ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡ 3-0

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Τύρναβος

* ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΚΟΥΒΕΛΑΣ (8’), ΚΩΣΤΕΛΛΟΣ (51’) ΚΑΙ ΚΡΑΒΒΑΡΗΣ (90’)

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2011 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:18
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και έχοντας ουσία στο παιχνίδι του, ο Τύρναβος 2005 επικράτησε χθες του μαχητικού Μακεδονικού με σκορ 3-0 και πήρε μια βαθιά βαθμολογική ανάσα, σε αγώνα που διεξήχθη για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (2ος όμιλος).
Ήταν μια σημαντική νίκη για το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Τυρνάβου, που ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος και έβαλε πλέον γερές βάσεις για την παραμονή του στην κατηγορία.
Παρά το κρύο και τη βροχή που προηγήθηκε, 700 περίπου φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του δημοτικού σταδίου Τυρνάβου, δείχνοντας την αγάπη τους για την ομάδα της πόλης.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από την αρχή και πέτυχαν το 1-0 στο 8' όταν από πάσα του Κωστέλλου ο εξαιρετικός χθες Αλέκος Κουβελάς μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Μακεδονικού από δεξιά κι εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Βοσνιάδη. Ο Αλέκος Κουβελάς είχε το ρόλο του δημιουργού στο 52' όταν μετά από επέλαση από δεξιά πάσαρε στον Νάκα το σουτ του οποίου απέκρουσε με υπερένταση ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων και ο Χρήστος Κωστέλλος που δέχθηκε την μπάλα, σημείωσε με σουτ από κοντά το 2-0. Στην εκπνοή της αναμέτρησης ο Ηλίας Χριστοδούλου δέχθηκε την μπάλα από τον Κλάζογλου, έκανε την... κούρσα από αριστερά και έδωσε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα στον αμαρκάριστο Μάριο Κράββαρη που σε κενή εστία εκείνος πλάσαρε και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Η ομάδα του Τυρνάβου που κατά διαστήματα όπως προαναφέραμε απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο, είχε κι άλλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, ενώ και ο Μακεδονικός έχασε ευκαιρίες για κάποιο γκολ μετά το 2-0.
Οι κυριότερες φάσεις-εκτός των γκολ- που καταγράψαμε, είναι οι παρακάτω:
5’ Δυνατό σουτ επιχείρησε ο Κώστας Σκούπρας και η μπάλα κατέληξε άουτ.
35’ Σε σέντρα του Κουβελά, ο Κωστέλλος έπιασε την κεφαλιά και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα ο γκολκίπερ Βοσνιάδης.
36’ Φάουλ εκτέλεσε ο Αρχοντίδης, όμως ο Καραναστάσης δεν ανησύχησε και η μπάλα έφυγε άουτ.
54’ Από πάσα του Σαχινίδη ο Ευθυμιάδης έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
69’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Μακεδονικό όταν ο Β. Σαχινίδης τροφοδότησε το Μανουσαρίδη, εκείνος έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής όμως ο γκολκίπερ Καραναστάσης έπεσε στην αριστερή του γωνία και απεσόβησε το γκολ.
80’ Ο Βουτσάς με προβολή απέσπασε την μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Κράββαρη και ενώ εκείνος βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει.
82’ Φάουλ από δεξιά εκτέλεσε ο Νάκας, ο Θανάσης Μάγγος έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
86’ Ο Βουτσάς επιχείρησε μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό «έγλειψε» στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
87’ Από αριστερά ο Χριστοδούλου έβγαλε την παράλληλη σέντρα και προ του Κράββαρη έδιωξαν αμυντικοί του Μακεδονικού την μπάλα.
88’ Κόρνερ εκτέλεσε ο Νάκας, ο Αθανασούλης έπιασε το σουτ, όμως πάνω στη γραμμή ο Β. Σαχινίδης απέτρεψε ένα ακόμη γκολ.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με λάθη σε βάρος κυρίως των γηπεδούχων που είχαν σαν αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί η κερκίδα η διαιτησία του κ. Κων/νου Τσέτσιλα από τα Γρεβενά. Λάθη έκανε και ο πρώτος επόπτης κ. Παναγιώτης Ρίγκος από τον ίδιο σύνδεσμο ενώ αντίθετα καλός ήταν ο δεύτερος επόπτης κ. Λάζαρος Χαραλαμπίδης.
Στο 57’οι του Τυρνάβου ζήτησαν πέναλτι όταν από μαρκάρισμα του Ασπρίδη ο Νάκας βρέθηκε στο έδαφος.
Κίτρινες κάρτες από πλευράς Τυρνάβου αντίκρισαν οι Κωστέλλος (22’), Νάκας (56’) και Κράββαρης (89’), ενώ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη στο 90'+2 ο Σιάτρας που είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη στο 62’. Από το Μακεδονικό κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Μανουσαρίδης (65’), Τσάτσας (80’).
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005(Μιχάλης Ζιώγας): Καραναστάσης, Κ. Σκούπρας, Β. Σκούπρας, Κλάζογλου, Σιάτρας, Θ. Μάγγος, Γρηγορίου, Κουβελάς (77' Αθανασούλης), Κοταρέλας (46' Νάκας), Κράββαρης, Κωστέλλος (72' Χριστοδούλου).
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ(Θόδωρος Δαλκίδης): Βοσνιάδης, Γραικός(77’Σαχινίδης Π.), Βράκας(38’Βουτσάς), Πεχλιβανίδης, Σαχινίδης Βασ., Τσάτσας, Μηλιώνης, Μανουσαρίδης, Παπαδόπουλος Αμβρόσιος(45’λ.τ. Ευθυμιάδης), Αρχοντίδης, Ασπρίδης.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Μετά τον αγώνα οι προπονητές των δύο ομάδων έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΙΩΓΑΣ (ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005): «Είχα τονίσει όλη την εβδομάδα ότι πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και συγκεντρωμένοι διότι ο Μακεδονικός έχανε στα εκτός έδρας παιχνίδια δύσκολα με 1-0. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει οικονομική κρίση και παίκτες που δεν μπόρεσαν να μεταγραφούν σε μεγαλύτερες ομάδες επαγγελματικών κατηγοριών, επέλεξαν τον Δεκέμβριο να συνεχίσουν την καριέρα τους στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης, που έχει στο ρόστερ του ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στη Δόξα Δράμας, στον Αχαρναϊκό και σε άλλα γνωστά σωματεία.
Εμείς από την πλευρά μας είχαμε σοβαρότητα και ήμασταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράσταση και προσπαθούμε κάθε Κυριακή να γινόμαστε καλύτεροι. Ήταν κομβικής σημασίας παιχνίδι το σημερινό (σ.σ. χθεσινό), η ομάδα έδειξε δείγματα γραφής και με υπομονή και επιμονή πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους».
ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΑΛΚΙΔΗΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ): «Έγινε ένα καλό παιχνίδι με αρκετές φάσεις. Συγχαρητήρια στον Τύρναβο για την καθαρή νίκη που πέτυχε. Εμείς προσπαθήσαμε, είχαμε κάποιες φάσεις και σε κάθε παιχνίδι στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι. Από το καλοκαίρι είναι δύσκολα τα πράγματα στο Μακεδονικό, όπου είναι στην ομάδα τα παιδιά, εγώ και δύο άτομα που είδατε στον πάγκο. Παρ’ όλα αυτά δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια και κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αναγέννηση Γιαννιτσών και Νίκη Βόλου, ήταν οι κερδισμένες ομάδες της 27ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου της Football league 2. Αμφότερες οι ομάδες νίκησαν Αετό Σκύδρας και Ναυπακτιακό Αστέρα και ανέβασαν αισθητά την βαθμολογική τους θέση, αφού έχουν ως στόχο την άνοδο στην football league.
Αντιθέτως, δεν ισχύει το ίδιο για Φωκικό και Καλλονή που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το «στραβοπάτημα» της Αναγέννησης Επανομής, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας με τον Οδυσσέα Αναγέννησης. Όμως η βαθμολογική διαφορά από τον Φωκικό παρέμεινε ίδια αφού επίσης ήρθε ισόπαλος εντός έδρας με τον Μεγαλέξανδρο Ηράκλειας, ενώ από την Καλλονή μεγάλωσε η διαφορά από τη στιγμή που οι νεοφώτιστοι ηττήθηκαν από τη Δόξα Κρανούλας εκτός έδρας.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Φωκικός-Ηράκλεια    1-1
Ζάκυνθος-Φιλιππιάδα           1-0
Δόξα Κρανούλας-Καλλονή 2-1
Νίκη Βόλου-Ναυπακτιακός   1-0
Γιαννιτσά-Αετός Σκύδρας     3-1
Τύρναβος-Μακεδονικός       3-0
Οδυσσέας Αναγέννησης      Επανομή        1-1
Κοζάνη-ΑΕ Ποντίων Κατ.1-2
* Ρεπό είχε ο Εορδαϊκός
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ Β.
1. Επανομή    25        46
2. Φωκικός     26        42
3. Αναγέννηση Γιαννιτσών    25        42
4. Καλλονή     25        40
5. Νίκη Βόλου            26        40
6. Εορδαϊκός 25        37
7. Δόξα Κρανούλας 25        35
8. Τύρναβος   26        34
9. Αετός Σκύδρας      25        34
10. Πόντιοι Κατερίνης            25        33
11. Ναυπακτιακός     26        31
12. Ηράκλεια 25        31
13.  Ζάκυνθος            26        31
14. Εθνικός Φιλιππιάδας      26        30
15. Οδυσσέας Αναγέννησης            25        30
16. Κοζάνη     25        28
17. Μακεδονικός       26        14
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ)
Ζάκυνθος-Φωκικός
Ηράκλεια-Δόξα Κρανούλας
Φιλιππιάδα-Νίκη Βόλου
Καλλονή-Γιαννιτσά(29/3)
Ναυπακτιακός-Τύρναβος
Αετός Σκύδρας-Κοζάνη
ΑΕ Ποντίων-Επανομή
Εορδαϊκός-Οδυσσέας Αναγέννησης
* Ρεπό έχει ο Μακεδονικός
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass