Ο ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Σηκώνοντας τίτλους…

ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2011 22:24 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:18
Του Γρηγόρη Γεραγωτέλη
 
Χιλιάδες χρόνια πριν σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Άτλας κρατούσε στους ώμους του τη γη, μια τιμωρία που του είχε επιβληθεί από τον Δία όταν νίκησε τους Τιτάνες ( ήταν ο αρχηγός των Τιτανίδων, τα οποία ήταν παιδιά των Τιτάνων).
Στα χνάρια αυτού του Τιτάνα η ελληνική αθλητική ιστορία έβγαλε πολλούς ομοίους του στο άθλημα της άρσης βαρών, που με τη σειρά τους «σήκωσαν» την ελληνική σημαία και την υπερηφάνεια ενός ολόκληρου λαού στα ουράνια για τουλάχιστον μια δεκαπενταετία με τις επιτυχίες τους σε επίπεδο ολυμπιακών αλλά και παγκόσμιων αγώνων. Τα τελευταία χρόνια η άρση βαρών έχει «ξεχαστεί» από το ευρύ κοινό, κυρίως λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ που είχε δημιουργηθεί πριν από λίγα χρόνια με τους αθλητές της εθνικής ομάδας και τη διάλυση της επονομαζόμενης τότε «Ντριμ-τιμ» του αθλήματος.
Οι άνθρωποι όμως που αγαπάνε την άρση βαρών και πιστεύουν ότι μπορεί να ανακτήσει τη χαμένη λάμψη της, έχουν ξεκινήσει και πάλι από τη αρχή την προσπάθεια, για να επανέλθει στη θέση που της ανήκει.
Ανάμεσά τους υπάρχει και έναν σύλλογος της πόλης μας, που επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες η «Ε» και φέρει το όνομα του μυθικού ήρωα ο «Α.Σ. Ατλας», που τον τελευταίο καιρό, παρόλο της δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, βάζει και αυτός το λιθαράκι του, στην αναζωογόνηση της άρσης βαρών.
Απόδειξη όλων αυτών είναι οι πρόσφατες επιτυχίες των αθλητών του σε αγώνες επίλεκτων, που διεξήχθησαν, πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Θωμά. Ο Α.Σ. Άτλας δήλωσε παρών με τέσσερις αθλητές του να συμμετέχουν στη διοργάνωση και μάλιστα τρεις από αυτούς κατέκτησαν μετάλλια, πραγματοποιώντας πολύ καλές επιδόσεις. Πίσω από αυτές τις επιτυχίες κρύβονται πάντα εκτός από τους αθλητές και οι αφανείς ήρωες, που δεν είναι άλλοι από τον προπονητή και τους διοικούντες του συλλόγου που με τις προσπάθειές τους στις δύσκολες εποχές που ζούμε, κάνουν ό,τι μπορούν για να μην χαθεί η άρση βαρών από την πόλη μας.
Το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στον κ. Σωτηρίου Νικόλαο που είναι ο προπονητής αλλά και «δάσκαλος» αυτών των παιδιών, μιας και τα προπονεί από μικρή ηλικία και βλέπει σιγά - σιγά μετά από σκληρή δουλειά, τους κόπους και του ιδίου αλλά και των αθλητών του να φέρνουν καρπούς με δύο από αυτά τα παιδιά να είναι στον προθάλαμο της εθνική ομάδας.
Πρόκειται για τους Παντελή Ριζούλη το δεκατριάχρονο νέο ταλέντο της άρσης βαρών, που αν και αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνες τέτοιου επιπέδου, κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση του βάθρου αγωνιζόμενος σε μια κατηγορία με παιδιά μεγαλύτερα από αυτών σε ηλικία. Ο δεύτερος είναι ο Ευθυμίου Ευάγγελος ο οποίος με την εμφάνιση, που έκανε στους αγώνες έδειξε, ότι η πόρτα της εθνικής ομάδας είναι έτοιμη να ανοίξει γι΄ αυτόν και μάλιστα πολύ γρήγορα. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχαστούν και οι άλλοι δύο αθλητές του συλλόγου ο Μάνος Στέφανος και ο Φώτος Αλέξανδρος που κατέκτησαν την 3η και 4η θέση αντίστοιχα και έδειξαν, ότι υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον σε επιδόσεις και εμφανίσεις.
Τα παιδιά αυτά συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τους πανελλήνιους αγώνες που θα γίνουν τον Μάιο και έχουν σαν στόχο να προκριθούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ώστε να αγωνιστούν με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
Ριζούλης Παντελής: Ξεκίνησα την άρση βαρών, πριν από μερικά χρόνια όταν είχα παρακολουθήσει κάποιους αγώνες που είχαν γίνει στην πόλη μας και συμμετείχαν οι τότε δόξες του αθλήματος και έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ και εγώ με αυτό το άθλημα. Επόμενός μου στόχος είναι να πάρω μια καλή θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, με σκοπό να προκριθώ και στο παγκόσμιο. Από κει και πέρα θα ήθελα να αγωνιστώ και εγώ με τα χρώματα της εθνικής ομάδας στο μέλλον.
Ευθυμίου Ευάγγελος: Ξεκίνησα την άρση βαρών έχοντας σαν είδωλο τον Πύρρο Δήμα, εύχομαι να μπορέσω και εγώ να αφήσω το δικό μου στίγμα. Επόμενος στόχος είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα και η πρόκριση στην εθνική ομάδα.
Μάνος Στέφανος: Στόχος μου είναι να καταφέρω να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ. Όσο για το μέλλον ελπίζω να αγωνιστώ με την εθνική ομάδα και γιατί όχι να συμμετάσχω και σε μία ολυμπιάδα.
Τέλος όσα παιδιά από 9 χρονών και πάνω θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα αυτό οι γονείς τους μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Νικόλαο Σωτηρίου στα τηλέφωνα: 6944903688 ή 2410 - 942127 από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και με τον γενικό γραμματέα κ. Δημήτρη Ριζούλη στο (6978630946) από τις 5 έως τις 11 το βράδυ. Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά στο κλειστό βαρέων αθλημάτων στην αίθουσα της άρσης βαρών από τις 18.30 μέχρι τις 21.30.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass