τι άλλο λοιπόν η Λάρισα εξελίσσεται πραγματικά σε ένα «εργοστάσιο παραγωγής τερματοφυλάκων» στο άθλημα του πόλο. Μια παράδοση μεγαλώνει…
Ο νεότερος από τους τρεις παραπάνω, ο Θανάσης Μπεζιλιώτης με την επιστροφή του στην Λάρισα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επισκέφτηκε την «Ε» και μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα.
Αρχικά τον ρωτήσαμε για τις εμπειρίες που κέρδισε με αυτήν την παρουσία του στην Γερμανία και μας είπε: «Είναι μεγάλη υπόθεση για έναν νεαρό αθλητή να παίρνει συμμετοχή σε τέτοιου είδους διοργάνωση. «Γεμίζεις» από πολλές πλευρές. Βλέπεις αθλητές από άλλα κράτη πώς δουλεύουν και αντιμετωπίζεις δυσκολίες που σε κάνουν ακόμα καλύτερο». Ο Μπεζιλιώτης τα τελευταία χρόνια είναι στην Εθνική. Πέρυσι ήταν στην Παίδων και φέτος παρά το γεγονός πως είναι γεννηθείς του 1994 και ήταν η χρονιά των 1993άρηδων πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής.
-Στον τελικό η Εθνική ομάδα έχασε από την Ιταλία στα πέναλτι. Φτάσατε ένα βήμα πριν την πρώτη θέση…
*Υπήρχε φυσικά απογοήτευση για την απώλεια της πρωτιάς αλλά μεγάλη ικανοποίηση για τη γενική πορεία της ομάδας. Ανάμεικτα δηλαδή τα συναισθήματα. Ο τίτλος κρίθηκε και από τον παράγοντα τύχη και έτσι μείναμε με το «αχ».
- Από τη δική σου παρουσία έμεινες ευχαριστημένος;
* Έπαιξα σε 4 παιχνίδια από τα 7 συνολικά που έδωσε η ομάδα μας στη Γερμανία. Πήρα αρκετό χρόνο συμμετοχής στα τουρνουά που προηγήθηκαν σε Κύπρο, Μαδρίτη και Σύρο. Φυσικά και είμαι ευχαριστημένος. Δεν θα γινόταν διαφορετικά. Ήταν το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο έχω αγωνιστεί έως τώρα.
- Τι σου έκανε μεγάλη εντύπωση;
* Η νίκη επί της Ουγγαρίας ήταν αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό ματς. Έπαιξα σε αυτό το παιχνίδι και κερδίσαμε με 11-2. Η είδηση αυτή ήταν πρώτο θέμα στα αθλητικά της Ουγγαρίας και έκανε εντύπωση σε όλη την Ευρώπη. Κερδίσαμε με μεγάλο σκορ μια από τις κύριες σχολές της υδατοσφαίρισης. Αυτό έλεγε πολλά. Επίσης το ότι με ένα σερί 7-0 επί της Σλοβακίας και βρεθήκαμε να κερδίζουμε με 8-5. Τέλος μας βοήθησε πολύ και η ομογένεια. Είχαμε παρουσία φιλάθλων σε όλα τα ματς. Στον τελικό είχαμε περίπου 100 άτομα. Ήταν συγκινητικό.
Ο ΝΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Ο Μπεζιλιώτης είναι αθλητής του ΝΟΛ (όπως και οι Νούσιος, Παπαδογιάννης). Γέννημα θρέμμα του συλλόγου που ξεκίνησε από την κολύμβηση σε νεαρή ηλικία. Είναι ένας από τους καλούς μαθητές του 9ου Λυκείου Λάρισας. Φέτος θα πάει στην 2α Λυκείου και έχει σαν στόχο να σπουδάσει κάτι από: Ιατρική, Χημεία, Βιολογία ή Μικροβιολογία.
-Ένας νεαρός αθλητής με τέτοιους προσωπικούς στόχους πόσο επαγγελματικά βλέπει το πόλο σαν άθλημα;
*Αρκετά παρά το γεγονός πως τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο επαγγελματικά ακόμα. Βλέπουμε τον Ολυμπιακό να κάνει το νταμπλ και να μην μπορεί να πληρώσει τους παίκτες του. Έφυγε ο Χατζηθεοδώρου που ήταν «σημαία». Εγώ θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Να το συνδυάσω με τη δουλειά που θα κάνω και να αφιερώσω όσο περισσότερο χρόνο γίνεται.
- Ο ΝΟΛ πέρυσι στην Α1 ήταν η ευχάριστη έκπληξη. Τι μπορεί να κάνει φέτος και τι περιμένεις εσύ από τον Θανάση;
* Πράγματι πέρυσι τα πήγαμε περίφημα. Αν είχαμε λίγη τύχη θα πηγαίναμε και πιο ψηλά. Είχαμε έμπειρους παίκτες και σπουδαίο προπονητή. Φέτος τα δεδομένα άλλαξαν με τις οικονομικές αλλαγές που επήλθαν. Στόχος θα είναι πάλι η παραμονή που πιστεύω ότι θα την πετύχουμε αν και με μεγαλύτερη δυσκολία. Εγώ αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω είναι να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Η Α1 είναι μεγάλο «σχολείο».
ΔΑΣΚΑΛΟΣ Ο ΝΟΥΣΙΟΣ
Όταν τον ρωτήσαμε σε ποιον οφείλει περισσότερο την έως τώρα πορεία του μας απάντησε με μιας: «Στον Θοδωρή Νούσιο. Ο Θοδωρής είναι πραγματικά αδερφός μου. Με στήριξε όσο κανένας στην πορεία μου. Μου έδωσε τα εφόδια και τις δυνάμεις για τη συνέχεια. Είναι ο τερματοφύλακας που τον κοιτούσα στα μάτια τι θα μου πει. Εκτός όμως από τον Νούσιο θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους τεχνικούς Δαμάσκο, Μπαρδέ και Πάτρα ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχάσω τους προπονητές του ΝΟΛ που είχα στο παρελθόν. Φασούλα, Γαλανόπουλο, Πολυχρονόπουλο, Βλαζάκη».
ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Όμως παράλληλα με τον Θανάση Μπεζιλιώτη αυτό το διάστημα αγωνιζόταν σε μια άλλη Εθνική ομάδα και ακόμα ένας παίκτης του ΝΟΛ. Ο Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος είναι ένας νεαρός περιφερειακός παίκτης που ανήκει στην Εθνική ομάδα Παίδων. Πρόσφατα στην Τουρκία οι παίδες πήραν μέρος σε τουρνουά και κατέκτησαν την πρώτη θέση. Ο Παπαδόπουλος τα πήγε καλά και τώρα θα λάβει μέρος στο (ανεπίσημο) πανευρωπαϊκό που θα γίνει στη Σερβία.
 
ΠΕΡΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Άλλαζαν μαγιό όρθιοι σε μια… γωνιά
Αρκετά έχουν γραφτεί για την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και ειδικά από τους Γερμανούς που φημίζονται για την οργάνωσή τους. Όμως πριν από μερικές ημέρες οι άνθρωποι του διοργάνωσαν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Στουτγάρδη φαίνεται πως αντέστρεψαν τους ρόλους. Σύμφωνα με την ελληνική αποστολή η γερμανική διοργάνωση ήταν πραγματικά χάλια. Το ίδιο μας είπε και ο Λαρισαίος αθλητής Θανάσης Μπεζιλιώτης και ζητήσαμε την βοήθεια του Αθηναϊκού Πρακτορείου που είχε απεσταλμένο στη διοργάνωση.
Ουσιαστικά δημιούργησαν πλάνο αγώνων τόσο για τις αποστολές όσο και για τα ΜΜΕ που μόνον οι ίδιοι επωφελούνται. Αποκορύφωμα της προχειρότητάς τους το περιστατικό με μια από τις πρώτες προπονήσεις της Εθνικής μας ομάδας. Βάσει του προγράμματός τους -δυστυχώς γραμμένο μόνον στα γερμανικά- η Ελλάδα έπρεπε να κάνει προπόνηση στο Εσλιγκεν (πανέμορφη περιοχή και δέκα λεπτά από το ξενοδοχείο) με ώρα αναχώρησης στις 8.55 (τοπική) ενόψει του αγώνα με την Ρωσσία στις 17.30. Στις 8.15 η ελληνική αποστολή δέχεται τηλεφώνημα ότι έπρεπε να αναχωρήσει για το κέντρο της Στουτγκάρδης όπου μένει ο κύριος όγκος των αποστολών και μαζί με άλλη ομάδα να μετακινηθούν με άλλο πούλμαν, σε άλλη πισίνα (στο Βάιγκεν) κάνοντας μια διαδρομή περίπου μιας ώρας.
Η προπόνηση τελείωσε λίγο μετά τις 11.00 (είχε προγραμματιστεί για 10.00-11.00) και η επιστροφή στο ξενοδοχείο -ο Θεός να το κάνει τέτοιο και ειδικά για αγώνες Ευπωπαϊκού Πρωταθλήματος, έστω και εφήβων, αφού μιλάμε για Γερμανία- έγινε στις 13.00.
Τα προβλήματα οργάνωσης φάνηκαν από τις πρώτες ημέρες όταν ο Θ. Μπερδές ζήτησε από τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου την αίθουσα προβολής βίντεο για την ανάλυση των αγώνων και της γυμναστικής. Η απάντηση που πήρε ήταν αφοπλιστική για όλους μας «όταν δεν βρέχει οι ομάδες θα τρώνε στο προαύλιο οπότε εσείς μπορείτε να χρησιμοποιείτε μία από τις αίθουσες φαγητού για την προβολή του βίντεο». Οσον αφορά για την αίθουσα γυμναστικής απλά δεν υπήρχε. Στον προαύλειο δε χώρο κυριαρχούσε ένα τεραστιο βενζινάδικο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο technical meeting η αποστολή της Γαλλίας διαμαρτυρήθηκε για την άνιση μεταχείριση των υπόλοιπων αποστολών όσον αφορά στις προπονήσεις, σε σχέση με την γερμανική ομάδα - κάνει μόνον στην πισίνα των αγώνων ενώ οι άλλες ομάδες παίρνουν τους δρόμους για να προπονηθούν - και απάντηση που πήρε ήταν επίσης αφοπλιστική. «Η γερμανική ομάδα έχει προτεραιότητα σε αυτό το θέμα» ήταν τα λόγια του κ.Μάνφρεντ Βάτερ (Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της LEN και υπεύθυνος της διοργάνωσης) που δεν άρεσαν καθόλου στις αποστολές.
Τόσο στις πισίνες προπόνησης όσο και σε αυτή των αγώνων ούτε λόγος για αποδυτήρια ομάδων. Οι αθλητές σε μια γωνιά ήταν υποχρεωμένοι να βάζουν τα μαγιό τους, όντας έκθετοι στα μάτια των θεατών .
Στο ξενοδοχείο που διέμενε η ελληνική ομάδα -μαζί με άλλες τέσσερις- δεν υπήρχε πουθενά σημείο που ν' αναγράφονται τα αποτελέσματα της ημέρας. Στην πισίνα δε των αγώνων το κέντρο Τύπου -καμαρούλα μια σταλιά 2χ3- βρισκόταν σε έναν χώρο που μοιάζει με αποθήκη, δίχως τα προβλεπόμενα για τέτοιες διοργανώσεις, βασικά εργαλεία για τη δουλειά των δημοσιογράφων.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass