ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΚΑΦΗ

Η Λάρισα στην «AegeanRegatta 2010»

* ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2010 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:08
Οι κορυφαίοι ιστιοπλοϊκοί αγώνες ανοίγουν πανιά! Από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου οι καλύτεροι ιστιοπλόοι δίνουν ραντεβού στη διεθνούς φήμης «AegeanRegatta 2010», που διεξάγεται στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Φέτος η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» κλείνει τα 10 χρόνια ζωής της και αναμένεται να είναι ο πιο συναρπαστικός έως τώρα αγώνας αφού ήδη οι συμμετοχές έφτασαν το ρεκόρ των 105 σκαφών με περισσότερους από 900 ιστιοπλόους. Ο πανηγυρικός χαρακτήρας που θα έχει φέτος η «Ρεγκάτα» λόγω της συμπλήρωσης των 10 χρόνων, αποτέλεσε ιδιαίτερο δέλεαρ για τους ιστιοπλόους που θα βρεθούν στο σημείο της εκκίνησης. Μέχρι σήμερα λοιπόν οι 105 συμμετοχές σκαφών αποτελούν αριθμό ρεκόρ όταν το 2009 υπήρξαν 72 συμμετοχές, ενώ το 2008 ήταν 69. Στις 105 συμμετοχές, υπάρχουν σκάφη από τη Ρωσία, την Ιταλία, την Αγγλία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο, ενώ αναμένονται και άλλες συμμετοχές καθώς η λήξη της διορίας είναι το Σάββατο 21 Αυγούστου. Η «AegeanRegatta» θεωρείται ως ο πιο απαιτητικός ιστιοπλοϊκός αγώνας της χώρας καθώς έχει διαδρομές τόσο στην ανοιχτή θάλασσα (offshore), όσο και κοντά στη στεριά (inshore) που απαιτούν ιδιαίτερη τεχνική και συναρπάζουν τους ιστιοπλόους. Τον αγώνα θα συνοδεύουν σκάφη του λιμενικού αλλά και του πολεμικού ναυτικού.
Σημείο εκκίνησης του αγώνα είναι η Θάσος, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο και τερματισμό στο Μόλυβο της Μυτιλήνης, διανύοντας περισσότερα από 160 ναυτικά μίλια αγώνα. Αυτή η αγάπη των ιστιοπλόων για τον αγώνα, δίνει δύναμη στους διοργανωτές της "Ρεγκάτας του Αιγαίου" αλλά και αισιοδοξία, ώστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό και τη δεύτερη δεκαετία, προκειμένου όλοι οι ιστιοπλόοι να απολαμβάνουν τη μοναδική ομορφιά της θάλασσας του Αιγαίου και των νησιών της, αλλά και να έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους του Αρχιπελάγους που διατηρούν αναμμένη και στα πιο μικρά νησιά, τη φλόγα του Ελληνισμού.
Το αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης πλαισιώνουν πολιτιστικά δρώμενα και ξεχωριστές τιμητικές εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια του θεσμού. Τον πανηγυρικό χαρακτήρα τονίζει και η παρουσία στην τελετή έναρξης του Υφυπουργού κ. Ν. Σηφουνάκη, καθώς και του φιλέλληνα π. Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας κ. Ζακ Λανγκ. Η τελετή έναρξης θα γίνει στο αρχαίο Θέατρο της Θάσου, με τους απαραίτητους χαιρετισμούς των διοργανωτών αλλά και με τη συναυλία που θα ακολουθήσει.
Η «AegeanRegatta» διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τους ομίλους Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, με συντονιστή Όμιλο για το 2010, τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης.
Η λαρισινή εταιρία ESCAPEWAY θα συμμετάσχει στον ιστιοπλοϊκό αυτό αγώνα με δύο σκάφη, τον «ΑΙΑ» (SunOdyssey 40, κατηγορία ORCCLUB) με κυβερνήτη τον Γιάννη Βαΐτση και με τον «ΑΙΟΛΟ» (X-YachtX-412, κατηγορία ORCI) με κυβερνήτη τον Νίκο Σιάϋλο. Ενώ σαν συνοδεία θα ακολουθεί ένα 3ο σκάφος, το «ΙΟΛΗ» στο οποίο μπορούν όσοι δεν επιθυμούν να αγωνιστούν να κάνουν τις διακοπές τους στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, παρακολουθώντας παράλληλα κάποια αγωνιστικά κομμάτια αλλά και τις εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά δρώμενα που θα διεξαχθούν από την οργανωτική επιτροπή της «Ρεγκάτας» σε κάθε νησί.
Η αναχώρηση των λαρισαϊκών σκαφών θα γίνει την Πέμπτη στις 19 Αυγούστου ενώ η επιστροφή θα είναι στις 31 Αυγούστου. Η επιστροφή από τη Λέσβο στο Βόλο θα γίνει μέσω Αϊ-Στράτη – Αλοννήσου και Σκοπέλου. Για τη συμμετοχή στον αγώνα δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις ιστιοπλοΐας, αφού μέχρι την άφιξη στο σημείο εκκίνησης του αγώνα θα υπάρχει η δυνατότητα για προπονήσεις και εκμάθηση βασικών κανόνων ιστιοπλοΐας. Οι Λαρισαίοι που θα συμμετάσχουν, θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν αυτή την τόσο μοναδική εμπειρία και θα νιώσουν τις συγκινήσεις που μόνο το Αιγαίο Πέλαγος μπορεί να προσφέρει!
Χορηγός της προσπάθειας αυτής είναι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός "Ελευθερία" της Λάρισας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6972-072.674 Γιάννης Βαΐτσης - 6947-153.415 Γιάννης Βασβατέκης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass