ΛΑΡΙΣΙΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ»

Αγωνία για τα σχολικά πρωταθλήματα

Η ΧΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΣΧΕΙ!

Δημοσίευση: 02 Απρ 2011 3:36 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:22
Του Σωτ. Κέλλα
Οι μαθητές της Γ Λυκείου φέτος δεν αγωνιούν μόνο για τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά όσοι είναι αθλητές και για την τύχη των σχολικών πρωταθλημάτων καθώς αυτά βρίσκονται στον «αέρα» αφού μέχρι τώρα έχουν γίνει οι προκριματικές φάσεις εντός κάθε νομού και δεν έχουν προχωρήσει στις περιφερειακές.
Οι μαθητές δύο Λυκείων Λάρισας(4ο Λύκειο όπου κατέκτησε τα πρωταθλήματα μπάσκετ ανδρών-γυναικών και το βόλεϊ κοριτσιών αλλά και το 12ο Λύκειο που πήρε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου) αυτή τη στιγμή είχαν αρκετοί απ’ αυτούς επενδύσει για την είσοδο στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας και στον σχολικό αθλητισμό όπου θα διεκδικούσαν με πολύ μεγάλες πιθανότητες διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα και παγκόσμια καθώς οι αθλητές των οκτώ πρώτων ομάδων περνούν άνευ εξετάσεων.
Και η μέχρι τώρα εμπειρία έδειξε ότι το είχαν καταφέρει πολλά Λαρισινά σχολεία με αθλητές-μαθητές που κατάφεραν να απολαύσουν αρκετά προνόμια.
Αυτό που καταλογίζουν στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι η μη ενημέρωση καθώς εδώ και ένα μήνα είχαν ειδοποιηθεί ότι θα διεξαχθούν κανονικά αλλά τελικά δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.
Ανεπίσημα μάλιστα, όπως υποστήριξε μέλος συγκεκριμένης ομάδας, υπάρχει αιτιολογία ότι έδιναν ελπίδες για τη διεξαγωγή των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων προκειμένου να μην προχωρήσουν οι μαθητές σε καταλήψεις.
Το πλήγμα που δέχεται αυτή τη στιγμή ο σχολικός αθλητισμός είναι τεράστιο και απορία υπάρχει πώς η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής δεν αντιδράει καθώς για όλους αυτούς θεωρείται ότι ο σχολικός αθλητισμός θα πρέπει να αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί ολόκληρο το αθλητικό μας οικοδόμημα.
Το περίεργο είναι ότι η χώρα έχει πληρώσει τη συμμετοχή στα παγκόσμια σχολικά πρωταθλήματα στα οποία όμως δεν θα μετέχει.
Για το θέμα αυτό η βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά (περιοχή που είχε προγραμματιστεί να γίνει η τελική φάση του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Λυκείων) σε ερώτησή της προς την υπουργό Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Η ίδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε ό,τι αφορά τον σχολικό αθλητισμό, δηλώνει ότι οι διοργανώσεις του Σχολικού Αθλητισμού αποτελούν μοναδική εμπειρία τόσο για τους αθλητές και τις αθλήτριες που διαγωνίζονται, όσο και για τους θεατές που θα τους παρακολουθήσουν. Δηλώνει, ότι το Υπουργείο στηρίζει σταθερά τις διοργανώσεις Σχολικού Αθλητισμού σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, γιατί πιστεύει ότι μέσα από τους αγώνες θα αναδειχθούν ταλαντούχοι μαθητές/αθλητές και κυρίως θα προαχθούν οι πανανθρώπινες αξίες του αθλητισμού μέσα από το σεβασμό του αντιπάλου και την ευγενή άμιλλα.
 Και το ζήτημα είναι το εξής: Έχει ανατεθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών – Γραφείο Φυσικής Αγωγής Σερρών η διοργάνωση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Λυκείων Ελλάδος αλλά παραμονές του αγώνων όλα είναι αβέβαια.
Ενώ λέγεται ότι έχουν μεταβιβασθεί στον Προϋπολογισμό των Διευθύνσεων πιστώσεις για να καλυφθούν οι δαπάνες των σχολικών αγώνων και άλλων δαπανών παρελθόντων και του τρέχοντος έτους και έχει ζητηθεί από το Γενικό Λογιστήριο να εγκριθούν οι απαιτούμενες πιστώσεις, οι ισχύουσες διατάξεις που επιβάλλον την εξόφληση των καθυστερούμενων δαπανών παρελθόντος έτους, η αναλογία απορρόφησης του ποσού που δεν μπορεί να ξεπερνά το 7% σε μηνιαία βάση, ουσιαστικά καθιστούν αδύνατη τη διοργάνωση.
Ενώ δε η χώρα μας έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα (10-18 Απριλίου 2011, Βραζιλία – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείων, 23/4–1 Μαΐου 2011, Κίνα -Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Λυκείων) καταβάλλοντας το απαιτούμενο αντίτιμο για τη συμμετοχή της, όλα κυριολεκτικά είναι στον αέρα. Εκκρεμούν υποχρεώσεις των προκριματικών φάσεων των σχολικών αγώνων που σχεδόν καθιστούν αδύνατη τη διοργάνωση του Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Λυκείων στις Σέρρες και στις άλλες περιοχές που έχουν αναλάβει άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις.
Ερωτάται η κα Υπουργός
Υπάρχει κίνδυνος αναβολής – κατάργησης της διοργάνωσης σχολικών αγώνων Ποδοσφαίρου Λυκείων στις Σέρρες όπως τους έχει ανατεθεί, την ώρα που η πόλη είναι έτοιμη να τους φιλοξενήσει ή οι διοργανώσεις σχολικών αγώνων άλλων αθλημάτων (ατομικών – ομαδικών) που ήδη έχουν προγραμματισθεί σε όλη την Επικράτεια;
Είναι στις προθέσεις σας η αναθεώρηση των διοργανώσεων σχολικών αγώνων;»
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass