Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΗΣ Α.Ε.Λ.

Τίμησαν τους αγωνιστές της ελευθερίας

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2011 3:14 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:36
Για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας και ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, συναντήθηκαν στο καθιερωμένο φιλικό παιχνίδι σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους απαγχονισθέντες από τους Άγγλους αποικιοκράτες αγωνιστές του ΕΟΚΑ (1955-59), Μιχαλάκη Καραολή, Ανδρέα Δημητρίου, Ιακώβου Πατάτσο, Χαρίλαο Μιχαήλ, Ανδρέα Ζάκο, Ανδρέα Παναγίδη, Στέλιο Μαυρομάτη, Μιχαήλ Κουτσόφτα και Ευαγόρα Παλλήκαριδη. Επίσης ο Σύλλογος Κυπρίων αφιέρωσε τον αγώνα στον Ποντιακό Ελληνισμό με αφορμή τη χθεσινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Δυστυχώς όμως όπως επισήμαναν στις δηλώσεις τους ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας, Ντίνος Αυγουστή και εκπρόσωπος των Παλαιμάχων της ΑΕΛ Ηλ. Σελιώνης για μια ακόμη χρονιά οι φορείς της πολιτείας αλλά και του νομού, δεν αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή, παρά τη σημαντικότητα του γεγονότος για το οποίο γίνεται.
«Τιμούμε, με τον δικό μας ξεχωριστό τρόπο τους αγωνιστές της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης των λαών. Τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν στον βωμό της ελευθερίας και για την ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα, αλλά και όσους ακόμη ακολούθησαν τα βήματά τους, προασπίζοντας με το αίμα τους για την ελευθερία της μαρτυρικής Κύπρου. Θα είμαστε πάντα εδώ για να θυμόμαστε και να θυμίζουμε, αυτό είναι άλλωστε και το νόημα των ποδοσφαιρικών μας συναντήσεων» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγουστή ενώ από την πλευρά του ο κ. Σελιώνης δήλωσε:
«Με μεγάλη μας χαρά συμμετέχουμε σε αυτό το φιλικό, μαζί με τους Κύπριους φίλους μας έχουμε αδερφοποιηθεί σαν σύλλογοι, έχουμε μεταβεί στην Κύπρο βλέποντας από κοντά, τα εγκλήματα των Άγγλων και των Τούρκων εις βάρος του Κυπριακού λαού».
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος τώρα, η παράδοση δεν έσπασε ούτε φέτος με τους παλαιμάχους της ΑΕΛ να κερδίζουν με 5-2 τον Σύλλογο Κυπρίων, υπό της οδηγίες του προπονητικού τρίου Σελιώνη, Τσολάκη, Ζάμπα. Οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, διασκεδάζοντας τον λιγοστό κόσμο που παρακολούθησε τον αγώνα. Για την ιστορία τα γκολ για την ΑΕΛ πέτυχαν οι Πλίτσης 2, Τσότσος, Γκολάντας Στ. και Βλαχούλης. Ενώ από την πλευρά των Κυπρίων τα γκολ πέτυχαν ο Στυλιανού και ο Χρήστου.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΛ: Κυριακούλης, Νασιάκος, Αβραμούληςμ Μαουσίδης, Τζιότζος, Λιάπης, Βουτυρίτσας, Τσότσος, Τσακμακίδης, Πλίτσης Γκολάντας (Ντόσας, Βλαχούλης, Παπαδόπουλος, Μπεριτζάς, Ζέρβας, Βασιλείου, Γκαλίτσιος, Γκόλαντας Στ.).
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Διονυσίου, Χατζηπαναγιώτου, Δημητρίου, Περικλέους, Κατσιέρης, Μυλωνάς, Φινιώτης, Κωνσταντίνου Χρ., Βάσσιας, Χατζηπέτρου, Λεονταρίδης (Στυλιανού, Κωνσταντίνου Ν., Χρήστου, Κωνσταντίνου Α., Σακέλλης, Αυγουστής).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass