ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥ ΤΟΞΟΤΗ ΜΕ 2-1 ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Κέρδισαν το λαρισινό ντέρμπι οι Αμπελόκηποι

ΜΕ ΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ – ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2011 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:18
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Οι Αμπελόκηποι κέρδισαν το λαρισινό ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας αφού επιβλήθηκαν του Τοξότη με 2-1 και πρόσθεσαν τρεις πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό τους στη μάχη της σωτηρίας. Αντίθετα ο Τοξότης μετά το χθεσινό αποτέλεσμα παραμένει σε επικίνδυνη θέση αφού ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβασθούν εξαρτάται και από τις εξελίξεις στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής κατηγορίας.
Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα το σκηνικό διατηρήθηκε το ίδιο αφού η τετράδα των πρωτοπόρων συνέχισαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με νίκες. Πιο συγκεκριμένα ο Μαχητής Τερψιθέας μετά από ένα νωθρό πρώτο ημίχρονο «ξύπνησε» στην επανάληψη και επικράτησε του Ατρόμητου Σωτηρίου με 2-0, ενώ ο Αχιλλέας Φαρσάλων επιβλήθηκε της Δήμητρας Αγιάς με 3-0. Ο Σμόλικας Φαλάνης επικράτησε με το φτωχό 1-0 της Αναγέννησης Φαρσάλων, ενώ ο ΑΟ Ραψάνης συνεχίζοντας το σερί των επιτυχιών του πέρασε και από το «Γ. Μητσιμπόνας» κερδίζοντας με 2-0 την Πελασγιώτιδα.
Πολύ σημαντική νίκη με 1-0 πέτυχε η Αναγέννηση Καλοχωρίου μέσα στον Παραπόταμο, ενώ στην Αμυγδαλέα ο Όλυμπος χάλασε τα σχέδια του Αετού κάνοντας την ανατροπή (1-2).
Τέλος ο Ροδιακός πρόσθεσε μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό του απέναντι στην ουραγό Προοδευτική Βερδικούσιας (3-1).
 
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πελασγιώτιδα-Α.Ο. Ραψάνης 0-2
Σμόλικας-Αναγέννηση Φ.       1-0
Ροδιακός- Βερδικούσια          3-1
Παραπόταμος-Καλοχώρι        0-1
Αμπελόκηποι-Τοξότης Λάρ.   2-1
Αχιλλέας Φ.- Δήμητρα Αγιάς 3-0
Τερψιθέα-Σωτήριο      2-0
Αμυγδαλέα-Όλυμπος Λάρ.    1-2
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Τερψιθέα         66-21   57
Αχιλλέας Φ.    51-15   50
Σμόλικας         39-12   48
-------------------------------
Α.Ο. Ραψάνης             39-31   41
-------------------------------
Σωτήριο           39-27   37
Δήμητρα Αγιας            41-39   35
Αναγέννηση Φ.            32-23   34
Παραπόταμος 41-35   32
Ροδιακός         26-27   31
Όλυμπος Λάρ. 26-27 31
Καλοχώρι        29-38   27
Αμπελόκηποι 32-46   26
Τοξότης           24-37   22
--------------------------------
Αμυγδαλέα      22-43   15
Πελασγιώτιδα 17-46   15
Βερδικούσια    21-76   8
 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αχιλλέας Φ.-Τερψιθέα
Σωτήριο -Αμπελόκηποι
Δήμητρα Αγιάς -Πελασγιώτιδα
Τοξότης -Παραπόταμος
Α.Ο. Ραψάνης -Αμυγδαλέα
Καλοχώρι -Ροδιακός
Όλυμπος Λ.-Σμόλικας
Βερδικούσια -Αναγέννηση Φ.
 
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:
 
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ      2
ΤΟΞΟΤΗΣ      1
Πολύ σημαντική από βαθμολογικής πλευράς νίκη πέτυχαν οι Αμπελόκηποι με 2-1 επί του Τοξότη σ’ ένα παιχνίδι δυνατό αφού και οι δύο αντίπαλοι ήθελαν εξίσου τη νίκη.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά στο πρώτο μέρος έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και την υπεροχή των κινήσεων αφού ο αντίπαλός τους ήταν αγωνιστικά κάτω του μετρίου και θα μπορούσαν αν ήταν λίγο πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια να «καθαρίσουν» το παιχνίδι.
Έτσι στο 12’ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τους Αμπελόκηπους με τον Δ. Μπαρμπαγιάννη να πλασάρει τον Μπιλμπιλούσι όμως ο Καλπίας έδιωξε πάνω στη γραμμή. Τελικά το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 21’ όταν μετά από φάουλ του Τριτάρη σημειώθηκε από αμυνόμενο του Τοξότη αυτογκόλ με κεφαλιά.
Στο 30’ ο Βαγιούλης με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τριτάρη έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 33’ ο Δ. Μπαρμπαγιάννης με κοντινό σουτ σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα άλλαξε αφού οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί. Έτσι στο 48’ ο Τσακνάκης επιχείρησε μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ όμως η μπάλα «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πάνου. Στο 53’ ήταν η σειρά των Αμπελοκήπων με τον Τριτάρη να χάνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία πλασάροντας από πολύ κοντά άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι που έψαχναν την ισοφάριση κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 61’ μετά από μια σύνθετη φάση. Ο Καλπίας μέσα στην περιοχή δέχθηκε τράβηγμα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ανετράπη όμως οι διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Η μπάλα κατέληξε στον Τσακνάκη που επιχείρησε δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε στον Μπλάνα και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα του Πάνου.
Στο 70’ ο Ποπέσκου έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν έκλεψε την μπάλα από τον Μπλάνα πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα όμως δεν μπόρεσε να κάνει καλό κοντρόλ κι έχασε ένα σίγουρο τέρμα.
Το παιχνίδι εξελισσόταν με απρόβλεπτο τρόπο κι όλα έδειχναν ότι θα τα πάντα θα κρίνονταν στο ποια ομάδα θα πετύχαινε το γκολ.
Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν για μία ακόμα φορά στην ικανότητα και το ένστικτο του Βασίλη Τριτάρη. Ο επιθετικός των Αμπελοκήπων στο 75’ σε μια ανύποπτη φάση επιχείρησε δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ, ο Μπιλμπιλούσι απέκρουσε και η μπάλα στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι όμως ήδη είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος (το κοντινό πλασέ του Αναστασάκη αποδείχθηκε περιττό) κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-1.
Ο Τοξότης είχε μία ακόμα πολύ καλή φάση με τον Ποπέσκου που πρόλαβε την έξοδο του Πάνου με το κεφάλι όμως η μπάλα κατέληξε άουτ κι έτσι το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Γεωργίου και των βοηθών του κ. Λάκη και Χατζή.
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Πάνος, Ντιντής, Μπλάνας, Καρέλιας, Π. Μπαρμπαγιάννης (68’ Βρανάς), Κατσής, Μπίμπα, Βαγιούλης, Τριτάρης (84’ Παπαρίζος), Αναστασάκης, Δ. Μπαρμπαγιάννης (77’ Σαχπατζίδης).
ΤΟΞΟΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μπιλμπιλούσι, Καλπίας (80’ λ.τ. Σαμαράς), Κολοβός, Τσακνάκης, Αποστολάκης, Βελίντι, Ποπέσκου, Κορομηλάς (82’ Μπανιάς), Τσανάς Γ. (87’ Τσανάς Κ), Καραλής Γ., Καραλής Στ.
 
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ        0
ΑΟ ΡΑΨΑΝΗΣ           2
Σ’ ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας ο ΑΟ Ραψάνης κέρδισε την Πελασγιώτιδα με 2-0. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα χωρίς να υπάρχει η μεγάλη φάση. Τα γκολ που έκριναν το νικητή πέτυχαν στο 73’ ο Κ. Τσαπράζης με πλασέ και στο 89’ ο Σδούγκας με σουτ.
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ: Παπαγιαννόπουλος, Τασούλης, Αποστόλου, Τέλιος, Γεωργίου, Τσέλα, Λαζαρίδης, Ραμάι (80’ Κατράνας), Κουδουμάκης (75’ Νινόπουλος), Κωστούλας, Γελαλής.
ΑΟ ΡΑΨΑΝΗΣ: Καραποστόλης, Παλάσκας, Θανασάρας, Βάρσος, Θάνος, Κουσιάς, Λαδάς, Παζόλης (82’ Κουτές), Τσαπράζης Κ., Κατσαμάκας (77’ Σδούγκας), Παπακώστας (62’ Γκρίμπας).
 
ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ      0
ΚΑΛΟΧΩΡΙ   1
Διπλή η ατυχία για την ομάδα του Παραποτάμου που εκτός από το παιχνίδι έχασε έναν από τους κορυφαίους του στα τελευταία παιχνίδια ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τον Λεωνίδα Τάχα που στο 42ο λεπτό υπέστη, σε μια ανύποπτη φάση, τριπλό κάταγμα στον αστράγαλο και σήμερα αναμένεται να υποβληθεί σε εγχείρηση.
Η ποδοσφαιρική οικογένεια του Κεραυνού συμπαρίσταται στον άτυχο ποδοσφαιριστή της και του εύχεται ταχεία ανάρρωση. Ευχές για γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους εκφράστηκαν και από την πλευρά της Αναγέννησης Καλοχωρίου.
Σε ό,τι αφορά στο καθαρά αγωνιστικό μέρος οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 30’ με το σουτ του Σαΐτη και να το διατηρήσουν μέχρι το τέλος. Από την άλλη πλευρά ο Κεραυνός μετά τον τραυματισμό του Λ. Τάχα στο 42’ αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δέκα ποδοσφαιριστές αφού είχαν γίνει όλες οι αλλαγές.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ: Ζήκος Α., Κωστούλης (25’ Παλαμιώτης), Στογιάννης, Σαρρής, Μπρατάν, Πάσχος, Βασίλιεφ, Τάχας Λ., Ζιούστι, Τάχας Ν. (42’ Παγούδης), Πρίφτι (40’ Κρικέλης).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ: Μαρδάνης, Γκουντούρας, Λίτσιος, Σαμαράς, Έξαρχος Ι., Έξαρχος Θ., Σαΐτης, Δεσπόπουλος Ι, Λίταινας Β. (60’ Δεσπόπουλος Φ.), Λίταινας Μ. (75’ Φούντας), Λίταινας Α.
 
ΤΕΡΨΙΘΕΑ     2
ΣΩΤΗΡΙΟ       0
Παιχνίδι με δύο όψεις. Από τη μία πλευρά η πολύ καλή εικόνα που παρουσίασαν στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να εξασφαλίσουν ακόμα και τη νίκη και από την άλλη η «μεταμόρφωση» των γηπεδούχων στην επανάληψη και η αποφασιστικότητα που έδειξαν στο να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.
Μόλις στο 1ο λεπτό ο Αθ. Σπανός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Ατρομήτου, ενώ στο 24’ ο Τοπαλίδης είχε οριζόντιο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ. Στο 41’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής κέρδισε πέναλτι από τον Βακουφτσή που το εκτέλεσε ο Αθ. Σπανός στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 49’ ο Ελευθέρογλου μετά από κόρνερ του Τσακμακίδη άνοιξε το σκορ, ενώ στο 65’ ο Βεργής ως τελικός αποδέκτης μετά από έξοχο συνδυασμό των Τσακμακίδη και Μάρκου με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ: Βακουφτσής, Ελευθέρογλου, Σακογιάννης, Παπαδημητρίου, Καραπέτσας (80’ Τζέος), Βαΐτσης, Τσινούδης, Ντούγκος (75’ Μήτρος), Τσακμακίδης, Μάρκου (78’ Γάκης), Βεργής.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ: Ζουμπουρλάς, Γουρνάρης, Ντίνας, Μάρκου, Τσάντος, Κουτέρης, Σπανός Απ., Τοπαλίδης, Πρασσάς, Σχοινάς, Σπανός Αθ.
 
ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ            1
ΟΛΥΜΠΟΣ    2
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ αλλά τελικά τη νίκη πήραν οι φιλοξενούμενοι. Το γκολ του Ανδριανόπουλου με κεφαλιά στο 15ο λεπτό γέμισε με αισιοδοξία για τη νίκη τον Αετό Αμυγδαλέας που «καιγόταν» για τους βαθμούς όμως ο Όλυμπος του χάλασε τα σχέδια. Ανεβάζοντας στροφές οι φιλοξενούμενοι αρχικά στο 70’ με πέναλτι που κέρδισε ο Μπούνα και το οποίο εκτέλεσε ο Βιλανάκης ισοφάρισαν σε 1-1 και στη συνέχεια στο 85’ ο Α. Σαμπάνης μ ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-2 χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.
ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ: Παπαϊωάννου, Μακρίδης Βλ., Ευαγγελούλης (46’ λ.τ. Τσούτσας), Παγκράτης, Καραμούτης, Σιούτας Δ., Καραπέτσος, Μητράκας, Ανδριανόπουλος, Πολύζος, Παζάρας.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τέρπος, Μπόλικα, Βησσαράκος, Παπαμάνος, Καπετάνιος, Βιλανάκης, Σαμπάνης Μ., Φλώρος (65’ Σιλά), Γκουζιώτης (90’ Αντώνης), Σαμπάνης Α., Μπούνα.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass