ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ Ε.Α.Κ.Λ.

Δεν πληρώνουμε, δεν πληρώνουμε...

* ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ- ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ * «Ή ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ Ή ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ» ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ * «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΗΠΕΔΑ» ΛΕΕΙ ΤΟ Ε.Α.Κ.Λ.

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2011 22:34 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:21
Το ρεύμα του «Δεν πληρώνω» φαίνεται πως έρχεται και στον λαρισινό αθλητισμό. Έτσι δείχνουν πως θα αντιδράσουν οι σύλλογοι της πόλης μπροστά στα νέα μέτρα της διοίκησης του ΕΑΚΛ. Μετά την μείωση (κατά 30%) των κρατικών επιχορηγήσεων η διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου αποφάσισε (ένα από τα μέτρα) πριν από λίγο διάστημα να βάλει εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ για κάθε αθλητή. Αυτά θα ήταν έξοδο του συλλόγου στον οποίο ανήκει ο κάθε αθλητής.
Όμως οι σύλλογοι άρχιζαν να αντιδρούν έντονα και μετά από ενέργειες του Φοίνικα και του Αστέρα υπήρξε μια συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Στη συνάντηση αυτή υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση. Εκπρόσωποι πολλών συλλόγων από διάφορα αθλήματα, άνθρωποι των Ενώσεων αλλά και η διοίκηση του ΕΑΚΛ έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση και εξέφρασαν τις απόψεις τους για το σημαντικό αυτό ζήτημα. Το συμπέρασμα της συζήτησης είναι πως οι σύλλογοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στους εκπροσώπους του ΕΑΚΛ και τους διεμήνυσαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν σε καμία περίπτωση αυτό το τέλος. Όλοι τους ζήτησαν ομοφώνα να ανακαλέσει και να αναστείλει την απόφαση για το θέμα της ανταποδοτικότητας άμεσα.
Μάλιστα για τις όποιες παρακάτω ενέργειες αναδείχθηκε και μια 7μελής επιτροπή η οποία είναι η εξής: Μπαζάκης από το μπάσκετ, Κουρέτας από τον υγρό στίβο, Κλάρας από το ποδόσφαιρο, Αλεξάκος βόλεϊ, Κουσιώρας στίβος, Κρίκης πάλη και Μανώλης Γαραζανάκης ως συντονιστής επιτροπής.
Επίσης τόνισαν στη διοίκηση του Ε.Α.Κ.Λ. πως θα πρέπει να αναζητήσουν άλλες λύσεις για την εξεύρεση οικονομικών πόρων (χορηγίες, διαφημίσεις μέχρι και ιδέες για φωτοβολταϊκά έπεσαν στο τραπέζι). Αν γίνει αυτό μάλιστα ανέφεραν πως τα σωματεία θα είναι δίπλα στη διοίκηση του Ε.Α.Κ.Λ. σε κάθε τους προσπάθεια. Παράλληλα τόνισαν πως θα συμπαρασταθούν άμεσα στον αγώνα για πίεση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που θα αφορά στην εκταμίευση χρημάτων για αυτό τον σκοπό.
Ήδη τόνισαν, οι σύλλογοι είναι επιβαρυμένοι με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καταβάλλουν την νέα οικονομική επιβάρυνση. Χαρακτηριστική είναι και η φράση του προέδρου της Ε.Σ.ΚΑ.Θ., κ. Ντούγκου: «Λίγοι είναι οι παράγοντες που έχουν απομείνει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και προσπαθούν να προσφέρουν. Μην τους διώξετε και αυτούς...», ενώ αξίζει να τονίσουμε πως κάποια σωματεία απείλησαν να παραδώσουν ακόμα και τα δελτία των αθλητών τους αν δεν ανακληθεί η απόφαση.
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ε.Α.Κ.Λ.
Από την πλευρά του το Ε.Α.Κ.Λ., διά στόματος του προέδρου κ. Δανιήλ υποστήριξε πως στόχος τους είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα γήπεδα. Ο κ. Δανιήλ εξήγησε πόσο δύσκολο έργο έχουν μπροστά τους και αυτό το μέτρο θα τους δώσει μια ανάσα στον πετσοκομμένο προυπολογισμό της Γ.Γ.Α. Εξήγησε πως θέλει τους συλλόγους όλους δίπλα στον αγώνα που κάνουν και δεν τους θέλει απέναντί τους. «Ο στόχος μας άλλωστε είναι κοινός» ανέφερε.
Υπογράμμισε επίσης πως ήδη έχουν έρθει σε επαφή με διαφημιστικά γραφεί και ψάχνουν για χορηγίες και διαφημίσεις προσπαθώντας να βρούνε λύσεις που δεν θα επιβαρύνουν μόνο τα σωματεία.
Τέλος είπε πως δεν μπορεί να πάρει κάποια απόφαση εκείνη την στιγμή και πως θα θέσει το θέμα στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο. Όπως όλα δείχνουν αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση θα είναι η εξής: αναστολή του μέτρου ως τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν και νέα επαφή με τους συλλόγους για εξεύρεση κοινής γραμμής.
ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Στην συγκέντρωση έδωσαν το παρών αρκετοί σύλλογοι. Συγκεκριμένα από το μπάσκετ: Αστέρας, Φοίνικας, Α.Ε.Λ., Μύτικας, Σπάρτακος, Ολυμπιάδα, Εθνικός, Σουφλάρια, Κεραυνός. Από το ποδόσφαιρο: Τοξότης, Πελασγιώτιδα, Πηνειός, ΑΕΛ ερασιτεχνική. Από τον υγρό στίβο υπήρχε εκπροσώπηση από τον πρόεδρο του ΝΟΛ, κ. Δημήτρη Κουρέτα, από το βόλεϊ: Α.Ε.Λ., Ε.Α.Λ. Από το στίβο ο κ. Κουσιώρας του Πελασγού και από την πάλη ο προπονητής της Ε.Α.Λ., κ. Κρίκης.
Επίσης, έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΚΑ.Θ., κ. Ντούγκος, ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ κ. Αλεξάκος, εκπρόσωπος της ΝΕ ΚΚΕ, εκπρόσωπος της βουλευτή Ηρώ Διώτη και ο πρόεδρος Α.Ο.Δ.Λ. Γ. Οικονόμου. Από το Ε.Α.Κ.Λ. παρόντες ήταν ο πρόεδρος κ. Δανιήλ και το μέλος ο κ. Ζαούτσος.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass