ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ (1-0)

Χαμόγελα αισιοδοξίας για τη ΑΕΛ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2010 3:26 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:59
 Η ΑΕΛ ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες τη φετινή χρονιά και στόχο τη φετινή σεζόν να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα. Και αυτή η αισιοδοξία ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο στο πρώτο φιλικό της περιόδου που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου παρουσία 150 Λαρισαίων φιλάθλων καθώς η Λαρισινή ομάδα κέρδισε τη σαφώς πιο έτοιμη Καβάλα (έπαιζε το τρίτο φιλικό) με 1-0 χάρηκε ένα γκολ του Αμπουχατζίρα στο 49’ ύστερα από πάσα του νεαρού Βούζα.
Ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Βελάσκο(έχει αρθρίτιδα στο ισχίο), ο Μπαταβάνης(έπαιξαν οι άλλοι τρεις τερματοφύλακες) ενώ έκπληξη ήταν η παρουσία του Ιταλού στόπερ Τζούλιο Νταλένο.
Ο προπονητής έδειξε δύο πράγματα, το πρώτο ότι θα στηριχθεί στους νεαρούς παίκτες(δεν ήταν τυχαίο ότι ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα τον Καρανίκα στη θέση του δεξιού μπακ και τον Γκαμπέτα σαν αμυντικό χαφ) και το δεύτερο ότι οι δύο τακτικές που θα ακολουθήσει ήταν το 4-2-3-1 και το 4-4-2.
Συγκεκριμένα χθες ξεκίνησε στη θέση του τερματοφύλακα τον Βιέρα, στην άμυνα δεξιά τον Καρανίκα και αριστερά τον Βενετίδη ενώ σέντερ μπακ τον Ταυλαρίδη με τον Νταμπίζα.
Στα αμυντικά χαφ ήταν ο Ρομέου με τον Γκαμπέτα και πιο μπροστά ήταν οι: Σίμιτς στα αριστερά, ο Μπλάζεκ στα δεξιά και στο κέντρο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο τον Αμπουχατζίρα ο Μετίν. Σίμιτς και Μπλάζεκ άλλαξαν θέσεις κάπου στο τέταρτο ενώ στη συνέχεια υπήρξε και το 4-4-2 με δίδυμο μπροστά τον Μπλάζεκ και τον Αμπουχατζίρα και ο Μετίν να πηγαίνει αριστερά και ο Σίμιτς δεξιά.
Γενικά αυτό που έδειξε η Λαρισινή ομάδα είναι ότι υπάρχει πειθαρχία στο παιχνίδι και σοβαρότητα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό και χωρίς να υπάρχουν φάσεις καθώς οι δύο ομάδες πρόσεχαν την αμυντική τους λειτουργία και έκαναν αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας.
Η Καβάλα έφθασε σε μια υποψία φάσης στο 29’, όταν ο Ντικρόκ βρέθηκε στη μικρή περιοχή και έκανε ένα χλιαρό σουτ, το οποίο όμως μπλόκαρε ο Βιέρα για να αντιδράσει η Λαρισινή ομάδα με ένα μακρινού σουτ του Ρομέου στο 35’ που έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στην αρχή του δευτέρου μέρους ο Αμπουχατζίρα στο 49’ πέτυχε ένα ωραίο τέρμα με πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή ύστερα από κλέψιμο της μπάλας και πάσα του Βούζα και έδωσε προβάδισμα στο σκορ για τους «βυσσινί».
Το τέρμα αυτό έδωσε το έναυσμα να αρχίσει το παιχνίδι να είναι σκληρό με τους Ντουγκλάο, Παβίσεβιτς από την Καβάλα να... «πρωταγωνιστούν» και αντέδρασε ο Ιγγλεσιας και το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν τα σκληρά μαρκαρίσματα.
Πάντως η Καβαλιώτικη ομάδα προσπάθησε να ισοφαρίσει στο 57’ όταν με τη σέντρα του Οικονόμου από τα αριστερά, ο Γιάννου έστρωσε στον Ιωάννου και αυτός με νέο σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Όμως στο 63’ από μια έξοχη σέντρα του Ιγγλέσιας ο Αμπουχατζίρα έπιασε σουτ για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Κατεργιαννάκης και στη συνέχεια το παιχνίδι να «κυλάει» χωρίς κάτι το χαρακτηριστικό.
Στο τέλος η Καβάλα με τον Ντικρόκ στο 85’ είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ που επιχείρησε.
Σχετικά με την απόδοση των παικτών καλύτερος ήταν ο Ταυλαρίδης ενώ διάθεση έδειξαν οι Νταμπίζας, Μετίν και Βενετίδης (οι τρεις τελευταίοι στη φετινή προετοιμασία έχουν κάνει όλες τις προπονήσεις).
Από τους νεαρούς πολύ καλοί ήταν ο Γκαμπέτας, ο Καρανίκας, ο Σιατραβάνης, ο Κολεβέτσιος που έδειξαν δείγματα προόδου.
 ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΑ
Το άγγελμα της είδησης του θανάτου του προέδρου της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Στέλιου Καντώνια επηρέασε την ομάδα και τους παίκτες που όλοι μάθαιναν για την αξία του και τη μεγάλη του επιτυχία να οδηγήσει τους «βυσσινί» στην κατάκτηση του τίτλου. Η ΠΑΕ ΑΕΛ αποφάσισε στο χθεσινό φιλικό να αγωνιστούν όλοι οι παίκτες με μαύρα περιβραχιόνια για να τιμήσουν τη μνήμη του και θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις που θα γίνουν από τη Λαρισινή ΠΑΕ.
 ΝΤΑΛΕΝΟ-ΜΑΚΙΝΟΥΑ
Ο Νταλένο που αγωνίστηκε με την ομάδα της ΑΕΛ δεν μπορεί να κριθεί καθώς αγωνίστηκε λίγο και θα είναι άδικο να βγούνε και συμπεράσματα για την αξία του.
Επίσης μεγάλη αίσθηση έκανε η επιθυμία του Στίβεν Μακίνουα να αγωνιστεί παρότι είναι ανέτοιμος αλλά σίγουρα θα μπει πολύ πιο νωρίς σε κανονικούς ρυθμούς από τότε που υπολόγιζε ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Παπακώστας.
ΛΑΡΙΣΑ: Βιέρα (37’ Αμπάρης / 70’ Σωτηρίου), Νταμπίζας (46’Κολοβέτσιος / 86’ Λούγκος), Ταυλαρίδης, Βενετίδης (46’ Κατσιαρός), Καρανίκας (46’ Ιγκλέσιας), Ρομέου (70’ Ρέντζας), Γκαμπέτας (70’ Νταλένο), Μετίν (46’ Σιατραβάνης / 80’ Ελευθεριάδης), Σίμιτς (46’ Πούρι), Μπλάζεκ (46’ Βούζας / 80’ Τσιλούλης), Αμπουχατζίρα (70’ Μακίνουα)
ΚΑΒΑΛΑ: Βαγιέχο (46’ Κατεργιαννάκης), Παβίσεβιτς, Πετκάκης (46’ Οικονόμου), Θεοδωρέλλης (70’ Σκλιοπίδης), Ντουγκλάο (65’ Αυλωνίτης), Σιόντης (46’ Γκόβας / 70’ Ναζλίδης), Ντιέ, Ντικρόκ, Ιωάννου, Αλεξάντροβιτς (75’ Δρόσος), Σουλτανίδης (46’ Γιάννου).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass