ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ

1,7 εκ. ευρώ για ταξίδια του ΟΠΑΠ στην Αφρική!

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2010 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:57
 Ο ελληνικός λαός θυσιάζει μεγάλο μέρος του εισοδήματος από τους μισθούς και συντάξεις με στόχο να βγει από την οικονομική κρίση η χώρα αλλά από την άλλη είναι παράλογο από τη στιγμή που υπάρχουν περικοπές οι δημόσιοι οργανισμοί να σπαταλάνε χρήματα. Είναι αντιφατικό να πανηγυρίζει το υπουργείο Οικονομικών γιατί ανακάλυψε φοροφυγάδες και τους ανάγκασε να πληρώσουν ένα εκατομμύριο ευρώ και από την άλλη να σπαταλάνε 1,7 εκατομμύρια ευρώ για ταξίδια στη Νότιο Αφρική για να δούνε τους αγώνες του Μουντιάλ πράκτορες του ΟΠΑΠ (πήγαν ορισμένοι στη θέση αυτών που κέρδισαν τα ταξίδια από το παιχνίδι «Άμεση νίκη» κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες δεν έκαναν χρήση του κέρδους τους), υπάλληλοι του Οργανισμού και δημοσιογράφοι.
Το περίεργο είναι ότι ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενώ κηρύσσει παντού τη διαφάνεια εντούτοις ο ΟΠΑΠ δεν δίνει στη δημοσιότητα ποιοι ταξίδεψαν με δημόσιο χρήμα στο Νότιο Αφρική. Το έντιμο και το ορθό θα ήταν να δώσουν τα ονόματα στη δημοσιότητα, γιατί αλήθεια δεν το κάνει η κυβέρνηση; Δεν μπορεί να μιλάει για ανοιχτή διαβούλευση και ανοιχτές διεργασίες και την άλλη να μην αναφέρει ονόματα και στοιχεία.
Τα στοιχεία χωρίς όμως ονόματα τα έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάνης Σπανουδάκης σε απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Λάρισας Στέλιο Ροντούλη και στην οποία αναφέρει ότι πράγματι ξοδεύτηκε το ποσό του 1.674.000 ευρώ για ταξίδια στη Νότια Αφρική.       
Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως ακολούθως:
«Σε απάντηση της υπ΄ αριθμόν πρωτοκόλλου 1188/21.6.2010 ερώτησης του βουλευτού Λάρισας κ. Αστέριου Ροντούλη παρακαλώ να ενημερώσετε τον ερωτώντα βουλευτή τα ακόλουθα:
1. Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. εγκρίθηκε προωθητική ενέργεια «ΑΜΕΣΗ ΝΙΚΗ» για την προβολή του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, με βραβεία ταξίδια - εισιτήρια για τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στη Ν. Αφρική από 7.5.2010 μέχρι και 27.5.2010 έναντι του συνολικού ποσού του ενός εκατομμυρίου εξακοσίων εβδομήντα τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (1.674.000).
Το ανωτέρω κόστος βαρύνει τα αδιάθετα κέρδη, τα οποία η ΟΠΑΠ οφείλει με διάφορες προωθητικές ενέργειες να επιστρέφει στους παίκτες, σύμφωνα με το Π.Δ. 7/97
2. Περαιτέρω το Δ.Σ. αποφάσισε και ενέκρινε, στην περίπτωση που οι αναδειχθέντες ως δικαιούχοι των ως άνω βραβείων ταξιδίων - εισιτηρίων παίκτες δεν εμφανιστούν για την παραλαβή τους έως τις 2.6.2010, τα εισιτήρια αυτά να διανεμηθούν σε πράκτορες της ΟΠΑΠ Α.Ε. και σε υπαλλήλους του Ομίλου. Τα ισόποσα της αξίας των ως άνω βραβείων που θα διατεθούν σε πράκτορες και σε υπάλληλους, θα πιστωθεί από την ΟΠΑΠ Α.Ε. στο λογαριασμό των αδιάθετων κερδών της Εταιρίας.
3. Σε υλοποίηση της ανωτέρω απόφασης του Δ.Σ., πραγματοποιήθηκαν τρία ταξίδια:
Πρώτος Αγώνας: 12 Ιουνίου Johannesburg/JEP Κορέα - Ελλάδα
Δεύτερος Αγώνας: 17 Ιουνίου Mangaung/Bloemfontein Ελλάδα - Νιγηρία
Τρίτος Αγώνας: 22 Ιουνίου Polokwane Ελλάδα - Αργεντινή
στα οποία συμμετείχαν συνολικά:
1. Παίκτες: 521 άτομα.
2. Πράκτορες: 82 άτομα.
3. Υπάλληλοι: 19 άτομα.
4. Δημοσιογράφοι: 12 άτομα.
4. Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή δημοσιογράφων, αποφασίστηκε η συμμετοχή τριών δημοσιογράφων εντύπων μέσων σε κάθε ταξίδι, δηλαδή συνολικά εννιά (8 από Αθήνα και 1 από Θεσσαλονίκη) με βάση τη μεγαλύτερη κυκλοφορία των εντύπων αυτών. Η υπόδειξη των συγκεκριμένων δημοσιογράφων έγινε από τους διευθυντές των εφημερίδων και τα έξοδά τους, που ήσαν ακριβώς αντίστοιχα με αυτά των παικτών καλύφθηκαν από την ΟΠΑΠ».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass