ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΜΕ 1-0

«Κλείδωσε» την παραμονή ο Τύρναβος 2005

Δημοσίευση: 14 Απρ 2011 3:17 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:26
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, ο Τύρναβος 2005 νίκησε στο θεσσαλικό ντέρμπι τη Νίκη Βόλου με 1-0 και «σφράγισε» την παραμονή του στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, τρεις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.
Πάνω από 1.500 φίλαθλοι δημιούργησαν μια ωραία ατμόσφαιρα στο δημοτικό στάδιο του Τυρνάβου και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 71΄, με γκολ του… Βολιώτη Αλέκου Κουβελά, ο οποίος στις 2 Μαΐου ντύνεται στο… χακί (σ.σ. παρουσιάζεται στη Λαμία).
Η τυρναβίτικη ομάδα ήταν καλύτερη από τους φιλοξενούμενους και δίκαια κατέκτησε το νικηφόρο αποτέλεσμα, καθώς δεν κινδύνεψε ουσιαστικά, σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.
Ο τεχνικός του Τυρνάβου Μιχάλης Ζιώγας  είχε πολύ καλά στημένη την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και την παρέταξε με σύστημα 4-4-2, ενώ από την άλλη πλευρά ο κ. Ντόβενταν της Νίκης Βόλου με σύστημα 4-2-3-1.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Τύρναβος ξεκίνησε επιθετικά τον αγώνα και είχε δυο καλές στιγμές στο 3΄ με τον Κράββαρη το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Μαϊστρέλης, ενώ στο 4΄, ο Κ. Μάγγος εκτέλεσε κόρνερ και στην κεφαλιά του Κράββαρη, ο Μαιστρέλης γύρισε την μπάλα στον τερματοφύλακά του.
Ένα σουτ που επιχείρησε ο Στουρνάρας στο 18΄ δεν ανησύχησε τον Καραναστάση, στο 20΄ ο Κ. Μάγγος έβγαλε τη σέντρα και στο πλασέ του Κράββαρη, η μπάλα κόντραρε στον Μακράκη και κατέληξε άουτ.
Από κόρνερ του Πετρά στο 25΄ ο Βλαχοκυριάκος έπιασε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ του Τυρνάβου μπλόκαρε την μπάλα και στο 35΄ σε σέντρα του Βασίλη Σκούπρα ο Κουβελάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου στο 37΄, ο Γρηγορίου εκτέλεσε φάουλ, ο Μπαϊμάκης δεν υπολόγισε σωστά την μπάλα και στο κοντινό σουτ του Γεωργαντζιά, ο Μακράκης με αυτοθυσία απέτρεψε το γκολ
Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 60΄, όταν ο Κουβελάς από δεξιά επιχείρησε το σουτ και ο γκολκίπερ της Νίκης απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ.
Πέντε λεπτά αργότερα στο 65΄, σε σέντρα του Γρηγορίου προ του Κ. Μάγγου έδιωξε με κεφαλιά την μπάλα ο Βλαχοκυριάκος.
Και στο 61΄ το γήπεδο του Τυρνάβου πήρε… φωτιά, καθώς από φάουλ του Κ. Μάγγου ο Μπαϊμάκης απέκρουσε ασθενώς την μπάλα και με κοντινό πλασέ ο Αλέκος Κουβελάς μέσα σε… αποθέωση, διαμόρφωσε το τελικό 1-0.
Μάλιστα στο 74΄, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Μάγγου, παραλίγο θα γινόταν το 2-0, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μπαϊμάκη.
Η Νίκη Βόλου προηγουμένως στο 72΄ είχε ένα σουτ με τον Μπουσινάκη όπου η μπάλα κατέληξε άουτ και στα τελευταία λεπτά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους για να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, στην εστία του Καραναστάση.
Στο τέλος του αγώνα οι παίκτες χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο για τη νίκη και την εμφάνιση, που έφερε την ομάδα του Τυρνάβου στην 6η θέση της βαθμολογίας.
Όλοι τους  είναι άξιοι συγχαρητηρίων και βέβαια η σκληρή δουλειά που συνεχίζουν να κάνουν κάτω από τις οδηγίες του καταξιωμένου προπονητή Μιχάλη Ζιώγα, φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και φέρνει αποτελέσματα.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Μπλούνα (Φθιώτιδας), ενώ το ίδιο καλοί ήταν και οι βοηθοί του κ. Δόσκορης, Δουδούμης, από τον ίδιο σύνδεσμο.
Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν από τον Τύρναβο ο Κλάζογλου (58΄) και από τη Νίκη Βόλου οι Ναβαρέτε (42΄), Καρακώστας (57΄), Μακράκης (73΄), Πετράς (75΄), Μπουσινάκης (90΄+1), Ντάνισιτς (90΄+3), Μαιστρέλης (90΄+3)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μιχάλης Ζιώγας): Καραναστάσης, Βασ. Σκούπρας, Κλάζογλου, Γεωργατζιάς, Αθ. Μάγγος, Κ. Μάγγος  (82΄ Νάκας), Γρηγορίου, Αντωνόπουλος, Κουβελάς, Χριστοδούλου  (46' Κοταρέλας), Κράββαρης  (62' Κωστέλλος).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βέλικο Ντόβενταν): Μπαϊμάκης, Ναβαρέτε  (46' Τσάγγαρης), Στουρνάρας, Βλαχοκυριάκος  (74' Παπαδήμας), Μαϊστρέλης, Καρακώστας, Ντάνισιτς, Πετράς, Μακράκης, Μπουσινάκης, Βλάχος  (66' Κυπτίου).
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή του 2ου ομίλου της Γ` Εθνικής με την ολοκλήρωση της 31ης ημέρας, αφού Αναγέννηση Επανομής, Καλλονή, Αναγέννηση Γιαννιτσών και Φωκικός πήραν από μόλις ένα βαθμό. Η πρωτοπόρος Αναγέννηση Επανομής αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας, ενώ με το ίδιο σκορ έληξε και η εκτός έδρας αναμέτρηση της Καλλονής με τον Εορδαϊκό. Στο ντέρμπι της τρίτης θέσης, ο Φωκικός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Τα αποτελέσματα της 31ης ημέρας στον 2ο όμιλο:
Φωκικός – Γιαννιτσά 1-1
Τύρναβος – Νίκη Βόλου         1-0
Κοζάνη – Δόξα Κρανούλας    1-1
Επανομή – Ηράκλεια 1-1
Οδυσσέας Αναγέννησης –Φιλιππιάδα            1-0
Εορδαϊκός – Καλλονή            1-1
ΑΕ Ποντίων – Ναυπακτιακός             0-1
Αετός Σκύδρας – Μακεδονικός          1-0
*Ρεπό είχε η Ζάκυνθος
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  
1.Επανομή       29        51
2. Καλλονή     29        50
3. Γιαννιτσά     29        47
4. Φωκικός      30        47
5. Νίκη Βόλου 30        44
6. Τύρναβος    30        42
7. Εορδαϊκός   29        42
8. Δόξα Κρανούλας    29        41
9. Πόντιοι Κατερίνης 29        40
10. Αετός Σκύδρας     29        40
11. Οδυσσέας Αναγέννησης   29        40
12. Ναυπακτιακός       29        35
13. Φιλιππιάδα            29        33
14 . Ηράκλεια 29        33
15. Ζάκυνθος 29        32
16. Κοζάνη      29        32
17. Μακεδονικός        29        14
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τύρναβος – Φωκικός
Γιαννιτσά – Κοζάνη
Δόξα Κρανούλας –Επανομή
Ζάκυνθος – Οδυσσέας Αναγέννησης
Ηράκλεια – Εορδαϊκός
Φιλιππιάδα – ΑΕ Ποντίων
Καλλονή – Μακεδονικός
Ναυπακτιακός– Αετός Σκύδρας
*Ρεπό έχει η Νίκη Βόλου
*Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει τις επόμενες μέρες από την ομάδα της Νίκης Βόλου ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής Αντώνης Σωτρίνης, καθώς αποφάσισε να καταθέσει προσφυγή για τα δεδουλευμένα.
*Ο κ. Αχιλλέας Δόκος της ΠΑΕ Τύρναβος φιλοξένησε τον παλαίμαχο διεθνή παίκτη της Νίκης Βόλου και του Ολυμπιακού Πειραιώς, Χρήστο Ζαντέρογλου.
ΑΞΙΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Το γειτονικό αυτό ντέρμπι κύλησε ομαλά και είναι άξιοι συγχαρητήριων οι φίλαθλοι, που  βοήθησαν την ομάδα του Τυρνάβου από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της συνάντησης, μέσα σε μια κόσμια γενικά ατμόσφαιρα.
Στο γήπεδο δεν ήταν φίλοι της Νίκης Βόλου, όμως ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Σκριάπας είχε πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα και δεν συνέβη το παραμικρό. Τα εύσημα λοιπόν και στην αστυνομική δύναμη.
Θα μας μείνουν και οι ωραίες στιγμές, με τους παίκτες των δυο ομάδων να αλληλοσυγχαίρονται και είδαμε χαρακτηριστικά τον Θανάση Μάγγο του Τυρνάβου να χαιρετάει τους πρώην συμπαίκτες του της Νίκης Βόλου και τον Άγγελο Διγκόζη –νυν παίκτη του Οικονόμου-επίσης να κάνει το ίδιο.
Ακόμη έξω από το γήπεδο και χωρίς την παρουσία της αστυνομίας είδαμε να γίνονται μέσα σε πολύ καλό κλίμα συζητήσεις, που αφορούσαν τις δύο ομάδες αλλά και την ΑΕΛ (σ.σ. ανάμεσά τους ήταν και ο πρώην παίκτης του Τυρνάβου Βρασίδας Κοντοθανάσης).
ΕΙΝΑΙ… ΤΡΕΛΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μέσα στα αποδυτήρια ο πρόεδρος του Τυρνάβου κ. Βασίλης Μπρέζας γνώρισε την αποθέωση από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για το… φακελάκι με το έξτρα πριμ που τους έδωσε, για την παραμονή. Και το σύνθημα «είναι τρελός ο πρόεδρος», ακούστηκε αρκετές φορές.
Σε δηλώσεις δε που έκανε, επισήμανε τα εξής: «Ό,τι έγινε, δεν έγινε ξαφνικά.
Τα τελευταία τρία χρόνια κάνουμε πολύ σοβαρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα, διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές και απλά με τη νίκη αυτή επιβραβεύθηκαν όλες οι προσπάθειές μας. Το διαπίστωσε δε αυτό και ο κόσμος, τον οποίο ευχαριστούμε για τη στήριξή του. Δεν ανησυχούσα καθόλου, γιατί πιστεύω πολύ στα παιδιά, αλλά και στην τεχνική ηγεσία. Η συνταγή δεν αλλάζει και ίσα ίσα θα δείτε στα επόμενα παιχνίδια που μένουν ότι έχουμε νεαρά παιδιά, που είναι έτοιμα να πάρουν θέση και να βοηθήσουν. Με την ίδια συνταγή λοιπόν θα δουλέψουμε και την επόμενη χρονιά, όπου πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα».
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Μετά τον αγώνα ο τεχνικός του Τυρνάβου 2005 Μιχάλης Ζιώγας και ο συνεργάτης του κ. Ντόβενταν της Νίκης Βόλου Κώστας Γρηγοριάδης, έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΙΩΓΑΣ (Τύρναβος 2005): «Νομίζω πως η νίκη και η εμφάνιση κόντρα στη Νίκη Βόλου είναι μια επιβράβευση όλων των προσπαθειών που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια στον Τύρναβο και εννοώ της διοίκησης, των ποδοσφαιριστών, του κόσμου και όσων βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Πρέπει να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο, συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί έχουν κάνει μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς.
Και νομίζω ότι σήμερα (σ.σ. χθες) έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, διότι όταν παίζεις με μια ομάδα όπως είναι η Νίκη Βόλου, δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί που εμείς θέλαμε για να σιγουρέψουμε την παραμονή μας στην κατηγορία.
Είναι νίκη γοήτρου και πρεστίζ για την ομάδα και γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά».
Σε ερώτηση δε που του τέθηκε για το αν θα είναι και του χρόνου μαζί, Τύρναβος και Μιχάλης Ζιώγας, εκείνος με μια… ωραία ντρίπλα ως καλός επιθετικός που ήταν στο παρελθόν, ξέφυγε και χαμογελώντας απάντησε τα εξής: «Θέλω να ευχηθώ Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία και χαρά, να ηρεμήσουμε αυτές τις μέρες γιατί έχουμε περάσει μεγάλη πίεση όλη τη χρονιά και θα δούμε μετά τι θα γίνει. Θα τα πούμε…».
ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ (Νίκη Βόλου): «Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω των Τύρναβο για την άψογη φιλοξενία. Ο αντίπαλος με μηδέν ευκαιρίες κατάφερε να μας πάρει το παιχνίδι. Έχουν τελειώσει όλα για μας, δεν μπορούμε να κυνηγήσουμε τίποτα πλέον».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass