ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Και οι βετεράνοι έχουν… ψυχή

* ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΚΑΙ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ * ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2010 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:09
 Τελικά οι βετεράνοι έχουν ψυχή αλλά και γερά … πνευμόνια. Και για να το αποδείξουν πάνω από 700 παλαίμαχοι αθλητές του στίβου θα τρέξουν στη Λάρισα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Θα λάβουν μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα βετεράνων αθλητών στίβου που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Αλκαζάρ. Πρόκειται πραγματικά για μια γιορτή του αθλητισμού μέσω της οποίας θα σταλεί το μήνυμα πως η άθληση θα πρέπει να διαρκεί για πάντα και όχι να σταματά σε κάποια συγκεκριμένη ηλικία.
Χθες λοιπόν στο πλαίσιο της διαφήμισης αυτής της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της Λάρισας. Πρώτος πήρε το λόγο ο δήμαρχος κ. Κώστας Τζανακούλης που μεταξύ άλλων είπε τα εξής: « Οι αγώνες αυτοί που θα γίνουν στη Λάρισα είναι μια σημαντική ευκαιρία για όσους αγαπούν τον αθλητισμό. Οι θεατές θα μπορούν να θαυμάσουν αθλητές που ήταν κορυφαίοι αλλά παραμένουν σε καλή κατάσταση. Εμείς θα ήμαστε δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια γιατί εκτιμούμε τον κόπο αυτών των ανθρώπων. Δεν λέμε ποτέ όχι σε τέτοια εγχειρήματα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους και είμαι βέβαιος πως από οργανωτική άποψη αυτή θα έρθει σίγουρα».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και κ. Συμεών Συμεωνίδης που τόνισε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην πόλη της Λάρισας, μια πόλη που έχει μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό και που έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές σε όλους τους χώρους. Αισθάνθηκα μεγάλη συγκίνηση όταν ο τοπικός σύλλογος έδειξε το ενδιαφέρον για μια τέτοια διοργάνωση. Όταν το μετέφερα αυτό ως πρόεδρος της Βαλκανικής Επιτροπής στις άλλες βαλκανικές χώρες υπήρχε ενθουσιασμός από όλους. Όσον αφορά στις συμμετοχές τώρα περιμένουμε να έχουμε περίπου 700 – 800. Βέβαια ανάμεσά τους θα βρίσκονται και πρώην Ολυμπιονίκες. Θα έχουμε τη χαρά να δούμε τον Γιώργο Ρουμπάνη, την Άννα Βερούλη και άλλα μεγάλα ονόματα. Γι΄ αυτό καλούμε όλους τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες αυτούς καθώς θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτές τις παλιές δόξες».
Τέλος ο κ. Ηλίας Καφφές μέλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας έδωσε μια διαφορετική διάσταση στη διοργάνωση. Αφού ενημέρωσε πως μπορούνε να λάβουνε μέρος αθλητές πάνω από τα 30 έτη και αθλήτριες πάνω από τα 35 είπε τα παρακάτω: «Το βετερανικό κίνημα είναι ένα κίνημα με σπουδαία σημασία και βαθύτερο νόημα. Ο βετερανικός αθλητισμός δίνει ευεξία. Με όλο αυτό το στρες που έχουμε αυτήν την εποχή, με τον Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με την Τρόικα… ο αθλητισμός είναι η καλύτερη διέξοδος. Μην ξεχνάμε πως ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Βέβαια θα πρέπει να το καταλάβει και η πολιτεία πόσο σημαντικός είναι ο διαχρονικός αθλητισμός. Επίσης αυτοί οι αγώνες είναι ουσιαστικά και μια πρόβα για τους Μεσογειακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το 2013 σε Λάρισα και Βόλο. Ευχαριστούμε όλους τους συδιοργανωτές και φυσικά τους χορηγούς που μας στηρίζουν σε αυτήν την προσπάθεια».
Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν επίσης ο κ. Κωσταράς ειδικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ο κ. Οικονόμου πρόεδρος του ΑΟΔ Λάρισας, ο κ. Αλεξίου εκπρόσωπος τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής, ο κ. Νάτσης πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Λάρισας και ο προπονητής κ. Κουσιώρας που είναι και μέλος της οργανωτικής επιτροπής. 
*Τους αγώνες διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Σύλλογο της Λάρισας, τον Δήμο, την Νομαρχία και την Περιφέρεια. Κοντά τους είναι και οι χορηγοί: Βιοκαρπέτ, Staff και η εταιρεία των νερών Νικηφόρου Τριανταφυλλίδη.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass