ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 1-0

Νίκη-σωτηρία για τον Τύρναβο 2005

*ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» ΓΚΟΛ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΣΤΟ 61’

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2011 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:22
 Φωτ. Νίκος Σιούμκας
Το πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην Γ΄ Εθνική κατηγορία έκανε χθες το απόγευμα ο Τύρναβος 2005, ο οποίος επικράτησε του μαχητικού Εθνικού Φιλιππιάδας με σκορ 1-0, χάρη σε ένα έξοχο γκολ που σημείωσε στο 61΄, ο Αλέκος Κουβελάς.
Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος στον 2ο όμιλο (σ.σ. ο Τύρναβος έχει τέσσερα ματς καθώς θα κάνει και το ρεπό του), η τυρναβίτικη ομάδα πήρε αυτό που ήθελε και πλέον θα αγωνίζεται στα επόμενα παιχνίδια, χωρίς άγχος.
Περίπου 500 φίλαθλοι βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο του Τυρνάβου και συνέβαλαν από την πλευρά τους στο να κατακτηθεί μια πολύ σημαντική νίκη και να συνεχιστεί το θετικό σερί της αγαπημένης τους ομάδας.
Η ομάδα του Τυρνάβου ήλεγχε το παιχνίδι και στα 90' και είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει ένα ακόμη ένα γκολ, που θα έδιωχνε το άγχος από τους παίκτες.
Μόλις στο 2' ο Κώστας Μάγγος θα επιχειρήσει το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα κοντράρει σε αμυντικό και θα περάσει σύρριζα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Κ. Μάγγος, η μπάλα φάνηκε ότι βρήκε χέρι αμυντικού των φιλοξενουμένων μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι στο 22΄ είχαν τη μοναδική ουσιαστικά ευκαιρία στο παιχνίδι όταν σε γύρισμα του Φλουρένσιο, ο Μούτας θα πιάσει την κεφαλιά αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι και θα στείλει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 37' ωραία ενέργεια του Κράββαρη που περνάει δύο αμυντικούς και στρώνει την μπάλα στον Κ. Μάγγο, το σουτ όμως που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.
Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στο 43΄, ο Κράββαρης έπιασε την κεφαλιά και προ του Χριστοδούλου ο Σταυράκης-που κατάγεται από το Αρμένιο- μπλόκαρε την μπάλα.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 48' άλλο ένα καλό σουτ του Κ. Μάγγου δεν βρίσκει το στόχο, στο 51΄ σε σουτ του Βασίλη Σκούπρα έξω από την περιοχή η μπάλα κοντράρεται και καταλήγει άουτ, ενώ στο 54΄ ο Κ.Σκούπρας τροφοδοτεί τον Κ. Μάγγο αλλά στο σουτ του τελευταίου από το ύψος της περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.
Σε παράλληλη σέντρα του Γρηγορίου στο 58΄, δεν μπόρεσε κανείς από τους συμπαίκτες του να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και να τη στείλει στα δίχτυα.
Ό,τι δεν έγινε όμως σε αυτή τη φάση πραγματοποιήθηκε τρία λεπτά αργότερα στο 61΄, όταν ο Κ. Μάγγος βρήκε τον Αλέκο Κουβελά, αυτός κατέβασε ωραία την μπάλα με το στήθος και με θαυμάσιο σουτ έκανε το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Στο 84' ο Νάκας θα χάσει την ευκαιρία για το 2-0 όταν θα σουτάρει πολύ δυνατά από τη γωνία της μικρής περιοχής στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ και ενώ ο Σταυράκης προηγουμένως είχε αποκρούσει την μπάλα σε σέντρα του Σκούπρα Κ.
Γενικά έγινε ένα παιχνίδι όπου δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά έγιναν αρκετές μονομαχίες και το ότι ήταν ρευστό το σκορ μέχρι το τέλος, η αγωνία των φιλάθλων του Τυρνάβου έφτανε στο κατακόρυφο.
Ο Τύρναβος 2005 με τους τρεις βαθμούς που κατέκτησε-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- πετυχαίνει τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους ποδοσφαιριστές, όσο και στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, ενώ όσον αφορά στη Φιλιππιάδα που ήταν μαχητική, θα δώσει σκληρή μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Γισγάκη (Χαλκιδικής), ενώ εξίσου καλοί ήταν και οι δυο συνεργάτες του κ. Δημητριάδης (Χαλκιδικής), Κύφος (Πιερίας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Τύρναβο ο Βασίλης Σκούπρας (10΄) και ο Θανάσης Μάγγος (76΄) οι οποίοι συμπλήρωσαν τέσσερις, ενώ από τον Εθνικό Φιλιππιάδας οι Τριάντος (12΄), Παλιάγκας (80΄)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μιχάλης Ζιώγας): Καραναστάσης, Κ. Σκούπρας, Βασ. Σκούπρας, Γεωργαντζιάς, Κλάζογλου, Γρηγορίου, Κ. Μάγγος, Αθ. Μάγγος, Χριστοδούλου (46' Νάκας), Κουβελάς (70' Τσορμπατζίδης), Κράββαρης (82' Αντωνόπουλος).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Γιώργος Κώνστας): Σταυράκης, Μούτας, Τριάντος, Παλιάγκας, Μπαλάφας, Γατσέλος (67΄Δημουλιάς), Πάνου (64΄Ντέτσικας), Ηλίας, Φλουρένσιο, Μπούρμπος (73΄Λάππας), Μιχάλης.
 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*Αρχηγοί των δυο ομάδων ήταν ο Πέτρος Καραναστάσης για τον Τύρναβο και ο Μπαλάφας για τον Εθνικό Φιλιππιάδας.
*Στο δημοτικό στάδιο του Τυρνάβου βρέθηκε και ο γενικός αρχηγός της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Χρήστος Λεβέντης, ο οποίος είδε το ματς παρέα με τον σκάουτερ των «βυσσινί», Γιάννη Αλεξούλη.
*Παρέα παρακολούθησαν τον αγώνα από την κερκίδα δυο πρώην συμπαίκτες του Τυρνάβου, ο Βρασίδας Κοντοθανάσης που αγωνίζεται στη Δόξα Βλαχογιαννίου, με τον Γιάννη Κόκκινο, νυν παίκτη του Α.Σ. Πυργετού. Επίσης στην κερκίδα ήταν ένας ακόμη ποδοσφαιριστής της ομάδας του Κάτω Ολύμπου, ο Κρούτη.
*Μετά από αρκετό καιρό έκανε την εμφάνιση του σε αγώνα Γ΄ Εθνικής ο πρώην πρόεδρος των Νέων Καρυών Γιώργος Πασχούδης, που είδε το δεύτερο ημίχρονο από τα δημοσιογραφικά θεωρεία παρέα με τους Βασίλη Νταβαρούκα και Κώστα Μπατσίλα. Και οι τρεις θυμήθηκαν τα παλιά, καθώς ο κ. Νταβαρούκας είναι α΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ, ενώ οι κ. Πασχούδης, Μπατσίλας διετέλεσαν παράγοντες στο δ.σ. της Ένωσης.
*Δεύτερη μπάλα… πέταξε στον αγωνιστικό χώρο ο διοικητικός του Τυρνάβου Κώστας Μίχης στο 90’ και χωρίς να φέρει αντίρρηση απομακρύνθηκε από τον πάγκο, καθώς ο διαιτητής τον απέβαλε.
*Επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ο ταμίας της ομάδας του Τυρνάβου Βασίλης Γούτας, ο οποίος είναι υπεύθυνος των καταστημάτων της εταιρίας «Γερμανός» σε Τύρναβο και Αμπελώνα. Θα λειτουργήσει λοιπόν με νέα διεύθυνση υπό την εποπτεία του, στο κατάστημα που βρίσκεται στον Άγιο Κωνσταντίνο στη Λάρισα και υπολογίζεται τα εγκαίνια να γίνουν λίγο πριν το Πάσχα, ενώ ετοιμάζονται πολλές εκπλήξεις…
ΑΦΕΝΤΙΚΟ Η ΕΠΑΝΟΜΗ
Με γκολ του Δερμιτζόγλου στο 32ο λεπτό από εκτέλεση πέναλτι, η Αναγέννηση Επανομής επικράτησε 1-0 του Αετού Σκύδρας και συνεχίζει να οδηγεί τη βαθμολογική κούρσα, στον 2ο όμιλο της Γ` Εθνικής κατηγορίας. Η Αναγέννηση με την ολοκλήρωση της 29ης ημέρας έφτασε τους 50 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από την Καλλονή η οποία επικράτησε 4-3 εκτός έδρας της Κοζάνης. Στην τρίτη θέση παρέμεινε η Αναγέννηση Γιαννιτσών, με τη νίκη 1-0 επί του Μέγα Αλέξανδρου Ηράκλειας, ενώ η έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στην Άμφισσα όπου ο τέταρτος της βαθμολογίας, Φωκικός, ηττήθηκε 3-1 από τη Δόξα Κρανούλας.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Φωκικός - Δόξα Κρανούλας            1-3
Νίκη Βόλου - Ζάκυνθος        3-1
Γιαννιτσά -Ηράκλεια 1-0
Τύρναβος 2005 -Φιλιππιάδα            1-0
Κοζάνη - Καλλονή     3-4
Επανομή - Αετός Σκύδρας   1-0
Οδυσσέας Αναγέννησης - Μακεδονικός     1-0
ΑΕ Ποντίων - Εορδαϊκός      2-0
*Ρεπό είχε ο Ναυπακτιακός Αστέρας
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Επανομή    27       50
2. Καλλονή     27       46
3. Γιαννιτσά    27       45
4. Φωκικός     28       45
5. Νίκη Βόλου            28       43
6. Δόξα Κρανούλας 27       39
7. Τύρναβος 2005     28       38
8 Εορδαϊκός 27       38
9. Αετός Σκύδρας      27       37
10 . Πόντιοι Κατερίνη 27       37
11. Οδυσσέας Αναγέννησης            27       34
12. Φιλιππιάδα          28       33
13. Ηράκλεια 27       32
14 . Ναυπακτιακός    27       32
15. Ζάκυνθος 28       31
16. Κοζάνη     27       28
17. Μακεδονικός       27       14
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(30ή-ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
Νίκη Βόλου - Φωκικός
Δόξα Κρανούλας -Γιαννιτσά
Ζάκυνθος – Τύρναβος 2005
Ηράκλεια - Κοζάνη
Καλλονή - Επανομή
Ναυπακτιακός- Οδυσσέας Αναγέννησης
Αετός Σκύδρας - Εορδαϊκός
Μακεδονικός - ΑΕ Ποντίων
*Ρεπό έχει ο Εθνικός Φιλιππιάδας
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass