ΥΨΗΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ» ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α’

Αμπελωνιακός: Υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2010 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:02
 Για τον Αμπελωνιακό η κάθε χρονιά είναι απαιτητική. Κι αυτό γιατί οι στόχοι της ομάδας είναι γνωστοί εκ των προτέρων αφού οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να πρωταγωνιστούν παραμένοντας παράλληλα πιστοί στη βασική τους φιλοσοφία που είναι η ανάδειξη και προώθηση των παιδιών της περιοχής.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί και φέτος η ομάδα η προετοιμασία της οποίας ξεκίνησε την Πέμπτη υπό τις οδηγίες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του τεχνικού Τάκη Παραφέστα.
«Εκ των πραγμάτων ο Αμπελωνιακός πάντα είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί. Ωστόσο η φιλοσοφία της διοίκησης είναι η ανάδειξη και προώθηση των ταλέντων και η επιστροφή των γηγενών ποδοσφαιριστών. Κι αυτό φάνηκε άλλωστε από τις μεταγραφές που έγιναν. Εκείνο που με ενδιαφέρει προσωπικά σαν δεύτερη χρονιά στον Αμπελωνιακό είναι η βελτίωση της ομάδας σε πολλούς τομείς όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά. Μας ενδιαφέρει τα μέλη του Αμπελωνιακού να έχουν σωστή συμπεριφορά και στις κοινωνικές τους δραστηριότητες» είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Παραφέστας και πρόσθεσε:
«Σχετικά με το νέο πρωτάθλημα, επειδή υπάρχουν ομάδες που όπως διαβάζω κάνουν μεταγραφές είναι ευχάριστο γιατί σημαίνει ότι θα υπάρχει ανταγωνισμός.
Πολλοί θεωρούν τον Αμπελωνιακό φαβορί. Είπα ότι εκ των πραγμάτων πρέπει ο Αμπελωνιακός να είναι φαβορί αλλά, τίποτα δεν κερδίζεται και δεν κατακτιέται χωρίς κόπο, χωρίς υπομονή και χωρίς τη συνδρομή των φιλάθλων. Άρα για να πετύχεις κάτι χρειάζονται όλα τα παραπάνω και πάνω απ’ όλα χρειάζεται να είμαστε προσγειωμένοι και να μην επηρεαζόμαστε από την περσινή πορεία. Πέρσι κατά διαστήματα παρουσιάσαμε ένα καλό σύνολο και αυτό το καλό σύνολο θέλουμε φέτος να έχει περισσότερη διάρκεια. Με τα λόγια βγαίνεις εύκολα πρωταθλητής, αλλά πραγματικός πρωταθλητής βγαίνεις όταν θα κερδίζεις κάθε παιχνίδι και θα παραμένεις προσγειωμένος».
Η εμπειρία του Τάκη Παραφέστα σαφώς δεν αμφισβητείται. Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει όσο κανένας άλλος το χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου γι΄ αυτό και οι απόψεις του κρύβουν πάντα αλήθειες και έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.
«Αρχή μου είναι να διατηρείς κάτι που δημιουργείς και ξέρεις την αξία του. Με μικρές εξαιρέσεις έφυγαν κάποια παιδιά που είχαν προβλήματα εργασιακά. Από κει και πέρα δεν ήθελα να χαλάσω τον κορμό γιατί η ομάδα έχει αξιόλογους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αν πιάσουν το 70% των δυνατοτήτων τους νομίζω θα έχουμε καλή παρουσία. Σ’ αυτούς φυσικά τους ποδοσφαιριστές θα προστεθούν οι νεαροί και ταλαντούχοι.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι αφού σαν ομάδα γυρίζουμε στις ρίζες δηλαδή δίνουμε έμφαση στους γηγενείς ποδοσφαιριστές θέλουμε και ο κόσμος να γυρίσει στο γήπεδο.
Η διοίκηση δηλαδή στράφηκε στην τοπική κοινωνία γι΄ αυτό και περιμένουμε την βοήθεια του κόσμου. Και τον κόσμο τον θέλουμε στα δύσκολα, όχι μόνο στα εύκολα. Θα δεχθούμε την καλοπροαίρετη κριτική αλλά δεν θέλουμε την κριτική επί του ασφαλούς από το καφενείο. Γιατί το να παράγουν έργο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και ερασιτέχνες παράγοντες είναι πολύ δύσκολο. Χρειάζεται να αναγνωρίζουμε και τη συμβολή των παραγόντων. Γιατί βοηθούν τη νεολαία. Δίνουν πολλές ευκαιρίες στους νέους και κυρίως να προβάλλουν την προσωπικότητά τους, να διαμορφώσουν χαρακτήρα. Θα ήθελα και από τους γονείς τη συνεργασία τους. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Είναι το πώς εξελίσσονται γιατί είναι έφηβοι και μεις πρέπει να τους δώσουμε κάποιες αρχές. Το ποδόσφαιρο δεν είναι το παν.
Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στον ποδοσφαιριστή της ομάδας Συκιώτη που φόρεσε τη βυσσινί φανέλα καθώς επίσης και στον Κουσιά που αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα Εθνικής κατηγορίας».
ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ
Οι διοικητικές εξελίξεις στον Αμπελωνιακό σηματοδότησαν σημαντικές αλλαγές αφού ο Σπύρος Ψύρρας μετά από πολυετή προσφορά στο σύλλογο παρέδωσε τη σκυτάλη στον Θάνο Κουτσούκη που ηγείται του νέου διοικητικού σχήματος.
«Θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι όταν λέμε για στόχους στον Αμπελωνιακό δεν αναφερόμαστε εμείς τουλάχιστον σαν διοίκηση απλά και μόνο στους αγωνιστικούς και ειδικά όσον αφορά στο αντρικό τμήμα. Ο κύριος στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν άψογη λειτουργία του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα» είπε από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του Αμπελωνιακού Θάνος Κουτσούκης και συνέχισε:
«Γι’ αυτό ξεκινήσαμε και με τη βοήθεια του Δήμου Αμπελώνα μια δύσκολη προσπάθεια με στόχο να γίνουν ορισμένα έργα που θα βοηθήσουν στη καλύτερη λειτουργία του συλλόγου μας. Αναφέρομαι στην κατασκευή ενός ακόμη βοηθητικού γηπέδου, στη βελτίωση των εγκαταστάσεων εντός του κανονικού γηπέδου (αποδυτήρια, γραφεία κ.λπ.).
Φυσικά η αντρική ομάδα και οι εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα είναι η βιτρίνα του συλλόγου και αυτή τη βιτρίνα οφείλουμε να την προσέξουμε ιδιαίτερα και να την ομορφύνουμε ακόμη περισσότερο. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή μας, τον κ. Παραφέστα που ξέρει να κάνει καλά την δουλειά του. Ο Αμπελωνιακός οφείλει πάντα να πρωταγωνιστεί και αυτό σκοπεύει να κάνει φέτος.
Η αναφορά των στόχων που έκανα πιο πάνω δείχνει νομίζω και ποια είναι η φιλοσοφία της διοίκησης. Μιλάμε για σωστή λειτουργία, για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, για πειθαρχία αλλά και για οικογενειακό κλίμα, για οργάνωση, για παραγωγή ταλέντων, για παραγωγή σωστών ανθρώπων για την κοινωνία. Όπως βλέπετε και από τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν μέχρι τώρα θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε δικά μας παιδιά να σηκώσουν το αγωνιστικό βάρος για τον Αμπελωνιακό αλλά και σε νέους και αξιόλογους αθλητές.
Δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες αλλά ο Αμπελωνιακός πρέπει πάντα να βάζει ψηλά τον πήχυ.
Τέλος σχετικά με το νέο πρωτάθλημα πιστεύω ότι θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το περσινό στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά ειλικρινά εύχομαι να δω όλες τις ομάδες να λειτουργούν μέχρι τέλους χωρίς προβλήματα και να υπάρχει ανταγωνισμός παρά τις μεγάλες δυσκολίες της εποχής που ζούμε» κατέληξε ο κ. Κουτσούκης.
ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Οι αλλαγές που έγιναν φέτος στο ρόστερ του Αμπελωνιακού δεν ήταν πολλές αφού ο βασικός κορμός της ομάδας διατηρήθηκε ο ίδιος.
Αποκτήθηκαν: Μεζίνι, Γωγάκος, Δαλακώνης, Γκαμπέτας, Μπακούλας και Χαλβατζάρας.
Αποχώρησαν: Συκιώτης, Ξεσφίγγης, Συρούκης, Ιγγλέζος, Κουσιάς, Κερκένης.
Δηλώσεις παικτών
Ι. Αλεξανδρής: «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Εμείς θέλουμε να κάνουμε πορεία καλύτερη από την περσινή και αυτό νομίζω τα λέει όλα. Πιστεύω θα γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αφού καμία ομάδα δεν βλέπω ότι θα ξεχωρίσει. Όσο για μας θα είμαστε από τις καλές ομάδες της κατηγορίας».
Δ. Γωγάκος: «Επιστρέφω στην ομάδα από την οποία ξεκίνησα. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά υγεία. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά και θα πάμε πολύ ψηλά. Είναι ένας δύσκολος στόχος αλλά όχι ακατόρθωτος».
Μ. Κωτούλας: «Εύχομαι καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία χωρίς τραυματισμούς. Πιστεύω ότι φέτος θα στηριχθούμε πιο πολύ στα δικά μας παιδιά και οι στόχοι πάντα στον Αμπελωνιακό είναι υψηλοί. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ομάδα. Στην πορεία θα φανούν όλα».
Ν. Σιαμέτης: «Εμείς οι νεότεροι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό με τη βοήθεια των πιο έμπειρων παικτών. Είμαστε μια ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί στο τοπικό ποδόσφαιρο και είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass