ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ «ΚΟΥΒΑΡΙ» ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ

Τα σκάνδαλα του ποδοσφαίρου...

* ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2011 3:20 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:29
Του Σωτ. Κέλλα
Κάθαρση τώρα ή ποτέ...Αυτό είναι το σύνθημα που δείχνει να υπάρχει στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς οι καταγγελίες που αρχίζουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας διαδέχονται η μία την άλλη με αφορμή τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ Κωστή Πηλαδάκη αλλά και τη μη αδειοδότηση του Πανιωνίου και του Ηρακλή.
Αυτό που απασχολεί τους πάντες είναι αν θα υπάρξει κάθαρση ή όλα θα σταματήσουν και μετά από λίγες μέρες θα ξεχαστούν.
ΠΛΑΣΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ
Χθες βγήκε στη δημοσιότητα ένα νέο σκάνδαλο και συγκεκριμένη αποκαλύφθηκε ότι ομάδα της Σούπερ Λίγκα κατέθεσε για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που είχαν λήξει.
Παράλληλα η συγκεριμένη ιστοσελίδα που έβγαλε το θέμα «Η Δίκη» ρωτάει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία εάν:
-Μπορεί μια ΠΑΕ να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο του 2011, όταν έχει καταθέσει ασφαλιστική ενημερότητα εξάμηνης ισχύος της 10ης Ιουνίου 2010 και φορολογική ενημερότητα τετράμηνης ισχύος της 11ης Ιουνίου 2010;
-Εφ΄όσον έγιναν οι μεταγραφές με τα έγγραφα που δημοσιεύουμε, θεωρεί ότι νοθεύτηκε το πρωτάθλημα;
-Προχώρησε σε σχετική έρευνα εντός της Ομοσπονδίας και καταλόγισε ευθύνες;
Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, η αποκάλυψη του ονόματος της ομάδας θα γίνει σήμερα, εάν μέχρι τότε δεν την έχει αποκαλύψει ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, στον οποίο καταλογίζει ευθύνες για το θέμα!
ΒΟΗΘΟΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Στο μεταξύ σε άλλη ιστοσελίδα αποκαλύπτεται ότι πριν από αγώνα μεταξύ ομάδων της Σούπερ Λίγκα βοηθός δέχθηκε τηλέφωνο από άτομα για να τον επηρεάσει, κλήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, επιβεβαίωσε το τηλεφώνημα αλλά όταν του ζητήθηκε γραπτή καταγγελία αυτός αρνήθηκε να το κάνει.
Από εκείνη τη μέρα, η τύχη του στη Super League αγνοείται καθώς είναι προφανές ότι επήλθε σιωπηρή καρατόμησή του, προκειμένου να μην ξεσηκωθεί σάλος.
ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ;
Στο μεταξύ μέγα θέμα υπάρχει με τη φορολόγηση αμοιβών διαιτητών, παρατηρητών αγώνων και παρατηρητών διαιτησίας σε αγώνες της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα όλοι οι προαναφερόμενοι αμείβονται από τις ομάδες αλλά δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς βάζουν τις αμοιβές στους στη φορολογική δήλωση που θεωρούνται εισόδημα.
Σε μία εποχή όπου υπάρχει πάταξη της φοροδιαφυγής δεν αποκλείεται να υπάρχουν άτομα του ποδοσφαίρου που να μη δηλώνουν αυτές τις αμοιβές αφού δεν υπάρχει διασταύρωση στοιχείων. Συγκεκριμένα οι περισσότερες ομάδες πληρώνουν απευθείας όλους τους προαναφερόμενους και δεν υπάρχει διασταύρωση στοιχείων αφού δεν υπάρχει κανένας φορολογικός έλεγχος στις ομάδες. Μήπως θα έπρεπε να ελεγχθούν όλα τα παραστατικά των αγώνων της δύναμης της ΕΠΟ ακόμα και των τοπικών σωματείων;
ΕΦΕΣΗ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ
Κατατέθηκε χθες από τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Ηρακλής στο αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ το κείμενο της έφεσης για τη δευτεροβάθμια εξέταση του φακέλου αδειοδότησης της εταιρίας για τη νέα σεζόν. Στη διάθεση της επιτροπής τέθηκε, επιπλέον, και μελέτη για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ που εκπόνησε για λογαριασμό των "κυανόλευκων" εξειδικευμένος οίκος σε θέματα οικονομικών ερευνών.
 Συνεχείς, δε, είναι οι επαφές μεταξύ διοικούντων, νομικών, οικονομικών στελεχών του "Γηραιού", με αντικείμενο συζήτησης την αρτιότερη εκπροσώπηση της ΠΑΕ ενώπιον της δευτεροβάθμιας επιτροπής κατά την εξέταση του φακέλου. Συζητήσεις στις οποίες συμμετείχε χθες και ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής, Κωνσταντίνος Γωγάκος.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΤΣΟΛΑΚΑΚΗΣ
Την παραίτησή του από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Πανιώνιος υπέβαλε ο Κώστας Τσολακάκης και τη συνόδευσε με σοβαρότατες καταγγελίες που έκανε χθες, μιλώντας σε αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό και με αφορμή το γεγονός ότι η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ δεν έδωσε αδειοδότηση στους «κυανέρυθρους», με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό στη Β' Εθνική κατηγορία. Είπε μεταξύ άλλων:
 Για την παραίτησή του: «Είχα βασικές διαφωνίες στην οικονομική διαχείριση του Πανιωνίου. Στο πώς πρέπει ο Πανιώνιος να μην εκτεθεί να διαχειριστεί τα οικονομικά του. Δεν μπορεί να έχουμε περισσότερα έξοδα από έσοδα».
 Για τον Κωνσταντίνο Τσακίρη: «Ό,τι χρειαζόταν τα έβαζε από την τσέπη του. Έβαλε 20 εκατομμύρια και τα 14 πέρασαν από τα χέρια μου. Πριν αναλάβουμε υπήρχαν 12 σύμβουλοι που πληρώνονταν, άλλοι που έπαιρναν τα λεφτά από τους παίκτες και τα χρωστούσαν».
 Για το θέμα της αδειοδότησης: «Δεν υπάρχει λάθος από την πλευρά του Πανιωνίου. Στις οφειλές αυτές που λένε, ο Πανιώνιος στις 17/1 ό,τι χρωστούσε στις 31/12 τα πλήρωσε και τα ξέρει και τα έχει γραμμένα η επιτροπή. Η ΠΑΕ Πανιώνιος από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, δεν έχει κάνει ποτέ ρύθμιση σε ΙΚΑ και δημόσιο. Από το 2000 μέχρι και σήμερα, αενάως έχει το σύστημα μέσα να ζητήσετε φορολογική ενημερότητα και να δείτε ότι είναι όλα σωστά. Το χαρτί δεν έλεγε ότι έχουμε προβλήματα και τα προβλήματα που λένε ότι έχουμε δεν υπάρχουν. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα και να πω περισσότερα όταν υπάρχει ο δικηγόρος ο Πέτρος Καϊμακάμης».
 Για τον Βεντούρη: «Όταν επέστρεψε ο Βεντούρης είπε ότι παραιτήθηκε ο ίδιος. Εγώ όταν λέω ότι παραιτούμαι το κάνω. Μόνο ο τρόπος διαχείρισης ήταν η διαφωνία μου. Δεν μπορούμε να έχουμε παίκτη με μεγάλο συμβόλαιο γιατί δεν είμαστε πια... Τσακίρης».
 Για τις οφειλές στους παίκτες: «Ένα μέλος του συμβουλίου, ο Γιώργος Απέγητος, πήρε από τον Μάχο 57.000 ευρώ και του έδωσε μια "πέτσινη" επιταγή! Σας λέω ονομαστικά. Του λέμε του παίκτη να την φέρει».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass