ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Ο «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ» ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ

«Μαραθώνιος» ανάπτυξης και προβολής

* Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ» * Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2011 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:36
 Ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει ο «Μαραθώνιος Κισσάβου»- ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Μαΐου- ως εναλλακτική μορφή αθλητισμού στην τουριστική προβολή της περιοχής, τονίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσία του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη Ρένας Καραλαριώτου, του δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, του αντιπροέδρου του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας Χρήστου Καραμπούζη και εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων και οργανώσεων που στηρίζουν τη διοργάνωση.
Ο Πανελλήνιος Ορειβατικός Αγώνας με την επωνυμία «Μαραθώνιος Κισσάβου» που διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και του Δήμου Αγιάς διεξάγεται φέτος για δεύτερη φορά με στόχο την ανάπτυξη του Κισσάβου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200.
«Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον αθλητισμό και μάλιστα σε τέτοιου είδους συμμετοχικές διοργανώσεις. Ο «Μαραθώνιος Κισσάβου» για μας είναι σημαντικός γιατί δίνει προστιθέμενη αξία στον αθλητισμό και την περιοχή αφού ουσιαστικά αποτελεί μόχλευση στην τοπική κοινωνία και είναι απόρροια της συνεργασίας, της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας των τοπικών φορέων» επισήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός υπογραμμίζοντας τη σημασία της διοργάνωσης, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου επισήμανε τα εξής:
«Βασική θέση μας είναι να συμμετέχουμε και να στηρίζουμε εκδηλώσεις οι οποίες φέρνουν επισκέπτες και στηρίζουν την τοπική οικονομία ιδιαίτερα δε σε εποχές οικονομικά δύσκολες. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις γιατί τα χρήματα που διαθέτουμε γι αυτές τις εκδηλώσεις πρέπει να πιάνουν τόπο».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Είναι η δεύτερη σημαντική διοργάνωση σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας- η πρώτη αφορούσε στον αγώνα κατάβασης ποδηλάτου στο Στόμιο- και φαίνεται ότι ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια που μόνο καλά έχει να προσφέρει στην περιοχή. Εμείς όπως και η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας απλά συνδράμουμε στην όλη προσπάθεια. Το κυριότερο έργο γίνεται από την πλευρά του Ορειβατικού Συλλόγου. Η διαδρομή είναι βρίσκεται στην καρδιά του Κισσάβου και είναι ευκαιρία για τους Λαρισαίους και όχι μόνο να αγαπήσουν αυτό το εξαιρετικό βουνό».
Τέλος ο αντιπρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας, Χρήστος Καραμπούζης τόνισε:
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, το δήμο Αγιάς που αγκάλιασαν την προσπάθεια καθώς επίσης και τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις του νομού. Η διαδρομή έχει μήκος 33,5 χιλιόμετρα και θα υπάρχουν οκτώ συνολικά σταθμοί. Ο αγώνας χαρακτηρίζεται μέτριος προς δύσκολος και οι συμμετοχές υπολογίζουμε να φτάσουν τις 200. Θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε τα άτομα που μετείχαν στη διάνοιξη του μονοπατιού και στην τοποθέτηση σήμανσης και προτείνουμε στους Λαρισαίους να το περπατήσουν το καλοκαίρι».
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης η υπεύθυνη του αγώνα Γιώτα Παπαργύρη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας Π. Λούγκος, ο πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας Αχ. Κυριτσάκας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Δημ. Δημητρίου και το μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Μαν. Κατσογριδάκης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass